Purivatra zabranio Pušenje.
Moderator: _BataZiv_0809
- ciacco
#26 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
ja sam nacuo nes da su 23.07 u city pubu.... a i cuo sam da su u cetvrak(24.07) kod vijecnice u sklopu bascarsiskih noci.... obavezno se ide:D.... vidimo se il u city pubu il kod vjecnice
-
Area_51
#27 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Imam prijedlog. Sejo Seksone donesite ozvucenje, pred stadion bez sponzora, folova, na dan otvaranja Festivala, pa da se podsjetimo starih dobrih stvari Zabranjenog pusenja, da vidimo kome ce vise raje doci. Doduse, ovdje ruku na srce, sarajevska sminka voli elegance style i pederluk, pa ce otici na Otvaranje. Sta nas briga, ne trebaju nam. A i manje ih ima.
Koncert je bolja varijanta. E da, oni koju budi nosili akreditacije SFF ne mogu na koncert.
Sto, pa fino, ama ne moze.
-
strujnik
#28 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Ma trebamo ljudi biti i realni, vise nema onih generacija sto su odrasli uz Pusenje, i ako ih ima, takvih je jako malo i malo je onih koji vise odlaze na takve koncerte. Ruku na srce, ZP sa zadnjim albumom se nije bas nesto pokazalo, izgleda da im je Bog vozi mercedes bio plafon. Zalosna je situacija da Seka Aleksic puni dvorane i redovno odrzava koncerte, a oni ni nakon toliko godina na sceni nisu u stanju, imaju problem.
Ja sumnjam da Purivatra ili neko drugi moze da zabrani ili da odvede sponzore, jer sponzoru vise nije bitan kvalitet, nego kvantitet, iako nije bas isto, ali eto prije ce neki sponzor podrzati koncert recimo Seke Aleskic nego ZP, bas kao sto se puno vise preduzeca oglasava u Dnevnom avazu nego u Oslobodjenju.
Ja sumnjam da Purivatra ili neko drugi moze da zabrani ili da odvede sponzore, jer sponzoru vise nije bitan kvalitet, nego kvantitet, iako nije bas isto, ali eto prije ce neki sponzor podrzati koncert recimo Seke Aleskic nego ZP, bas kao sto se puno vise preduzeca oglasava u Dnevnom avazu nego u Oslobodjenju.
- ciacco
#29 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
postujem tvoje misljenje.... ali ja imam skroz suprotno... meni je zadnji album extra....... pjesme poput: Dzana, mali motac jointa, pravo zajebani dj iz chicaga su predobre.... a i ostale su tu u rangu....strujnik wrote:Ma trebamo ljudi biti i realni, vise nema onih generacija sto su odrasli uz Pusenje, i ako ih ima, takvih je jako malo i malo je onih koji vise odlaze na takve koncerte. Ruku na srce, ZP sa zadnjim albumom se nije bas nesto pokazalo, izgleda da im je Bog vozi mercedes bio plafon. Zalosna je situacija da Seka Aleksic puni dvorane i redovno odrzava koncerte, a oni ni nakon toliko godina na sceni nisu u stanju, imaju problem.
ovo je moje misljenje... a vi mislite sta hocete.... ZP rulzzzzzzzzzzzzzzzz
-
strujnik
#30 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Pa viddi, ja nisam govorio o svom odnosu prema tome sto su oni napravili na zadnjem albumu, nego o tome kako je trziste odgovorilo (nazalost muzika je postala biznis). O ovome sam govorio, da je malo ljudi iz generacije koji su odrasli uz ovu muziku, a nove to vise ne prihvataju.ciacco wrote:postujem tvoje misljenje.... ali ja imam skroz suprotno... meni je zadnji album extra....... pjesme poput: Dzana, mali motac jointa, pravo zajebani dj iz chicaga su predobre.... a i ostale su tu u rangu....strujnik wrote:Ma trebamo ljudi biti i realni, vise nema onih generacija sto su odrasli uz Pusenje, i ako ih ima, takvih je jako malo i malo je onih koji vise odlaze na takve koncerte. Ruku na srce, ZP sa zadnjim albumom se nije bas nesto pokazalo, izgleda da im je Bog vozi mercedes bio plafon. Zalosna je situacija da Seka Aleksic puni dvorane i redovno odrzava koncerte, a oni ni nakon toliko godina na sceni nisu u stanju, imaju problem.
ovo je moje misljenje... a vi mislite sta hocete.... ZP rulzzzzzzzzzzzzzzzz
-
AenemA
#31 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Vala seru i Sula i Purivatra samo tako..eto trebaju im sponzori da bi dzaba svirali raji, i ne moze se nikako organizavati svirka za raju.Shvatam da tu ima dosta troskova koje ne zele ili ne mogu podnijeti ovi iz Pusenja ali opet da sve propadne u vodu zbog jednog Purivatre, e to ne kontam. Jebo ih Mirso u paksu ako im on moze govorit' gdje ce i kako svirat'.
-
d2
#32 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
ne znas ti ko je Mirso, on te može žžžiiik 
- Better Man
#33 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
To je Sula rekao za Dane.edin_Basket wrote:zar nije 24 kod vijecnice-bascarsijske noci
jos jedno pitanje
odakle vam informacija da se slavi 30 godina postojanja
kolko se ja sjecam prije nekih pet godina bio je koncert na bascarsijskim nocima i slavilo se 20 godina, bio sam tu
- DaysleepeR
#34 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
20 godina se slavilo na koncertu u Metalcu prije tačno 10 godinaBetter Man wrote:To je Sula rekao za Dane.edin_Basket wrote:zar nije 24 kod vijecnice-bascarsijske noci
jos jedno pitanje
odakle vam informacija da se slavi 30 godina postojanja
kolko se ja sjecam prije nekih pet godina bio je koncert na bascarsijskim nocima i slavilo se 20 godina, bio sam tu
- Neelix
#35 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
ovo stoji na sajtu bascarsijskih noci
24. juli - 21 sat
Koncert: "Shadrvan Code" - Arabeske i Zabranjeno pušenje
Kolobara han
Na sajtu ZP ne mogu nista pronaci
nije valjda da ce u kolobari svirat
24. juli - 21 sat
Kolobara han
Na sajtu ZP ne mogu nista pronaci
- Layne
#36 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Jel ono u kolobari nema alkohola 
- seba
#37 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Neelix wrote:ovo stoji na sajtu bascarsijskih noci
24. juli - 21 sat
Kolobara han
Na sajtu ZP ne mogu nista pronaci![]()
Hoće sigurno svirati.Ima na programu Baščaršiskih noći.Ovo za 30 godina je bilo neki dan na radiju.Početak im je bio 1978 na Koševu,pa glede toga prave koncert.Ako je istina to za Purivatru, neka mu je na čast.No,jedno je sigurno,Sula će već naći riješenje za to.Jedva čekam Kolobaru : )
- seba
#38 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Ako ga mane,pišku ga u granapu nearby.Ne može nam niko ništa,jači smo i od zabranaLayne wrote:Jel ono u kolobari nema alkohola
- seba
#39 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Jeste,tačno je.No,to neće biti klasično zabranjeno pušenje,niti će se izvoditi samo pjesme ZP-a već je to izvodjenje pjesama sa Arabeskama,znači one pjesme koje su zajedno napravili u posljednjem periodu.Sad objavljeno na RSG-u.Sula je to izjavio.Koncert počinje u 21h.Radost za oči i uši,2 dana zaredom.Divota.Koncert ZP-a je u Kolobari u 21h.ciacco wrote:ja sam nacuo nes da su 23.07 u city pubu.... a i cuo sam da su u cetvrak(24.07) kod vijecnice u sklopu bascarsiskih noci.... obavezno se ide:D.... vidimo se il u city pubu il kod vjecnice
Last edited by seba on 23/07/2008 06:43, edited 1 time in total.
- Neelix
#40 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
u kolobari kod vijecnice? 
- seba
#41 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Lapsus,sorry.Valjda zanesen tolikim koncertima u kratkom periodu grupe koju volim.Neće se više ponoviti,Tita mi izblizaNeelix wrote:u kolobari kod vijecnice?
-
mileS
#42 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Ne razumijem u cemu je problem.
Purivatra kod sponzora ocigledno uspjesno lobira za SFF
E sada to sto pusenje od tih istih sponzora ne moze da dobije pare onda je to njihov problem.
Mozda bi trebali traziti neke druge sponzore, mozda MTEL cuo sam ovdje na forumu da oni ne daju samo
onima koji nisu trazili.
Purivatra kod sponzora ocigledno uspjesno lobira za SFF
E sada to sto pusenje od tih istih sponzora ne moze da dobije pare onda je to njihov problem.
Mozda bi trebali traziti neke druge sponzore, mozda MTEL cuo sam ovdje na forumu da oni ne daju samo
onima koji nisu trazili.
-
rhinostop
#43 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
30 godina? i to baš u toku sff-a? zašto ne 15 dana poslije, kada se narod ponovo zaželi događanja? zato što bez sff-a mogu napuniti maksimalno možda dom mladih a to je sad kao ispod njihovog nivoa! i onda im kriv vatrapuri! želimir altarac zna koliko je pušenje staro a to nije 30 kuka i kvit.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#44 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
A sto se ti nisi javio kad je Dino organizovao koncert u sred Bascarsijskih noci, ono vece kad je bio koncert neafirmisanih i jos uvijek relativno nepoznatih bendova?rhinostop wrote:30 godina? i to baš u toku sff-a? zašto ne 15 dana poslije, kada se narod ponovo zaželi događanja? zato što bez sff-a mogu napuniti maksimalno možda dom mladih a to je sad kao ispod njihovog nivoa! i onda im kriv vatrapuri! želimir altarac zna koliko je pušenje staro a to nije 30 kuka i kvit.
What's in it for you?
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#45 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Jao što ne mogu ove prehlađene koji sa prvim postom odmah počnu da se provaljuju.Pozdravi mi Purivatru!rhinostop wrote:30 godina? i to baš u toku sff-a? zašto ne 15 dana poslije, kada se narod ponovo zaželi događanja? zato što bez sff-a mogu napuniti maksimalno možda dom mladih a to je sad kao ispod njihovog nivoa! i onda im kriv vatrapuri! želimir altarac zna koliko je pušenje staro a to nije 30 kuka i kvit.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#46 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
24. juli - 21 sat
Kolobara han
- cudnovati kljunas
#47 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
nisi se valjda registrovo da nam ovo kazesrhinostop wrote:30 godina? i to baš u toku sff-a? zašto ne 15 dana poslije, kada se narod ponovo zaželi događanja? zato što bez sff-a mogu napuniti maksimalno možda dom mladih a to je sad kao ispod njihovog nivoa! i onda im kriv vatrapuri! želimir altarac zna koliko je pušenje staro a to nije 30 kuka i kvit.
Pusenje je pocelo sa probama 1978 godine u garazi na Kosevskom brdu, a prvu svirku su imali 1980 godine u Drugoj gimnaziji, Sejo je jos prije pola godine govorio o tome kako zeli organizovati koncert za raju povodom 30 godina postojanja benda, na koji bi bio besplatan ulaz. A koncert se trebao odrzati na stadionu Grbavica 14.8.2008. znaci prije pocetka SFF-a, a sad sta je bilo i gdje zapelo to ne znam...
bilo kako bilo uvijek sam tu gdje god da sviraju.
- seba
#48 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
bogme i ja sam.i sa nestrpljenjem očekujem sutrašnji koncert.ovaj večeras u city pabu je za mene već počeo.odoh da malo odmorim dušu od posla i svakodnevnice.cudnovati kljunas wrote:nisi se valjda registrovo da nam ovo kazesrhinostop wrote:30 godina? i to baš u toku sff-a? zašto ne 15 dana poslije, kada se narod ponovo zaželi događanja? zato što bez sff-a mogu napuniti maksimalno možda dom mladih a to je sad kao ispod njihovog nivoa! i onda im kriv vatrapuri! želimir altarac zna koliko je pušenje staro a to nije 30 kuka i kvit.pasa fakat nemas pojma
Pusenje je pocelo sa probama 1978 godine u garazi na Kosevskom brdu, a prvu svirku su imali 1980 godine u Drugoj gimnaziji, Sejo je jos prije pola godine govorio o tome kako zeli organizovati koncert za raju povodom 30 godina postojanja benda, na koji bi bio besplatan ulaz. A koncert se trebao odrzati na stadionu Grbavica 14.8.2008. znaci prije pocetka SFF-a, a sad sta je bilo i gdje zapelo to ne znam...
bilo kako bilo uvijek sam tu gdje god da sviraju.
- seba
#49 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
Baš je bilo dobro.Nadam se da će i vrijeme sutra poslužiti. 
- ciacco
#50 Re: Purivatra zabranio Pušenje.
jel bilo standardnih pjesama il su samo one sto su otpjevali s arabeskamaseba wrote:Baš je bilo dobro.Nadam se da će i vrijeme sutra poslužiti.