komi wrote:s ovom dioptrijom sada već lopte ne mogu igrati
a kada sam imao -1
mogao sam skoro i bez naocala u grad
inace ne bih dao da mi ceprkaju po ocima i nikako mi ne smejtaju naocale... malo je neugodno zimi kada ulazis u toplu prostoriju ili ljeti kad se znoji lice pa klize naocale... ali sve u svemu... necu lece ni laser
kupis essilor crizal Alize 2 naocale
evo link:
http://crizal.com/Professional/Welcome/
ja sam kupio "obicne" essilor crizal za 7 premaza, ne skupljaju prasinu, lagane k'o pero,nema otisaka prstiju, lagano se ciste, prakticno se ne mogu zagrebati, anti-refleksne...i
NE MAGLE 
kada zimi ulazis iz hladnog u toplo i obrnuto, skines bukvalno na par sec i ponovo stavis i nema problema...ja prezadovoljan...nemam dioptriju, zato sam uzeo zastitne, provodim preko 8h za racunarom u prosijeku na dan, koristim ih vec 4god i xtra su...sada kupujem nova stakla
pozzz
ON TOPIC:
Kolega iz UK je radio tu operaciju na Floridi prije par godina...kaze da mu sada oci malo vise suze/peku, pogotovo ako radi na racunaru (prije imao veeeeliku dioptriju) i da su mu oci pravo osjetljive na jako/jarko svjetlo, tipa xtra suncan dan ili snjeg zimi- nosi suncane naocale stalno...other than that kaze da mu je bukvalno "svanulo" od kada je to uradio i evo, ima sig. 5god kako je to uradio i nema nus pojava- javi se na PM ako hoces da ga priupitam za vise detalja...nije problem