Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Bosanac_21

#26 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by Bosanac_21 »

Moleban za Karadžića u Trebinju
[/quote]

Ovo je zalosno da se ovakvi seljaci i bolesnici slusaju :x
Oni su "ugrozeni" i niko drugi. Nema to, mi smo agresori bili i ostali za njih, to sto se nasi iskopavaju iz dana u dan iz masovnih grobnica nije nista vazno :-?

Najgore je sto sa ovakvom bagrom, stokom, kretenima moramo da gradimo neki suzivot, mi cemo nakon rata na sve pristati - dok ce njihove bolesne tintare i dalje gajiti nadu za jos koju osvetu :?
Air Ramiz

#27 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by Air Ramiz »

Karadzic nije slučajno postao zločinac svjetskog kalibra. Njega je odgajala mater slična ovim krezubim vješticama koje nosaju njegovu sliku. A te krezube babe su generator mržnje u srpskom narodu, prenosioci mitova s koljena na koljeno. Kad su preživjeli srebreničani prvi put poslije rata krenuli za srebrenicu, upravo su se babe slične ovim isprječile da kamenuju autobuse. Ko se sjeća tuzlanskog konvoja spasa zna da su opet glavnu ulogu igrale krezube babe. Taj konvoj koji je trebao donijeti humanitarnu pomoć u tuzlu su u junu 1993 zaustavile babe ovaj put hrvatice, po nalogu darija kordića, tad su iz mase upucali 8 vozača UNPROFORA a konvoj opljačkali. to se desilo u rankovićima kod n. travnika. pitanje za psihijatre, otkud toliki fanatizam kod "nevinih" starica?
1gorstak

#28 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by 1gorstak »

sffovac wrote:fakat odakle izrone, nije humano kakve su to face
Nije mi jasno kad je to postalo 'in' segaciti se s ljudima na osnovu njihovog izgleda.
ibrotuzla

#29 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by ibrotuzla »

1gorstak wrote:
Nije mi jasno kad je to postalo 'in' segaciti se s ljudima na osnovu njihovog izgleda.
zar je ikad bilo 'out'? :evil:
furlan

#30 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by furlan »

Uh pa to se cjele Pale digle na noge :D
fritz

#31 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by fritz »

Samo 1500!Sad ih dodik mora plasiti kolcom,kako danas neki mudro zborise. :sad:
Gandalf

#32 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by Gandalf »

:D :D 1500 starih krntija protestuje :lol: :lol: blago rs-u :lol: :lol: baš imaju svijetlu budućnost :mrgreen: :mrgreen:
volg

#33 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by volg »

Cuj u podrsci ? Nek i mene podze malo....
mostarac

#34 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by mostarac »

kad se sabere skup svih sto javno oplakuju DDD od Beograda preko Trebinja, Banjaluke, Bilece i Pala ne mozemo doci do brojke 30.000, a sto neko rece na Gazimestanu 1989. je bilo skoro milion. Padose i vadikali kuvcu za usi :D

Doduse ne treba se zavaravati da se stanje svijesti promjenilo, ali je cinjenica da je moral u opadanju i da je vrijeme za mudar kontranapad (nikako harisovim nacinom :D )
suncica24

#35 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by suncica24 »

Image
Da pocrtam!
Idun

#36 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by Idun »

fukara_tz wrote:Ja nisam ruznijeg naroda vidio nego na ovim skupovima podrske ratnim zlocincima bilo da se radi o Zvjerinjaku (RS-u) il Beogradu kad se radikali skupe :lol:

Bosnian Serbs pray for Karadzic, say charges unjust

Image

Bolest je neizljeciva :)
don't touch my tralala...... :lol: :lol: :lol:
lahor

#37 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by lahor »

fritz wrote:Samo 1500!Sad ih dodik mora plasiti kolcom,kako danas neki mudro zborise. :sad:
Danasnje "nezavisne"pominju cifru od svega 500 krezubih babetina na Palama.....U Zvorniku stotinjak kao i u Prijedoru,Bijeljini, Trebinju....Izgleda da se pohabala prica o velikom srpskom junaku.... :dance:
lahor

#38 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by lahor »

Air Ramiz wrote:Karadzic nije slučajno postao zločinac svjetskog kalibra. Njega je odgajala mater slična ovim krezubim vješticama koje nosaju njegovu sliku. A te krezube babe su generator mržnje u srpskom narodu, prenosioci mitova s koljena na koljeno. Kad su preživjeli srebreničani prvi put poslije rata krenuli za srebrenicu, upravo su se babe slične ovim isprječile da kamenuju autobuse. Ko se sjeća tuzlanskog konvoja spasa zna da su opet glavnu ulogu igrale krezube babe. Taj konvoj koji je trebao donijeti humanitarnu pomoć u tuzlu su u junu 1993 zaustavile babe ovaj put hrvatice, po nalogu darija kordića, tad su iz mase upucali 8 vozača UNPROFORA a konvoj opljačkali. to se desilo u rankovićima kod n. travnika. pitanje za psihijatre, otkud toliki fanatizam kod "nevinih" starica?
:thumbup: :thumbup:
Fair Life

#39 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by Fair Life »

zavrzlama wrote:hitler pa je imao opoziciju u njemackom narodu..a danas u rs-u nema ama bas ni jedne organizovane stranke ili organizacije da se suprostavi blacenju srba od strane onih koji podrzavaju zlocinca kao sto je karadjic ili mladic...ovo nece na dobro izaci..sve mi se vise cini da neko namjerno priprema srpski narod na neku odlucujucu bitku ili da rasture BIH ili da izgube rs kao entitet..stvarno ne vidim da ovakva politika srpskog rukovodstva i sutnja umjerenih i postenih srba moze izroditi bilo sta dobro za njih same i sve nas ostale...bojim se da ce BIH postati poligon za velikosrpske frustracije..a srbi u BIH i mi ostali sa njima zrtve tih frustracija do nekog novog rata cim se politicki odnosi u MZ poremete ...BIH kao da neko cuva kao potencijalno zariste da moze svaki momenat izazvati rat... :sad:
http://www.rtrs.tv:8082/stream/spec.php
DaysleepeR

#40 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by DaysleepeR »

lahor wrote:
fritz wrote:Samo 1500!Sad ih dodik mora plasiti kolcom,kako danas neki mudro zborise. :sad:
Danasnje "nezavisne"pominju cifru od svega 500 krezubih babetina na Palama.....U Zvorniku stotinjak kao i u Prijedoru,Bijeljini, Trebinju....Izgleda da se pohabala prica o velikom srpskom junaku.... :dance:
ja ću samo reći

podrška Karadžiću Istočno Sarajevo 1500 ljudi max.

motorijada Istočno Sarajevo (okupljanje apolitičnih ljudi svih nacija) min. 15000 civila iz Istočnog Sarajeva (ljudi koji ne voze motore)

definitivno mediji i dalje napuhavaju priče i huškaju ljude jedne na druge
callmethebreeeze

#41 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by callmethebreeeze »

ja sam odlucio biti pozitivan i slab odziv raje na te mitinge tumaciti cinjenicom da i vecina srba pocinje shvatati da su sve ove godine taoci karadzica i mladzica ...
zavrzlama

#42 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by zavrzlama »

callmethebreeeze wrote:ja sam odlucio biti pozitivan i slab odziv raje na te mitinge tumaciti cinjenicom da i vecina srba pocinje shvatati da su sve ove godine taoci karadzica i mladzica ...
srbi su taoci Dodika...jer znaju da dodik nema vojnu silu i medjunarodnu podrsku da sacuva ono sto su mu u amanet kao ratni plijen ostavili karadzic i mladic...a dodik ko mutav navalio da otima BIH od BIH srba i da ih huska na secesiju i negiranje BIH......zal mnogih srba za mladicem i karadzicem je iz razloga sto su se osjecali puno sigurnije jer su vjerovali da ce se sprovesti ideja doticnih jer sila je stajala iza njih...a Dodik nastavlja istu ideju ali bez sile...toga su taoci BIH srbi...volili bi i oni da se uspostavi normalna BIH ali im nedaju a zna se ko....
callmethebreeeze

#43 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

da bosnjaci imaju mudrije politicare bih bi davno postala normalnija drzava. ja sam sve vise i vise uvjeren da i tihic i silajdzic kao papagaji traze ukidanje rs-a jer nemaju nikakav alternativniji program da ponude svojim biracima.
mene zanima sta bi bilo da se sutra ukine rs? na koji konkretan nacin ce zivot mom starom u sarajevu biti bolji, izuzev te neke satisfakcije, koju ce mozda osjecati, da 2,5 godine u rovu nisu bile za dzaba?

evo link za intervju dodika u politici. citava njega politika se zasniva na kontriranju silajdzicu i tihicu, a od njihovih prepucavanja narod nema nista osim sto godine prolaze a drzava tapka u mjestu:

http://www.politika.co.yu/rubrike/Svet/ ... om.lt.html
cyprus

#44 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by cyprus »

Evo da se nadovežem na callmethebreezea i postavim još jedno pitanje: na koji način bi ukidanje RS-a doprinjelo poboljšanju stanja u BiH, ako bi cca 1 500 000 Srba razmišljalo na isti način na koji danas razmišlja?
callmethebreeeze

#45 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

ruku na srce, da je "nasim" vlastima stalo do toga da se ukine rs, moglo su to uciniti na puno bezbolniji nacin; organizovati masovni povratak u krajeve odakle su ljudi protjerani. znaci, skrhati masu love i, u krajnjem slucaju, konstruisati radna mjesta, dati im sve uslove za zivot. na kraju bi se rs urusio sam od sebe. kako to izrael radi...

danas nam srbija pocinje na kozjoj cupriji.
:-)
zavrzlama

#46 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:Evo da se nadovežem na callmethebreezea i postavim još jedno pitanje: na koji način bi ukidanje RS-a doprinjelo poboljšanju stanja u BiH, ako bi cca 1 500 000 Srba razmišljalo na isti način na koji danas razmišlja?
ne ukidanje rs-a ukidanje obadva entiteta..sta bi se dobilo..pa recimo srbi bi definitivno imali razlog da se bace na suzivot ekonomiju i prestanu da mrze i podkopavaju BIH i misle o ujedinjenjun sa srbijom..jer postojanje rs-a je radi secesije a ne radi zastite BIH srba...skinut bi bio teret i odbojnost srba od BIh..poceli bi se utrkivati srbi i bosnjaci ko ce vise onom manjinskom narodu u regiji,kantonu vise udovoljiti..izbori bi se dobijali na ekonomskim progranmima a ne na ostanku ili podjeli BIH....rs i fedracija su predznaci i asocijacija za podjele,raspad drzave i torove...za prvi korak dovoljno je izbrisati diskriminacije u entitetima a kasnije izvrsit kantonalizaciju ili regionalizaciju entiteta na jedan bezbolan nacin...
Last edited by zavrzlama on 28/07/2008 01:44, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#47 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:Evo da se nadovežem na callmethebreezea i postavim još jedno pitanje: na koji način bi ukidanje RS-a doprinjelo poboljšanju stanja u BiH, ako bi cca 1 500 000 Srba razmišljalo na isti način na koji danas razmišlja?
ne ukidanje rs-a ukidanje obadva entiteta..sta bi se dobilo..pa recimo srbi bi definitivno imali razlog da se bace na suzivot ekonomiju i prestanu da mrze i podkopavaju BIH i misle o ujedinjenjun sa srbijom..jer postojanjen rs-a je radi secesije a ne radi zastite BIH srba...skinut bi bio teret i odbojnost srba od BIh..poceli bi se utrkivari srbi i bosnjaci ko ce vise onom manjinskom narodu u regiji,kantonu vise udovoljiti..izbori bi se dobijali na ekonomskim progranmima a ne na ostanku ili podjeli BIH....rs i fedracija su predznaci i asocijacija za podjele,raspad drzave i torove...za prvi korak dovoljno je izbrisati diskriminacije u entitetima a kasnije izvrsit kantonalizaciju ili regionalizaciju entiteta na jedan bezbolan nacin...
i danas se ti mozes baciti na ekonomiju. ako je vjerovati dodiku preko 300 firmi je prebacilo sjediste iz federacije u rs...

objektivno gledano, vaznije je reformisati federaciju jer ovaj sistem sa kantonima je ocajan i jako skup, a da ne pricamo kako je neefikasan.
cyprus

#48 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:ne ukidanje rs-a ukidanje obadva entiteta..sta bi se dobilo..pa recimo srbi bi definitivno imali razlog da se bace na suzivot ekonomiju i prestanu da mrze i podkopavaju BIH i misle o ujedinjenjun sa srbijom..jer postojanjen rs-a je radi secesije a ne radi zastite BIH srba...skinut bi bio teret i odbojnost srba od BIh..poceli bi se utrkivari srbi i bosnjaci ko ce vise onom manjinskom narodu u regiji,kantonu vise udovoljiti..izbori bi se dobijali na ekonomskim progranmima a ne na ostanku ili podjeli BIH....rs i fedracija su predznaci i asocijacija za podjele,raspad drzave i torove...za prvi korak dovoljno je izbrisati diskriminacije u entitetima a kasnije izvrsit kantonalizaciju ili regionalizaciju entiteta na jedan bezbolan nacin...
Ovo boldirano je za mene apsolutno najbolje rješenje. Ono na čemu bošnjački i probosanski političari trebaju insistirat je izjednačavanje prava svih ljudi na svakom dijelu BiH, tj. da ti bude stvarno svejedno u kom entitetu živiš. Kad se taj korak postigne, onda je sve lakše. Međutim, bošnjački političari insistiraju na obrnutom redosljedu, kao: ukinut entitete, pa se onda učit suživotu. To je trenutno prije svega nemoguće, a zatim i više nego kontraproduktivno, ali je odlično za skupljanje izbornih poena. Ja recimo ne znam kad sam čuo bošnjačkog političara da poziva ljude da se vrate odakle su izbjegli ili protjerani. Mislim, isto se odnosi i na srpske i hrvatske političare, ali sad su mi u fokusu ovi prvi.
zavrzlama

#49 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:ne ukidanje rs-a ukidanje obadva entiteta..sta bi se dobilo..pa recimo srbi bi definitivno imali razlog da se bace na suzivot ekonomiju i prestanu da mrze i podkopavaju BIH i misle o ujedinjenjun sa srbijom..jer postojanjen rs-a je radi secesije a ne radi zastite BIH srba...skinut bi bio teret i odbojnost srba od BIh..poceli bi se utrkivari srbi i bosnjaci ko ce vise onom manjinskom narodu u regiji,kantonu vise udovoljiti..izbori bi se dobijali na ekonomskim progranmima a ne na ostanku ili podjeli BIH....rs i fedracija su predznaci i asocijacija za podjele,raspad drzave i torove...za prvi korak dovoljno je izbrisati diskriminacije u entitetima a kasnije izvrsit kantonalizaciju ili regionalizaciju entiteta na jedan bezbolan nacin...
Ovo boldirano je za mene apsolutno najbolje rješenje. Ono na čemu bošnjački i probosanski političari trebaju insistirat je izjednačavanje prava svih ljudi na svakom dijelu BiH, tj. da ti bude stvarno svejedno u kom entitetu živiš. Kad se taj korak postigne, onda je sve lakše. Međutim, bošnjački političari insistiraju na obrnutom redosljedu, kao: ukinut entitete, pa se onda učit suživotu. To je trenutno prije svega nemoguće, a zatim i više nego kontraproduktivno, ali je odlično za skupljanje izbornih poena. Ja recimo ne znam kad sam čuo bošnjačkog političara da poziva ljude da se vrate odakle su izbjegli ili protjerani. Mislim, isto se odnosi i na srpske i hrvatske političare, ali sad su mi u fokusu ovi prvi.
ne mozes pozivati ljude da se vrate ka d se vracaju u leglo aparthejda...znas li da je ubijeno oko 150 povratnika u rs...bili ti da ti neko ubije oca ili mater,sestru ili dijete..nebi normalno..velikosrbi su se pobrinuli da se povratak ogadi..a secijasi sarajevski jedva docekali da lovu pohapaju koja je trebaloa da se da povratnicima...ja kad pisem pisem iz ugla obicnog grdjanina i prvenstveno covjeka...ja sam prvo protiv nepravde i priznavanja etnickog ciscenja i zlocina..e sad ko je na vlasti ne znaci da cu odustati od svoje namjere..vlast ce se mijenjati ali borba za ljudska prava i drzavu BIH nema alternative...s toga non -stop treba ukazivati na nepravdu jer se podilazenjem nepravdi ne popravlja druga nepravda nego daje snaga da isti istraju na odrzavanju svih nepravdi...Tihic,silajdzic nisu BIH..niti je Dodik vlasnik rs-a..oni su prolazni igraci koji koriste smusenost MZ i rjesavanje balkanskog pitanja ..ali ne zadugo..
ld

#50 Re: Pale: Oko 1.500 građana u podršci Karadžiću

Post by ld »

otkud ti to da je srba u bosni 1 500 000???
bilo ih je 1 377 000 1991 godine,iza rata ih je ostalo 1 350 000,i ne da su na nuli sa prirodnim prirastajem vec u minusu
i usporedjujuci podatke iz srbije,bar 250 000 srba se iselilo iz bosne u srbiju i jedna dio na zapad
maksimalna broj srba u bosni je 1 100 000,cak i to je optimisticno pravo,ali eto..
velika razlika od tvojih 1 500 000

a sto se tice pitanja,pa da su samo sekundu normalni,pa da prebace ovlasti na drzavni nivo,pa da se evo mali primjer,otvore labaratorije za anlizu na drzavnom nivou koje bi bile priznate od strane EUa i da imaju certifikate za kvalitetu i da nasim seljacima se omoguci da certificiraju svoje proizvode i da se to prodaje u EU,mali primjer,ali taj primjer bi zaposlio u par godina stotinu hiljada ljudi,jer sad je in u evropi organska hrana,a bar mi toga imamo

da recimo prebace nadleznosti za puteve na drzavni nivo,pa da se dogovore krediti za Vc,taj autoput bi se zavrsio za 5 godina,a ovako federacija bez kredita,svojom lovom pravi svake godine 10 km autoputa,pa ti racunaj koliko je to

pa kad stranci vide da se mi mozemo dogovoriti i da je mirno i sigurno ovdje,doci ce da investiraju i u par godina ce se narod i zaposliti,jer imamo jeftinu i dobru radnu snagu
Post Reply