Upravo tako...neutral wrote:polako ostajemo bez aleje jer...to vise nije setaliste kao nekada... stalno prolaze auta i motori dizu prasinu i prave buku... (gdje policija???)
Danas sam j..... mater mislim Konjevicu - ako on vozi onaj Audi X7 ...jer je tako profurao i zamalo da zkaci kolica u kojoj vozim svoju bebicu tamo skoro svaki dan...
Ipak seljaci su nama j.... mater svima, kad u gradu nema mjesta gdje se na miru moze prosetati beba
hocemo li ostati bez velike aleje?
- uvjek dobar gost
#26 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
- Skyfox
#27 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
Postoji mogucnost da se posade odnosno stara stabla zamjene sa mladim ali dosta vecim, npr od nekih 15g starosti, samo sto to kosta a gradu je izgleda svejedno hoce li imati uredenu Aleju ili divlju shikaru, kakva je vecina Vrela Bosne...neki wrote:Aleju nece unistiti nikakve zaraze nego starost. To drvece je staro 120 godina i vec 80tih godina je trebalo poceti prorjedjivanje postojeceg i sadnja novog drveca. Do sad nije nista ucinjeno na tom planu a kako se stvari odvijaju ni nece. samo ce se odjednom sve osusiti i biti posjeceno. Onda ce zasaditi novo kojem ce trebati 50 godina da dostigne neku prosjecnu visinu.
- Jara
#28 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
Govorilo se o toj "zamjeni2 prije rata...više ni "plombiranje" nije pomagalo...a onda bi rat...neki wrote:Aleju nece unistiti nikakve zaraze nego starost. To drvece je staro 120 godina i vec 80tih godina je trebalo poceti prorjedjivanje postojeceg i sadnja novog drveca. Do sad nije nista ucinjeno na tom planu a kako se stvari odvijaju ni nece. samo ce se odjednom sve osusiti i biti posjeceno. Onda ce zasaditi novo kojem ce trebati 50 godina da dostigne neku prosjecnu visinu.
Zaraze u Sarajevu unistavaju mlado drveće divljeg kestene (obratite pažnju )... sadili ih
- Chopper_Horrace
#29 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
imam osjecaj, da cemo priodnu aleju zamjeniti vjestackim zelenilom na trotoarima u centru grada...
- Jara
#30 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
gluho biloChopper_Horrace wrote:imam osjecaj, da cemo priodnu aleju zamjeniti vjestackim zelenilom na trotoarima u centru grada...
- homo_sapiens
#31 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
Alma Zilić, stručni saradnik u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo za naš portal kazala je da je to ustvari evropski trend.Chopper_Horrace wrote:imam osjecaj, da cemo priodnu aleju zamjeniti vjestackim zelenilom na trotoarima u centru grada...
Za nekoliko godina imacemo trajno neunistivu Veliku aleju, samo nam treba malo strpljenja."Već neko vrijeme i u Evropi se navlači zelena masa na trotoare i to je trend. Slovenija je to uradila nedavno, tako da je Direkcija za puteve KS odlučila je da sarajevski pločnici budu zeleni iz dva razloga. Prvi razlog je što će se iduće godine navlačiti masa na biciklističke staze, koja će biti crvene boje, te smo iz tog razloga htjeli razdvojiti pješačku i biciklističku stazu. Drugi razlog je nedostatak zelenih površina u našem gradu koje smo željeli nadoknaditi na ovaj način“, pojasnila je Zilić.
Do tada, svi novopeceni, slobodno gradite vile po Aleji . . . nece smetati ni flori ni fauni
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#32 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
ali vas molimo da potpisete da vam nece smetati da vam na fasadama Vlada Kantona naslika stabla, mozemo cak srediti i vocke da naslikaju...homo_sapiens wrote:Za nekoliko godina imacemo trajno neunistivu Veliku aleju, samo nam treba malo strpljenja.
Do tada, svi novopeceni, slobodno gradite vile po Aleji . . . nece smetati ni flori ni fauni
- homo_sapiens
#33 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
. .mIRCerka wrote:ali vas molimo da potpisete da vam nece smetati da vam na fasadama Vlada Kantona naslika stabla, mozemo cak srediti i vocke da naslikaju...homo_sapiens wrote:Za nekoliko godina imacemo trajno neunistivu Veliku aleju, samo nam treba malo strpljenja.
. . . . a mi vam dajemo obecanje da cemo vas razveseliti, pa cemo vam pod prozorima uvecati ugodjaj narandzastom bojom . . . .
- Chopper_Horrace
#34 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
homo_sapiens wrote:
Alma Zilić, stručni saradnik u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo za naš portal kazala je da je to ustvari evropski trend.
"...Drugi razlog je nedostatak zelenih površina u našem gradu koje smo željeli nadoknaditi na ovaj način“, pojasnila je Zilić.
Hahaha, vidi sto sam, iz zahebancije, ubo po sred sredine hahahah nE mogu vjerovati haha
Divno nema sta!
Last edited by Chopper_Horrace on 14/08/2008 17:20, edited 2 times in total.
- Chopper_Horrace
#35 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
greska...
Last edited by Chopper_Horrace on 14/08/2008 17:20, edited 4 times in total.
- Chopper_Horrace
#36 Re: hocemo li ostati bez velike aleje?
jos jedna greska...