Mirko Cro Cop Filipović

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The Realist

#26 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Upitno je uopšte hoće li do te borbe doći. Fjodor njome ništa ne dobija, jer Mirko se tek mora vratiti ponovo u vrh. Jedino što bi možda puno pažnje privuklo, pa bi se i puno novca dobilo, međutim, Fjodor je odbio i jedan UFC, iako su mu jako puno novca davali, više nego što sada dobija, zato što nije htio da se povinuje zahtjevima Dana White-a i UFC-a.
bato99

#27 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by bato99 »

The Realist wrote:Upitno je uopšte hoće li do te borbe doći. Fjodor njome ništa ne dobija, jer Mirko se tek mora vratiti ponovo u vrh. Jedino što bi možda puno pažnje privuklo, pa bi se i puno novca dobilo, međutim, Fjodor je odbio i jedan UFC, iako su mu jako puno novca davali, više nego što sada dobija, zato što nije htio da se povinuje zahtjevima Dana White-a i UFC-a.
jedan od tih zahtjeva je i da nema dopinga što nije slučaj u japanu
The Realist

#28 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

bato99 wrote:
The Realist wrote:Upitno je uopšte hoće li do te borbe doći. Fjodor njome ništa ne dobija, jer Mirko se tek mora vratiti ponovo u vrh. Jedino što bi možda puno pažnje privuklo, pa bi se i puno novca dobilo, međutim, Fjodor je odbio i jedan UFC, iako su mu jako puno novca davali, više nego što sada dobija, zato što nije htio da se povinuje zahtjevima Dana White-a i UFC-a.

Nije. Pa Fedor se trenutno bori za Affliction i sve se to odvija na teritoriji USA, što znači da iste doping kontrole vrijede, kao i za UFC.

Stvar je u tome da je ugovor dosta ograničavajući. Recimo, Fedor se stalno bori u SAMBO takmičenjima, a UFC bi mu to zabranio, onda, ugovor bi mislim bio potpisan na 8 borbi, ako bi Fedor dobio svih 8, ugovor se AUTOMATSKI produžuje, a ako UFC recimo nakon 2 borbe nije zadovoljan njime, može odmah prekinuti suradnju. Ne treba zaboraviti da se novac dobija nakon mečeva, a ne odmah, pa da bi Fedor imao zagarantovanu zaradu, iako bi on sigurno dobro prošao. Ima još puno toga vezano za ugovor, uglavnom mnogi borci se ne slažu sa tim, neki su i napustili UFC radi toga, recimo Tito Ortiz se posvađao sa White-om, Couture je dugo vodio parnicu protiv UFC-a, i td....
bato99

#29 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by bato99 »

The Realist wrote:
bato99 wrote:

Nije. Pa Fedor se trenutno bori za Affliction i sve se to odvija na teritoriji USA, što znači da iste doping kontrole vrijede, kao i za UFC.

Stvar je u tome da je ugovor dosta ograničavajući. Recimo, Fedor se stalno bori u SAMBO takmičenjima, a UFC bi mu to zabranio, onda, ugovor bi mislim bio potpisan na 8 borbi, ako bi Fedor dobio svih 8, ugovor se AUTOMATSKI produžuje, a ako UFC recimo nakon 2 borbe nije zadovoljan njime, može odmah prekinuti suradnju. Ne treba zaboraviti da se novac dobija nakon mečeva, a ne odmah, pa da bi Fedor imao zagarantovanu zaradu, iako bi on sigurno dobro prošao. Ima još puno toga vezano za ugovor, uglavnom mnogi borci se ne slažu sa tim, neki su i napustili UFC radi toga, recimo Tito Ortiz se posvađao sa White-om, Couture je dugo vodio parnicu protiv UFC-a, i td....
brate svaka ti čast na ovim informacijama pravo si osvježenje na ovakvim temama :thumbup:
ipak UFC je big boss ulimate fighta i po zaradi i po borcima...mada je meni draži ring od onih kafeza njihovih
bato99

#30 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by bato99 »

Image
fjodor posle borbe sa mirkom koju je dobio zasluženo odlukom sudija
The Realist

#31 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

bato99 wrote: ipak UFC je big boss ulimate fighta i po zaradi i po borcima...mada je meni draži ring od onih kafeza njihovih

Ima puno više na stranici nam, ali to je druga priča (zabranja reklamiranja :) )

UFC ima odličnu polutešku kategoriju recimo, međutim teška im sigurno nije u vrhu, jer Fedor, Arlovski, Alistair, Barnett, svi su oni van UFC-a, dok tamo ima Minotaur, Lesnar (za kojeg je jako upitno dokle može ići, iako ima potencijal ogroman), Mir više manje, Couture ipak ima 44 godine, kolika god legenda bio...., Silvya im je isto otišao, ali nije se baš ni proslavio protiv Fedora, Mirko isto nije tu, ali se ni on nije proslavio u UFC-u, ali sve u svemu, teška kategorija im je dosta slaba, dok ostalu nisu loši, a negdje su i najjači.

Šteta što je PRIDE imao onaj skandal sa Yakuzama, pa je FUJI TV prekinuo suradnju, te je sve krenulo naopako.
The Realist

#32 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

bato99 wrote:Image
fjodor posle borbe sa mirkom koju je dobio zasluženo odlukom sudija

Da, mislim da mu je čak i nos slomio Mirko, međutim ove masnice treba uzimati za dozom rezerve, jer taj čovjek ima jako osjetljivu kožu. Eno borba protiv Choi-a, čovjek ga nije nijednom udario, ali je imao fin trag, jer je povukao glavom po podu. I jedini poraz koji ima je dobio posjekotinom, pa sudija prekinuo (iako je trebao biti no contest, ali zbog turnirskog sistema natjecanja, je neko morao biti pobjednik).

Inače, to se isto smatra velikim problemom za Fedora, ako bi prešao u UFC, što bi njemu radi kože takve, moglo doći do krvarenja i prekida borbi, iako ustvari nije ni uzdrman, niti bilo šta, ali radi velike upotrebe laktova u UFC-u, to bi mogao biti problem.
bato99

#33 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by bato99 »

slažem se...PRIDE je bio stvarno skup najboljih boraca...mada ja mislim da je tu puno kumovao UFC sa tim aferama ali to je samo moje mišljenje...jer sU u americi prenosi iz japana tada bili gledaniji od UFC
The Realist

#34 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Iskreno, ne znam koliko je UFC, tj. ZUFFA imala veze sa tim (sa propašću PRIDE-a).

I ja mislim da je PRIDE imao kvalitetnije borce, mada puno toga izgleda zavisi od ringa, odnostno oktagona. Silva je recimo dva puta namlatio Rampage-a, ali je onda u oktagonu izubio nokautom. Istina, ni taj Silva nije što je nekada bio. No, ni Mirko se nije snašao u oktagonu nikako. Shogun koji je slovio za najboljeg borca poluteške kategorije je recimo pred prvu borbu u UFC-u se oženio, pa otišao na medeni mjesec, te došao totalno nespreman. Vidjet ćemo ga sada, kaže da je spreman, a imam i dobrog protivnika, Liddell-a, te može sada puno pokazati, a i Liddell-u je ovo jedna od odlučujućih borbi za ostati, ili ne u UFC-u.

I da se ispravim, kada sam govorio o najboljim kategorijama koje ima UFC, mislio sam na srednju, welter, dok poluteška je još diskutabilna, jer ima dosta dobrih boraca u toj kategoriji, koji nisu u UFC-u.
bato99

#35 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by bato99 »

šta misliš o DREAM u...hoće li japanci uspjeti napraviti kakvu takvu konkurenciju UFC
The Realist

#36 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Hmm, Affliction ima zvučnija imena od DREAM-a, ako ćemo tako, Fedor, Barnett, Rizzo, Arlovski, (mada on u boks prelazi), Belfort....., DREAM je jači u ovim lakšim kategorijama, pa valjda tako pokušavaju. Iskreno, mislim da trenutno ima previše jakih i srednje jakih, pa je sve raštrkano. Recimo imaš UFC koji ima određene borce, onda po imenima u teškoj je najjali Affliction u gore navedenim, ali onda imaš DREAM koji ima Mirka, Overeem je prvak Strikeforce-a, ali nastupa i na DREAM-u (nisam siguran ni kako su ovi Affliction borci vezani ugovorom), onaj EliteXC je propao, pa ne znam gdje su njihovi borci.

Uglavnom je sve to raštrkano previše, Affliction tek pravi neke prve korake, nisu baš najbolje ni sa divizijama organizovani, DREAM opet ima iskustva, jer mislim da ljudi iz PRIDE-a rade tu, tako da znaju šta rade, ali moraju prvo borce privući, pa vidjet ćemo koga će uspjeti dovesti, ove lakše kategorije su im dosta dobro popunjene, ali trebaju i sa težim nešto uraditi.
The Realist

#37 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Evo, Mirko bi navodno trebao poritv Overeem-a u julu da se bori, http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 7&Itemid=1. Do tada hoće da ima bar jednu borbu. Vjerovatno će to biti neki slabiji protivnik, jer Mirko dolazi nakon povrede u ring, a i treba mu malo zagrijavanja protiv zahuktalog Overeem-a. Bit će ovo težak meč za njega. Overeem sada ima dovoljno snage, jak je, u parteru je bolji od Mirka, iako se ovaj dosta dobro brani, ali teško da će Mirko moći ovdje do pobjede, osim ako ne krene agresivnije i u stojci to ne proba dobiti.
The Realist

#38 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

bato99 wrote: jedan od tih zahtjeva je i da nema dopinga što nije slučaj u japanu
http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 9&Itemid=1

Evo dio njegovog najnovijeg intervjua, gdje na kraju govore razloge zašto ne žele da potpišu za UFC.
The Realist

#39 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Mirko nastupa na UFC-u 99. Imam osjećaj da mu je ovo protivnik čisto da se ponovo vrati malo u formu.

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 0&Itemid=1
The Realist

#40 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Mostapha Al-Turk vjeruje da ima dovoljno vještine da pobijedi Cro Cop-a

Britanski teškaš, Mostapha Al-Turk vjeruje da ima dovoljno vještine, da uništi hrvatskog borca, Mirka „Cro Cop“ Filipovića. Ta dva borca će se sastati na UFC-u 99 u Njemačkoj.

Govoreći za Mirror.co.uk, Al-Turk je rekao:

„Osjećam se dobro. Osjećam se kao da imam alat, vještinu i znanje da se nosim sa Mirkom, te da ga pobijedim.“

„Znate, imam dobar stand-up, vjerovatno ne tako dobar kao njegov, ali imam i dobar parter. Ja sam dobar hrvač. Moj jiu jitsu je dobar. Imam dobru šansu i vjerujem u sebe, to je najvažnija stvar.“

„Do borbe su ostale samo tri i pol sedmice i obavijest je došla dosta kasno, ali ući ću u ring sa njim.“

Ova borba je objavljena tek prošle sedmice, manje od 4 sedmice prije same priredbe, što će sigurno obradovati fanove MMA-a, koji će moći vidjeti zvijezdu MMA svijeta, Mirka Filipovića.

Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 6&Itemid=1
The Realist

#41 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by The Realist »

Revanš sa Nogueirom dio novog UFC dogovora sa Mirkom

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 7&Itemid=2

Ovo je borba koju su mnogi dugo čekali. Nažalost, došla je dosta kasno i sada mnogi sumnjaju ko je od njih u kakvoj formi. Minotauro definitivno ne izgleda kao onaj stari, ali imao je neke operacije, oporavke i tvrdi da je ponovo onaj stari. To isto tvrdi i Mirko, ali šta bi drugo i rekli. Dosta bi se moglo vidjeti nakon njihovih sljedećih mečeva, gdje bi mogli pokazati bar dio svoje spreme.
bato99

#42 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by bato99 »

Mirko se vratio u UFC....u subotu 13.6 bori se sa Mustaphom Al-Turkom....UFC 99 Koln...prenos na Novoj TV u 20.45....trenutak istine za Mirka,ako ovo izgubi nek kupi prnje i u penziju...koljeno je sanirao i sad je u top formi
Meho Kodro

#43 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Meho Kodro »

Biti ce to teska borba za Mirka, nije taj Turk bezze borac
drmadzija

#44 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by drmadzija »

winner by poke..... mrko cro cop
hidrant

#45 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by hidrant »

drmadzija wrote:winner by poke..... mrko cro cop
ahahhahaha

Ne raspravljaj se s njim! Ubodi ga! Ubodi ga! Ubodi gaAAAAAA!
Panthera

#46 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Panthera »

Tanak ovaj Turk.....
Meho Kodro

#47 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by Meho Kodro »

VIDEO: CRO COP vs AL-TURK

Lakse od ocekivanja :)
KPNCTNJAH

#48 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by KPNCTNJAH »

Znamo da bi Mirko pobijedio u svakom slucaju, ali ono sto je uradio je pokvarilo borbu :-?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#49 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by -LIBERO- »

Licno sam navijao za Mirka,ali sto vise puta gledam onaj ubod prstom u oko,sve mi se vise cini da je bio namjeran :?

Objektivno dobio bi Mirko i bez ovoga,ali nekako "gorak ukus"ostavi sve ovo... :wink:
zoka213

#50 Re: Mirko Cro Cop Filipović

Post by zoka213 »

-LIBERO- wrote:Licno sam navijao za Mirka,ali sto vise puta gledam onaj ubod prstom u oko,sve mi se vise cini da je bio namjeran :?

Objektivno dobio bi Mirko i bez ovoga,ali nekako "gorak ukus"ostavi sve ovo... :wink:
I meni je vokri što je Mirko dobio. Budi muško reci iskreno šta zavlačiš :-D
Post Reply