Umjetnik a wrote:je li ovo zastava herceg-bosneivannn wrote:Možda niste dobro vidjeli, da nije to bila zastava od nekog kantona
ova
to je hrvatska zastava
Umjetnik a wrote:je li ovo zastava herceg-bosneivannn wrote:Možda niste dobro vidjeli, da nije to bila zastava od nekog kantona
ova
b@tto wrote:Umjetnik a wrote:je li ovo zastava herceg-bosneivannn wrote:Možda niste dobro vidjeli, da nije to bila zastava od nekog kantona
ova
to je hrvatska zastava
Na linku koji sam dao je zastava dva kantona - ZH i HB/10......b@tto wrote:na ovom linku kojeg si stavio je hrvatska zastava,tzv. šahovnica,zastava hrvatskog naroda a ne zastava Republike Hrvatske,a čovjek je rekao da je vidio u žepču zastavu Republike Hrvatske,znači onu sa 5 pletera.ivannn wrote:
Zar je sada i zabranjeno stavljati druge zastave kantona u nekom drugom kantonu iste države?
u tome je razlika.
meni je inače malo smiješno da ja na svoju kuću ne smijem staviti zastavu bilo koje zemlje,moja kuća,nije tuđa.

ivannn wrote:Na linku koji sam dao je zastava dva kantona - ZH i HB/10......b@tto wrote:na ovom linku kojeg si stavio je hrvatska zastava,tzv. šahovnica,zastava hrvatskog naroda a ne zastava Republike Hrvatske,a čovjek je rekao da je vidio u žepču zastavu Republike Hrvatske,znači onu sa 5 pletera.ivannn wrote:
Zar je sada i zabranjeno stavljati druge zastave kantona u nekom drugom kantonu iste države?
u tome je razlika.
meni je inače malo smiješno da ja na svoju kuću ne smijem staviti zastavu bilo koje zemlje,moja kuća,nije tuđa.
Obilježje hrv. naroda jeste šahovnica, ali nisam siguran da hrv. narod u BIH ima svoju zastavu, i uglavnom koriste ovu tj. tih kantona...i ona je u kombinaciji s pleterom, a koliko znam zastava RH nema 5 pletera već 5 malih štitova koji se nalaze iznad šahovnice.....
a pleter ovako izgleda, tzv.hrv.pleter
Htio sam reći, da je veća vjerojatnost da se može vidjeti ova zastava s pleterom kod Hrvata u BiH, nego zastava RH
Zastava RH je i zastava Hrvata što je i logično, pa se može nazvati i hrvatska zastava.

seldzuk wrote:Da bih priču malo raspetljao...
Nisam nepismen i dobro uočavam. Zastava koju sam vidio je ova:
Što se mene tiče, šahara sa pleterom nije problem, osim ako zakoni kažu drugačije. Ali državna zastava druge države bez okačene zastave BiH, jeste problem. Kao što je inače u svijetu.
A ovo "moja kućica, moja slobodica" postoji još samo u Limburgu.
Kad opština u Austriji može da ti odredi debljinu izolacije da ne bi trošio više plina nego što je predviđeno, a u Engleskoj da će ti fasada biti crvena cigla, a satelitska antena crne boje, ne znači ni da je naš Jure iz Žepča jedini konstitutivni element na raskrsnici koja vodi u Zavidoviće.
Jebo mu pas mater ustašku, ako hoće da je u Hrvatskoj, nek ide u nju.
seldzuk wrote:Da bih priču malo raspetljao...
Nisam nepismen i dobro uočavam. Zastava koju sam vidio je ova:
Što se mene tiče, šahara sa pleterom nije problem, osim ako zakoni kažu drugačije. Ali državna zastava druge države bez okačene zastave BiH, jeste problem. Kao što je inače u svijetu.
A ovo "moja kućica, moja slobodica" postoji još samo u Limburgu.
Kad opština u Austriji može da ti odredi debljinu izolacije da ne bi trošio više plina nego što je predviđeno, a u Engleskoj da će ti fasada biti crvena cigla, a satelitska antena crne boje, ne znači ni da je naš Jure iz Žepča jedini konstitutivni element na raskrsnici koja vodi u Zavidoviće.
Ako mu je Hrvatska tako draga, niko mu ne brani da u nju ide. Papire već ima, pa se ni za to ne moramo sekirati.
I ja sam prije 3 tjedna vidio hrvatsku zastavu koja visi iz prozora jedne zgrade u Becu. Nikog zivog ne interesuje. Nigdje u svijetu nije zabranjeno isticanje stranih zastava sem u diktaturama. No, tema nije ni vrijedna diskusije posto ti izgleda vise volis tursku zastavu nego bosansku, pa ne trebas drzati lekcije ljudima koji ljubav ne traze na drugim kontinentima.seldzuk wrote:Neki dan sam bio u Žepču. Strašno me začudilo ponašanje jednog Hrvata koji pravi kuću i na nju je okačio zastavu Repuplike Hrvatske. Ne znam, a bilo bi vrlo interesantno ako neko od vas zna, kakvi su naši zakoni po tom pitanju. Mislim da su u svijetu vrlo strogi zakoni po pitanju isticanja zastava drugih zemalja. Da je on istakao zastavu koja ima šaharu, bez onih malih grbića, rekao bih da je istakao nacionalnu zastavu, pa hajde, mada bi možda i to trebalo regulisati nečim, ali zastava RH na raskrsnici kod mosta na putu za Zavidoviće je prava provokacija.
Bošnjak sam i srce mi zaigra kad vidim mjesec i zvijezdu, nekako pogotovo kad je na crvenoj podlozi, ali spreman sam da se zabrani i isticanje tih zastava samo iz razloga poštovanja suvereniteta države BOSNE I HERCEGOVINE.
Samo što ja ne živim u Žepču.BosnaFanatic wrote:pa sta ima veze nek covjek objesi sta hoce ,opet zivi u Bosni i to nemoze promjenit i to je cinjenica. Objesi i ti Bosansku Zastavu i prica je Rjesena.![]()
Kao sto ni pola Bosnja Tursku nije nikad vidjelo, a Arabiju ne znaju ni na karti naci, ali zato se redovno ogrnu njihovim zastavama. Da makar nekad u tursku odu vidjeli bi koliko su omiljeni tamo..Mobile_Disco wrote:Zato sto oni zive u Bosni i Hercegovini.. Samo na tv.u su vidjeli Hrvatsku.. a poistovjecuju se sa njom.. Oni imaju nesto zajednicko sa Hrvatskom isto kao ja sa Grenlandomkaranana wrote:pa nek vjesaju sta hoce. eno i turci su pola njemacke izvjesali turskim zastavama kad su igrali na evropskom prvenstvu, pa sta.
Bolje i zastava Republike Hrvatske, neg zastava Herceg-Bosne. Ili da nisi pobrkao o kojoj se zastavi radi:seldzuk wrote:Neki dan sam bio u Žepču. Strašno me začudilo ponašanje jednog Hrvata koji pravi kuću i na nju je okačio zastavu Repuplike Hrvatske.
[/quote]ma nek obise i komad bjelog carsafa svjedno mi kakve imaju koristi od toga ?? mozda provokacija a drugo nistaMuaDib wrote:Bolje i zastava Republike Hrvatske, neg zastava Herceg-Bosne. Ili da nisi pobrkao o kojoj se zastavi radi:seldzuk wrote:Neki dan sam bio u Žepču. Strašno me začudilo ponašanje jednog Hrvata koji pravi kuću i na nju je okačio zastavu Repuplike Hrvatske.
Jel ova:
![]()
Ili ova:
ne ogrćem se drugim zastavama,a koliko smo omiljeni u turskoj sam vidio više puta i uvijek se tamo osjećam prelijepo.neki wrote:Kao sto ni pola Bosnja Tursku nije nikad vidjelo, a Arabiju ne znaju ni na karti naci, ali zato se redovno ogrnu njihovim zastavama. Da makar nekad u tursku odu vidjeli bi koliko su omiljeni tamo..Mobile_Disco wrote:Zato sto oni zive u Bosni i Hercegovini.. Samo na tv.u su vidjeli Hrvatsku.. a poistovjecuju se sa njom.. Oni imaju nesto zajednicko sa Hrvatskom isto kao ja sa Grenlandomkaranana wrote:pa nek vjesaju sta hoce. eno i turci su pola njemacke izvjesali turskim zastavama kad su igrali na evropskom prvenstvu, pa sta.
seldzuk wrote:Komentar sam u međuvremenu promijenio.
Problem nije "u" nego "na"
Pogledaj primjer Slovenca u Hrvatskoj.
ne ogrćem se drugim zastavama,a koliko smo omiljeni u turskoj sam vidio više puta i uvijek se tamo osjećam prelijepo.and wrote:Kao sto ni pola Bosnja Tursku nije nikad vidjelo, a Arabiju ne znaju ni na karti naci, ali zato se redovno ogrnu njihovim zastavama. Da makar nekad u tursku odu vidjeli bi koliko su omiljeni tamo..neki wrote:Zato sto oni zive u Bosni i Hercegovini.. Samo na tv.u su vidjeli Hrvatsku.. a poistovjecuju se sa njom.. Oni imaju nesto zajednicko sa Hrvatskom isto kao ja sa Grenlandomkaranana wrote:pa nek vjesaju sta hoce. eno i turci su pola njemacke izvjesali turskim zastavama kad su igrali na evropskom prvenstvu, pa sta.