kosa ;(((( HELP!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
beka_mo

#26 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by beka_mo »

amy55 wrote:eh ovako..... (smrc ;() kosa mi je totalno unistena (peglanjem, farbanjem) i frizerka mi je preporucila da kupim neku kremu MIDOLLO & PLACENTA, kaze nema nista bolje za ostecenu kosu.....

koristil iko od vas tu kremu i znatel gdje se ima kupit u sarajevu?
I ako znate jos neku dobru masku ili kremu za kosu molim vas napisite.... :-D

Predlazem prirodne kapsule,Pivski kvasac,ima u svakoj apoteci,a vidjela sam i u DM. Ja ih pijem,i kosa mi se obnovila,nokti uredniji a ten super!
Taj pivski kvasac je svakako za kosu,kozu,nokte. Ne deblja ako te to jos interesira.
Peglanje kose zaboravi. Od sampona i njege kose mogu ti preporuciti prirodnu kozmetiku Oriflame,nadji kod nekog njihov katalog,ima izbora za kosu. Silikon za kosu Revlon koristim. Kupila sam u salonu Fresh tu na Malti.
beka_mo

#27 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by beka_mo »

mamica papucarka wrote:eee , ja se mogu pohvalit zdravom kosom (barem kosom, jer eno na temi Prodje ljeto trideseto, napisah sta mi sve fali :lol: )
doduse, ja imam jako, jako gustu kosu, plus debelu dlaku. Kad svezem pletenicu, muzeva nana kaze "Uh" :lol: Predlagali su mi nekakva frizerska takmicenja, da im budem model, jer je kosa ocuvana i kvalitetna (pohvali me moja jezicino :oops: :D )

Medjutim, farbam se od 15 godine, glupaca, s time da sam nekoliko puta prekidala farbanje, pa isla jedno vrijeme sa kanom, ili bez icega.E sad, posto sam pofino sijeda, moram se farbat. vec pola godine idem sa kanom. Ne koristim nikakve hemikalije, osim povremeno gel, ili pjenu. Susim kosu fenom, ali samo napola (moram ima je puno, pa bi mi se usta okrenula da je barem malo ne prosusim)
jedino sto moram ici kakav oblik da joj nabacim, inace sam jako zadovoljna :oops: :D
U zivotu mi je samo jedno frizerka ispeglala kosu, mini val nikad nisam dala i samo jednom sam imala pramenove :oops:

ja stvarno ne kontam to toliko peglanje, farbanje, pramenove.... posebno mi nije jasno kad to rade djevojke sa losim kvalitetom kose. Mene bi bilo strah da ne ostanem celava. Ja sad kad vdim da mi opada kosa, hvata me panika. ne znam, ali imam nekakav strah od svih tih hemikalija :roll:
Nema ti vece hemikalije od te kane. Pogotovo jer ih pakuju gdje se stigne,nista brendirano nije. Naime dokazano da kana za kosu sadrzi zivu,pa se malo bolje raspitaj kod nekog hemicara ako ne vjerujes.
drekalica28

#28 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by drekalica28 »

haj dobro...svi ti proizvodi čine svoje,.....dokazano je.
ali isto tako možeš sama napraviti svoju masku od meda, maslinovog ulja, žumanceta i pive,samo ili u kombinacijama.
šta misliš kako su naše a i njihove nane čuvale svoju kosu, i pri tome nemoj zaboraviti kako su one uvijale kosu....sa užarenim šipkama :shock:
mamica papucarka

#29 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by mamica papucarka »

beka_mo wrote:
mamica papucarka wrote:eee , ja se mogu pohvalit zdravom kosom (barem kosom, jer eno na temi Prodje ljeto trideseto, napisah sta mi sve fali :lol: )
doduse, ja imam jako, jako gustu kosu, plus debelu dlaku. Kad svezem pletenicu, muzeva nana kaze "Uh" :lol: Predlagali su mi nekakva frizerska takmicenja, da im budem model, jer je kosa ocuvana i kvalitetna (pohvali me moja jezicino :oops: :D )

Medjutim, farbam se od 15 godine, glupaca, s time da sam nekoliko puta prekidala farbanje, pa isla jedno vrijeme sa kanom, ili bez icega.E sad, posto sam pofino sijeda, moram se farbat. vec pola godine idem sa kanom. Ne koristim nikakve hemikalije, osim povremeno gel, ili pjenu. Susim kosu fenom, ali samo napola (moram ima je puno, pa bi mi se usta okrenula da je barem malo ne prosusim)
jedino sto moram ici kakav oblik da joj nabacim, inace sam jako zadovoljna :oops: :D
U zivotu mi je samo jedno frizerka ispeglala kosu, mini val nikad nisam dala i samo jednom sam imala pramenove :oops:

ja stvarno ne kontam to toliko peglanje, farbanje, pramenove.... posebno mi nije jasno kad to rade djevojke sa losim kvalitetom kose. Mene bi bilo strah da ne ostanem celava. Ja sad kad vdim da mi opada kosa, hvata me panika. ne znam, ali imam nekakav strah od svih tih hemikalija :roll:
Nema ti vece hemikalije od te kane. Pogotovo jer ih pakuju gdje se stigne,nista brendirano nije. Naime dokazano da kana za kosu sadrzi zivu,pa se malo bolje raspitaj kod nekog hemicara ako ne vjerujes.
bas cu se raspitat. sad si me prepo da Bog sacuva.
Medjutim, muzeva nana mi je pricala kako se pravi ta kana i meni uopce nije jasno odakle ziva :cry:
pa sta cu ljudi, cime cu se farbat. Jos sam mlada a imam hrpu sijedih :cry:

nego, mozda bi se prilikom prepakivanja moglo sta cusnut u Kanu (a u sta ne bi moglo) i proturit na pijacu. Ali, znam da recimo da se u EU Henna prodaje kao prirodna farba. Eto, ja kupila u Müllner i dodje ovako pakovanje Image

mada se bolje primaju one obicne sto se mogu i kod nas kupit. Barem na mojoj kosi.

Drugo, kana je cvijet koji cekamo da sazrije. Onda se izmrvi i iz njega izadje onaj prah ( e sad necu tvrdit kako se dobija plava kana, nego govorim samo za ovu crvenu)
Nase nane su se tim farbale, a i bojile nokte. Inace, moje tjeme mnogo bolje reaguje na kanu nego na farbu . A probala sam sve farbe i mogu reci da je to sranje za kosu, posebno ako se dugo farba.
Necu nista tvrdit dok ne dobijem povratnu informaciju, ali meni ovo izgleda kao reklama za Schwarzkopf.
mamica papucarka

#30 Re: kosa ;(((( HELP!!!

evo od mojih kemicarki (ima ih vise, a tu si mi jaranice dugogodisnje)jos niko nije cuo takvo sto, pa ako imas dje kakav link kao dokaz toj tvrdnji, posalji :) Meni to vise zvuci kao frizerska patka, a takvih sam se ihihi naslusala.
100% garancija ne postoji ni nasta. Medjutim, ono tursko pakovanje kane i ove sto se mogu kupiti u Müller, DM-u, Luschu su zaista sigurne.Barem jednako sigurne kao i prepakivanje farbi ;-)
nebojeplavo

#31 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by nebojeplavo »

Mamice, farbaj se mladim orasima, ko za vrijeme rata :D :lol:
mamica papucarka

#32 Re: kosa ;(((( HELP!!!

jok ja u ratu imala jednu farbu za kosu (dala mi prijateljica jer je njoj pertamna) a onda sam povremeno stavljala Kanu. Doduse, bila sam premlada pa mi farbanje uopce nije bilo potrebno. Ali eto, mladost ludost :D

nego, zaista me nerviraju ove frizerske patke i savjeti. Imam ja jednu ovdje "jaranicu" frizerku koja meni tako daje specijalne tretmane :D naravno, za specijalnu cijenu :lol: a sve je to isto. manje - vise. Ja od frizera trazim da me majstorski osisa, a ostalo je moja briga :)
moja strina citav zivot (ima preko 50 godina) stavlja kanu na kosu i u zivotu nisam vidjela kvaliteniju i zdraviju kosu. Kosa do pola ledja, gusta, zdrava...
Mislim, ja ne kazem da se necu ponovo farbat, ali samo onda kad pozelim biti plavusa :D
zamzija

#33 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by zamzija »

Pa okej prestala si sa tim silnim farbanjem i mučenjem kose, ali moraš pustiti da se kosa oporavi, ne dolazi to preko noći, treba proći par mjeseci
Možda bi ti najbolje bilo da se ošišaš što je kraće moguće, sad su moderne kratke frizure ( Jes' vidjela V. Beckham), nosaj kapice, šešire ( dolazi zima), do proljeća če ti narasti kosa i poboljšat će se njen kvalitet
Možda pokušaj sa Kerastase proizvodima ima ih u svakom Šabić salonu
ja svoju kosu farbam svakih tri mjeseca, kad se i šišam, perem je jednom ili dvaput sedmično, stavljam KLAS-ov silikon za kosu i nemam nekih problema s njom ( osim što opada, ali kažu da je to normalno pogotovo sad u jesen)
Čitala sam negdje da ne valja kosu vezati puno u rep, da onda puca, pa kombiniram sedmično malo poštenu, malo svezanu
Sretno :-D :) :-D
mojgrad

#34 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by mojgrad »

Ja cesto 'osvjezim' svoju kosu maskom koju napravim od zumanjceta, meda i cickovog ulja.. To umijesam i stavim na kosu prije pranja na jedno sat vremena.
Dobro je staviti germu ili avokado.
Posto je tvoja kosa kako mogu skontati jako ostecena najbolje bi ti bilo da koristis sredstva napravljena na prirodnoj bazi za regeneraciju kose. Kloni se hemije najmanje 1/2 godine..
zamzija

#35 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by zamzija »

mojgrad wrote:Ja cesto 'osvjezim' svoju kosu maskom koju napravim od zumanjceta, meda i cickovog ulja...
Hmm, ja sam čula za tu masku, mnogi je hvale, ali kažu da je bolji efekat ako se kosa umota u topli peškir....
mojgrad

#36 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by mojgrad »

da, kad se umota u peskir ima bolji i brzi ucinak jer kosu zagrijavas tako. Ja npr. umotam u aluminijsku foliju
drekalica28

#37 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by drekalica28 »

da, da....a umjesto čikovog ulja možeš koristiti maslinovo ulje. smjesa malo tukne, ali zato kosa bude fantastična :D
zamzija

#38 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by zamzija »

Mislim da je više čičkovo ulje za svjetliju kosu, a maslinovo za tamniju :)
beka_mo

#39 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by beka_mo »

mamica papucarka wrote:
beka_mo wrote:

bas cu se raspitat. sad si me prepo da Bog sacuva.
Medjutim, muzeva nana mi je pricala kako se pravi ta kana i meni uopce nije jasno odakle ziva :cry:
pa sta cu ljudi, cime cu se farbat. Jos sam mlada a imam hrpu sijedih :cry:

nego, mozda bi se prilikom prepakivanja moglo sta cusnut u Kanu (a u sta ne bi moglo) i proturit na pijacu. Ali, znam da recimo da se u EU Henna prodaje kao prirodna farba. Eto, ja kupila u Müllner i dodje ovako pakovanje Image

mada se bolje primaju one obicne sto se mogu i kod nas kupit. Barem na mojoj kosi.

Drugo, kana je cvijet koji cekamo da sazrije. Onda se izmrvi i iz njega izadje onaj prah ( e sad necu tvrdit kako se dobija plava kana, nego govorim samo za ovu crvenu)
Nase nane su se tim farbale, a i bojile nokte. Inace, moje tjeme mnogo bolje reaguje na kanu nego na farbu . A probala sam sve farbe i mogu reci da je to sranje za kosu, posebno ako se dugo farba.
Necu nista tvrdit dok ne dobijem povratnu informaciju, ali meni ovo izgleda kao reklama za Schwarzkopf.
mamice,nikakva reklama za farbe nije( i ja se godinama farbam cim stignem),ali ovo za kanu sam negdje davno procitala,da li u novinama ili negdje ne sjecam se. Puno novina za ljepotu,zdravlje kupujem i citam uopste,pa mi je zao sto ne mogu naci. Predlazem da se sama malo bolje raspitas,da li je rijec uopste o nekom sastojku neke vrste kane ili samo kane odredjenog proizvdjaca...??
Evo ovo nadjoh na internetu http://www.r-1.hr/view.asp?idp=15347&c=17
Pozdrav.
beka_mo

#40 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by beka_mo »

http://www.seljacionline-forum.com/show ... php?t=1581

Evo nadjoh jes kakvih informacija o stetnim proizvodima u kozmetici i ima nesto za kanu!
Sad san se i ja prepala sta sve koristimo. :?
beka_mo

#41 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by beka_mo »

jedna

#42 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by jedna »

za "ozivljavanje" "mrtve kose" meni su bile najbolje ampule keune. jest da dodju 2 ampulice za 2-3 marke, ali s vremena na vrijeme ja ih kupim i umasiram u kosu. stvarno su super. onda mi e dobra i ona linija "so pure" imaju i manja pakovanja balzama i sampona za 3-4 marke. stvarno super
ANTHRAX

#43 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by ANTHRAX »

E ovako, imam jedan problemcic.. sad me zanima ima li ko iskustva..
Oduvijek sam imao ono tanku i rijetku kosu.. Inace ne opada i te stvari.. ali je rijetka i ono tjeme se doslovno vidi..
Zanima me sada ovo, postoji li neko rjesenje za ovo ili se bas moram pomiriti sa ovim.. Malo jeste i kao otanjila ali ne opada.. Bilo sto, neko sa slicnim iskustvom.. Hvala najljepsa.. :)
Skyfox

#44 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by Skyfox »

genetika... Vecina muskaraca, cak i oni s dobrom kosom gube kosu al ako imas i los start onda fakat crnjak, il se osisaj na nulu ili transplatacija, mislim da nema carobne pilule da je ima ja bi je vec imao :D
ANTHRAX

#45 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by ANTHRAX »

Ali genetika kose se vodi sa majcine strane a kod nje niko ziv celav nije bio.. ali kazem ne ispada samo je rijetka.. Hocu naglasiti nije rijetka posebno sa neke strane nego globalno..
Ima kose da se razumijemo ali ti kazem rijetka i zanima me moze li se fixirati..
harka

#46 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by harka »

ANTHRAX wrote:E ovako, imam jedan problemcic.. sad me zanima ima li ko iskustva..
Oduvijek sam imao ono tanku i rijetku kosu.. Inace ne opada i te stvari.. ali je rijetka i ono tjeme se doslovno vidi..
Zanima me sada ovo, postoji li neko rjesenje za ovo ili se bas moram pomiriti sa ovim.. Malo jeste i kao otanjila ali ne opada.. Bilo sto, neko sa slicnim iskustvom.. Hvala najljepsa.. :)
protiv opadanja kose i za poboljsanje korjena kose

500 ml kosili sampon
100 ml maslinovo ulje
90 ml kantarionovo ulje
100 ml pantenol
AD kapi.(sve izmjesati) sve kosta u apoteci oko 20KM

nemam ovdje gdje sam par ovih produkata, kupila sam sampon
koji ima skoro iste sastojke Image
ajdinq

#47 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by ajdinq »

Ima na Dobrinji Frizerland, prodaju te kozmeticke preparate i frizersku opremu...Oni ce ti znati sigurno vishe reci...
Kona__

#48 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by Kona__ »

Pantenol rastvor i ricinusovo ulje, oboje u apoteci kupiti, od ricinusa sigurno raste nova kosa, tako da se tjeme, vjerujem, neće više vidjeti...
Kona__

#49 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by Kona__ »

@babyline: ricinus je poprilicno gust, nanosis ga, odnosno utrljavas u korijen kose prije pranja, i drzis tako sto duze mozes. Pantenol rastvor je najbolje da prespes u neku "prskalicu" i isto tako na korijen, a mozes i na cijelu kosu naprskati. Samo pazi, u apoteci naglasi da ti pantenol treba za vanjsku upotrebu, dosta su jeftina oba proizvoda, mislim da ne prelaze 5 KM...

I evo link, da ne bude "neosnovana" prica :D pantenol: http://www.galenika.co.yu/restricted.asp?sifra=PGL1020
harka

#50 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by harka »

babyline wrote:
i kako se ovi sastojci/ mejsavina koristi?
koristi se kao sampon za pranje kose,lagano se utrlja na
rucnikom prosusenu kosu i nek odstoji nekih 10 minata
pa isperi,ali nekoristi vise nikakve druge sampone.
Miris nije bas fin,ali vazan je rezultat :)
Post Reply