Moj dragi komsiluk

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mojgrad

#26 Re: Moj dragi komsiluk

Post by mojgrad »

To si u pravu ali me nesto kredit za kupovinu stana ne privlaci mnogo. Volim osjecaj da nemam nikakvih dugova ni prema kome pa kad mi je cejf ispalit gdje hocu i kad hocu.. Naucih lekciju u ratu, ne znam ja sta sutra moze biti i sta nam buducnost donosi: ne ulazem vala u materijalne stvari osim ono sto je neophodno za zivot. Dokle god se radi nije problem stanarinu placati (barem ne ovdje) a krediti i to .. nije za mene.. gusi me i daje osjecaj moranja ostanka na teritoriji..
Daphna

#27 Re: Moj dragi komsiluk

Post by Daphna »

Ja na prvom spratu, prozor odmah iznad ulaza... Debela hladovina i u ovim vrelim danima penzioneri, radnici, domaćice, djeca... Svi se skupe tu i samo smjenjuju po cijeli dan... I pričaju, psuju, plaču...

Iznad mene, mala jedna (doduše mlada mama) pjeva i navija narodnjake po cijeli dan... Zadesi se i poneka R'N'B pjesmica... Rekao joj neko da zna pjevati... A bebać s njom u duetu! Da ne spominjem da svako malo naprave poplavu pa se više i ne trudim krečiti stan... Slika nema, jer mi njihovi mozaici krase prostro za življenje...

Stan do mog, brat mlati sestru svaki dan, a onda ih otac kada dođe s posla... Propusti kroz šake...

Treba li još?
tempora

#28 Re: Moj dragi komsiluk

Post by tempora »

mojgrad wrote:mene najvise nervira sto su nam poslali neki dan pismo kao ciscenje haustora je poskupljalo i vidi ovo sad (gle demokratije) ako 70% stanara iz zgrade odluce da je to oke sprovest ce se ako vecina njih odluci da je preskupo morat cemo svi cistiti pred svojim vratima..
Ko da vidim da ce svi da odluce ovo prvo jer niko od ovih penzionera nece htjet cistiti.. Dodje mi da se prijavim nek meni plate cistit cu ja, ovo mi bas mirise na kradju pored ociju.... :x
Prestani se zaliti, da te utjesim. Jer sam u istoj demokratskoj zemlji. Izbacila sam 5 miseva iz stana u par mjeseci. Od toga tri mrtva ( raznim dovijanjem). Gnjezde se u zidovima. A evo, jedan mi se danas zacepio i u sifonu, pa nisam otisla izmedjuostaloga na godisnji, jer je poplavilo u kuhinji i u kupatilu. :P I veli stambeno: gospodjo, skupite 5 potpisa u zgradi, pa ako ostali imaju problema sa misevima dolazimo! I ima vec par mjeseci kako razradjujem opcije kako da dohakam stambenom. Jedna je da se opasam kaisem kao samoubice i da u njega stavim te proklete miseve, te odem ravno ministrici u kabinet Eli Fohelar ( malo foneticki, al kroz nos) ili da jednog od ovih miseva ponesem u stambeno i tresnem ga ( zivog) od pult onoj uposlenici i kazem: "ovo je sada i vas problem"......za kojim ce uslijediti mnogi!
Pa ne znam, dvoumim se, ali kad poludim, sigurna sam da ce jedno od ovo dvoje biti izvjesno. Komsije? Ma nemam kad da razmisljam o losim komsijama, pored pune kuce "celjadi"! :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#29 Re: Moj dragi komsiluk

Post by PipiDugaDevetka »

Ja sam taj koji nervira svoje susjede.

Komšija nemam. Bio je jedan, ali umro.

Najdraže mi je koristiti jeftinu tarifu struje i programirati veš-mašinu da radi u gluho doba. Ko ima LG veš-mašinu (Bez direkt-drajva) zna o čemu pričam (Na centrifugi isti zvuk kao kada Boeing turira pred polijetanje).

Nadogradjena susjetka je po useljenju 2003.g. izjavila da ONI, koji su KUPILI stanove ne moraju plaćati upraviteljninu, a MI koji smo DOBILI :cry: stanove, moramo plaćati.

Susjed koji je prvi u zgradi zadužio SDS-ovu pušku, povratio se, prodao i odselio. Izmjenili smo najsrdačnije pozdrave sa faktorom pas-mater. Komšija kojem je pokrao sav namještaj je umro ne dočekavši presudu u vezi sa namještajem (Nekakva starinska stilska stojeća lampa vrijedila više od mog komletnog inventara).

Tri požara za 9 mjeseci u zgradi i fino, svi nadogradjeni susjedi izadju sa djecom u naramcima, čekaju vatropirce, ali nikoga drugoga ne obavjeshtavaju da se dimnjak zapalio, da se strujomjer samozapalio,...da curi plin,...Neee, oni su izashli na bezbjedno, a ostale, koji nisu svjesni da u zgradi gori dimnjak, NE OBAVJEŠTAVAJU šta se dogadja iako imamo interfon. Interesanto, svi ovi incidenti požarne vrste desiše se na nadogradjenom dijelu, odnosno, uredjajima/instalacijama.

Pravilo je da NIKO ne čita dugačke postove, pa da skratim.

Sva djeca u zgradi me se boje. Sanjaju me, mokre u krevet, a sve nakon svadja sa njihovim roditeljima. Svi susjedi su protiv mene, pa i Špija-Rospija, prva do mene.
Zvao sam joj eko-policiju zbog pravljenja peksinluka na javnoj površini dok je hranila golubove. Malo sam se zeznuo, jer dok su eko-policajci došli, ptičurine pozobaše onaj kruh ovlaženi. Međutim, pobjeda je moja-Ne hrani više golubove jer je čula moj razgovor sa ovlaštenim licima. Bio sam planirao da i ja hranim golubove sa maliganskim hljebom. Odustao sam jer nije humano.

Sada, prolazeći kroz haustor gromoglasno pjevam (Fino pjevam, al' me ružno slušat')
onu staru:
Gdje si da si, moj golube, što se ne javiš,...Evo mene pokraj tebe, zar me ne vidiš,...
cyprus

#30 Re: Moj dragi komsiluk

Post by cyprus »

Kuca na radijator da stišam zvučnike/televizor/radio/sebe/familiju :roll: :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: Moj dragi komsiluk

Post by PipiDugaDevetka »

cyprus wrote:Kuca na radijator da stišam zvučnike/televizor/radio/sebe/familiju :roll: :roll:
Kako prepoznaješ da je to kucanje upozorenja upravo zbog nabrojanog?
Ima li neki ritam? Morzeov kod? Cyprusov kod?
seba

#32 Re: Moj dragi komsiluk

Post by seba »

PipiDugaDevetka wrote:Ja sam taj koji nervira svoje susjede.

Komšija nemam. Bio je jedan, ali umro.

Najdraže mi je koristiti jeftinu tarifu struje i programirati veš-mašinu da radi u gluho doba. Ko ima LG veš-mašinu (Bez direkt-drajva) zna o čemu pričam (Na centrifugi isti zvuk kao kada Boeing turira pred polijetanje).

Nadogradjena susjetka je po useljenju 2003.g. izjavila da ONI, koji su KUPILI stanove ne moraju plaćati upraviteljninu, a MI koji smo DOBILI :cry: stanove, moramo plaćati.

Susjed koji je prvi u zgradi zadužio SDS-ovu pušku, povratio se, prodao i odselio. Izmjenili smo najsrdačnije pozdrave sa faktorom pas-mater. Komšija kojem je pokrao sav namještaj je umro ne dočekavši presudu u vezi sa namještajem (Nekakva starinska stilska stojeća lampa vrijedila više od mog komletnog inventara).

Tri požara za 9 mjeseci u zgradi i fino, svi nadogradjeni susjedi izadju sa djecom u naramcima, čekaju vatropirce, ali nikoga drugoga ne obavjeshtavaju da se dimnjak zapalio, da se strujomjer samozapalio,...da curi plin,...Neee, oni su izashli na bezbjedno, a ostale, koji nisu svjesni da u zgradi gori dimnjak, NE OBAVJEŠTAVAJU šta se dogadja iako imamo interfon. Interesanto, svi ovi incidenti požarne vrste desiše se na nadogradjenom dijelu, odnosno, uredjajima/instalacijama.

Pravilo je da NIKO ne čita dugačke postove, pa da skratim.

Sva djeca u zgradi me se boje. Sanjaju me, mokre u krevet, a sve nakon svadja sa njihovim roditeljima. Svi susjedi su protiv mene, pa i Špija-Rospija, prva do mene.
Zvao sam joj eko-policiju zbog pravljenja peksinluka na javnoj površini dok je hranila golubove. Malo sam se zeznuo, jer dok su eko-policajci došli, ptičurine pozobaše onaj kruh ovlaženi. Međutim, pobjeda je moja-Ne hrani više golubove jer je čula moj razgovor sa ovlaštenim licima. Bio sam planirao da i ja hranim golubove sa maliganskim hljebom. Odustao sam jer nije humano.

Sada, prolazeći kroz haustor gromoglasno pjevam (Fino pjevam, al' me ružno slušat')
onu staru:
Gdje si da si, moj golube, što se ne javiš,...Evo mene pokraj tebe, zar me ne vidiš,...
Ha,ha,ha.Tariče legendo živa.Ode ti u pjevače.Ti ideš po onoj staroj koja kaže:"Ko ne sluša pjesmu,slušaće oluju".Samo im pjevaj,ko im jebe mater.Kad neće ljudski,onda ostaje ova varijanta.Izgleda da je to ista situacija svugdje,nažalost. :)
encian

#33 Re: Moj dragi komsiluk

Post by encian »

u bih: zenska do mene pusti muziku tako jako da razaznajem rijeci i pored metar sirokih zidova (sreca pa nisu narodnjaci). probudi se u pola noci i (nakon godina iste torture, zvuk najvise odgovara ovome: ) uzme nesto (komad debelog drveta?) i stane lupati po podu iz sve snage. ili otvori vodu skroz pa komsinici ispod trenira zivce. ponekad otvori policajcu kojeg pocesto zovnemo. ali prosli put je sa njim pricala iz ormara.
ona na prvom spratu stalno je na prozoru. apsolutno se ne sjecam kad sam prosla a da ona nije bila tu (a maksuzije se probudi ujutro u 5 da me ispradi kad idem u japan). a najvise voli da tvoje privatne stvari raspravlja sa tobom na ocigled obje zgrade :x .

u japanu: imala sam neke bucne susjede u domu koji su pomjerali namjestaj bukvalno svaku trecu noc. kad sam jednom izbezumljena otisla gore, vidjela sam sobu za jednu osobu prepunjenu namjestajem sa tri dodatna ilegalna kineza unutra. s obzirom da su bili ilegala, a ja bila praaaaavo ljuta, nikad ih vise nisam cula :D
u sljedecem mjestu stanovanja, imala sam neke blesave susjede. jednom su mi okacali svoje gace da se suse ispred mojih vrata.
njeka

#34 Re: Moj dragi komsiluk

Post by njeka »

Diplomacki sam riješila probleme bacanja smeća,istresanja deka i sl. kroz prozor,čestog plavljenja,vozanja rošli -- kad mi pukne film i skontam krivca odem na vrata i održim govor (malo je reći da je slikovit,ali baz pominjanja drugih članova porodice u negativnom kontekstu) :x :x
Samo ne mogu da skontam ove "sam svoj majstor" što vazda kuckaju,buše, i cijela zgrada od njih zvoni!! :x
madner

#35 Re: Moj dragi komsiluk

Post by madner »

Kuca + veliki cuko.

Jedini problem je sta uraditi sa stvarima koje ostave ovi sto bjeze.

Ako nekom treba nekvalitetnih cilima, nek se javi. :D
callmethebreeeze

#36 Re: Moj dragi komsiluk

Post by callmethebreeeze »

mojgrad wrote:To si u pravu ali me nesto kredit za kupovinu stana ne privlaci mnogo. Volim osjecaj da nemam nikakvih dugova ni prema kome pa kad mi je cejf ispalit gdje hocu i kad hocu.. Naucih lekciju u ratu, ne znam ja sta sutra moze biti i sta nam buducnost donosi: ne ulazem vala u materijalne stvari osim ono sto je neophodno za zivot. Dokle god se radi nije problem stanarinu placati (barem ne ovdje) a krediti i to .. nije za mene.. gusi me i daje osjecaj moranja ostanka na teritoriji..
meni to nije problem. ovdje svi zive od kredita, a kupovina stana mi se cini kao jedna super investicija, ne vjerujem da cu na tome izgubiti. plus, sto sam i prije rekao, na taj nacin sam odlucujes gdje ces zivjeti.
dolmetscher

#37 Re: Moj dragi komsiluk

Post by dolmetscher »

Meni smeta sto moje komsije galame. Haj da je to malo il jednom mjesecno. Jok. Oni galame STALNO i svi, a ima ih 4-oro odraslih. Ne biraju oni ni u koje ce vrijeme. I tako 20 godina.
mamica papucarka

#38 Re: Moj dragi komsiluk

Post by mamica papucarka »

pa stan uvijek mozes prodat, vratit kredit i ici gdje ti je volja :oops: tako je barem kod nas. Ako vidimo da ne mozemo, prodat i pravac nedje drugo :D

Povjetarac, i moj muz uvijek ima osjecaj da mu neko krade gace sa strika :lol: :lol: :lol: Covjek samo gace kupuje i uvijek kuka kako ih nema dovoljno. A u zivotu nisam vidjela da insan ima vise gaca i carapa od njega :lol: :lol: :lol:
d2

#39 Re: Moj dragi komsiluk

Post by d2 »

hm on gace ja sijalice, imam sijalica mogu zetru da osvijetlim :)
BSn

#40 Re: Moj dragi komsiluk

Post by BSn »

Komsija, odkad znam za ovu zgradu nesto busi. Da busi zidove, vec bi sve probusio, tako da zidovi nisu sigurno. Mozda covjek pravi namjestaj. U posljednje vrijeme je i dobro, jer je urijedio. Al' nekol'ko godina nije znao stat'. "Najjaci" mi je bio kada pocne u nedjelju u 7 sati busiti. Uhhhhhhh!

Sjecam se kad mi je komsija sa sprata ispod mog dosao na vrata. Lik tek doselio kaze: Je l' vi ovo busite nesto stalno. Taman ja da mu kazem jok, a zacu se zvuk odozgo negdje, rekoh: Vidis/cujes da ne busimo. Al' nista ti ne brini, on to tako godinama radi i ne mozes ti tu nista poduzet'.
Covjek me onako zbunjeno pogleda, zahvali se i ode (na cemu mi se zahvali nije ni meni jasno. Mozda sto sam mu vrijeme ustedio da ne ide trezit tog lika, jer sam nesto ubjedjen da mu taj ne bi otvorio, a i nikom od nas ostalih stanara taj lik "ne smeta", pa sto bi se i on kao "novopeceni" komsija bunio).

Il' kad je neki drugi komsija poceo pustati od Erogenih Zona "Sarajevo". Hajd' da je nesto normalno, a ne Erogene, ili da je pust'o jos neku, nego samo tu i to pojaca na onom dijelu "oooooooooooooo Sarajevo!". E neces kolega. Maksuz se skine ta pjesma, "nastima" na refren, "odvrne do kraja", pojaca bas i bujrum. Pustio mu samo jednom refren, sto je bilo dovoljno da lik vise nikada ne pokusa taj eksperiment.

U drugoj sobi, opet, cuje se kako neki drugi komsija svira klavijature. Valjda kroz ove cijevi od grijanja, sta li.

Helem, niko se nikome ne buni. Svak' radi sta hoce, a niko ne pretjeruje. Jedino sto je bio izuzetak ovaj sa "Sarajevooooooom", ali i za njega se naslo lijeka.

:D
mojgrad

#41 Re: Moj dragi komsiluk

Post by mojgrad »

tempora wrote:
mojgrad wrote:mene najvise nervira sto su nam poslali neki dan pismo kao ciscenje haustora je poskupljalo i vidi ovo sad (gle demokratije) ako 70% stanara iz zgrade odluce da je to oke sprovest ce se ako vecina njih odluci da je preskupo morat cemo svi cistiti pred svojim vratima..
Ko da vidim da ce svi da odluce ovo prvo jer niko od ovih penzionera nece htjet cistiti.. Dodje mi da se prijavim nek meni plate cistit cu ja, ovo mi bas mirise na kradju pored ociju.... :x
Prestani se zaliti, da te utjesim. Jer sam u istoj demokratskoj zemlji. Izbacila sam 5 miseva iz stana u par mjeseci. Od toga tri mrtva ( raznim dovijanjem). Gnjezde se u zidovima. A evo, jedan mi se danas zacepio i u sifonu, pa nisam otisla izmedjuostaloga na godisnji, jer je poplavilo u kuhinji i u kupatilu. :P I veli stambeno: gospodjo, skupite 5 potpisa u zgradi, pa ako ostali imaju problema sa misevima dolazimo! I ima vec par mjeseci kako razradjujem opcije kako da dohakam stambenom. Jedna je da se opasam kaisem kao samoubice i da u njega stavim te proklete miseve, te odem ravno ministrici u kabinet Eli Fohelar ( malo foneticki, al kroz nos) ili da jednog od ovih miseva ponesem u stambeno i tresnem ga ( zivog) od pult onoj uposlenici i kazem: "ovo je sada i vas problem"......za kojim ce uslijediti mnogi!
Pa ne znam, dvoumim se, ali kad poludim, sigurna sam da ce jedno od ovo dvoje biti izvjesno. Komsije? Ma nemam kad da razmisljam o losim komsijama, pored pune kuce "celjadi"! :x

ijao @tempora pa ti si se pravo zabelaisala oko tih miseva. Mi ih ovdje (za sad) jos uvijek srecom nemamo ali me nervira ono hinjsko njihovo kao sve je legalno a vamo oderase ko koliko mogu (finansijski). Nego ti draga pozovi one sto ciste tu gamad, jest da ces platiti ali vidi sa komsijama pa mozda podijelite troskove. A racun pristavi stambenom koji ti izdaje taj stan, oni ga moraju platiti, jos im zaprijeti da ces im navuc advokata za vrat, ih da vidis kako cvikaju.
tech10

#42 Re: Moj dragi komsiluk

Post by tech10 »

Moj nejber od prekoputa naredao tonu bicikla i sa svoje i sa moje strane, ko da i on i djeca idu na Tour de France. :D
callmethebreeeze

#43 Re: Moj dragi komsiluk

mamica papucarka wrote:pa stan uvijek mozes prodat, vratit kredit i ici gdje ti je volja :oops: tako je barem kod nas. Ako vidimo da ne mozemo, prodat i pravac nedje drugo :D

Povjetarac, i moj muz uvijek ima osjecaj da mu neko krade gace sa strika :lol: :lol: :lol: Covjek samo gace kupuje i uvijek kuka kako ih nema dovoljno. A u zivotu nisam vidjela da insan ima vise gaca i carapa od njega :lol: :lol: :lol:
tako i ja rezonujem, mamice. mi nismo imali osjecaj, nama su fakat ukrali masu stvari iz veseraja jednom. ni dan danas mi nije jasno sta ce neko sa koristenim donjim vesom...
:-) :D :x :oops: :run:
d2

#44 Re: Moj dragi komsiluk

Post by d2 »

kako sta ce, pravi jedra za brod, znas ti koliko gaca treba da se sasije glavno gornje jedro :mrgreen:
The Nightwatchman

#45 Re: Moj dragi komsiluk

Post by The Nightwatchman »

prolazim ja prije jedno mjesec dana svojim haustorom, penjem se uz stepenice, kad nasred odmorišta, u samome centru, totalno simetrično ljudsko govno. i to pozamašan komad. fina stolica, zdrava. složena kao iz crtanog filma, ono u spiralu i sa onim vrškom gore ko italijanski sladoled onaj iz automata.

reko jebaji ga. dobro je samo nek nije leš- i preskočivši govno produžim kući.

jel komšija- nije li, haj ga znaj.

samo znam da je tako stajalo dva dana dok se nije malo sasušilo, a onda je misteriozno nestalo bestraga. :? :-? :shock:
d2

#46 Re: Moj dragi komsiluk

Post by d2 »

The Nightwatchman wrote:prolazim ja prije jedno mjesec dana svojim haustorom, penjem se uz stepenice, kad nasred odmorišta, u samome centru, totalno simetrično ljudsko govno. i to pozamašan komad. fina stolica, zdrava. složena kao iz crtanog filma, ono u spiralu i sa onim vrškom gore ko italijanski sladoled onaj iz automata.

samo znam da je tako stajalo dva dana dok se nije malo sasušilo, a onda je misteriozno nestalo bestraga. :? :-? :shock:
vidis kako ima urednih ljudi, covjek prazio na orjentaciju govneta, izgled, simetriju, fino ga pozicionirao na sredinu a prije toga je brinuo da ishrana bude kako treba kako bi govno imalo konzistenciju... eeee rijetki su takvi danas, nema vise temeljitosti :lol:
The Nightwatchman

#47 Re: Moj dragi komsiluk

Post by The Nightwatchman »

d2 wrote:
The Nightwatchman wrote:prolazim ja prije jedno mjesec dana svojim haustorom, penjem se uz stepenice, kad nasred odmorišta, u samome centru, totalno simetrično ljudsko govno. i to pozamašan komad. fina stolica, zdrava. složena kao iz crtanog filma, ono u spiralu i sa onim vrškom gore ko italijanski sladoled onaj iz automata.

vidis kako ima urednih ljudi, covjek prazio na orjentaciju govneta, izgled, simetriju, fino ga pozicionirao na sredinu a prije toga je brinuo da ishrana bude kako treba kako bi govno imalo konzistenciju... eeee rijetki su takvi danas, nema vise temeljitosti :lol:
samo ne znam gdje nestade :D
callmethebreeeze

#48 Re: Moj dragi komsiluk

ima jedna britanska tv-emisija, u kojoj je glavna jedna teta, sva mala, kompaktna i ljuta. ona nalazi debele ljude i onda im pomaze da promijene ishranu i nacin zivota. u svakoj emisiji ih tjera da seru i svaki od tih debljuca ima stolicu k'o pache, trebalo bi joj to haustorsko govno poslati, da vidi kako se mi kvalitetno hranimo u bosni.
:D
maccarona

#49 Re: Moj dragi komsiluk

Post by maccarona »

mojgrad

#50 Re: Moj dragi komsiluk

Post by mojgrad »

:lol: :lol: :lol: ovdje cuke da izvines kake na svakom cosku isto tako na sred ulice u jednom lijepom kulturnom gradu..
gdje ide ovaj svijet
Post Reply