Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo friska vijest, izgleda da ovdje ima istine.osa wrote:Ne znam da li ste čitali, ako imate vremena pročitajte, zanimljiv tekst. Da li se radi o još jednoj "teoriji zavjere" ili stvarno ima nešto u ovome što kaže Siegfried Tischler.0
SENZACIONALNO Austrijski stručnjak za naftu prof. dr. Siegfried Tischler tvrdi:
Jugoslavija se raspala zbog nafte u BiH
Autor ZDENKO JURILJ
VL: Kada je i koliko nafte nađeno?
TISCHLER: Ja imam podatke da je Amaco izbušio rupe u blizini Drežnice u BiH, u blizini Tuzle. Nađeno je dvije i pol milijarde barela nafte što je nekoliko postotaka od ukupne količine nafte koju je čovječanstvo ikada proizvelo. To je, dakle, velika količina.
S tom bi naftom Jugoslavija dobiva autonomiju za sljedećih stotinu godina. Ne znam je li naftna industrija imala veze s događajima u Jugoslaviji, ali mislim da je to vrlo vjerojatno, ako pogledate što se događa u Iraku i tko zna gdje još.
Malezijci zainteresirani za tuzlansku naftu
Malezijska kompanija koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom nafte i zemnog plina zainteresovana je za istrživanje u Tuzli te je o namjerama investiranja izvijestili općinske i kantonalne vlasti.
Malezijska kompanija nije jedina koja je pokazala interes za istraživanje nafte na tuzlanskom području ali je u odnosu na druge kompanije pokazala veći stepen incijative.
"Malezijci su spremni uložiti desetine miliona maraka u istraživanje a potom i u eksploataciju, jer na osnovu podataka koje su prikupili smatraju da postoji znatana količina nafte na ovom području", navodi Mustafa Burgić, savjetnik premijera Tuzlanskog kantona u oblasti industrije.
Nedavno su i druge inostrane kompanije pokazali interes za istraživanje kojim bi se utvrdilo da li postoji dovoljna količina nafte koja bi opravdala ulaganje u eksploataciju.
znači bush napada maleziju kakav iran i venezuela.