put kroz Vogošću
- amrica
#26 Re: put kroz Vogošću
Malo izvinjenje, bazen koji sam ja spominjala je bazen na Otoci, nisam mislila ni na koji bazen u Vogosci, nego cisto upredjenje koliko je godina trebalo da se izgradi 1 bazen u odnosu na busenje tunela.
- Vainglorious
#28 Re: put kroz Vogošću
Pa zato sto jednostavno ne dolazi do zastoja. Valjda se pravi onda kada se uoci potreba za time. Meni taj put prolazi ispod zgrade i do sada nisam dozivio da je bio neki veci zastoj. To što ti nabroja zaista zvuci "wao", ali u praksi ne vidim da postoji potreba.amrica wrote:Vainglorious wrote:
Da ne bude da sam previše otišao od teme, put kroz Vogošću trenutno je OK i mislim da nema potrebe za proširenjem, uzme li se u obzir da ima i zaobilazni put kroz strogi centar Vogošće. Doduše i ne kontam zbog čega ideja za potrebom proširenja, jer nema uopšte većih zastoja...
Pa to je jedini izlaz iz polumilionskog grada prema sjeveru, dvije trakice, bez plocnika, ... Gdje je to OK i kako nema potrebe za prosirenjem????
edit: naravno, ako izuzmemo zastoje koji se pojavljuju u periodu deminiranja, sto zapravo i nije problem samog puta i njegove širine već sporednih okolnosti
- Prolaznik
- Prolaznik
- fa84
#31 Re: put kroz Vogošću
pa iz kojeg onda razloga prave tunel
valjda da bi se lakse moglo izaci iz grada
valjda da bi se lakse moglo izaci iz grada
- amrica
#32 Re: put kroz Vogošću
Ja obicno vozim tom dionicom (ne gledam je sa prozora) i bilo je dana kad 3 puta crknem dok ne dodjem do raskrsca Tuzla Zenica.
I sta ti znaci nema zastoja? Ako kolona mili 10km/h to nije zastoj i to je ok? Pa tek oni praistorijski autobusi, i to jos zglobni, i da nema guzve ne mogu preko 40 km/h, samo za njih i za traktore izgraditi posebnu traku.
I sta ti znaci nema zastoja? Ako kolona mili 10km/h to nije zastoj i to je ok? Pa tek oni praistorijski autobusi, i to jos zglobni, i da nema guzve ne mogu preko 40 km/h, samo za njih i za traktore izgraditi posebnu traku.
-
zandar
#33 Re: put kroz Vogošću
Vainglorious wrote:amrica wrote:Vainglorious wrote:
Da ne bude da sam previše otišao od teme, put kroz Vogošću trenutno je OK i mislim da nema potrebe za proširenjem, uzme li se u obzir da ima i zaobilazni put kroz strogi centar Vogošće. Doduše i ne kontam zbog čega ideja za potrebom proširenja, jer nema uopšte većih zastoja...
Pa to je jedini izlaz iz polumilionskog grada prema sjeveru, dvije trakice, bez plocnika, ... Gdje je to OK i kako nema potrebe za prosirenjem????
Pa zato sto jednostavno ne dolazi do zastoja. Valjda se pravi onda kada se uoci potreba za time. Meni taj put prolazi ispod zgrade i do sada nisam dozivio da je bio neki veci zastoj. To što ti nabroja zaista zvuci "wao", ali u praksi ne vidim da postoji potreba.
edit: naravno, ako izuzmemo zastoje koji se pojavljuju u periodu deminiranja, sto zapravo i nije problem samog puta i njegove širine već sporednih okolnosti
da, kad ides iz vogosce prema centru grada... a koliko ti recimo treba vremena da stignes iz vogosce na stup?
- Prolaznik
- fa84
#35 Re: put kroz Vogošću
ma vala svejedno kreno na stup ili na vogoscu
guzvaaaaaaaaaaa
valjda se u dogledno vrijeme rijesi taj problem
a zna li neko kada se tunel pocinje praviti
koliko znam trebao je da krene otkup zemlje i iseljavanje ljudi iz onih zgrada i kucica oko zeljeznicke stanice kuda bi trebala da prodje i pruga za tramvaj
pa jeste li vidjeli kako su oni romi napucali kucice
svi udarili fasadu heheh da bi vise dobili para
guzvaaaaaaaaaaa
valjda se u dogledno vrijeme rijesi taj problem
a zna li neko kada se tunel pocinje praviti
koliko znam trebao je da krene otkup zemlje i iseljavanje ljudi iz onih zgrada i kucica oko zeljeznicke stanice kuda bi trebala da prodje i pruga za tramvaj
pa jeste li vidjeli kako su oni romi napucali kucice
svi udarili fasadu heheh da bi vise dobili para
- Prolaznik
- fa84
#37 Re: put kroz Vogošću
pa pocetkom proljeca to nesto non stop u medijima i evo opet se svi usutili
ebo vaku drzavu zastoji na svakom cosku
ebo vaku drzavu zastoji na svakom cosku
- Vainglorious
#38 Re: put kroz Vogošću
@ zandar
Da, tu ima zastoja. Ali tu nije problem "puta kroz Vogošću" što je naslov topica. Već problema u saobraćaju u Rajlovcu i niže.
Da, tu ima zastoja. Ali tu nije problem "puta kroz Vogošću" što je naslov topica. Već problema u saobraćaju u Rajlovcu i niže.
-
zandar
#39 Re: put kroz Vogošću
Prolaznik wrote:Kada nema gužve stignem za 10 minuta, a kada je gužva za 1 sat. Nadam se da će uskoro otvaranjem obilaznice vožnja do Stupa biti mnogo podnošljivija.zandar wrote:da, kad ides iz vogosce prema centru grada... a koliko ti recimo treba vremena da stignes iz vogosce na stup?
Preko Kobilje glave mi treba 20 minuta do Skenderije kada je jutarnja špica i kada svi oko 7:30 idu u grad.
de mi samo reci kada nema guzve na putu između reljeva i wise... ja vrlo cesto prolazim tuda i nikad nisam stigao prije pola sata
a ovo drugo sto sam boldirao, shvaticu ovo tvoje "uskoro" kao salu...
- Prolaznik
- amrica
#41 Re: put kroz Vogošću
Prolaznik wrote:
Da ne bi bilo off topic u subotu navečer sam od Holiday Inn-a do Vogošće stigao za 12 minuta pobožno poštujući sva ograničenja.
A koliko ti treba od Vogosce do Visokog, uz sva ogranicenja normalna za autoput? Otprilike isto toliko, pa uporedi km izmedju H Inna i Vogosce i Vogosce i Visokog.
Zar ne bi bilo bolje da od Centra do Vogosce stizes za 3-4 min u svako doba dana nego da pricas da je dobro izvan spice? Mentalitet: navikao Mujo na gore, pa i ovo dobro?
-
uhljupce
#42 Re: put kroz Vogošću
Prije bi se reklo Mujo realan ....amrica wrote:Prolaznik wrote:
Da ne bi bilo off topic u subotu navečer sam od Holiday Inn-a do Vogošće stigao za 12 minuta pobožno poštujući sva ograničenja.
A koliko ti treba od Vogosce do Visokog, uz sva ogranicenja normalna za autoput? Otprilike isto toliko, pa uporedi km izmedju H Inna i Vogosce i Vogosce i Visokog.
Zar ne bi bilo bolje da od Centra do Vogosce stizes za 3-4 min u svako doba dana nego da pricas da je dobro izvan spice? Mentalitet: navikao Mujo na gore, pa i ovo dobro?
-
zandar
#43 Re: put kroz Vogošću
hehe, subotom uvece...
a koliko ti treba nedeljom prijepodne kad je autopijaca na stupu
a koliko ti treba nedeljom prijepodne kad je autopijaca na stupu
- Prolaznik
- amrica
#45 Re: put kroz Vogošću
Malo pojasnjenje, za razliku od zandara, ja pricam o ruti Titova Alipasina Bare Hotonji Vogosca....
A zandarov put preko Rajlovca, nema nikakve veze sa putem kroz Vogoscu.
-
zandar
#46 Re: put kroz Vogošću
amrica wrote:Malo pojasnjenje, za razliku od zandara, ja pricam o ruti Titova Alipasina Bare Hotonji Vogosca....
malo smo skrenuli s teme, jer smo prenijeli pricu na povezanost vogosce sa gradom.
ta trasa koju si pomenula i nije tako zakrcena, tj. rijetko kad se saobracaj odvija otezano za razliku od puta preko rajlovca gdje je svaki dan od 10-18h guzva nenormalna, sto nije ni cudo uzme li se u obzir da je to zapravo tranzit sjever-jug
- amrica
#47 Re: put kroz Vogošću
A ko ide u grad, napr, sa Ilidze preko Stupa, Rajlovca Vogosce kad moze drito Ilidza Sarajevo?
Pa i vrapci znaju da je od Stupa do raskrsca Robot, Velpro... u Rajlovcu ludilo 20 sati dnevno? A i puno vise km.
A ne slazem se da nikad nije zakrcenje do Vogosce preko Bara, pa zna biti zivi uzas, dosta da ide kolona prema gradu, a da neko, ko ide prema Vogosci zeli skrenuti lijevo, na neki sporedni putic, okuka pod "laktom", mora iz 2 puta motati, a niko iz suprotnog pravca nece stati da ga pusti.....
Pa i vrapci znaju da je od Stupa do raskrsca Robot, Velpro... u Rajlovcu ludilo 20 sati dnevno? A i puno vise km.
A ne slazem se da nikad nije zakrcenje do Vogosce preko Bara, pa zna biti zivi uzas, dosta da ide kolona prema gradu, a da neko, ko ide prema Vogosci zeli skrenuti lijevo, na neki sporedni putic, okuka pod "laktom", mora iz 2 puta motati, a niko iz suprotnog pravca nece stati da ga pusti.....
-
d2
#48 Re: put kroz Vogošću
autoput zenica sarajevo ce se spojiti sa cestom koja ide prema blazuju u rejonu vlakova tako da ce se iz vogosce tim putem moci jako brzo doci iz vogosce do ilidze izbjegavajuci rajlovacke guzve
-
Leonid Breznjev
#49 Re: put kroz Vogošću
zasto jednostavno ne kazes da ne volis vogoscuzandar wrote:fa84 wrote:pa dobro bil ti zivio radije u nekoj staroj zgradi u novom sarajevu ili novom gradu ili u novo gradnji u vogosci
ja bi prije izabrao novo gradnju
kad spomenu novogradnju, te zgrade nisu ni prismrditi zgradama koje su napravljene pred rat po JUS-u. recimo zgrade na dobrinji 5 su bolje od gotovo svih zgrada koje su napravljene poslije rata u sarajevu i okolini.
- alica.k
#50 Re: put kroz Vogošću
gdje god se okrenes zelenilo, sve ti blizu (u opstini i mupu sve zavrsis ODMAH), jedino sto su vogoscanski dani katastrofa al nadajmo se da ce se i to rijesiti dogodine. u gradu si za 20 min autom AKO ima guzve, ako nema onda puno brze, tek kad dodjes tu negdje do alipasine zapnes. e de mi sad to uporedi sa novim sarajevom. tramvaji drndaju, prasine svugdje, ne mos trave nigdje vidjet samo asfalt asfalt asfalt, a guzve kad je spica - da sam sebi kosu pocupas.zandar wrote:ali nebitno, ne znam sta da se napravi dole, vogosca je ipak prigradsko naselje i nema sanse da kvadrat stana bude skuplji nego npr. u opstini novo sarajevo
ne znam fakat sta se sad neki bune protiv cijena stanova ovdje i slicno. da nije novogradnje ove za par mjeseci ne bi se ni mogao kupiti stan tu, jer rijetko hoce ljudi da prodaju osim ak nece u grad, pa se onda ponovo vracaju vamo (znam troje
to je kad deminiraju ili kad cestu popravljaju. da je ikad drugo bila guzva, ja se ne sjecam...amrica wrote:A ne slazem se da nikad nije zakrcenje do Vogosce preko Bara, pa zna biti zivi uzas,