Tihić traži Boku

violentjack

Post by violentjack »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Hrvati su sa vama završili (vidi pod srpska krajina :D ),,a ovo za Dalmaciju i Mađare je..ako se nije dalo primjetiti..zajebancija, kao što je po mom mišljenju cijela ova tema..jer ne mogu da vjerujem da bi ikakva razmijena teritorija mogla da prođe NI U LUDILU. To su samo Tihićeve neke halucinacije po kojima je on poznat. Ono što će se desiti je da će srbija morati da vrati teritoriju koju su okupirali od Bošnjaka..jer je to privatna zemlja u vlasništvu Bošnjaka..ili to ili će opet početi nova agonija sa evropskom unijom i uslovljavanjima itd..bojim se da je vama ova druga varijanta puno draža jer vam se sva politika bazira na "zašto jednostavno kad može komplikovano" :-)

Srbi su zavrsili u Hrvatskoj..imali su lijep Z4 plan..fakticka autonomija...nisu ga prihvatili.. i zavrsili su na traktorima

Gotova prica..porazeni ste i to tako strasno..mocno i razorno..Srbi ce stotinama godina pricati o nekoj nepravdi..ali tako je to..budi realan..a vidim da nisi

Mozda i nisu halucinacije..covjek se realno baca km2 za km2..znaci ako Srbija i dobije tu teritoriju...Bosna ce normalno traziti Boku

Sta fali Herceg Novi..Sutorina..Igalo..Njivice..malo i mora za nas

:D
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Mislim da se promijena granica na Balkanu ne bi smjela tolerisati i da do toga neće ni doći. Davno su prošla ta vremena okupacija i povrata Historijskih teritorija za sviju..jedino što je realno za očekivati je nezavisnost Kosova i cijepanje srbije i crnegore na dvije države..ali naravno to je samo moje mišljenje i možda lupam gluposti :-)
Ahmed.ibn.Fahalan

violentjack ovo o čemu ti ja pričam se bazira na izjavama ljudi koji su vlasnici te zemlje 1/1. Znači to nije Tihićevo ni moje ni tvoje pa da to dajemo i mijenjamo..dalje, jesi li ti svjestan da srbijanci traže i dijelove opštine Srebrenica???? Pa jarane zamisli da tim Srebreničanima neko sad kaže da im je pola opštine u srbiji???!!! Pa tu bi mrtvih bilo :x
violentjack

Post by violentjack »

Posusje je imalo 6 Bosnjaka..ali nece ni Bosnjaci traziti Cetingrad gdje cine oko 20% stanovnistva..ili mozda Jesenice u Sloveniji gdje ih je haman trecina u gradu

To je Slovenija i Hrvatska price nema..Posusje bi voljelo da bude u Hrvatskoj, ali stanje je drugacije sada, zar ne?

Sarajevu treba pAre..pa ako Mate. Ivan i Hrvoje ne zele da placaju takse Sarajevu..nek presele u Hrvatsku

Tako je i sa Bosnjacima Cetina koji placaju sve formalnosti Hrvatskoj

Sad citaj Srpska Krajina je proslost..imali ste sansu , imali ste formalnu autonomiju ..imali ste Tudmana koji je tako zarko zelio Komad Bosne..i bio sef Partizana kluba..danas Hrvati imaju druge stranke i planove..ali jedno je ostalo isto..nema bas puno Srba dole u Hrvatskoj

Hrvatski nacionalni plan se ostvario sem Zemuna naravno..Bosnjaci nisu postigli puno sad..imaju 33% zemlje..ali cine vecinu apsolutnu stanovnistva u Bosni,..imaju ekonomiju i gradove,..dok Hrvati kao i Srbi imaju pustosi Grahova..Glamoca..Kalinovika..
violentjack

Post by violentjack »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Mislim da se promijena granica na Balkanu ne bi smjela tolerisati i da do toga neće ni doći. Davno su prošla ta vremena okupacija i povrata Historijskih teritorija za sviju..jedino što je realno za očekivati je nezavisnost Kosova i cijepanje srbije i crnegore na dvije države..ali naravno to je samo moje mišljenje i možda lupam gluposti :-)
Dobro..promjena granica na Balkanu moze doci uglavnom za BOsnu ili Srbiju...Hrvatska je etnicki cista

Kosovo ce biti rak rana Srbiji na duzem periodu..i tu je prica gotova

Crna Gora ne zna se,...sad ce referendum valjda..pa cemo vidjeti kako ce izaci

:-?
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

violentjack wrote:Hrvati ne bi bili sa Srbima..jer znam zivjeo sam u Hrvatskoj..znam kako vas gotive..znam da ima dosta Hrvata koji sanjaju Hrvatski Srijem..te Zemun kao zadnji grad Istocne HRVATSKE
Hrvati bi se udruzili sa Srbima..protiv Bosnjaka koji su ne samo vec uticajniji po Hrvatskoj pokupovali su masu kuca bivsih Krajiskih Srba ai masa ih ima Hrvatsko drzavljanstvo
Ipak u Hrvatskoj bi preovladao Jedna nacija druga vjera..sa vama bi zavrsili kao sa Stepincem
Zaboli me za Hrvatsku a i za Srbiju..ali zar bi Hrvati isli na uzimanje Posusje..Gruda kamenjara..dok ih u Zemunu..Apatinu ceka tako lijepa zemlja
Moj jarane u prolazu..ne znas geografiju a ne znas kako bi vas Hrvati elegentno od......
Tu su Madari covjece pola Vojvodine traze..BUgari traze Dimitrovgrad i Blagoevgrad..pa cak i Pirot..Nis..
Hrvati jos uvijek zive u Zemunu neki..niste vi jedini sa nekim zacrtanim nacionalnim ciljevima
Vlasi po TImockoj krajini...jarane ti ne znas kakvo je stanje u Srbiji
Bosnjaci mogu da udare na Posusje.,jer je to legalno dio nase domovine..i svaki oblik Hrvatske intervencije je agresija
Bosnjaci cine vecinu stanovnistva u Bosni preko 50%..i po tom principu Bosna je nasa..iako ste neformalno okupirali dio BOsne
Sad da li bi Hrvoje isao na Bosnjaka i borio se za Posusje..kad ga ceka lepi Apatin, Sombor..ZEMUN..RAZMISLI DA SI HRVAT GDJE BI TI STA TRAZIO
NE RAZMISLJAS..NADAS SE DUBOKO NEKOM SRPSKO-HRVATSKOM SPORAZUMU..ALI HRVATSKA TO NIKAD NE BI HTJELA..OSIM AKO NE DODU NEKI HDZ-OVI KADRI POPUT IVICA PASALICA..ALI TI SU DUBOKO OTISLI DOLE
hrvati ne bi isli na uzimanje posusja, gruda i sl. jer tu zive 99% hrvati i tu nemamju sta "uzimati". a ti si fakat malo priglup, vec sam ti jednom rekao da si se zajebao u procjeni kad si rekao da sam srbin, a ti opet ponavljas isto. nijedan hrvat ne sanja o apatinu, zemunu - mozda i ima koji bolesnik - ali to su izuzeci. to samo tvoj bolesni um moze smisliti. ajde udari po posusju pa da vidis kako ces proci. ako mislis da je svako pomaganje hrvatske agresija, nije i republike srpske niti hrvata u bih, koji bi u tom slucaju imali iste interese - jer vi ocigledno imate teritorijalne pretenzije i prema jednom i prema drugim. po toj logici srbi i hrvati udruzeni mogu osloboditi i zenicu i tuzlu jer je to dio nase domovine !
violentjack

Post by violentjack »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:violentjack ovo o čemu ti ja pričam se bazira na izjavama ljudi koji su vlasnici te zemlje 1/1. Znači to nije Tihićevo ni moje ni tvoje pa da to dajemo i mijenjamo..dalje, jesi li ti svjestan da srbijanci traže i dijelove opštine Srebrenica???? Pa jarane zamisli da tim Srebreničanima neko sad kaže da im je pola opštine u srbiji???!!! Pa tu bi mrtvih bilo :x
Ne Srbijanci traze dijelove Zvornika i Cajnica ..i da dio mali jer vecina He BAJINA BASTA SE JE NALAZILA U Bosni

Mislim nije realno opet davati zemlju i prodavati Srebrenicane koji su cinili oko 80% stanovnistva u Sreberenici , mislim na Bosnjake

:roll:
Ahmed.ibn.Fahalan

Ja ne znam gdje si ti prespavao ovaj rat u_prolazu2 ali srbi i hrvati su bili u Bosni na istoj strani sve do 94-te i ako tad, kad smo se mi branili lovačkim puškama, niste uspijeli da oslobodite Zenicu ili Tuzlu ja mislim da je fantazija tvoja teza da bi se to moglo desiti ikad u budućnosti.
Vi inače volite da hranite svoj ego pričama o glupim Bosancima, vicevima o Muji i Sulji ali kad je trebalo mi smo vam pokazali da svaki od nas vrijedi kao barem 5-erica vaših...a tebi ako je lakše da se uspavljuješ pričama o nekim velikim junacima i vašim velikim pobjedama bujrum :D
Ahmed.ibn.Fahalan

..a ako nećeš evo ti samo nekoliko činjenica: ni srpska ni hrvatska vojska nije uspijela da zauzme niti jedan jedini grad..čak ni gradić..koji je kontrolisala Armija BiH. A da nije bilo direktne prijetnje Bošnjacima od strane Amerike i nato-a da zaustave ofanzivu Atifa Dudakovića i Sile Nebeske aka.V. korpus A.R.BiH ti bi vjerovatno slao svoje postove iz izbjegličkog kampa u šumadiji..
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Ja ne znam gdje si ti prespavao ovaj rat u_prolazu2 ali srbi i hrvati su bili u Bosni na istoj strani sve do 94-te i ako tad, kad smo se mi branili lovaèkim pu¹kama, niste uspijeli da oslobodite Zenicu ili Tuzlu ja mislim da je fantazija tvoja teza da bi se to moglo desiti ikad u buduænosti.
Vi inaèe volite da hranite svoj ego prièama o glupim Bosancima, vicevima o Muji i Sulji ali kad je trebalo mi smo vam pokazali da svaki od nas vrijedi kao barem 5-erica va¹ih...a tebi ako je lak¹e da se uspavljuje¹ prièama o nekim velikim junacima i va¹im velikim pobjedama bujrum :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
o velikim pobjedama TRKELJA violentjack, a ne ja.
ja uopce nisam komentirao prosli rat - niti mi se da o tome.
koliko ste vi bili vrijedni kao 5, su sranja koja ste pokazali i u srednjoj bosni, gdje uz veliku nadmoc niste uspjeli ono sto ste planirali, da nas vidite na traktorima.
ja sam rekao da ce u tom slucaju hrvati i srbi u bih biti na istoj strani buduci da vi imate pretenzije i prema jednima i prema drugima. to da ce te vi trgovati s posusjem je isto kao da ce hrvati trgovati s cazinom ili gorazdem.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:..a ako neæe¹ evo ti samo nekoliko èinjenica: ni srpska ni hrvatska vojska nije uspijela da zauzme niti jedan jedini grad..èak ni gradiæ..koji je kontrolisala Armija BiH. A da nije bilo direktne prijetnje Bo¹njacima od strane Amerike i nato-a da zaustave ofanzivu Atifa Dudakoviæa i Sile Nebeske aka.V. korpus A.R.BiH ti bi vjerovatno slao svoje postove iz izbjeglièkog kampa u ¹umadiji..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no comment
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
violentjack

Post by violentjack »

u - mozda i ima koji bolesnik - ali to su izuzeci. to samo tvoj bolesni um moze smisliti. ajde udari po posusju pa da vidis kako ces proci. ako mislis da je svako pomaganje hrvatske agresija, nije i republike srpske niti hrvata u bih, koji bi u tom slucaju imali iste interese - jer vi ocigledno imate teritorijalne pretenzije i prema jednom i prema drugim. po toj logici srbi i hrvati udruzeni mogu osloboditi i zenicu i tuzlu jer je to dio nase domovine !

Kako cu proci..kao oni u Martin Brodu Srbi 99% stanovnistva..koji obozavaju Bosansku zastavu..inace treba protiv 5 korpusa..a to je Srbima nocna mora..zato smanji dozivljaje..Hrvati bi imali svoja 3 dana..a ako ti misls da je smiejsno..sto Hrvati Hercegovine ne pokusaju nesto..mali spusti se na zemlju
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

violentjack wrote:u - mozda i ima koji bolesnik - ali to su izuzeci. to samo tvoj bolesni um moze smisliti. ajde udari po posusju pa da vidis kako ces proci. ako mislis da je svako pomaganje hrvatske agresija, nije i republike srpske niti hrvata u bih, koji bi u tom slucaju imali iste interese - jer vi ocigledno imate teritorijalne pretenzije i prema jednom i prema drugim. po toj logici srbi i hrvati udruzeni mogu osloboditi i zenicu i tuzlu jer je to dio nase domovine !

Kako cu proci..kao oni u Martin Brodu Srbi 99% stanovnistva..koji obozavaju Bosansku zastavu..inace treba protiv 5 korpusa..a to je Srbima nocna mora..zato smanji dozivljaje..Hrvati bi imali svoja 3 dana..a ako ti misls da je smiejsno..sto Hrvati Hercegovine ne pokusaju nesto..mali spusti se na zemlju
sta imaju pokusavati, oni su svoj na svome !
violentjack

Post by violentjack »

Lista gradova koje je uzela Srpska vojska u Bih..nakon 1 juna 1992..kada se formira Srpska vojska..ovo je sve bila Jna prevara

Srebrenica 5768

Lista gradova uzeta od Armije Bih

Kljuc 7869
Bosanski Petrovac 5381
Bosanska Krupa 14 416
Sanski MOST 17 144

Od Hrvata

Bosansko Grahovo 2096
Glamoc 4256
Drvar 8053

Joj tesko mi je nabrajati..masa gradova..

:D
ding-dong

Post by ding-dong »

violentjack wrote:Hrvati ne bi bili sa Srbima..jer znam zivjeo sam u Hrvatskoj..znam kako vas gotive..znam da ima dosta Hrvata koji sanjaju Hrvatski Srijem..te Zemun kao zadnji grad Istocne HRVATSKE

Hrvati bi se udruzili sa Srbima..protiv Bosnjaka koji su ne samo vec uticajniji po Hrvatskoj pokupovali su masu kuca bivsih Krajiskih Srba ai masa ih ima Hrvatsko drzavljanstvo

Ipak u Hrvatskoj bi preovladao Jedna nacija druga vjera..sa vama bi zavrsili kao sa Stepincem

Zaboli me za Hrvatsku a i za Srbiju..ali zar bi Hrvati isli na uzimanje Posusje..Gruda kamenjara..dok ih u Zemunu..Apatinu ceka tako lijepa zemlja

Moj jarane u prolazu..ne znas geografiju a ne znas kako bi vas Hrvati elegentno od......

Tu su Madari covjece pola Vojvodine traze..BUgari traze Dimitrovgrad i Blagoevgrad..pa cak i Pirot..Nis..

Hrvati jos uvijek zive u Zemunu neki..niste vi jedini sa nekim zacrtanim nacionalnim ciljevima

Vlasi po TImockoj krajini...jarane ti ne znas kakvo je stanje u Srbiji

Bosnjaci mogu da udare na Posusje.,jer je to legalno dio nase domovine..i svaki oblik Hrvatske intervencije je agresija

Bosnjaci cine vecinu stanovnistva u Bosni preko 50%..i po tom principu Bosna je nasa..iako ste neformalno okupirali dio BOsne

Sad da li bi Hrvoje isao na Bosnjaka i borio se za Posusje..kad ga ceka lepi Apatin, Sombor..ZEMUN..RAZMISLI DA SI HRVAT GDJE BI TI STA TRAZIO

NE RAZMISLJAS..NADAS SE DUBOKO NEKOM SRPSKO-HRVATSKOM SPORAZUMU..ALI HRVATSKA TO NIKAD NE BI HTJELA..OSIM AKO NE DODU NEKI HDZ-OVI KADRI POPUT IVICA PASALICA..ALI TI SU DUBOKO OTISLI DOLE
Pogadjam da nisi nikad cuo za Helsinsku deklaraciju iz 1975?
violentjack

Post by violentjack »

Nisam de mi daj stavove te konferencije

ding-dong

Post by ding-dong »

violentjack wrote:Nisam de mi daj stavove te konferencije

helsinska deklaracija govori o nepromjenljivosti granica u evropi.radi toga nam je drzava ostala citava.isto vazi i za susjedne drzave.
nemam sad link,ali cu s potruditi da ti nadjem.cini mi se da se moze naci preko Vijeca Evrope.
violentjack

Post by violentjack »

A jesi li ti cuo za Osimski sporazum 1954..pa ga opet i Italija negira

ding-dong

Post by ding-dong »

violentjack wrote:A jesi li ti cuo za Osimski sporazum 1954..pa ga opet i Italija negira

Moraces obratiti paznju da govorim o sveevropskoj deklaraciji,a ne sporazumu izmedju dviju drzava sto je Osimski sporazum.
BTW,Helsinska deklaracija je ono na sta smo se cijeli rat pozivali kad smo odbijali sporazume kojima bi BiH bila podijeljena.
violentjack

Post by violentjack »

Nakon raspada Austro-Ugarske, u novonastaloj Kraljevini SHS, Bosna i Hercegovina je sačuvala svoj historijski kontinuitet sve do 1929. godine, tako što je šest okruga iz osmanskog i austrougarskog doba postalo šest oblasti: tuzlanska, sarajevska, mostarska, banjalučka, travnička i bihaćka. Nakon Drugog svjetskog rata, BiH je postala sastavna republika nove Jugoslavije. "Sadašnje granice nisu nastale nakon završetka rata; one su postavljene tek 1956. godine. Tako je Bosna i Hercegovina 1946. izgubila Sutorinu." Granice u bivšoj Jugoslaviji su se rješavale između republičkih partijskih rukovodstava. Bosna i Hercegovina se, po historijskim kartama, protezala do Debelog brijega, niz Sutorinu prema moru. Đuru Pucara Starog ubijedio je u jednom razgovoru advokat Blažo Jovanović da Sutorina pripadne Crnoj Gori, a nova granica sa Hrvatskom, koja je dobila Dubrovačku rivijeru, da se postavi na Debelom brijegu. Takve granice su ostale i do danas
ding-dong

Post by ding-dong »

?Sta je cilj nabrajanja sta je BiH izgubila?Znam odlicno da je izgubila i Imotski i zaledje Dubrovnika i Herceg Novi.Pa..?
Govorimo o DRZAVI BiH,ne sastavnom dijelu SFRJ.Sporazumi o nasim teritorijama se moraju uredjivati po medjunarodnim zakonima,ne po partijskim sastancima...
violentjack

Post by violentjack »

Imotski je uzet od Mlecana 1717, tj tada su ga Turci izgubili,..mislim da je to ta godina...ne znam sto spominjes Imotski?

:?
violentjack

Post by violentjack »

i zaledje Dubrovnika

Zalede Dubrovnika nikad nije bilo izgubljeno..linija na Brgatu je Otomanska linija..i nikad nije bilo pomjerana..danasnja Bosansko-Hrvatska granica

Herceg Novi..fulas momak..to je izgubljeno za Beckog rata 1683-1699 i nikad nije bilo u Bosni..od tada

Bosna je izgubila Igalo..Njivice i Sutorinu..nakon 1878 i Cetin..ali granica se nije mjenjala...malkice si pogrijesio
neutralac

Post by neutralac »

Mitovi i legende Balkana(cirilicno izdanje na bosanskom jeziku)
-nastavak u iducem broju( ako ga bude zbog nestasice krivih drva)
Post Reply