Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

DS9

#26 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by DS9 »

roki wrote:
DS9 wrote:Ovakav pristup aktivista PETA-e privlaci paznju, kako medija, tako i javnosti, sto je odlicno sredstvo da se dodje do cilja - povecanja svijesti o potrebi zastite zivotinja. Svaka im cast na hrabrosti, jer nije se lako skinuti na ulici, pogotovo u zemlji s mentalitetom kakav je nas.
ako njih dvije spase ijednog medvjeda evo glave
Medjvjedi se spasavaju zabranom lova, zabranom uvoza krzna i sl. Nece njih dvije licno ici fizicki spasavati medvjede, ali su dale znacajan doprinos da se skrene paznja nadleznima, da se problem popularizira i na kraju sprijece ubistva neduznih zivotinja.
Last edited by DS9 on 01/08/2008 15:02, edited 2 times in total.
zlatiborka

#27 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by zlatiborka »

U Beogradu su se skinule pravo........

http://www.e-novine.com/sr/drustvo/clanak.php?id=15690
roki

#28 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by roki »

samo da napomenem,sjeca li se ko onog snimka(bila i tema na forumu) kad doslovno krhaju one zivotinjice od asfalt i zive ih deru.pare neznaju za PETU
DS9

#29 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by DS9 »

U BiH ne mogu kao u BG, jer postoji zakon koji zabranjuje otkrivanje intimnih dijelova tijela u javnosti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by pici »

e stvarno glupo sto ste stavili na ovaj podforum ubi se trazeci po ostalim podforumima i ovdje me preshaltase bez-veze
# Početna ‹ Opšte/opće diskusije ‹ Elektronski i štampani mediji :shock: :? nidje veze

nego dje se postaje clan ovoga

Image
pici

#31 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by pici »

roki wrote:
DS9 wrote:Ovakav pristup aktivista PETA-e privlaci paznju, kako medija, tako i javnosti, sto je odlicno sredstvo da se dodje do cilja - povecanja svijesti o potrebi zastite zivotinja. Svaka im cast na hrabrosti, jer nije se lako skinuti na ulici, pogotovo u zemlji s mentalitetom kakav je nas.
ako njih dvije spase ijednog medvjeda evo glave
pa makar su privukle paznju a sta je trebalo da se zvizdaljkama i bubnjevima izofiraju pred ambasadom.....PETA cista 10 za rekljam :thumbup:
DS9

#32 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by DS9 »

pici wrote:e stvarno glupo sto ste stavili na ovaj podforum ubi se trazeci po ostalim podforumima i ovdje me preshaltase bez-veze
# Početna ‹ Opšte/opće diskusije ‹ Elektronski i štampani mediji :shock: :? nidje veze

nego dje se postaje clan ovoga

Image

Moderatori, namuciste nam picija :wink:

Clan PETA-e se postaje na http://www.peta.org
bice_bice

#33 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by bice_bice »

i? ubise li ove dvije stogod?
pici

#34 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by pici »

bice_bice wrote:i? ubise li ove dvije stogod?
meni srce ubiše :D

Image

a sad ozbiljno........trebali bi ljudi se ukljucivati u ovakve i slicne organizacije jer neka pozitivna aktivnost utice na tebe pogotovo ako si time spasio jedno biće planete.To bi trebalo da dodje kao uclanjenje u neki sport klub ili ti ga hobi da ne zivis isprazno,nego ko covjek punim plucima.Lako je porusiti i ubiti,tesko je napraviti i stvoriti.Unistava nas snobizam,a po meni nema nista gore od covjeka kao prazne ljusture.
DS9

#35 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by DS9 »

pici wrote: a sad ozbiljno........trebali bi ljudi se ukljucivati u ovakve i slicne organizacije jer neka pozitivna aktivnost utice na tebe pogotovo ako si time spasio jedno biće planete.To bi trebalo da dodje kao uclanjenje u neki sport klub ili ti ga hobi da ne zivis isprazno,nego ko covjek punim plucima.Lako je porusiti i ubiti,tesko je napraviti i stvoriti.Unistava nas snobizam,a po meni nema nista gore od covjeka kao prazne ljusture.
Svaka cast! :thumbup:
uvjek dobar gost

#36 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by uvjek dobar gost »

Da je ovakvih aktivistica i aktivista bilo pred kantonom... možda bi neki i dali ostavke.......
ProS

#37 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by ProS »

ovo je trebalo pomoci :? skretanjem paznje profesionalnih fotografa pacenika,koji su u jednom trenutku slikali samo dijelove tijela,gdje se ni natpis ne vidi :? :oops: :D ne vjerujem u ove sminkerske korporacije :(
pici

#38 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by pici »

najbitnije u svemu ovome je da privuces medijsku paznju,moj prijedlog je da sljedeci put PETA okupi manju djecu i svakome u ruke stavi plisanog medu,pa sljedeci put da se okupe mladi i obuku u krznene kostime mede itd itd itd ideja ima samo treba volja ljudi da se aktiviraju,u tom grmu leži zeko.Za taju i mamu kantonalne trebala je medijska doktrina paznje a ne bubnjevi i zvizdaljke to je isfurano.Staviti ispred kantona kutiju ko za humanitarnu pomoc za taju i mamu i svako po 5 feninga da dadne jadovima na njihovoj samovlasti itd itd ideje i volja chuda cine.
paratrooper

#39 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by paratrooper »

BSn wrote:Organizacija koja ubija zivotinje, a ovamo supljira o zastiti istih.
navedi izvor , stipu se mahalske price i supljiranja.
BSn

#40 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by BSn »

Ma jah, bitna je poruka, a bosanski hajvani 'vamo slikaju cure. A nije bitno sto te cure poziraju. Stvarno nema razloga za poziranjem tipa okretanja straznjice i ostalih cuda, ako ti je cilj zastita zivotinja, a ne samo-reklama.
BSn

#41 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by BSn »

paratrooper wrote:

http://www.petakillsanimals.com/index.cfm

Gled'o sam i dokumentarac s tom tematikom koji cak i posjecuje lokacije u kojima PETA "cuva" zivotinje, tj. ubija ih, jednako kao sto bi ih ubili i opcinski sluzbenici kada bi ih uhvatili. Problem je jedino u tome sto se sad ne mogu sjetiti imena dokumentarca, jer sam ga davno gledao, al' mozda ce se neko ovdje i sjetiti. :D
Last edited by BSn on 01/08/2008 17:49, edited 1 time in total.
paratrooper

#42 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by paratrooper »

BSn wrote:
paratrooper wrote:
http://www.petakillsanimals.com/index.cfm
u pravu si ako su ovi navodi sa tog link tacni.

nema sta moje puno izvinjenje.

prosto nevjerovatno.
Umjetnik a

#43 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by Umjetnik a »

BSn wrote:Mah, ovi iz PETA-e uvijek i forsiraju golotinju, jer su im vazni samo novci, a novci se "lijepe" na to.
Organizacija koja ubija zivotinje, a ovamo supljira o zastiti istih.
Nije rijedak slucaj da se i poznate licnosti obnaze za potrebe PETA-e. Skidaju iz istih razloga zbog kojih i ovi "obicni" aktivisti - nemaju sta pametno reci, nemaju plana i nisu ozbiljni u svojim namjerama, a zele publicititet.

:thumbup:
tataratira

#44 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by tataratira »

yebo ih međed

kladim se da ih ima bar 3-4 u garažama po Anexu
DS9

#45 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by DS9 »

http://www.petakillsanimals.com/about.cfm

"PETA Kills Animals" is a project of the Center for Consumer Freedom (CCF), a nonprofit organization dedicated to protecting the full range of choices that American consumers currently enjoy. In addition to malicious animal-rights activists, we stand up to the "food police," environmental scaremongers, neo-prohibitionists, meddling bureaucrats, and other self-anointed saints who claim to "know what's best" for you.

Meni ovo vise lici na grupu ljudi koji zele ocuvati lazne vrijednosti, koji podrzavaju nacin zivota koji svijet vodi na rub propasti (na kraju krajeva, dobro znamo da Amerika nije nikad potpisala ni sporazum iz Kyota – na nesrecu citave planete). Znaci, po njihovom shvatanju, ako bilo kojem covjeku, u ovom slucaju Amerikancu, to odgovara iz nekog sebicnog razloga, treba nastaviti npr. sjecu amozonske sume, jer, zaboga, to spada u taj „full range of choices that American consumers currently enjoy“.
Mogu se kladiti da bi se ovi zalagali i protiv ukidanja ropstva, da su tad postojali, jer i to bi spadalo u taj njihov „range of choices“.
nelo

#46 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by nelo »

Bar ce Ingrid Newkirk para zaradit, ako nista drugo.................. :lol:
kolega

#47 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by kolega »

uvjek dobar gost wrote:Da je ovakvih aktivistica i aktivista bilo pred kantonom... možda bi neki i dali ostavke.......
prvo, ja mislim da je provokativno sto su imale na sebi bikinije sa britanskom zastavom, ovo je Bosna (i Hercegovina), a i dosta je nama ovih kapitalistickih zamahivanja, ljudi nemaju sta da jedu a oni se zalazu protiv iskoristavanja zivotinja, a to sto ljude iskoristavaju to je nebitno, od drveta sumu ne vide. :)
DS9

#48 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by DS9 »

kolega wrote:
uvjek dobar gost wrote:Da je ovakvih aktivistica i aktivista bilo pred kantonom... možda bi neki i dali ostavke.......
prvo, ja mislim da je provokativno sto su imale na sebi bikinije sa britanskom zastavom, ovo je Bosna (i Hercegovina), a i dosta je nama ovih kapitalistickih zamahivanja, ljudi nemaju sta da jedu a oni se zalazu protiv iskoristavanja zivotinja, a to sto ljude iskoristavaju to je nebitno, od drveta sumu ne vide. :)
Humaniziranje odnosa covjeka prema zivotinjama je takodjer i put za humanizaciju drustva. Sve je to dio istog odnosa jednog zivog bica prema dugom osjecajnom zivom bicu.
Kolega, komentar nije na mjestu. Apsolutno nije nebitno sto su i ljudi iskoristavani! U Sarajevu su predhodnih mjeseci Gradjani Sarjeva organizovali proteste, ali vidjeli smo koliko je pojedincima stalo da se bore za svoja prava - umjesto da se priduze protestima, oni kuliraju u kafanama, a neka se drugi bore za njihov bolji zivot! Kod nas je, izleda, trend ispijati kafu i kukati kako nam nista ne valja, a kad neko pokusa nesto uciniti da se stanje promjeni, vecina nece prstom da mrdne!
kolega

#49 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by kolega »

DS9 wrote:Humaniziranje odnosa covjeka prema zivotinjama je takodjer i put za humanizaciju drustva. Sve je to dio istog odnosa jednog zivog bica prema dugom osjecajnom zivom bicu.
Kolega, komentar nije na mjestu. Apsolutno nije nebitno sto su i ljudi iskoristavani! U Sarajevu su predhodnih mjeseci Gradjani Sarjeva organizovali proteste, ali vidjeli smo koliko je pojedincima stalo da se bore za svoja prava - umjesto da se priduze protestima, oni kuliraju u kafanama, a neka se drugi bore za njihov bolji zivot! Kod nas je, izleda, trend ispijati kafu i kukati kako nam nista ne valja, a kad neko pokusa nesto uciniti da se stanje promjeni, vecina nece prstom da mrdne!
mislim da se razumijemo, medjutim meni je simptomaticno razumjevanje prioriteta u svemu, pa i u ovome slucaju, ..., moze se reci svaka cast nek i kod nas se cuje glas za zastitu grizlija u kanadi, bengalskog tigra, ali za Boga miloga, mini niti imamo medzeda (i ono sto ih je bilo izbjeglo je u proslom ratu) a ni tigrova, ..., nego tamo negdje u svijetu su neciji interesi (industrijski ili neki drugi) se sukobili i onda i mi ko nesta se oglasavamo, po starom provjerenom bosanskom obicaju "nek' se drugi j*bu a ti se kupaj Muzafere", i kada vec govorimo o volonterstvu i slicno, meni bi bilo draze da su ove dvije gologuze se skinule na nekom standu gdje se daju prilozi za "tetkinu" narodnu kuhinju (ili neku drugu narodnu kuhinju, toga nam ne manjka). Da li je ovaj komentar na mjestu ako prethodni nije!?
DS9

#50 Re: Golišave aktivistice PETA-e u Sarajevu

Post by DS9 »

kolega wrote:mislim da se razumijemo, medjutim meni je simptomaticno razumjevanje prioriteta u svemu, pa i u ovome slucaju, ..., moze se reci svaka cast nek i kod nas se cuje glas za zastitu grizlija u kanadi, bengalskog tigra, ali za Boga miloga, mini niti imamo medzeda (i ono sto ih je bilo izbjeglo je u proslom ratu) a ni tigrova, ..., nego tamo negdje u svijetu su neciji interesi (industrijski ili neki drugi) se sukobili i onda i mi ko nesta se oglasavamo, po starom provjerenom bosanskom obicaju "nek' se drugi j*bu a ti se kupaj Muzafere", i kada vec govorimo o volonterstvu i slicno, meni bi bilo draze da su ove dvije gologuze se skinule na nekom standu gdje se daju prilozi za "tetkinu" narodnu kuhinju (ili neku drugu narodnu kuhinju, toga nam ne manjka). Da li je ovaj komentar na mjestu ako prethodni nije!?
Ove dvije aktivistice su bile gosce u nasem gradu, u sklopu svjetske kampanje za zastitu medvjeda, jer PETA se bavi zastitom zivotinja - to je njihov prioritet.
Slazem se da mi imamo problema preko glave, ali njihov dolazak i organiziranje ovakvog protesta po prvi put u nasoj drzavi nisu u sukobu sa drugim aktivnostima koje bi se mogle i trebale organizirati kod nas.
Post Reply