U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

VeljaPas

#26 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

cheguevara_k1 wrote:Bas niko ?
niko...............................................ni kao suvozac.
znam da ces ti ipak odvesti 5 pasa u Tuzlu. i nemoj se cudit. jednom prilikom privolio sam potencijalnog udomitelja da uzme psa iz sarajevskog sintoraja i spasi mu zivot, nije znao da to u SA postoji. kada sam mu objasnio gdje se to nalazi, odgovorio je da mu je daleko ic na smjetljiste u buca potoku.

ne smijem sada ni upitati: da li je neko raspolozen da vozi do Orasja i spasi 2 zivota?

izvjestan broj cemo ih sutra u Parkusi ponuditi sarajlijama umjesto SOS kuca, pa cemo vidjet na cemu smo.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by mIRCerka »

cheguevara_k1 wrote:Bas niko ?
jarane jedino da potrpamo mojih 9 + 2 gostujuce mace u bibi i da idem ja!
:S
cheguevara_k1

#28 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

E ko mi naredni napise joj sto su pepi, joj sto su cwatki prste cu mu polomiti. Vozicu ja sam sa njima do Tuzle i onda nazad, nije to preko svijeta.

Tebi Mirci hvala kao da ides, al znas da mace ne mogu sa cukama :D

Da ne pisem novi post editovacu ovaj... DRAGO MOJE SARAJEVO NEKA TE JE STID !!!!

p.s. Cast izuzetcima
VeljaPas

#29 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

cheguevara_k1 wrote:E ko mi naredni napise joj sto su pepi, joj sto su cwatki prste cu mu polomiti. Vozicu ja sam sa njima do Tuzle i onda nazad, nije to preko svijeta.

Tebi Mirci hvala kao da ides, al znas da mace ne mogu sa cukama :D

Da ne pisem novi post editovacu ovaj... DRAGO MOJE SARAJEVO NEKA TE JE STID !!!!

p.s. Cast izuzetcima
4 kuce krenule za Tuzlu:
Image
http://picasaweb.google.com/SOS.Sarajevo/NahorevoTuzla
Banksy

#30 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by Banksy »

Nek je sretno :)
cheguevara_k1

#31 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

4 kuce stigle u Tuzlu, a moj auto smrdi k'o gradska deponija :( Ne gine mu dubinsko pranje
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#32 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by mIRCerka »

:D ti i zena ti u tebe ste divni... ja sam danas nosila hranu macama u bastu, zabrinuta danima 2 macica premjestena, a mama maca nije htjela rec tj pokazat gdje su...
i nadjem ta dva...isprepadani...vratim ih u njihovu spavaonu...sidjem kasnije sa bejbi mlijekom...kad nisu 2 nego 4 ...bumbice bebele....

ima li ko kutju? da mu treba maca da love misheve_
VeljaPas

#33 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

cheguevara_k1 wrote:4 kuce stigle u Tuzlu, a moj auto smrdi k'o gradska deponija :( Ne gine mu dubinsko pranje
dok udomljavamo zivotinje u Parkusi koje su drugi doveli u situaciju da budu osudjeni na smrt, sarajevski "ljubitelj zivotinja" nam pred uredom ostavlja nemocno mace.
da li ima podmuklijih ljudi. nema.
a mogao ga je, jer je SOS to omogucio, da ga donese na udomljavanje.
Enes danas, sam samcat vozi 4 psa u Tuzlu, sutra "maleni" i ja vozimo nahorevske pse u Orasje, a sarajevski merhametlija ostavlja nemocno mace pred nasim uredom, umjesto pred uredom onoga koji je kriv sto Sarajevo umjesto Centra za nezbrinute zivotinje ima sinteraj.
zbog ovakvih gadova razmisljam da nastavim putovanje u Opatiju i definitivno ukinemo SOS.
Silva, koja, ako je iko imao pravo, a to je ona, nije ostavila SOSu tri mace koje je izlijecila a nije uspjela udomit, nego ih je sve tri povela sa sobom na put znajuci u kakvoj smo situaciji.
prije desetak dana su, neznam kako vise takve ljude nazvati, kada smo im reki da nemamo mjesta za smjestaj i da nismo hotel za pse, niti skrbimo zivotinje koje imaju vlasnika (ukoliko nije umro), jednostavno svezali psa za kontejner i otisli na more.

Image
VeljaPas

#34 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

Velja wrote:Image
Na prostoru Nahoreva na kojem je Jasminka Kapetanovic htjela izgraditi Eko selo u kojem bi izmedju ostalih sadrzaja bio edukacioni centar i kreativna radionica nalazi se 35 socijaliziranih pasa koji su trebali biti koristeni u te svrhe.
Razlozi zbog kojih je se sve to za sada nije realiziralo nisu bitni za cinjenicu da se po nalogu veterinarske inspekcuje, psi, koji su prezivjeli klanja koja se navode u clanku objavljenomu Oslobodjenju, uz pomoc sintora i policije uklone do 8 avgusta.
Jasminka trazi odgodu dok ne sanira zdravstveno stanje (u gipsu je) i nadje rjesenje.
Sta nam je ciniti? Da li uopste ima smisla baviti se zastitarstvom u BiH?
Da li cemo dozvoliti da ovu zemlju pretvore u najveci sinteraj u Europi?????????????????
jos dva psa su spasena. u orasju su.
4 su u tuzli, a jedan je udomljen u subotu.
za sada je spaseno 7 nahorevskih pasa.
parkusa
Image
polazak sa nahoreva
Image
Image
Image
Orasje
Image
Image
Image
Image
Image
Image

30 dana ostavljenog roka za zbrinjvanje kuca sa nahoreva ce brzo proci.
SOS ne moze sve to sam uraditi i treba mu pomoc gradjana jer on i bez ovoga ima i previse svojih probleme.
dok ne dodjemo u situaciju da djelujemo u povoljnijim uslovima uzaludno je oslanjati se samo na SOS. u gradu postoje i drugi zastitari koji se ne oglasavaju u ovako problematicnim situacijama, kao i institucije koje bi se trebale zainteresirati.
HVALA ljudima u Tuzli i Orasju koji su iskreno pomogli onoliko koliko se mogli i nisu ostali tupi na nesrecu sarajevskih pasa.
uradili su to iako Nevenka Sabic u OPSTANKU Tuzla skrbi oko 400, a Svjetlana Haracic u Poslednjoj oazi, Orasje, sa nahorevskim psima sada ima 100 pasa.
u Sarajevu je samo jedna djevojcica preuzela jedno kuce.
i ovaj slucaj dokazuje da u Sarajevu ne postoji kriticna masa humanih ljudi cija bi volja i pritisak prisilila vlasti da umjesto sinteraja napravi Centar za nezbrinute zivotinje, a sto je neupitna neminovnost.
Orasje, koje je selo za Sarajevo (glavni grad BiH), nema sarajevske zime, crveni tepih, niti je kulturni centar evrope i kakvih sve ne ubleha, ali ima Azil u kojem su spas od smrti nasli sarajevski mahalasi.
Last edited by VeljaPas on 11/08/2008 15:21, edited 1 time in total.
cheguevara_k1

#35 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

Super !!! Ako nastavimo ovim tempom da ih spasavamo, a oni prestanu da se razmnozavaju, spasicemo ih... Za 3 godine :(
Amazonka27

#36 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by Amazonka27 »

sad mi je sinula jedna ideja koja bi se mogla sprovesti...ne tako brzo ali jako efikasno....

posto drzava ima "precih problema" od brige za zivotinjama, jasno nam je da oni zbog toga ne mare za ovaj problem. Trenutni "aktuelni" (oprostite na izrazu) problem je maloljetnicka delikvencija...sta, kako i gdje sa njima...predlagali su neke kasarne...ja bih ovaj probleme spojila u rjesenje...a to je da kada se nadje adekvatan smjestaj za njih, da imaju zadatak pored obrazovanja, i vjerovatno hiljadu nekih pogodnosti koje ce dobiti (kompjuteri, igrice, fudbal i sl) da se bave drustveno korisnim radom...a to je da se brinu o napustenim zivotinjama, hrane ih,ciste ili obuce za slijepce...i sl.
Mislim da bi time izlijecili i svoje vec bolesne umove...gledali svijet malo drugim ocima...
cheguevara_k1

#37 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

Ma to je super ideja, ali... Ovo je Bosna jednom shvatite... Evo sad me Velja zvao, dok mi rjesavamo problem pasa iz Nahoreva njemu je opet osvanulo mace pred SOS-om a i Pepi se sutra vraca jer ljudi ne mogu da ga zadrze.
Amazonka27

#38 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by Amazonka27 »

ali ja jedno ne kontam...evo ja da sad nadjem napustene mace ili cuke....a da evo nemam internet...a cula sam za SOS za zivotinje...ja bi ih pokusala odnjeti tamo...ne mozete kriviti ljude sto vam donesu zivotinje pred vrata...jer imate to ime...a to sto ljudi nisu upoznati sa problemima SOS-a...to je druga stvar...
cheguevara_k1

#39 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

Ma u redu je odnijeti napustenog cuku ili macu u SOS. To je sasvim normalno. Isto tako je u redu kad moj komsija nadje macu bukvalno otkinute sape, on zove mene iako zna da nisam veterinar. Al onda ne ocekuje da ja kupim sve sto treba za tu macu i da ja smjestim negdje tu macu.
Ja ne pokusavam ni u kom smislu da zastitim SOS ( ja cak nisam ni punopravni clan SOS-a, vec "pridruzeni" ) ali ljudi moraju da shvate da nisu spasili ni psa ni macku, a boga mi ni patku, ako je pokupe sa ulice i odnesu pred SOS. Jer tek tu krece borba za spas. Ako su gladni, cime ih nahraniti ? Ako su bolesni, kako ih izlijeciti ? I najbitnije, kada su vec "pokupljeni" sa ulice, gdje ih smjestiti ?
Ovdje se vec dugo vrti prica da je Velja "ukrao" 2 miliona ( 2.000.000 ) engleskih funti (to je skoro 6 miliona maraka ) donacija. Kao prvo, da ih je ukrao, zar mislite ljudi da bi se yebavao sa sarajevskim psima i mackama ???
Kao drugo, koliko vas ovdje zna da je SOS-u iskljucen fiksni telefon jer SOS nema para da ga plati ???
Kao trece, zasto ljudi jednostavno ne shvataju da psi i macke nisu plisane igracke ???
Kao cetvrto, na pocetku ove teme svi su zagraktali da se pomogne psima iz Nahoreva, a kada je mogucnost za spas njih 7 dovedena do realizacije, niko se nije javio da ide kao suvozac do Tuzle. U stvari lazem, javio se @Svileni, ali je daleko ( nema veze bar je dao moralnu podrsku ) i javila se @mirci ( svi znamo da ona ne moze zbog gomile maca o kojima brine ).
E ovo dvoje ljudi spadaju u onu grupu koja ili malo prica ili nikako, a puno radi ( ima ih jos par, ali nisu ovdje iznosili prijedloge pa ih necu ni pominjati ).
Amazonka27

#40 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by Amazonka27 »

da rijesimo odma tu pricu od 2 miliona. Pricala mi je moja sestra, koja se boji i pileta...i nema neku izrazenu ljubav prema zivotinjama...posto radi gdje radi i posto mi je sestra imam razloga da joj vjerujem.
da je cika velja u ratu zbrinjavao na sve moguce nacine zivotinje. sta je on jeo jele su i one...poslije rata je dobio donaciju od neke strane organizacije za pravljenje sos-a, miniranu parcelu i novac za deminiranje....kad se sve to trebalo realizovati, drzava je oduzela tu donaciju i pare potrosila na neke druge stvari...

sto se tice prevoza...evo moj slucaj...znam li ja tebe? Sjesti s nepoznatom osobom u auto koja vozi puno auto nepoznatih pasa i voziti se ko zna gdje...

Ono sto ja mogu pomoci je da zagrnem rukave i zajedno sa ostalima da uredimo one boxeve od pasa...da neizgleda onako jezivo...hranu ne mogu kupovati jer su mi mala primanja...
evo na forumu ima dosta ljudi koji rade u medijima...hajmo izganjati da se snimi spot o ovim psima i da se spot vrti na lokalnim tv stanicama...clanak u novinama ne dopire do svih ljudi koje vole zivotinje...iz razloga...sto ne kupuju svi novine ili se citaju samo odredjene....ne moze kriviti ljude koji NE ZNAJU ZA PROBLEM...sa problemom se mora javnost upoznati. i sam znas koliko je internet kod nas aktivan, pa od toga oduzmi ljude koji ne svracaju na forume, pa opet od toga oduzmi ljude kojih nije briga za zivotinje....malo ostane....
Uz svo duzno postovanje ljudima koji rade i bore se za zivot zivotinja, moram reci da se guzicom vrata nigdje ne zatvaraju...nepomaze inat ni javno kritikovanje, nego se udara na svijest covjeka...direktno u dusu...do necije ce doprijeti...
VeljaPas

#41 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
Velja wrote:Image
Na prostoru Nahoreva na kojem je Jasminka Kapetanovic htjela izgraditi Eko selo u kojem bi izmedju ostalih sadrzaja bio edukacioni centar i kreativna radionica nalazi se 35 socijaliziranih pasa koji su trebali biti koristeni u te svrhe.
Razlozi zbog kojih je se sve to za sada nije realiziralo nisu bitni za cinjenicu da se po nalogu veterinarske inspekcuje, psi, koji su prezivjeli klanja koja se navode u clanku objavljenomu Oslobodjenju, uz pomoc sintora i policije uklone do 8 avgusta.
Jasminka trazi odgodu dok ne sanira zdravstveno stanje (u gipsu je) i nadje rjesenje.
Sta nam je ciniti? Da li uopste ima smisla baviti se zastitarstvom u BiH?
Da li cemo dozvoliti da ovu zemlju pretvore u najveci sinteraj u Europi?????????????????
jos dva psa su spasena. u orasju su.
4 su u tuzli, a jedan je udomljen u subotu.
za sada je spaseno 7 nahorevskih pasa.
parkusa
Image
polazak sa nahoreva
Image
Image
Image
Orasje
Image
Image
Image
Image
Image
Image

30 dana ostavljenog roka za zbrinjvanje kuca sa nahoreva ce brzo proci.
SOS ne moze sve to sam uraditi i treba mu pomoc gradjana jer on i bez ovoga ima i previse svojih probleme.
dok ne dodjemo u situaciju da djelujemo u povoljnijim uslovima uzaludno je oslanjati se samo na SOS. u gradu postoje i drugi zastitari koji se ne oglasavaju u ovako problematicnim situacijama, kao i institucije koje bi se trebale zainteresirati.
HVALA ljudima u Tuzli i Orasju koji su iskreno pomogli onoliko koliko se mogli i nisu ostali tupi na nesrecu sarajevskih pasa.
uradili su to iako Nevenka Sabic u OPSTANKU Tuzla skrbi oko 400, a Svjetlana Haracic u Poslednjoj oazi, Orasje, sa nahorevskim psima sada ima 100 pasa.
u Sarajevu je samo jedna djevojcica preuzela jedno kuce.
i ovaj slucaj dokazuje da u Sarajevu ne postoji kriticna masa humanih ljudi cija bi volja i pritisak prisilila vlasti da umjesto sinteraja napravi Centar za nezbrinute zivotinje, a sto je neupitna neminovnost.
Orasje, koje je selo za Sarajevo (glavni grad BiH), nema sarajevske zime, crveni tepih, niti je kulturni centar evrope i kakvih sve ne ubleha, ali ima Azil u kojem su spas od smrti nasli sarajevski mahalasi.
UCESTVUJTE U SPASAVANJU PEOSTALIH NAHOREVSKIH PASA.

JOS JEDNOM HVALA KANTONALNOJ VETERINARSKOJ INSPEKCIJI.
Post Reply