Tajna Alipašina-polja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by PipiDugaDevetka »

Ima groblje na Alipašinom polju. U B fazi, od OŠ ''Fatima Gunić'', pa nizbrdo, Ulicom Nerkeza S. nalazi se pravoslavno groblje. Uredjeno prije 2-3 godine.
CAKAL

#27 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by CAKAL »

Da ima pravoslavno groblje odavno na tom mjestu ja sam imao nekada kuću ispod tog groblja dok nije počelo sa gradnjom Alipašina nije meni ovdje cilj da ocrnim partizane nego da se sazna istina.Šta misliš da smo bili vojnici 1941 godine kao Armija BiH kako bi nas sada zvali a....sigurno ne ljepim imenima.
primus-sa

#28 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by primus-sa »

Buraz izvor informacije ti je vrlo vrlo upitan,general Mate se proslavio sa svojim raznim izjavama koje nisu imale veze sa zivotom,bio sam 2 puta u prilici da ga slusam,sirovina zesca...helem nejse....hajde da se rascisti prica o grobnicama iz 92-95 da pomognemo Amoru...i nesretnim majkama po BiH(jesi vidio neki dan pricu iz okoline Stoca,gdje ne mogu da dobiju ni papir da su to njihovi najblizi)
CAKAL

#29 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by CAKAL »

Primus slažem se sa tobom treba pomoči našim ožaloščenim majkama,sestrama,kćerima da nađu svoje najbliže.Samo sam htio da vidim imali istine u tome jer naša domovina kroz nesretnu istoriju masovnih progona i ubijanja treba jednom završiti sa time a stratišta koja su oko nas trebaju budučim generacijama da pokažu svu surovost ratova koji su se vodili na našem krvavom tlu.
primus-sa

#30 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by primus-sa »

Ma tema koju si naceo je ok i ima dosta toga da se prica o tome,samo sam htjeo reci da ako vec treba da pricamo o tome(a ima dosta toga da se prica,vratimo jos malo film unazad i imamo masovna ubistva i progone iz Sandzaka)daj da to malo poguramo sa ozbiljnom pricom, od ozbiljnih ljudi (vjeruj mi da bolje nane znaju nego Mate),dokumentovanom,bas zbog ozbiljnosti teme....
CAKAL

#31 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by CAKAL »

Ok :thumbup:
Rottweiler

#32 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by Rottweiler »

primus-sa wrote:Ma tema koju si naceo je ok i ima dosta toga da se prica o tome,samo sam htjeo reci da ako vec treba da pricamo o tome(a ima dosta toga da se prica,vratimo jos malo film unazad i imamo masovna ubistva i progone iz Sandzaka)daj da to malo poguramo sa ozbiljnom pricom, od ozbiljnih ljudi (vjeruj mi da bolje nane znaju nego Mate),dokumentovanom,bas zbog ozbiljnosti teme....
Nemojte ici previse unazad, jos cete dokazati kako smo svi srbi, onu Seseljovu teoriju :D
clav

#33 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by clav »

Cek malo: muslimani i hrvati ubijani jer su vidjeli partizane kako ubijaju cetnike, ili su partizani pobili muslimane i hrvate, jer su partizani prije toga bili cetnici?
Nije ni bitno, to je vjerovatno u istoj mjeri kao i tvrdnja da se ispod Alipasina nalazi deponija nuklearnog otpada, UFO, piramide itd.. Prvo zlocini vecih razmjera se ne mogu sakriti jer svi ti ljudi imaju porodice, rodbinu, koji bi se jednostavno pitali sta se desilo s njima. Bosna je relativno mala sredina i ljudi medjusobno komununiciraju. Ubistvo vece grupe ljudi(narocito civila) iz jedne regije je jednostavno nemoguce sakriti, jer bi rodbina tih ljudi kad tad progovorila. Drugi Svjetski rat i nije bio tako daleko da nema zivih ucesnika. Zatim na Alipasinu su prije olimpijade bili vocnjaci, pretezno sljivici, a ne nikakva gusta prasuma kojoj se nije moglo prici i kopati po njoj. Kad su radjene zgrade, temelji su kopani, a temelje su opet kopali normalni ljudi, radnici, koje bi ne znam sta moglo sprijeciti da kazu da su vidjeli leseve i kosti dok su kopali. Tako da pod pretpostavkom da je to taj general stvarno rekao, radi se o cistom propagandnom bullshitu i sataniziranju prijasnjeg sistema, kako je kobajagi onaj sistem nanosio samo zla muslimanskom narodu, te pokusaj izjednacavanja partizana s ustasama i cetnicima.
mostarac

#34 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by mostarac »

O izvoru informacije dovoljno govori ovaj link:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Mate_%C5%A0arlija

a na cinjenicu da je jedan takav lik 1994. godine imao priliku da uopste govori u Sarajevu, a uz to jos da drzi tribinu i ima publiku zaista je suvisno trositi rijeci i dovoljno govori o odnosu Bosne prema Hercegovini i njenom stradanju. Dretelj, Heliodrom, Ljubuski, Kostana bolnica, Vojno s jedne i odmah nakon njih Tereza Kesovija (tada clan HDZ-a) i Mate Sarlija u Sarajevu s druge strane. Jebiga, onda neka nikog ne cudi sto danas imamo daytonsku bosnu i sto nam je ovako kako nam je. Ovo je pravo dobra ilustracija uzroka naseg danasnjeg stanja i stanja nase svijesti. zamislite samo da negdje u avgustu 1995. godine u Mostaru Slavko Lisica npr. drzi javnu tribinu. E tako jednom Hercegovcu izgleda Sarlija u Sarajevu 1994. godine.
Al dobro dovoljno je reci IZDAJA i PRODAJA i sasvim opravdati i razumjeti Fikreta Abdica i njegove sljedbenike.
in33sa

#35 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by in33sa »

Dok su brkati majori sa tim tvojim grbom iz avatara na srcu rokali po Sarajevu, Batlak a.k.a. Sarlija je dostavljao oruzje braniteljima Sarajeva.
mostarac

#36 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by mostarac »

in33sa wrote:Dok su brkati majori sa tim tvojim grbom iz avatara na srcu rokali po Sarajevu, Batlak a.k.a. Sarlija je dostavljao oruzje braniteljima Sarajeva.
ma normala, a ako bas tjeras mak na konac, brkati majori su ga dostavljali braniocima Mostara da se brane od Sarlijinih isporuka u naturi ;)
Topla voda

#37 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by Topla voda »

jarane,jesil ti igdje u zivotu bio osim na toj tribini?
svaki post spominjes tu tribinu,jesil kakvu traumu dozivio tamo?
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#38 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by Šeherzada »

Citam ovo i ne mogu da vjerujem.Kada ce te prestati sa glupostima.....Na Alipasinu bila masovna grobnica?!Da je tako.odavno bi nas stanovnike tog naselja,progonili duhovi.Hvala Bogu,ne znam da se ikome ista prikazalo
zgembo_sa

#39 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by zgembo_sa »

Ovaj covjek mora da je na nekim teskim drogama, ne vidim drugo objasnjenje :roll:
CAKAL

#40 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by CAKAL »

Pošto je teška gudra skupa hvala ti što me smatraš bogatašem.
colt

#41 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by colt »

Ja znam da su na podrucju Alipasinog-polja masovno ubijani pripadnici (muslimani i katolici) ustaskog rezima. Vidio sam sliku na kojima su objesene te ustase. Bilo je to javno vjesanje u kojima su ljudi visili. E sad da li je to komunisticka sprdacina u kojima su proglasavani izdajnicima (montirano) ili samo zato sto su nesto vidjeli, pitanje je sad.
shalaedin

#42 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by shalaedin »

aida05 wrote:Citam ovo i ne mogu da vjerujem.Kada ce te prestati sa glupostima.....Na Alipasinu bila masovna grobnica?!Da je tako.odavno bi nas stanovnike tog naselja,progonili duhovi.Hvala Bogu,ne znam da se ikome ista prikazalo
ma ludi ste vi na alipasinom skroz, to je kazu jedna od posljedica... cuo sam od tog istog mate sadirlinije da su na dobrinji bile dvije masovne grobnice ubijenih fasista valjda smo i mi radi toga tako boze sacuvaj :)
shalaedin

#43 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by shalaedin »

colt wrote:Ja znam da su na podrucju Alipasinog-polja masovno ubijani pripadnici (muslimani i katolici) ustaskog rezima. Vidio sam sliku na kojima su objesene te ustase. Bilo je to javno vjesanje u kojima su ljudi visili. E sad da li je to komunisticka sprdacina u kojima su proglasavani izdajnicima (montirano) ili samo zato sto su nesto vidjeli, pitanje je sad.

daj nam slike, clanak, daj nam nesto ... pustimo se pretpostavki...
shalaedin

#44 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by shalaedin »

colt wrote:Ja znam da su na podrucju Alipasinog-polja masovno ubijani pripadnici (muslimani i katolici) ustaskog rezima. Vidio sam sliku na kojima su objesene te ustase. Bilo je to javno vjesanje u kojima su ljudi visili. E sad da li je to komunisticka sprdacina u kojima su proglasavani izdajnicima (montirano) ili samo zato sto su nesto vidjeli, pitanje je sad.

daj nam slike, clanak, daj nam nesto ... pustimo se pretpostavki...
Šeherzada

#45 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by Šeherzada »

shalaedin wrote:
aida05 wrote:Citam ovo i ne mogu da vjerujem.Kada ce te prestati sa glupostima.....Na Alipasinu bila masovna grobnica?!Da je tako.odavno bi nas stanovnike tog naselja,progonili duhovi.Hvala Bogu,ne znam da se ikome ista prikazalo
ma ludi ste vi na alipasinom skroz, to je kazu jedna od posljedica... cuo sam od tog istog mate sadirlinije da su na dobrinji bile dvije masovne grobnice ubijenih fasista valjda smo i mi radi toga tako boze sacuvaj :)
O pa hvala na komplimentu :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by Chmoljo »

aida05 wrote:
shalaedin wrote:
O pa hvala na komplimentu :-)
zato je TVOR onako loooooood :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Šeherzada

#47 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by Šeherzada »

Nemoj bolan Tvora da nam diras.Da nije njega Alipasino nebi bilo tako popularno
ranger

#48 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by ranger »

ma fakat pogledajte na Wikipediji pa taj lik se kroz godine okretao kako vjetar puse.... a od takvih se svasta moze ocekivati!
neki

#49 Re: Tajna Alipašina-polja

Post by neki »

in33sa wrote:Dok su brkati majori sa tim tvojim grbom iz avatara na srcu rokali po Sarajevu, Batlak a.k.a. Sarlija je dostavljao oruzje braniteljima Sarajeva.
da...dostavljao ga je u salvama upucenim prema istocnom Mostaru..
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:47, edited 2 times in total.
Post Reply