e moras napisati kojutitami wrote:a partiju?jennisjoplin wrote:a mrze li TiTU?komi wrote:ovdje gdje radimne da mrze avaz... nego jednostavno ga ne spominju...ne postoji kao ni SFRJ
a mrze i komuniste... a dobivamo oslobodjenje
dakle tom avazu ba niko normalan ne vjeruje
a dobivamo i Preporod i Pravoslavlje
Koje novine citate?
Moderator: anex
- jennisjoplin
#26 Re: Koje novine citate?
-
d2
#27 Re: Koje novine citate?
Pa ja ti govorim moje subjektivno misljenje, a to je da avaz mogu duze citati nego oslobodjenje. Da li novina ima veci broj strana ili su tekstovi drugacije koncipirani - ne znam, govorim o mom subjektivnom osjecaju koji imam kada citam novine.sadmire wrote:Ti ga sad skroz izvali! Po kojoj logici se u avazu ima šta čitati? Mislim ako si intelektualno biće koga ne interesuju veliki naslovi i slike koje zauzimaju pola stranice, smrtovnice, oglasi i reklame!?d2 wrote:ja sam u strasnim problemima, u avazu imam sta citati ali im nista ne vjerujem a u oslobodjenju nemam sta citati iako im vise vjerujem nego avazu,
Pa u avazu ne radi ni jedan novinar koji nešto znači u svijetu novinarstva, oslobođenje je najmanje dvije stepenice iznad njih, mada i kod njih sigurno ima pristranosti i prostora za poboljšanje!
I nemoj se loziti toliko jer nisam rekao da je avaz dobra novina nego samo da ima vise za citati, ako se ponovo vratis na moj tekst vidjeces da pise da ne citam ni jedne ni druge.
-
ivannn
#28 Re: Koje novine citate?
Jutarnji list je odlična dnevna novina, inače košta 1,5 km....d2 wrote:ja sam u strasnim problemima, u avazu imam sta citati ali im nista ne vjerujem a u oslobodjenju nemam sta citati iako im vise vjerujem nego avazu, dane i bosnu sam prestao citati jer su mi lose uticali na mentalno zdravlje (sve gora vijest od gore), start mi je jos ponajbolji od ovih nasih novina ali zbog svih ovih gore izgubih naviku kupovine novina tako da ne kupujem ni start...
na kraju pristupim solomonskom rjesenju - tamo gdje pijem kafe su casopisi kao GQ, Details i sl. citam to i osjecam se skoro normalnim... Uostalom bolje gledati reklame za satove i citati o jahtama nego kako je x zvizno y sjekirom u glavu u Banovićima dok je y brala paradajz sa komsijom z.
uzmite nekad ako stignete Jutarnji list, novina koja je jeftinija od nasih novina (bar je bila) a bolja jedno 16x... E ono bih volio citati ali da je domace tj da tretira domace teme...
Grafika im je za pet, nekad ih uzmem samo radi toga, a i mnogo su više na strani čitatelja. Odličan im je dodatak J2, u kojem ima mnogo kvalitetnih tekstova, i kulumna, a Ante Tomić je kralj....
Bilo je govora i da će Jutarnji, kao i Večernji imati BH edition......no sada ni riječi o tome....
Iako su ,ruku na srce, Hercegovci upropastili Večernjak u kojem je se nekad moglo nešto i dobro kvalitetno pročitati, dok sada npr. u sportu možeš pročitat o 3. seoskoj nogometnoj ligi u Međugorju i Posušju....Iako je dobra stvar da se novine okreće lokalnim zbivanjima (u većini zemalja su čitanije lokalne novine), ali očigledno je da Večernji ignorira bh.nacionalni sport (a i nema se šta i napisat mnogo toga o našem sportu, ali ipak)...
Inače na neku ruku, i ne bih volio da Jutarnji dođe u BiH (vjerojatno bi ga krojili oni iz Mostara) i više to ne bio onaj kvalitetni Jutarnji, jedino da sve novinare Jutarnjeg iz Zagreba pošaljemo ovamo kod nas......
Za Avaz nemam riječi, dovoljno je reči da su odnedavno se počeli tiskati u boji, a grafika im je kao da su je radili djeca iz vrtića.....
A šta onda tek reći za sadržaj......
Urednici im misle što više krvi to bolje, školska novinarska sekcija bi uradila bolji posao od njih.....
Da u BiH nema kvalitetne novine je činjenica.
- Adson
#29 Re: Koje novine citate?
od dnevno-političkih novina ne čitam ama-baš ništa, ali ne zbog toga što nikom ne vjerujem ili što nijedan list ne cjenim, već jednostavno ne čitam. Ni TV ne gledam. Moj jedini izvor informacija o zbivanjima u svijetu i kod nas jeste internet i časopis GEO, koji redovno kupujem i svakome bi ga preporučio. imaju extra dobre teme i fotke
-
titami
#30 Re: Koje novine citate?
d2 wrote:Pa ja ti govorim moje subjektivno misljenje, a to je da avaz mogu duze citati nego oslobodjenje. Da li novina ima veci broj strana ili su tekstovi drugacije koncipirani - ne znam, govorim o mom subjektivnom osjecaju koji imam kada citam novine.sadmire wrote:Ti ga sad skroz izvali! Po kojoj logici se u avazu ima šta čitati? Mislim ako si intelektualno biće koga ne interesuju veliki naslovi i slike koje zauzimaju pola stranice, smrtovnice, oglasi i reklame!?d2 wrote:ja sam u strasnim problemima, u avazu imam sta citati ali im nista ne vjerujem a u oslobodjenju nemam sta citati iako im vise vjerujem nego avazu,
Pa u avazu ne radi ni jedan novinar koji nešto znači u svijetu novinarstva, oslobođenje je najmanje dvije stepenice iznad njih, mada i kod njih sigurno ima pristranosti i prostora za poboljšanje!
I nemoj se loziti toliko jer nisam rekao da je avaz dobra novina nego samo da ima vise za citati, ako se ponovo vratis na moj tekst vidjeces da pise da ne citam ni jedne ni druge.
e je.i ga sad, safete
silno me interesuje sta to tako dugo citas po avazu, il se ne mozes nacuditi da su opet stavili sliku mrtvog, pregazenog covjeka na prvu, a bogami i unutrasnju str.
-
d2
#31 Re: Koje novine citate?
zovnem te kad pocnem citati pa prati sta citam
-
titami
#32 Re: Koje novine citate?
ne zovi me.............nemam avaz.....nit ga zelim.....d2 wrote:zovnem te kad pocnem citati pa prati sta citam
-
b@tto
#33 Re: Koje novine citate?
[
a mrze li TiTU?
[/quote]
a partiju?[/quote]
e moras napisati koju
trenutno su tri na vlasti
[/quote]
6 ih je na vlasti
a mrze li TiTU?
a partiju?[/quote]
e moras napisati koju
6 ih je na vlasti
- jennisjoplin
#34 Re: Koje novine citate?
a partiju?[/quote]b@tto wrote:[
a mrze li TiTU?
e moras napisati koju
6 ih je na vlasti[/quote]
kako ba 6
-
b@tto
#35 Re: Koje novine citate?
e moras napisati kojujennisjoplin wrote:a partiju?b@tto wrote:[
a mrze li TiTU?
6 ih je na vlasti[/quote]
kako ba 6
snsd
sda
s bih
hdz bih
hdz 1990
pdp
-
The 51st State
#36 Re: Koje novine citate?
Kupujem Oslobodjenje, Slobodnu, Start i Info, ponekad SN, a citam sve ostalo sto mi dodje pod sake...
- Spliff.Master
#39 Re: Koje novine citate?
Posto trenutno nisam u Bosni, uglavnom nase novine citam preko neta.
Nazalost, u pravom smo zaostatku na ostali svijet sto se tice elektronskih medija. Zalosno je sto dnevnik poput Oslobodjenja ne dozvoljava pristup citavom sadrzaju na netu. Bila je (sigurno je i dalje tu) tema o Oslobodjenju s Vlastom...Unatoc mnogobrojnim zahtjevima za sirom ponudom na netu, ne vidim da je Oslobodjenje ista uradilo u vezi toga. A Boga mi nije kao da im je hice. Ko zna kada ce kod nas u Bosni prosjecan covjek imati svakodnevni pristup netu tj da nam vecina stanovnistva koristi net redovno. Tak' da se oni i dalje mogu oslonuti na papir verziju. Al' u roku od decenije (ako ne i ranije), print kopija ce biti suvisna. A vecina naroda ce vijesti dobivati putem netua. Sto rece onaj plagijator: "kokuzna vremena". Kad se neJma love, onda se stvarno neJma.
Naravno, Dani, Bosna i Start su tu.
A kad zelim realnu i objektivnu slike svijetske geo-politicke situacije, onda se okrenem Economist-u. Takodje prelistam online izdanja NY i LA Times-a.
Nazalost, u pravom smo zaostatku na ostali svijet sto se tice elektronskih medija. Zalosno je sto dnevnik poput Oslobodjenja ne dozvoljava pristup citavom sadrzaju na netu. Bila je (sigurno je i dalje tu) tema o Oslobodjenju s Vlastom...Unatoc mnogobrojnim zahtjevima za sirom ponudom na netu, ne vidim da je Oslobodjenje ista uradilo u vezi toga. A Boga mi nije kao da im je hice. Ko zna kada ce kod nas u Bosni prosjecan covjek imati svakodnevni pristup netu tj da nam vecina stanovnistva koristi net redovno. Tak' da se oni i dalje mogu oslonuti na papir verziju. Al' u roku od decenije (ako ne i ranije), print kopija ce biti suvisna. A vecina naroda ce vijesti dobivati putem netua. Sto rece onaj plagijator: "kokuzna vremena". Kad se neJma love, onda se stvarno neJma.
Naravno, Dani, Bosna i Start su tu.
A kad zelim realnu i objektivnu slike svijetske geo-politicke situacije, onda se okrenem Economist-u. Takodje prelistam online izdanja NY i LA Times-a.
-
The__Doctor
#40 Re: Koje novine citate?
Ja citam samo SAFF
oslobodjenje ali samo petkom, avaz ne mogu smislit uostalom sve vijesti uglavnom citam na sa-x
oslobodjenje ali samo petkom, avaz ne mogu smislit uostalom sve vijesti uglavnom citam na sa-x
- Maystor
#41 Re: Koje novine citate?
Ma printane novine ce izumrijeti za par godina u razvijenom svijetu, a kod nas nesto kasnije. Kupovao sam ranije Oslobodjenje, Bosnu i Dane, a sad ne kupujem novine (osim ponekad). Ujutro prelistam nekoliko domacih web portala i jos cnn.com, pa onda par sajtova za sport i vrijeme; malo o IT-u (Fudo i slicni sajtovi). I to je vec mnogo vise i aktuelnije nego da kupim novine. I jos da spomenem, Avaz sucks!!!
- jennisjoplin
#42 Re: Koje novine citate?
pa citaj avaz kod njih je sve malim osim kada pisu o lagumdzijistudentica21 wrote:Mene u Oslobodjenju strasno nervira to sto je pola naslova malim slovom, pola velikim. Imam osjecaj da se odjednom pocne derati
- Jara
#43 Re: Koje novine citate?
jennisjoplin wrote:pa citaj avaz kod njih je sve malim osim kada pisu o lagumdzijistudentica21 wrote:Mene u Oslobodjenju strasno nervira to sto je pola naslova malim slovom, pola velikim. Imam osjecaj da se odjednom pocne derati![]()
![]()
- jennisjoplin
#44 Re: Koje novine citate?
Jara wrote:jennisjoplin wrote:pa citaj avaz kod njih je sve malim osim kada pisu o lagumdzijistudentica21 wrote:Mene u Oslobodjenju strasno nervira to sto je pola naslova malim slovom, pola velikim. Imam osjecaj da se odjednom pocne derati![]()
![]()
![]()
![]()
- Vozdra raja :-)
#45 Re: Koje novine citate?
Avaz je daleko najcitanija novina u BiH!
Citam sve novine koje mi padnu pod ruku!
Slobodna Bosna je bolesna novina, sa bolesnim urednikom!!
-
b@tto
#46 Re: Koje novine citate?
avaz jeste najčitanija novina i najnepismenija novinaVozdra raja wrote:Avaz je daleko najcitanija novina u BiH!
- Maystor
#47 Re: Koje novine citate?
Pa naravno da je najcitanija novina u zemlji koja ima veci procenat nepismene populacije od vecine africkih drzava. To sto je najcitanija ne znaci da valja.Vozdra raja wrote:Avaz je daleko najcitanija novina u BiH!
- lolita_xx
#48 Re: Koje novine citate?
svijet i expres
-
strujnik
#49 Re: Koje novine citate?
Jarane, moras znati da nekad kvantitet neprati i kvalitet.Vozdra raja wrote:Avaz je daleko najcitanija novina u BiH!
A sto se tice onog sto ja citam to je Oslobođenja, Start, Slobodna Bosna, Dani, BH City Review, Hercegovačke novine i Most dok je izlazio. (naavno, nisam zadovoljan pojedinim sadržajima, ali nema boljeg, barem ne kod nas)
Koliko sam upratio ovdje većina raje čita Oslobođenje, pitam se onda kako im je tako slab tiraž, a evo većina raje je još vjerna staroj dobroj novini.