Eborg wrote:Mislish na sebe ili na Sarajevo?Ja sam u Zenici pa zato pitam...neprilagodjena wrote:Mi smo samo jednom dobili te pakete
Mislim na moju fam
Moderator: anex
Eborg wrote:Mislish na sebe ili na Sarajevo?Ja sam u Zenici pa zato pitam...neprilagodjena wrote:Mi smo samo jednom dobili te pakete
Pred koji mjesec sam napravio palentu ali umjesto soli sam stavio sodu bikarbonu i svo vrijeme se chudio zashto ima tako chudan okus.Kada me zabolio stomak shvatio sam...GandalfSivi wrote:Jednom sam greskom stavio sol mjesto secera. Ne ponovilo se...
Jede se leća i odlična je! Pauza od 12 godina je bila dovoljna.Eborg wrote:Ja se sjecam lece (jede li to iko sada?),ratne chokolade (valjda se przhilo na tavi pa stavljalo u zamrzivach),ratnog eurokrema (znam da je bilo puno mijeshanja
) te toga da je moj stari u par navrata pushio kamilicu i metvicu umjesto duhana...
Sreca pa nije eksperimentisao sa drugim travama...
nikako, al ne ponovilo se vise, ne daj Bozeneprilagodjena wrote:Nesmijemo zaboraviti Ikar konzerve![]()
neprilagodjena wrote:Da li neko ima recept za 'Ratni Eurokrem'![]()
Nije zahebancija,ozbiljo pitam![]()
Jooooooj pasteta je bila originalan recept.. Kad napravis pojedes pola tegle, zavrnes, sutradan opet dorucak otvoris a ono puna tegla, opet pojedes pola zatvoris sutradan opet puna tegla...Celly wrote:a pasteta od germe i med od maslacka, njam

E mi to nismo dobijali. Najvise me znalo iznervirati sto su mlijeko u prahu i jaja u prahu dijelili penzionerima i majkama s djecom.. nama omlatini nishKjajević Majko wrote:A jeste jeli onaj koncentrat paradajza (ili šta su nam već dali) pomješan s malo ulja. Mi smo to svako malo jeli, staviš tog koncentrata i u sredinu par kapi ulja, zvali smo ga vulkan.
daj recept.:FuN:. wrote:Ne procitah citavu temu, jel ko spominjao ono famozno lizalo od secera.
Moracu ga sebi napravit. Kako je tooo bilo doooobroooo!
eh tako sam ja caj pravila, istopis secer u serpi dok ne postane karamel, na to samo dodas vode i prokuhas..Kjajević Majko wrote:Istopiš šećer u šerpi dok ne postane karamel, na tacnu namažeš ulja, poredaš čačkalice i pospeš po njima.
Kad spominjes kabasPipiDugaDevetka wrote:
Imaš struje (Preko ''prioriteta'' ili slučajno dođe), nemaš vode (Samo u kantama), nemaš deterdženta, ali maš ''omiljeni'' kabaš sapun iz humanitarne:
Kako oprati veš?
Narendaš kabaša, te ga staviš u bubanj sa vešom, a onda, dosipaš vodu zavisno od programa na starom modelu mašine ''gorenje-dolenje''.
Eh, luksuz je bilo imati tu ručnu gore-dole mašinu...PipiDugaDevetka wrote: Imaš struje (Preko ''prioriteta'' ili slučajno dođe), nemaš vode (Samo u kantama), nemaš deterdženta, ali maš ''omiljeni'' kabaš sapun iz humanitarne:
Kako oprati veš?
Narendaš kabaša, te ga staviš u bubanj sa vešom, a onda, dosipaš vodu zavisno od programa na starom modelu mašine ''gorenje-dolenje''.

ja ne volim rizu...al nikakodzemmo wrote:
btw od rata nejedem makarone, al nikako... mozda zvuchi nekome glupo al meni kad vidim makarone odma RAT...
hau jes nou... s haringom u paradajz sosu ?Compos_Sui wrote: sjeca li se iko konzervi haringe?
mi smo znali pizza-e pravit sa njom
dobra je haringa bila..al ona mackerel..valjda skuša..fuj...ni sad je ne moguJara wrote:hau jes nou... s haringom u paradajz sosu ?Compos_Sui wrote: sjeca li se iko konzervi haringe?
mi smo znali pizza-e pravit sa njompica bila ko prava... rijetko to davali...