Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

teAMICA

#26 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by teAMICA »

treba im slike iskopat i polijepiti po cijelom gradu (uz prigodan tekst)... :x :x :x :x
Robyn

#27 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by Robyn »

Treba osudit maloljetnike zatvorskim kaznama a ako nas glupi zakon to ne predvidja onda im osudit roditelje na zatvorske kazne. Jednostavno i gotova stvar.

Za nedoknadu dusevne boli (iako je to nemoguce zacijeliti) osudit im roditelje i na novcanu kaznu npr 1 million KM pa neka rasprodaju imovinu i plate za ono sto njihova djeca rade.

Moze i trece, kazna sunnet - do korjena ( ato bi im vjerovatno u nekoj od onih demokratskih arapskih zemalja i bilo, pa nek se borci za ljudska prava puse)

Sad ce roditeljima da trnu zubi jer im djeca jedose kiselo grozdje.

Zatvor i tacka

Kakav sugavi nadzor i socijalni radnici, ovdje nas kao gradjane ove jadne zemlje neko opasno zajebava!!

Zatvor zlotvorima!!!!!! :x :x :x
shuriken

#28 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by shuriken »

bitno da to nisu radili poslije 23h
to je jedina mjera prevencije koju je ova vlast smislila
sunčan dan

#29 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by sunčan dan »

teAMICA wrote:treba im slike iskopat i polijepiti po cijelom gradu (uz prigodan tekst)... :x :x :x :x
Odlična ideja. Na školu (ako idu đubrad igdje) na kućna vrata(ako ne žive u pećinama), čitavo naselje i druga naselja. :x
Prpa.ba

#30 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by Prpa.ba »

Robyn wrote:Treba osudit maloljetnike zatvorskim kaznama a ako nas glupi zakon to ne predvidja onda im osudit roditelje na zatvorske kazne. Jednostavno i gotova stvar.

Za nedoknadu dusevne boli (iako je to nemoguce zacijeliti) osudit im roditelje i na novcanu kaznu npr 1 million KM pa neka rasprodaju imovinu i plate za ono sto njihova djeca rade.

Moze i trece, kazna sunnet - do korjena ( ato bi im vjerovatno u nekoj od onih demokratskih arapskih zemalja i bilo, pa nek se borci za ljudska prava puse)

Sad ce roditeljima da trnu zubi jer im djeca jedose kiselo grozdje.

Zatvor i tacka

Kakav sugavi nadzor i socijalni radnici, ovdje nas kao gradjane ove jadne zemlje neko opasno zajebava!!

Zatvor zlotvorima!!!!!! :x :x :x
Rekao si sve sto sam i ja htio napisati. Fuj sa kakvim zlotvorima, sadistima i olosem zivimo u gradu i drzavi :x :x :x
potpuni stranac

#31 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by potpuni stranac »

Religious Fantastic wrote: Danas maloljetni silovatelji, sutra punoljetni ubojice. :x :x :x :x
punoljetni silovatelji! :D

strasno da izgleda da strasnije ne moze biti, a ipak moze, tj. kad ih puste na slobodu, na nekakvu mizernu uslovnu kaznu, sto ce se na kraju i desiti (jer imaju oni svoja ljudska prava :x )e to je prava tragedija.

uzgred sa spomenem, ovaj od 13 godina neće nikako odgovarati jer naši zakoni ne predviđaju krivičnu odgovornost ispod 14, što hoće reći da do četrnest mogu raditi šta im je volja, pa i silovati i ubijati. neke zemlje su tu granicu davno spustile na 12g.
Last edited by potpuni stranac on 06/08/2008 13:03, edited 1 time in total.
sheilak

#32 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by sheilak »

Objaviti im imena, slike, sramotiti ih gdje god da krenu, napraviti im od zivota pakao.
EllaD

#33 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by EllaD »

postoji li nacin da stvarno nadjemo slike, adrese i ostalo o tim monstrumima? sjecam se da su ljudi dosli do slika ubica pokojnog Denisa
i ako je neko iz struke prisutan, moze li nam reci kako da reagujemo a da na kraju mi ne robijamo jer smo im zaboga "narusili" anonimnost
nije mi jasan ovaj argument, pa oni su se SNIMALI ili i to spada pod licnu imovinu mozda?!
Joey Tribbiani

#34 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by Joey Tribbiani »

po novinama i tv-u ce i dalje biti samo inicijali ovih idiota, isto kao sto je bilo kad su denisa ubili dok po msn nije pocelo kruzit ko ga je ubio, sve ce raja opet da sazna, a idioti na vlasti ce pred tv kamere da seru kako je ovo siguran grad za sve nas.
Čudna sorta

#35 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by Čudna sorta »

Ja sam sinoć gledala na Hayatu, prosto nisam mogla da vjerujem... i dok je otac dječaka pričao stavila sam se u njegovu poziciju (iako nisam roditelj) i čini mi se da bih ih premlatila da im više nikada ne bi palo na pamet da pogledaju neko dijete a ne da ga na takav način zlostavljaju. Mislim da kod nas moraš pravdu uzeti u svoje ruke jer u suprotnom počinioci će proći sa opomenom i sličnim "mjerama".
Njih treba dobro namlatiti, monstrumi pravi... :x :x :x
Last edited by Čudna sorta on 06/08/2008 13:21, edited 1 time in total.
luciferino

#36 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by luciferino »

EllaD wrote:postoji li nacin da stvarno nadjemo slike, adrese i ostalo o tim monstrumima? sjecam se da su ljudi dosli do slika ubica pokojnog Denisa
i ako je neko iz struke prisutan, moze li nam reci kako da reagujemo a da na kraju mi ne robijamo jer smo im zaboga "narusili" anonimnost
nije mi jasan ovaj argument, pa oni su se SNIMALI ili i to spada pod licnu imovinu mozda?!
pa mahala zna sta su i ko su...informacije ce procuriti, ako vec nisu procurile.

kako se taj jadni otac suzdrzao da nekog ne ubije?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#37 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by mIRCerka »

Joey Tribbiani wrote:po novinama i tv-u ce i dalje biti samo inicijali ovih idiota, isto kao sto je bilo kad su denisa ubili dok po msn nije pocelo kruzit ko ga je ubio, sve ce raja opet da sazna, a idioti na vlasti ce pred tv kamere da seru kako je ovo siguran grad za sve nas.
ili su ŠUŠE i RULJA ovo organizovali kako bi opet imali materijala da protestiraju protiv vlasti...

fuj :(
sunčan dan

#38 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by sunčan dan »

Ljudi ko je iskopao one slike Denisovih ubojica, nek se angažuje da množimo i u ilegali ljepimo okolo. A ugrožena privatnost znaš koliko me zaboli...... nek dokažu ko je ljepio. :x
spekulant

#39 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by spekulant »

evo sad procitah. i muka mi je....

takvim monstrumima treba odmah dati dozivotni.... ljudska prava trebaju da vaze za ljude, a ne za monstrume..
nelo

#40 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by nelo »

Nažalost još jedan belaj u nizu koji je zadesio ovaj grad............. :dance:
EllaD

#41 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by EllaD »

zasto na sax-u nema clanak? niti je sinoc bilo na FTV ili BHT? prednost se daje smogu u Pekingu, valjda
uvjek dobar gost

#42 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by uvjek dobar gost »

kinte_kunte wrote:evo pokusat cu opisati moju reakciju na clanak

1. bijes (dajte ih meni da ih ja zlostavljam, majku im njihovu)

2. ohladim se i kontam treba zapalit vladu

3. jos se ohladim, kontam bit ce jos gore, i molim boga da se mom i nijednom djetetu to vise ne desi

4. opet bijes, na majmune koji izabiru ovakve politicare, bijes na vlast i nakraju bijes na samog sebe jer nemogu nista da uradim (uradio bi ja ali oddo u zatvor bez ikakvog rezultata, kad ce narod opet po starom)

kad bolje razmislim
MA STA SE JA LOZIM, TREBA DA NAM JEBU DJECU I NAS DA JEBU ALI BUKVALNO
(izvinjavam se)
Sve same posljedice... biće još i gore... mislim da prava eskalacija treba da se očekuje u narednih par godina...

Bijesan sam jer nemamo niti jednog "novinara il intelektualca" koji ima petlju da progovori o uzrocima ovakvih stvar.

Sistem je sranje... mi smo ga svojom šutnjom ... aminovali...

Živjeli
BHG

#43 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by BHG »

dje su sad oni borci za ljudska prava sto se jave da seru kako ne treba pozivati na nasilje i linc...kako nisu djeca kriva nego vlast...jest, vlast je kriva sto nema predvidjenu torturu i smrtnu kaznu za ovakve monstrume......e sve vas "pravednike" nabijem na qraz zajedno sa ovom trojicom bolesnih debila... :x
EllaD

#44 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by EllaD »

kinte_kunte wrote:evo pokusat cu opisati moju reakciju na clanak

1. bijes (dajte ih meni da ih ja zlostavljam, majku im njihovu)

2. ohladim se i kontam treba zapalit vladu

3. jos se ohladim, kontam bit ce jos gore, i molim boga da se mom i nijednom djetetu to vise ne desi

4. opet bijes, na majmune koji izabiru ovakve politicare, bijes na vlast i nakraju bijes na samog sebe jer nemogu nista da uradim (uradio bi ja ali oddo u zatvor bez ikakvog rezultata, kad ce narod opet po starom)

kad bolje razmislim
MA STA SE JA LOZIM, TREBA DA NAM JEBU DJECU I NAS DA JEBU ALI BUKVALNO
(izvinjavam se)
idiotski post !!! kakva ti je ovo naglasena recenica, djece ti ?! ja to ne bih ni u najgorem afektu rekla ili pomislila
totalno je neprikladno, i bas me briga ako me baniraju ali mislim da si i ti idiot ako to mozes reci
mostarac

#45 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by mostarac »

Sto se mene tice strijeljanje je uvijek bilo legitiman vid kaznjavanja pojedinca koji sluzi i kao opomena buducim idiotima, a u ovakvim slucajevima ni vjesanje ne bi bilo iskljuceno. Treba to ovom narodu i ovoj omladini. Ti majmuni su bili savrseno svjesni svog cina i dovoljno odrasli da znaju sta rade i ne mogu se tretirati djecom. Zbog toga pred streljacki vod i pobit govna. Ako su to uradili sa 16 ili 17 sta ce raditi sa 35. Metak u vugla i racun porodici.

P.S. prebacite ovu temu na razne diskusije jer ovdje je niko ne cita ili citaju je rijetki, a tema je nesto sto treba da procita sto vise ljudi
uvjek dobar gost

#46 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by uvjek dobar gost »

mostarac wrote:Sto se mene tice strijeljanje je uvijek bilo legitiman vid kaznjavanja pojedinca koji sluzi i kao opomena buducim idiotima, a u ovakvim slucajevima ni vjesanje ne bi bilo iskljuceno. Treba to ovom narodu i ovoj omladini. Ti majmuni su bili savrseno svjesni svog cina i dovoljno odrasli da znaju sta rade i ne mogu se tretirati djecom. Zbog toga pred streljacki vod i pobit govna. Ako su to uradili sa 16 ili 17 sta ce raditi sa 35. Metak u vugla i racun porodici.

P.S. prebacite ovu temu na razne diskusije jer ovdje je niko ne cita ili citaju je rijetki, a tema je nesto sto treba da procita sto vise ljudi
Ovo je tačno jer mislim da druge sredine imaju sličnih problema...
alica.k

#47 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by alica.k »

kakva li je to poremecena psiha da ovo uradi :S
sanjex

#48 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by sanjex »

Ma znate šta, koji se vrag mi bojimo te bezobrazne dječurlije. Ja bih ih kad tad dočekala i kamenovala pa nek idem u zatvor. Evo ruke mi se tresu. trebalo bi protestirati ispred njihovih kućaa danima, majke mi ako se to bude desilo ja cu doći, ma doći ću i ako ne bude barem jedan da dobije šta je zaslužio, samo nek se sazna adresa te bagre.
delightful

#49 Re: Sexualno zlostavljanje devetogodisnjaka u Starom Gradu

Post by delightful »

ovu temu zakljucavam. sto se mene tice, ovakvi komentari nisu nimalo prikladni, ali ako neko zeli otvoriti temu na podforumu razne diskusije, neka to i uradi. hvala.

EllaD - opomena.
Locked