Iggy Pop - Sarajevo!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
asafa_powell

#26 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by asafa_powell »

sad ce dodik popizditi i opet ce pokusati dovesti stonese u banjaluku
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#27 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Alfons Kauders »

asafa_powell wrote:sad ce dodik popizditi i opet ce pokusati dovesti stonese u banjaluku
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nemoj molim te tog hajvana pominjat na normalnim temama, da se presele dezurni pacijenti s politike ovamo... :D
Tisina

#28 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Tisina »

Hej hvala puno na pdrsci, pun zavisi od publike tj vas , koliko koncerti budu posjeceni toliko cemo imati vise mogucnosti dovesti i druge zvijezde :)) dakle zajedno smo jaci ;)
Wolfheart

#29 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Wolfheart »

ljudi ja vam zelim svu srecu! u nadi je spas !!
Benighted

#30 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Benighted »

CVIKERASH wrote:
Benighted wrote:Sjo ocam Iggy Pop!

Ja konto jos jedna teme o lijepim zeljama isl.
Svaka cast za tihovanje :)

Nisam isho gledat Blunta,iako mi je bilo drago sta je i taj doshao,a ovo ne propushtam...
Stvarno lijepo iznenadjenje!
Cestike & pohvale ! :)

PS. Aj kad svi naracuju neke bendove,da ja narucim Depeche Mode, sljedece godine su on d road najvjerovatnije... pa tak..
aj jesul to pocele zelje za koncerte?? :lol:
dovedite PRODIGY!!!!!obisli su sve zemlje bivse juge samo jos kod nas nisu bili..a sigurno nisu toliko skupi

Image

svaka cast za iggy-ja!!!

:thumbup: :bih:

[/img]
Prodidzi :-D ... moRe , atmosfera je ajronmejdenasta... nisu nesto al je koncert dozivljaj prva liga...
Tisina

#31 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Tisina »

Art Zone ima čast najaviti ekskluzivni koncert jedne od najvećih muzičkih zvijezda ikada- Iggy Pop-a i legendarnog benda The Stooges, koji će se održati u Sarajevu 01. oktobra ove godine u olimpijskoj dvorani Zetra!!!

Ovim koncertom ovaj svestrani umjetnik će predstaviti svoj zadnji studijski album ‘’The Weirdness’’!

Karte za ovaj jedinstveni događaj koštati će 35 KM ( teren) i 45 KM ( tribine) te 120 KM V.I.P.!

Svi zainteresirani moći će izvršiti rezervacije karata putem našeg web site-a http://www.art-zone.ba već od 01.08. 2008.!

Rezervisane ulaznice će se moći preuzeti, čim iste budu puštene u prodaju, u drugoj polovini osmog mjeseca o čemu će korisnici biti na vrijeme obavješteni!
sesalmir

#32 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by sesalmir »

Iskreno totalni sam skeptik sto se tice ovog koncerta i njegove posjecenosti. S jedne strane mi je jako drago sto ovako jedno veliko ime dolazi u sarajevo, jer mi je zlo kada cujem da iron maiden dolazi u split, lenny kravitz u zadar, a kod nas niko. Opet s druge strane kad pogledam, mi ni ne zasluzujemo da nam dodje iko osim seke, cece i slicnih. Jedan od boljih pokazatelja zainteresovanosti je i mali broj postova o ovome na forumu i mislim da su organizatori nerealni u odabiru mjesta odrzavanja koncerta, jer ako bude vise od 3000 ljudi smatrat cu to uspjehom.
Benighted

#33 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Benighted »

sesalmir wrote:Iskreno totalni sam skeptik sto se tice ovog koncerta i njegove posjecenosti. S jedne strane mi je jako drago sto ovako jedno veliko ime dolazi u sarajevo, jer mi je zlo kada cujem da iron maiden dolazi u split, lenny kravitz u zadar, a kod nas niko. Opet s druge strane kad pogledam, mi ni ne zasluzujemo da nam dodje iko osim seke, cece i slicnih. Jedan od boljih pokazatelja zainteresovanosti je i mali broj postova o ovome na forumu i mislim da su organizatori nerealni u odabiru mjesta odrzavanja koncerta, jer ako bude vise od 3000 ljudi smatrat cu to uspjehom.
ako se bude ovako skepticno razmisljalo,nece ni biti drugacije...

stvar je u tome sto jos ne prihvatamo koncerte kao normalnu pojavu.dozivljama sebe i svoj grad kao da je ispod imena tih izvodjaca.

Trebamo pocet dozivljavat to kao normalnu stvar,zahtjevati velika imena...
Jest da ekonomija karte utice na sve,ali ne moze me niko ubjedit da je od presudnog znacaja... ako beogradjanin moze izdvojit 35 eura za koncert moze i sarajlija,nema beogradjanin dramaticno vecu sumu novca,samo on to dozivljava kao normalnu pojavu,kao odredjeni novo koji treba drzati ,a sarajlija je ...paaa... skeptican :)

Ili da prevedem : Kada budete spremni izdvojit 60 KM za jednonocni entertainment i pop kulturu sici ce i Elvis sa neba i pjevat u Zetri...a kamoli ovi ostali...
Tisina

#34 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Tisina »

U Srbiji po manjim gradovima Rundek i Massimo napune dvorane za 30 km cca i to bez prevelike reklame, kamoli u BG
DaysleepeR

#35 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by DaysleepeR »

ja sam skeptik iz drugih razloga

Iggy Pop nije mainstream izvođač, osim par izleta kada je pravio muziku za film

dakle to nije izvođač kojeg sluša prosječan poznavalac muzike, uključujući i mene samog

zadnje svježe što sam od njega čuo je Lust For Life sa Trainspotting soundtracka što i nije tako svježe :D

Čisto sumnjam da će izvoditi Livin' On The Edge Of The Night i Candy :D
Tisina

#36 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Tisina »

DaysleepeR wrote:ja sam skeptik iz drugih razloga

dakle to nije izvođač kojeg sluša prosječan poznavalac muzike, uključujući i mene samog

zadnje svježe što sam od njega čuo je Lust For Life sa Trainspotting soundtracka što i nije tako svježe :D

ovdje se ipak radi o tvom interesu ili ne, o tvojoj zelji da budes ili ne informisan :) vrlo si lako mogao i svjezije informisan biti , ali te nije zanimalo :) nije do Iggya ;)

a ovo mu je prvi koncert u BIH u istoriji , tako da je sve moguce ;)
DaysleepeR

#37 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by DaysleepeR »

Tisina wrote:
DaysleepeR wrote:ja sam skeptik iz drugih razloga

ovdje se ipak radi o tvom interesu ili ne, o tvojoj zelji da budes ili ne informisan :) vrlo si lako mogao i svjezije informisan biti , ali te nije zanimalo :) nije do Iggya ;)

a ovo mu je prvi koncert u BIH u istoriji , tako da je sve moguce ;)
pa ja sam samo prosječan čovjek kakvi i jesu oni koji pune dvorane

kad je bio DP jako malo je bilo pravih fanova, ostalo su bili prosječni ljudi koji znaju za DP

sve u svemu, ja sam u Zetri, ali eto malo sam skeptičan :D
Karabaja

#38 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Karabaja »

nema sumnje da bi napunio dvoranu punu Tisina :D
doktor za rokenrol

#39 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by doktor za rokenrol »

Tisina wrote:a ovo mu je prvi koncert u BIH u istoriji , tako da je sve moguce ;)
nije, igi dolazi kao član grupe the stooges samim tim sviraju SAMO stvari od stoogesa (+ 2 pjesme sa zadnjeg igijevog solo albuma "skull ring" koje je napisao i snimio sa članovima stoogesa). možeš pogledati setliste stoogesa zadnje 4 godine od kad ponovo sviraju pa se uvjeriti. kontam da se to neće svidjeti velikoj većini publike koja će doći i očekivati candy, lust for life, the passenger ili neku četvrtu. ali to je njihov problem, jel. to što su neinformirani.

znači, ovo:

http://uk.youtube.com/watch?v=7BOSHVB9M ... re=related
http://uk.youtube.com/watch?v=JOl3KMmx0RE

a ne ovo:

http://uk.youtube.com/watch?v=1hv6Wi0tN ... re=related

:)

a stooges su zakon u živo. vrijedi svake pare.
Kjajević Majko

#40 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Kjajević Majko »

Bilo bi fino čuti Search and Destroy uživo mada ništa ne očekujem, kako god vidimo se prvog. :)
Tisina

#41 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Tisina »

Kako je i najavljeno suvremena, živa ikona svjetske muzičke scene Iggy Pop dolazi u Sarajevo skupa sa svojim legendarnim The Stooges-ima!

Koncert kojim će predstaviti svoj poslednji studijski album ‘’The Weirdness’’desiće se 01.10. 2008. u olimpijskoj dvorani Zetra!

Unatoć teškoćama na koje je naišao tokom boravka u Montrealu, gdje je bendu otudjen kamion sa binskom opremom, koncert kojim će se ova svjetska muzička atrakcija po prvi put predstaviti BH publici neće biti otkazan niti prolongiran!
Tisina

#42 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Tisina »

10/01/2008 Hall Zetra Sarajevo, BA map
tickets

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.iggypop.com/tour.aspx
Tisina

#43 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Tisina »

Kao što je već poznati 01.10. 2008. u olimpijskoj dvorani Zetra desiti će se ekskluzivni koncert jedne od najvećih muzičkih zvijezda ikada- Iggy Pop-a i legendarnog benda The Stooges!
Ovim koncertom ovaj svestrani umjetnik će predstaviti svoj zadnji studijski album ‘’The Weirdness’’!

Zahtjevi ovog zaista nesvakidašnjeg umjetnika, kojeg još zovu „Kum Punk-a“ „Spasitelj Rock- „, su nadasve skromni i uobičajeni. Iako se, kada je u pitanju jedan ovako nepredivdiv i kontraverzan umjetnik očekuje da će zahtjevi biti gotovo nemogući, Iggy Pop i bend The Stogges su se pokazali izuzetno profesionalnima i skromnima. Produkcija, rasvjeta i zvuk će biti u skladu sa svjetskim standardima , te će sarajevska publika tu noć imati priliku doživjeti identičan spektakl kakav će biti priušten brojnoj publici širom svijeta.
S obzirom da su u pitanju veterani muzičke scene, njihovi tehnički zahtjevi su minimalistički, žele raditi sa opremom koja se tokom dugog niza rada na sceni pokazala kao najpouzdanija, poput pojačala marke Marshall. Nabaviti ovakvu opremu u suvremeno vrijeme na izvjestan način predstavlja određeni izazov za organizatora.
Zanimljivo je da je Iggy Pop, za svoju garderobu, tražio da ne bude uređena u standardnom rock stilu već da se u tu svrhu angažuje lokalni umjetnik kreativac, kako bi prostoriju učinio jedinstvenom, relaksirajućom te koji bi istu upotpunio vlastitim umjetničkim djelom.

Karte za ovaj jedinstveni događaj koštati će 35 KM ( teren) i 45 KM ( tribine) te 120 KM V.I.P.!
Svi zainteresirani mogu izvršiti rezervacije karata putem našeg web site-a http://www.art-zone.ba.!
Bumbar

#44 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Bumbar »

Benighted wrote:
PS. Aj kad svi naracuju neke bendove,da ja narucim Depeche Mode, sljedece godine su on d road najvjerovatnije... pa tak..

samo da se pridruzim zeljama za D :D :D...I feeeelllll youuuuuuu :D :D
Tisina

#45 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Tisina »

Image
DaysleepeR

#46 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by DaysleepeR »

S obzirom da su u pitanju veterani muzičke scene, njihovi tehnički zahtjevi su minimalistički, žele raditi sa opremom koja se tokom dugog niza rada na sceni pokazala kao najpouzdanija, poput pojačala marke Marshall. Nabaviti ovakvu opremu u suvremeno vrijeme na izvjestan način predstavlja određeni izazov za organizatora.
ne kontam ovu rečenicu, posebno ovo boldirano

nabaviti Marshall problem u Sarajevu?

prolamaju se music shopovi od Marshalla koje raja nema para da kupi
sultandzek

#47 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by sultandzek »

Zna li se set lista, moze li je neko postaviti?
Vaso

#48 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Vaso »

dovedite Metallicu..

fala unaprijed :oops:
Kjajević Majko

#49 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by Kjajević Majko »

sultandzek wrote:Zna li se set lista, moze li je neko postaviti?
The Weirdness album predstavljaju.
LSD

#50 Re: Iggy Pop - Sarajevo!

Post by LSD »

Malo mi smeta ovaj plakat...u pitanju su Stooges (u kojima je Iggy zadužen za mikrofon :mrgreen: ),a ne Iggy &Stooges...pa ne svira Nick Cave sa Bad Seeds-ima ili još gore Bajaga sa instruktorima ili Irina sa svojih VI i slicni primjeri u kojima su egomanijaci napumpavali svoj ego samo da bi se njihovo ime posebno naznacilo ispred ostatka benda...Uvijek su bili samo The Stooges,a mislim da je Iggy dovoljno velik i priznat muzicar i da mu ne treba ova separacija od svog maticnog benda sa kojima se poceo baviti ovim poslom prije skoro 40 godina.
Post Reply