Nisam kontra tipa ali malo je i smijesno sta radi. Radi svasta, ljudi gledaju, ali nebi valjalo se nafurati na te serije kad bi se cojek nasao u neprilici. Ima tu pokoji i dobar fazon ali malo i pretjeruje sa extremizmom, ali to je to. Gledas mahnitova sta radi a to mu je i najbitnije hehehe i u tome je dobar.
discovery channel
- xfacktor
#26 Re: discovery channel
Kad bi se nasao u pustinji i po znanju stecenom u njegovim serijama i malo jos suncanica sta bi mi se desilo. Naso bi kamilu, pojo bi njeno govno i skocio odnekle u kakvu provaliju i konto bi da je to esencijalno za prezivljavanje..
Nisam kontra tipa ali malo je i smijesno sta radi. Radi svasta, ljudi gledaju, ali nebi valjalo se nafurati na te serije kad bi se cojek nasao u neprilici. Ima tu pokoji i dobar fazon ali malo i pretjeruje sa extremizmom, ali to je to. Gledas mahnitova sta radi a to mu je i najbitnije hehehe i u tome je dobar.
- scooter21ba
#27 Re: discovery channel
on i mekgajver rame uz rame
- A-R-N-I
#28 Re: discovery channel
Ne kontam ove skeptike, covjek je showman sa ogromnim iskustvom, Comrad je fino primjetio detaljno pojasnjenje na pocetku emisije, a kao sto vec rekoh u zemljama gdje postoje prirodni i geografski uslovi ove vrste postoje mnogi kursevi i vodici za prezivljavanje ili ti "ultimat survival" i debelo se placaju, pa ko voli ili sumnja nek izvoli

- Comrad
#29 Re: discovery channel
Nije pojeo govno koliko sam vidio, samo ga je icjedio i popio voduxfacktor wrote:Kad bi se nasao u pustinji i po znanju stecenom u njegovim serijama i malo jos suncanica sta bi mi se desilo. Naso bi kamilu, pojo bi njeno govno i skocio odnekle u kakvu provaliju i konto bi da je to esencijalno za prezivljavanje..![]()
- roki
#30 Re: discovery channel
prije nekoliko dana sam se nasao sam u prirodi,zedan do bola,mozda cak malo i dehidrirao.Znao sam da je voda udaljena jos nekih sat vremena hoda.Za nekih 3-4 sata bih popio sve pa cak i vodu iz kamiljeg izmeta.Kad ti se pocne mantati i naglo izgubis snagu samo mislis kako ces preziviti
- Altsa
#31 Re: discovery channel
ma i ako nema kamila on pije svoj urin koji se mora popiti u roku od pola sata jer onda vise nije za pice.Skyfox wrote:nesto mi pade na pamet izgubim se u pustinji, plan je naci kamilu, ubiti je, prenociti u njoj i pojest joj testis i na sigurnom sam ne berem brigu![]()
spasen
- Altsa
#32 Re: discovery channel
ma Zakon jeAltsa wrote:ma i ako nema kamila on pije svoj urin koji se mora popiti u roku od pola sata jer onda vise nije za pice.Skyfox wrote:nesto mi pade na pamet izgubim se u pustinji, plan je naci kamilu, ubiti je, prenociti u njoj i pojest joj testis i na sigurnom sam ne berem brigu![]()
spasen
a moze se hrana iz zeludca kamile malo iscjediti i to sto se iscjedi popiti.
![]()
![]()
- Altsa
#33 Re: discovery channel
ma nije je on klao vec je naisao na mrtvu kamilu u pustinji i iskoristio svaki djelic njenog tijela_tulumba_ wrote:jedino ako je dan prije pila voduSkyfox wrote:Ko da bi neko u stvarnosti ganjao kamilu po pustinji i onda je ubio![]()
Pa logicnije je da je zajases da te odvede do vode, eh do sljedeceg punjenja moze proci puno vremena...
u svakom slucaju, to bi bilo najlogicnije
-
omar.89
#34 Re: discovery channel
Ma ja mislim da bi radije crko nego pojeo muda od kamile ili čega već, jer nisam gledao. Ja na tom discovery-u gledam samo american chopper
-
omar.89
#35 Re: discovery channel
Ja na discovery-u gledam samo American chopper i ovako nešto o autima. Za ovo o preživljavanju nisam baš zainteresovan
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#36 Re: discovery channel
joj paša moj i ja sam ti looooood za tim emisijama. jednom sam gledao o iskrcavanju u Normandiji i lik Švabo priča kako je bilo... lik na Omahi bio. uhhhh a još kad prije toga odgledaš Saving private Ryan...chuchumbamayumbe wrote:Ja na tim kanalima, Viasat History, Discovery...gledam samo ratne strategije, ono, bitka kod Kurska, Staljingrad, Normandija...Znaci military shit.
To me odusevljava, njihovi prikazi, komentari...
Malcice je off topic, sorry!
a što se tiče tog lika sa discovery-ja, koliko se sjećam on je imao fatalnu povredu. bio je nepokretan. povrijedio se pri iskakanju padobranom. čvaka je što jes' jes'.
- rajvosa^
#38 Re: discovery channel
Kako gdje.DaysleepeR wrote:ogromne su im plate
discovery je najjaci na svijetu i bez premca je
discovery nije besplatan kanal, da bi ga gledao moras ga kupiti isto tako kao sto ti placas gledanje discovery-a kroz pretplatu kablovske
Inace je frajer bio u nekim britanskim marincima/padobrancima ne znam ni ja koji vise klinac. To sve sto radi je istina, mada ima uz sebe "emergency crew" u slucaju nezgoda. Ja sam sve njegove emisije pregledao tako da mi je sad sve ko repriza. Ima olaksanje sto uvijek uz sebe ima nekoga da mu pomogne al naravno samo ako mu je zivot u pitanju. Inace obozavam njegove zgode i nezgode.
Sega mi je kad je isao kroz pustinju, pa se popiski na maijicu i zamota glavu. o hebem ti budalu...
- Chmoljo
#39 Re: discovery channel
kad smo već kod ispijanja tekućine u nevolji
ne znam je li ko gledao onaj dokumentarac o pilotu koji je bio oboren iznad Bosne (zna se i ko ga je oborio
) elem lik je, pošto su mu čarape uglavnom bile mokre preko dana dok je bježao, naravno cijedio čarapice.
nije bilo ugodno jesti uz tu emisiju... 
a gledao sam jedanput tog lika iz "Ultimate survival" na discovery-ju kako upada u vodu u nekoj zaleđenoj vukojebini. bio je samo u majici kratkih rukava. izlazi iz vode. skida se go ko od majke rođen. i trlja snijegom. kaže "sinjeg upija tečnost", znači suši se snijegom i pokušava osušiti majicu... kažem ja čvaka provjerena

a gledao sam jedanput tog lika iz "Ultimate survival" na discovery-ju kako upada u vodu u nekoj zaleđenoj vukojebini. bio je samo u majici kratkih rukava. izlazi iz vode. skida se go ko od majke rođen. i trlja snijegom. kaže "sinjeg upija tečnost", znači suši se snijegom i pokušava osušiti majicu... kažem ja čvaka provjerena
- Chmoljo
#40 Re: discovery channel
nadam se da ne zachatavam ali je li ko prati onu "deadliest catch"? ono, kad ugrabim priliku, ne propuštam.
- rajvosa^
#41 Re: discovery channel
Sve i jednu sam gledao pa ako treba sta prepricat samo reciChmoljo wrote:nadam se da ne zachatavam ali je li ko prati onu "deadliest catch"? ono, kad ugrabim priliku, ne propuštam.
- Chmoljo
#42 Re: discovery channel
nego jesi li probo one račiće što ih hvataju? valja li ono šta?rajvosa^ wrote:Sve i jednu sam gledao pa ako treba sta prepricat samo reciChmoljo wrote:nadam se da ne zachatavam ali je li ko prati onu "deadliest catch"? ono, kad ugrabim priliku, ne propuštam.
- Skyfox
#43 Re: discovery channel
Ja bi se skinuo gol na snijegu samo kad bi imao u nesto suho da se presvucem, a ovako ko on pa opet ono mokro... i rashladenoChmoljo wrote:
a gledao sam jedanput tog lika iz "Ultimate survival" na discovery-ju kako upada u vodu u nekoj zaleđenoj vukojebini. bio je samo u majici kratkih rukava. izlazi iz vode. skida se go ko od majke rođen. i trlja snijegom. kaže "sinjeg upija tečnost", znači suši se snijegom i pokušava osušiti majicu... kažem ja čvaka provjerena![]()
![]()
i kad pije vodu iz one bare s punoglavcima - pustite me da umrem od dehidracije
- A-R-N-I
#44 Re: discovery channel
Ahhhaaa, skidao bi se ti da se nadjes u takvoj situaciji bez problema a i pio bez da dises i sve Bogu zahvaljivao na tomeSkyfox wrote:Ja bi se skinuo gol na snijegu samo kad bi imao u nesto suho da se presvucem, a ovako ko on pa opet ono mokro... i rashladenoChmoljo wrote:
a gledao sam jedanput tog lika iz "Ultimate survival" na discovery-ju kako upada u vodu u nekoj zaleđenoj vukojebini. bio je samo u majici kratkih rukava. izlazi iz vode. skida se go ko od majke rođen. i trlja snijegom. kaže "sinjeg upija tečnost", znači suši se snijegom i pokušava osušiti majicu... kažem ja čvaka provjerena![]()
![]()
![]()
i kad pije vodu iz one bare s punoglavcima - pustite me da umrem od dehidracije
-
drama
#45 Re: discovery channel
ma lik je strasan
i naravno da je sa njim citava ekipa k'o podrska,nije lud da stvarno
skoci negdje u pm i onda se izvlaci sam.....
meni isto prejaka emisija ' how its made ' ...
i naravno da je sa njim citava ekipa k'o podrska,nije lud da stvarno
skoci negdje u pm i onda se izvlaci sam.....
meni isto prejaka emisija ' how its made ' ...
- Skyfox
#46 Re: discovery channel
No way JoseA-R-N-I wrote: Ahhhaaa, skidao bi se ti da se nadjes u takvoj situaciji bez problema a i pio bez da dises i sve Bogu zahvaljivao na tome![]()
![]()
![]()
95% sam siguran da ne bi, i onda bi svi rekli da sam pekav
But who cares docekao bih povratak u civilizaciju polu ziv il mrtav al bez kusanja svega gore navedenog
Jedino mu je dobro kad skoci iz aviona ono free fall - totalna slobode...
- Chmoljo
#47 Re: discovery channel
ne znam jarane. ako si čitao prije napisane postove, lik je imao nesreću iskačući padobranom. jedva živ ostao. i sad opet skače. to ti je ko da te ajkula napadne i ti opet poslije nastaviš surfati. ja znam da se nisam smio u kadi okupati poslije onog filma.Skyfox wrote:No way JoseA-R-N-I wrote: Ahhhaaa, skidao bi se ti da se nadjes u takvoj situaciji bez problema a i pio bez da dises i sve Bogu zahvaljivao na tome![]()
![]()
![]()
![]()
95% sam siguran da ne bi, i onda bi svi rekli da sam pekav![]()
![]()
But who cares docekao bih povratak u civilizaciju polu ziv il mrtav al bez kusanja svega gore navedenog![]()
-
drama
#48 Re: discovery channel
Chmoljo wrote:ne znam jarane. ako si čitao prije napisane postove, lik je imao nesreću iskačući padobranom. jedva živ ostao. i sad opet skače. to ti je ko da te ajkula napadne i ti opet poslije nastaviš surfati. ja znam da se nisam smio u kadi okupati poslije onog filma.Skyfox wrote:No way JoseA-R-N-I wrote: Ahhhaaa, skidao bi se ti da se nadjes u takvoj situaciji bez problema a i pio bez da dises i sve Bogu zahvaljivao na tome![]()
![]()
![]()
![]()
95% sam siguran da ne bi, i onda bi svi rekli da sam pekav![]()
![]()
But who cares docekao bih povratak u civilizaciju polu ziv il mrtav al bez kusanja svega gore navedenog![]()
vidim, citala se biografija
- awekenings
#49 Re: discovery channel
vidim, citala se biografija
...[/quote]
davno sam mu procitao biografiju (jer sam fan duze vreme) i sto jest JEST stvarno je impresivna ... sta je sve lik uradio a tek mu je 30-35 godina ...svaka mu dala ...
davno sam mu procitao biografiju (jer sam fan duze vreme) i sto jest JEST stvarno je impresivna ... sta je sve lik uradio a tek mu je 30-35 godina ...svaka mu dala ...
- Chmoljo
#50 Re: discovery channel
ma jok ba. gledao na Oprahdrama wrote:Chmoljo wrote:
ne znam jarane. ako si čitao prije napisane postove, lik je imao nesreću iskačući padobranom. jedva živ ostao. i sad opet skače. to ti je ko da te ajkula napadne i ti opet poslije nastaviš surfati. ja znam da se nisam smio u kadi okupati poslije onog filma.
vidim, citala se biografija...