Hoću malog bjelog cuku
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#26 Re: Hoću malog bjelog cuku
zato ja Mirni nudim macku, nije zahtjevna ko mali bijeli cuko
- Fratris
#27 Re: Hoću malog bjelog cuku
Ako hoces jos manje zahtjevno, kornjaca je zakon.mIRCerka wrote:zato ja Mirni nudim macku, nije zahtjevna ko mali bijeli cuko
I ja sam imao tako negdje 8 godina kad sam izmolio starce da mi kupe kornjacu(nisam ja kriv, krive Nindze Kornjace). To je bilo prije 17 godina. Prije 5-6 dana sam mu kupovao novi filter za vodu i veci akvarij.
-
mIRCerka
#28 Re: Hoću malog bjelog cuku
Nisi vidio Mirnu s mojim mackama. Njoj je sevap dati macku!Fratris wrote:Ako hoces jos manje zahtjevno, kornjaca je zakon.mIRCerka wrote:zato ja Mirni nudim macku, nije zahtjevna ko mali bijeli cuko
I ja sam imao tako negdje 8 godina kad sam izmolio starce da mi kupe kornjacu(nisam ja kriv, krive Nindze Kornjace). To je bilo prije 17 godina. Prije 5-6 dana sam mu kupovao novi filter za vodu i veci akvarij.
- Amazonka27
#29 Re: Hoću malog bjelog cuku
hajd salu na stranu...al djevojcica hoce da joj se pokloni cukica....samojed je skup i sumnjam da bi ga neko tek tako poklonio.
-
mIRCerka
#30 Re: Hoću malog bjelog cuku
Mirna je htjela i macuAmazonka27 wrote:hajd salu na stranu...al djevojcica hoce da joj se pokloni cukica....samojed je skup i sumnjam da bi ga neko tek tako poklonio.
Morate shvatiti da je to djevojcica koja prsti od ljubavi i da trazi ljubimca da ga voli!
- Amazonka27
#31 Re: Hoću malog bjelog cuku
ja sam uvijek voljela mace...ali mi nisu dali da imam u stanu..pa su mi to nadomjestili sa kanarincem...al nije to to...voljela sam ja njega....al nije ptica za igru.U ratu su mi dozvolili macu jer smo imali bastu...pa sam ih nabavila 5-6 komada...al kad je dosao cuko...e to je ono sto sam htjela cijeli zivot...nemoj me pogresno shvatiti jer znam da si veliki mackoljubac
ali macka je nezahvalna...a pas gine za tebe. Zamisli kako ce ona biti glavna u raji kada bude setala svog malog bijelog cuku, i on je uvijek spreman za igru...a macka je sebicna...njoj kad se igra ona je tu,vrti se...kad joj nije cejf...ode...spava...ustane jede i opet spava...
Mirna duso, teta Amazonka ti drzi fige da dobijes cukicu
Mirna duso, teta Amazonka ti drzi fige da dobijes cukicu
-
mIRCerka
#32 Re: Hoću malog bjelog cuku
Mirna, gdje si dušo vidi što si nas u dever bacila hihihihihih
-
luciferino
#33 Re: Hoću malog bjelog cuku
Da pitamo prvo djevojcicu jel bas mora bijeli. Tajo je izgleda skuhan
josh samo da Mirna pristane da cukica bude druge farbe.
Moja Mirna, kako su se ovi forumasi aktivirali, uskoro ces imati i zoloski vrt.
Moja Mirna, kako su se ovi forumasi aktivirali, uskoro ces imati i zoloski vrt.
-
Shoshana
#34 Re: Hoću malog bjelog cuku
Maltezer je prelijep cuko, ali pomalo i zahtjevan. Lose su mu karakteristike sto bas i ne voli djecu (nije igracka) i sto ne voli biti sam (sto se lako rijesi usvajanjem jedne mace da mu pravi drustvo). Moras ga uredno cesljati ili sisati, sto vremenom postane mora. Dosta je zivahan te se uredno mora umarati
Dobre su mu karakteristike uglavnom sto je prirodno hipoalergenik (ili kako se to vec kod nas zove).
Sa samojedom nemam nekog iskustva, ali znam da je radni pas, pasmina koja je stoljecima uzgajana da radi - te bih dvaput razmislila prije nego sto ga uzmem kao psa za drzanje u krilu.
Razni spicevi su veoma cesto bijeli (mislim da je i samojed vrsta spica) - s tom razlikom sto su neki spicevi, npr Njemacki spic vec generacijama uzgajani kao kucni psi.
Od malih bijelih pasa, jos mi bison (bichon) pada na pamet, ali oni su pocesto bolesni
(kada je zdravlje u pitanju, ja bih uvijek radije uzela dobrog lijepog seldzuka, nego ove jadne maltretirane uzgajane mini-rase)
Mala bijela pudlica bi mozda jos i bila najsretnija varijanta (mjesanac pudlice i nekog dugog malog psa jos bolji - sa zdravstvene strane). Pudlice su veoma inteligentne, lako uce i dobre su sa djecom. Pudlice su, nazalost malo 'isfurane' no to ih ne cini nimalo losijim psima.
Za kraj (ukoliko se tajo jos dvoumi), mnogi psiholozi smatraju da svako normalno, zdravo dijete treba da raste uz neku zivotinju
Sa samojedom nemam nekog iskustva, ali znam da je radni pas, pasmina koja je stoljecima uzgajana da radi - te bih dvaput razmislila prije nego sto ga uzmem kao psa za drzanje u krilu.
Razni spicevi su veoma cesto bijeli (mislim da je i samojed vrsta spica) - s tom razlikom sto su neki spicevi, npr Njemacki spic vec generacijama uzgajani kao kucni psi.
Od malih bijelih pasa, jos mi bison (bichon) pada na pamet, ali oni su pocesto bolesni
Mala bijela pudlica bi mozda jos i bila najsretnija varijanta (mjesanac pudlice i nekog dugog malog psa jos bolji - sa zdravstvene strane). Pudlice su veoma inteligentne, lako uce i dobre su sa djecom. Pudlice su, nazalost malo 'isfurane' no to ih ne cini nimalo losijim psima.
Za kraj (ukoliko se tajo jos dvoumi), mnogi psiholozi smatraju da svako normalno, zdravo dijete treba da raste uz neku zivotinju
- Fratris
#35 Re: Hoću malog bjelog cuku
Naravno, ono sto smo svi izgleda zaboravili je da pas ne mora uopce biti rasni. Cak sta vise, jedna mala curica vjerovatno nece biti preopterecena pedigreima i da li je njenom cuki babo osvajao nagrade.
Mjesanci su jos i jeftiniji, a cesto zive duze jer nemaju genetskih problema koje rasni psi imaju zbog ogranicenog genetskog fonda. A mozda najvaznije je da je sevap usvojiti stene mjesanca, jer oni teze nalaze dom. Maltezeru je lako naci dom, a dosta je mjesanaca bez vlasnika.
Mjesanci su jos i jeftiniji, a cesto zive duze jer nemaju genetskih problema koje rasni psi imaju zbog ogranicenog genetskog fonda. A mozda najvaznije je da je sevap usvojiti stene mjesanca, jer oni teze nalaze dom. Maltezeru je lako naci dom, a dosta je mjesanaca bez vlasnika.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#36 Re: Hoću malog bjelog cuku
UUUHHH...ma nije joj boja bitna ljudi moji..dječja posla...neka žena iz mahale vodala nešto malo bijelo pa joj zapelo za oko..njoj je bitno da je cuko i da je mali( a meni ,zbog krajnje neobičnog stana u kojem živimo,je bitno da ne raste baš previše
)
..eh svašta ću ja doživit
..eh svašta ću ja doživit
- sheilak
#37 Re: Hoću malog bjelog cuku
Najbitnije je da curica dobije nekog ljubimca,a mali mjesanci su bas slatki!
@ amazonka
Mace nisu sebicne, samo imaju svoje " ja ", ne peglaju te po cijeli dan, daju ti licnu slobodu
, vremena da se obje odmorite jedne od druge, ali uvijek ti daju do znanja da su tu. I znaju i one " ginuti " za tebe, kad treba. Ne znam, ima nesto u njima sto ushicuje i smiruje.
Ali i cukice su sasvim ok, samo im treba vise paznje.
@ amazonka
Mace nisu sebicne, samo imaju svoje " ja ", ne peglaju te po cijeli dan, daju ti licnu slobodu
-
mIRCerka
#38 Re: Hoću malog bjelog cuku
Da nije maloljetna, sad bih ti ja postavila sliku Mirne sa jednom od mojih macaka...to ti je bila ljubav na prvi pogled...sheilak wrote:Najbitnije je da curica dobije nekog ljubimca,a mali mjesanci su bas slatki!![]()
@ amazonka
Mace nisu sebicne, samo imaju svoje " ja ", ne peglaju te po cijeli dan, daju ti licnu slobodu, vremena da se obje odmorite jedne od druge, ali uvijek ti daju do znanja da su tu. I znaju i one " ginuti " za tebe, kad treba. Ne znam, ima nesto u njima sto ushicuje i smiruje.
-
mirna-x
#39 Re: Hoću malog bjelog cuku
Može smeđe ili neke druge boje,ali samo da ne naraste velik zato jer je meni mala soba.
samo da nije tvrdoglav a mirci će mi objasnit kako da ga čuvam i pazim.
a sad smislite hoćete li mi dat cuku ili mačku.
pozz mirna
pozz mirna
-
mIRCerka
#40 Re: Hoću malog bjelog cuku
Draga mirna, mi cemo se sad potući ovdje oko toga da li da ti damo mačku ili psamirna-x wrote:Može smeđe ili neke druge boje,ali samo da ne naraste velik zato jer je meni mala soba.
pozz mirna
Ja glasam za mačku jer će ti sad škola pa nećeš moći svaki dan 3 puta dnevno izvoditi cuku
A ja imam mačku taman za tebe
-
mirna-x
#41 Re: Hoću malog bjelog cuku
ali nažalost baka neda mačku 
-
mIRCerka
#42 Re: Hoću malog bjelog cuku
Zašto baka ne da mačku? Gogo, šta ba baka ne da mačku?mirna-x wrote:ali nažalost baka neda mačku
Treba baku kod mene na kafu dovesti hihihi
-
Leonid Breznjev
#43 Re: Hoću malog bjelog cuku
ja sam za malog cuku.mirna-x wrote:Može smeđe ili neke druge boje,ali samo da ne naraste velik zato jer je meni mala soba.
pozz mirna

malo se salim mirna, ovi psi nisu za stana, za njih je potrebna livada, jako su veliki
ako vec zelis imati cuku, a mora biti u stanu predlozio bih ti
havanezera.. http://www.hundekosmos.de/hunderassen/g ... index.html
pozdrav mirna
- BSn
#44 Re: Hoću malog bjelog cuku
veca_sa wrote:em nije bijel![]()
![]()
"S neba, pa u rebra."
Covjek ga taman nahvali, a ti tako.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#45 Re: Hoću malog bjelog cuku
e stvarno ako ko bude imao malog cukicu na poklon i ja bih ga uzeo ....imam macka i pitt bulla planiram akvarium s ribicama ,papagaja i malog cukicu ....ovo zaozbilje nije zafrkancija.
- Fratris
#46 Re: Hoću malog bjelog cuku
Pa poredu valjda idemo. Prvo Mirna.pici wrote:e stvarno ako ko bude imao malog cukicu na poklon i ja bih ga uzeo
-
mirna-x
#47 Re: Hoću malog bjelog cuku
baka mi ne da mačku zato što sam je već jednom imala i što joj je dosadna.
a i puštali smo je ,pa kad sam ja došla iz škole pa je nisam našla
ali jedna drugarica isto živi bilizu mene i ona mi je našla mačku
.
a i puštali smo je ,pa kad sam ja došla iz škole pa je nisam našla
-
mirna-x
#48 Re: Hoću malog bjelog cuku
pici wrote:e stvarno ako ko bude imao malog cukicu na poklon i ja bih ga uzeo ....imam macka i pitt bulla planiram akvarium s ribicama ,papagaja i malog cukicu ....ovo zaozbilje nije zafrkancija.
...
može crno bijeli može smeđi i ako nađete bijelog ,može bilo koje boje ali samo da nije bez dlaka i da nije čiuvava i pekinezer dosadni su
- Baby
#49 Re: Hoću malog bjelog cuku
hehe mirna...sad cu ti ja stavit sliku jednog cuke pa ti reci hoces li ga..
- Baby