beka_mo wrote:mamica papucarka wrote:eee , ja se mogu pohvalit zdravom kosom (barem kosom, jer eno na temi Prodje ljeto trideseto, napisah sta mi sve fali

)
doduse, ja imam jako, jako gustu kosu, plus debelu dlaku. Kad svezem pletenicu, muzeva nana kaze "Uh"

Predlagali su mi nekakva frizerska takmicenja, da im budem model, jer je kosa ocuvana i kvalitetna (pohvali me moja jezicino

)
Medjutim, farbam se od 15 godine, glupaca, s time da sam nekoliko puta prekidala farbanje, pa isla jedno vrijeme sa kanom, ili bez icega.E sad, posto sam pofino sijeda, moram se farbat.
vec pola godine idem sa kanom. Ne koristim nikakve hemikalije, osim povremeno gel, ili pjenu. Susim kosu fenom, ali samo napola (moram ima je puno, pa bi mi se usta okrenula da je barem malo ne prosusim)
jedino sto moram ici kakav oblik da joj nabacim, inace sam jako zadovoljna
U zivotu mi je samo jedno frizerka ispeglala kosu, mini val nikad nisam dala i samo jednom sam imala pramenove
ja stvarno ne kontam to toliko peglanje, farbanje, pramenove.... posebno mi nije jasno kad to rade djevojke sa losim kvalitetom kose. Mene bi bilo strah da ne ostanem celava. Ja sad kad vdim da mi opada kosa, hvata me panika. ne znam,
ali imam nekakav strah od svih tih hemikalija 
Nema ti vece hemikalije od te kane. Pogotovo jer ih pakuju gdje se stigne,nista brendirano nije. Naime dokazano da kana za kosu sadrzi zivu,pa se malo bolje raspitaj kod nekog hemicara ako ne vjerujes.
bas cu se raspitat. sad si me prepo da Bog sacuva.
Medjutim, muzeva nana mi je pricala kako se pravi ta kana i meni uopce nije jasno odakle ziva
pa sta cu ljudi, cime cu se farbat. Jos sam mlada a imam hrpu sijedih
nego, mozda bi se prilikom prepakivanja moglo sta cusnut u Kanu (a u sta ne bi moglo) i proturit na pijacu. Ali, znam da recimo da se u EU Henna prodaje kao prirodna farba. Eto, ja kupila u Müllner i dodje ovako pakovanje
mada se bolje primaju one obicne sto se mogu i kod nas kupit. Barem na mojoj kosi.
Drugo, kana je cvijet koji cekamo da sazrije. Onda se izmrvi i iz njega izadje onaj prah ( e sad necu tvrdit kako se dobija plava kana, nego govorim samo za ovu crvenu)
Nase nane su se tim farbale, a i bojile nokte. Inace, moje tjeme mnogo bolje reaguje na kanu nego na farbu . A probala sam sve farbe i mogu reci da je to sranje za kosu, posebno ako se dugo farba.
Necu nista tvrdit dok ne dobijem povratnu informaciju, ali meni ovo izgleda kao reklama za Schwarzkopf.