UniCreditBank-poslovnica na Titovoj

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

shalla

#26 Re: UniCreditBank-poslovnica na Titovoj

Post by shalla »

simbabimba wrote:I kao spojili se sa HVB-om - i zovem ja nedavno osobnog bankara ofkors da pitam za uslove i proceduru oko lizinga za kupovinu auta. Kaze mi pametnica to HVB ima lizing mi nemamo, evo vam broj :? Sta ce mi broj, vi ste tu za ovakve procedure, u krajnjoj liniji svaki moj zahtjev prema banci (za kredit ili bilo sta slicno) ide preko osobnog bankara, kaze ona "nemamo vam mi nista s tim :?:

A kao spojili se (my ass) :roll:
Ja koliko znam leasing poslovanje je fakat odvojeno tj zasebno od bankarskog...
akcija007

#27 Re: UniCreditBank-poslovnica na Titovoj

Post by akcija007 »

jeste leasing zasebno od bankarskog , ta se firma zove UniCredit Leasing ali sam u poslovnici banke kod Trznice vidio letak za leasing na kome pise da se informacije i predaja zahtjeva za UniCredit Leasing obavlja u svim poslovnicama UniCredit banke .d.d.
historicar

#28 Re: UniCreditBank-poslovnica na Titovoj

Post by historicar »

Otkako su se spojili sa HVB-om to je postala banka u kojoj sam se počeo osjećati kao da oni meni čine uslugu a ne ja njima...

Počeli su da liče na bh telekom i njihove radnike

Dođeš u jednu smjenu u UniCredit kaže ti radnica ne možemo da obavimo to što tražiš... (ubijedi te)
dođem sutra kod drugog radnika kaže može naravno da može...

U unicredit se čeka red po pola sata dok banka preko puta stoji prazna, tako čekajući uredu ponekom od mnogobrojnih čekača u redu koji su navikli na komunističke torture uma i kojima je svejedno hoće li neki seljak sa naočalama upasti i doći na šalter preko reda i koji su se odavno pomirili sa izjavom "šutnja vrijedi zlata", ponekom od njih padne napamet da pokupi papire i ode iz tog ćumeza koji je postao neka vrsta psihičke torture i agresije na zdravi razum.

Ostali ostaju da čekaju... i neka čekaju... i treba da čekaju!

No, opet na kraju, ne zaboravimo :) sve banke su iste ili što bi narod rekao "u pet deka" ;)
Majjah

#29 Re: UniCreditBank-poslovnica na Titovoj

Post by Majjah »

historicar wrote:Otkako su se spojili sa HVB-om to je postala banka u kojoj sam se počeo osjećati kao da oni meni čine uslugu a ne ja njima...

Počeli su da liče na bh telekom i njihove radnike

Dođeš u jednu smjenu u UniCredit kaže ti radnica ne možemo da obavimo to što tražiš... (ubijedi te)
dođem sutra kod drugog radnika kaže može naravno da može...

U unicredit se čeka red po pola sata dok banka preko puta stoji prazna, tako čekajući uredu ponekom od mnogobrojnih čekača u redu koji su navikli na komunističke torture uma i kojima je svejedno hoće li neki seljak sa naočalama upasti i doći na šalter preko reda i koji su se odavno pomirili sa izjavom "šutnja vrijedi zlata", ponekom od njih padne napamet da pokupi papire i ode iz tog ćumeza koji je postao neka vrsta psihičke torture i agresije na zdravi razum.

Ostali ostaju da čekaju... i neka čekaju... i treba da čekaju!

No, opet na kraju, ne zaboravimo :) sve banke su iste ili što bi narod rekao "u pet deka" ;)
Evo vam jedam mali savjet za te njihove salterske radnike ;) Kad su se spojile te dvije banke, uvedena su tri totalno nova programa za rad na salterima. Eh sad, sto je gospodja na salteru starija, veca vam je mogucnost da te nove aplikacije one jos nisu savladale, jer se oslanjaju na 30 godina i vise rada za komunistickim salterima ;) Sto vam je uposlenica mladja na salteru, to vam je i mogucnost veca da njoj tastatura i te aplikacije ne predstavljaju ,,bauk'' i brze cete zavrsiti i manje cekati :)
Post Reply