Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

vegetarijanac

#26 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by vegetarijanac »

skahu wrote:moze li neko reci koliko se blizu vodopada Skakavac moze doci kolima i kakav je put.

Moze se prici skroz do vodopada,tj.iznad njega sa autom.Ali to je takav grijeh da ti to ne mogu opisati.Ostavi auto brate,negdje dole u Nahorevu,ne remeti prirodu,prosetaj malo,udahni iskon i pokusaj odziviti bar dio prorode koja je jos uvijek relativno nezagadjena nasom destrukcijom.
A sa autom idi u Ferhadiju,turiraj i zagadjuj koliko god mozes,to je svakako betonska grobnica i leglo svakakvih seljakluka tako da ce zvuk iz auspuha tvog auta dole liciti na muziku.A na Skakavcu svako iole svjesno bice u autu ce osjetiti bar bolni stid.
čičamiča

#27 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by čičamiča »

vegetarijanac wrote:
skahu wrote:moze li neko reci koliko se blizu vodopada Skakavac moze doci kolima i kakav je put.

Moze se prici skroz do vodopada,tj.iznad njega sa autom.Ali to je takav grijeh da ti to ne mogu opisati.Ostavi auto brate,negdje dole u Nahorevu,ne remeti prirodu,prosetaj malo,udahni iskon i pokusaj odziviti bar dio prorode koja je jos uvijek relativno nezagadjena nasom destrukcijom.
A sa autom idi u Ferhadiju,turiraj i zagadjuj koliko god mozes,to je svakako betonska grobnica i leglo svakakvih seljakluka tako da ce zvuk iz auspuha tvog auta dole liciti na muziku.A na Skakavcu svako iole svjesno bice u autu ce osjetiti bar bolni stid.

Neznam kad si bio- ali se nemože do vodopada.
Postoji kapija, rampa.....
Mislim da je Kanton to posatavio a i neka je.
Samo šetnjica i dođeš iznad vodopada. Nažalost dom neradi - uništen.
Aurora Borealis

#28 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:44, edited 1 time in total.
Layne

#29 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by Layne »

Izađeš na Nahorevu, i odatle imaš sve putokaze.
Treba ti jedno 2 i po sata hakapje.
Aurora Borealis

#30 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

.
medaaa

#31 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by medaaa »

Aurora Borealis wrote:
Layne wrote:Izađeš na Nahorevu, i odatle imaš sve putokaze.
Treba ti jedno 2 i po sata hakapje.
Na kojoj stanici? Zadnjoj? :)
na zadnjoj Nahorevskoj... :D
Aurora Borealis

#32 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

.
tek_stigo

#33 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by tek_stigo »

otisao sam prosle godine s rajom. autom smo dosli dokle je bilo asfalta, dalje smo pjehe.
Sad u maju kontam sa djevojkom otici al bez auta. Prva je zamisao, dodjem do trola okretnica na jezeru, uzet taxi i da nas odbaci do makadama, tacnije dokle ima asfalta. Vidim sad da imaju i ti busevi. Posto se ne krecem tim relacijama po NAhorevu, pls par informacija. Gdje sjesti u bus za Nahorevo? Da li su to one bus stanice kod Doma Armije? Gdje nakon zadjnje stanice, u kom smjeru i koliko ima do makadama (mislim na makadam prije kapije na skakvcu)?
Svake dodatne informacije bi mi pomogle..Zahvaljujem
Aurora Borealis

#34 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

.
medaaa

#35 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by medaaa »

tek_stigo wrote:otisao sam prosle godine s rajom. autom smo dosli dokle je bilo asfalta, dalje smo pjehe.
Sad u maju kontam sa djevojkom otici al bez auta. Prva je zamisao, dodjem do trola okretnica na jezeru, uzet taxi i da nas odbaci do makadama, tacnije dokle ima asfalta. Vidim sad da imaju i ti busevi. Posto se ne krecem tim relacijama po NAhorevu, pls par informacija. Gdje sjesti u bus za Nahorevo? Da li su to one bus stanice kod Doma Armije? Gdje nakon zadjnje stanice, u kom smjeru i koliko ima do makadama (mislim na makadam prije kapije na skakvcu)?
Svake dodatne informacije bi mi pomogle..Zahvaljujem
minibus za Nahorevo ide sa Sutjeske, mislim da je svakih sat vremena. kad dodjete do zadnje stanice, fino pitate vozaca da vam kaze kojim od dva puta da krenete... (ne putem koji vodi iznad prodavnice vec nasuprot toga) :D :D Ne znam sta mislis pod kapijom na Skakavcu, jel na onu rampu, odakle zovila ne mogu dalje il na

Image

nama dvjema je trebalo do Nahoreva do vodopada 3 sata u jednom smjeru... bilo je ljeto, vani oko 30 stepeni, nek se i to uracuna... :D

a evo i mapa ako kome treba :-D :-D

Image

SRETNO, I LIJEP PROVOD...
Aurora Borealis

#36 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:45, edited 1 time in total.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#37 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by Toto »

sanjex wrote: Ili prijedlog ( sa iskustvom :) ) za neko drugo mjesto, udaljenost nije vazna samo nek ima vode :-D .
Rafting na gornjem toku rijeke Neretve. Kanjon rijeke Neretve u tom dijelu je neponovljiva ljepota koju vrijedi vidjeti. To je prilika da se rijeka pogleda iz perspektive koje rijetko mozemo da vidimo setajuci. Dijelove kanjona rijeke Neretve mozete i vidjeti samo iz camca. Pjeske nikad ne bi ste mogli tu doci. Rafting je dobro organizovan. Sve krece iz Konjica pa tu mozes da vidis i za smjestaj. Ako hoces mozes drugi dan da odes na Boracko jezero. Na Borackom jezeru ima hotel, bundalov i privatnog smjestaja. Hotel je 28 koraka od jezera :lol: Put do BJ je asfaltiran.
alica.k

#38 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by alica.k »

kad izadjes na zadnjoj stanici, nastavis se kretati u tom pravcu, i onda se put dijeli na dva, lijevi ide negdje gore a desni negdje dole :D. ides gore. dalje sve imaju putokazi.
tek_stigo

#39 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by tek_stigo »

Hvala svima. Vjerujem u suncano vrijeme pocetkom maja:D
tek_stigo

#40 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by tek_stigo »

Sad posto vidim da je padala kisa, da vas pitam vrijedili ici za 1. maj na skakavac u petak..Kakvo gore stanje bude poslije kise? blatnjavo?..tnx
medaaa

#41 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by medaaa »

tek_stigo wrote:Sad posto vidim da je padala kisa, da vas pitam vrijedili ici za 1. maj na skakavac u petak..Kakvo gore stanje bude poslije kise? blatnjavo?..tnx
pa naravno da bude blatnjavo, pogotovo u sumi...
al u nedjelju npr... :D :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#42 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by anjusha »

joj sto :sax: taman pomislim da me nesto interesuje, hocu da postavim pitanje, kad vidim vec ljudi pitali i neki drugi sve lijepo objasnili :D
Hvala, hvala :D
Aurora Borealis

#43 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:48, edited 1 time in total.
Layne

#44 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by Layne »

Aurora Borealis wrote:Znaci Skakavac otpada za petak :-?
Onda ona druga opcija :mrgreen:
ministry_

#45 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by ministry_ »

imal ko kakvu mapu da znam gdje trebam skrenuti za Kravice kada budem isao sa mora..
ljuspica

#46 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by ljuspica »

Zanima me moze li se kampovati blizu Kravica?Ima li kakav kamp ili mogu onako podic sator?I da ima li mina u blizini?
valter.ba

#47 Re: Informacije o Kravicama i Skakavcu.

Post by valter.ba »

Neki strejndzeri su razapeli satore proslo ljeto iako nema kampa. Imas dosta prostora za satore malo nizvodno, onako bas da se sakrijes od frke a prelijepo. Mina nema. Svakako otici:grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Post Reply