aliju jasarevica za komandira specijalne

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

slavkoimamodilera

#26 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by slavkoimamodilera »

zandar wrote:slucaj 2 situacija u gradu pod komandom alije jasarevica: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta. lopov dobija 2-3 vaspitno-popravne iza usiju i ide kuci da gleda crtani, patrola nastavlja sa sluzbom, a auta na parkingu ostaju netaknuta - građani mirno spavaju... :-D
...i onda je svizac zamotao cokoladu...
zandar

#27 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

kirby wrote:
zandar wrote:
hali gali halid wrote: Na kakve gluposti mislis?

slucaj 1 situacija u gradu danas: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta, sve sto mogu da urade je da legitimisu lice i udalje ga sa navedenog parkinga. nakon sto patrola ode, lopov se vraca na parking i odradi nekoliko autokasetofona, pritom praveci stetu i u vidu razbijanja bocnih stakala na autima... ukoliko patrola policije i uhvati lopova, mogu da ga privedu u stanicu gdje samo da izjavu i vrlo brzo bude pusten na slobodu. :x

slucaj 2 situacija u gradu pod komandom alije jasarevica: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta. lopov dobija 2-3 vaspitno-popravne iza usiju i ide kuci da gleda crtani, patrola nastavlja sa sluzbom, a auta na parkingu ostaju netaknuta - građani mirno spavaju... :-D

kakve veze patrola ima sa specijalnom policijom.nije valjda da kod nas specijalna policija patrolira gradom?ili si pogrijesio u naslovu?izbaci onda ono "specijalne"

sve je to povezano vjeruj...

i naravno da specijalna policija patrolira gradom, nije valjda da ih nikada nisi vidio :roll:
Sarayman

#28 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by Sarayman »

Podrzavam ideju pokretaca teme. Pokazati zube kriminalcima jedini je pravi odgovor. Dokaz je Titova policija, ista ona u cije vrijeme si mogao zaspati na klupi u bilo kojem parku sa jedinim rizikom da te naguzi poremecini peder, a nikako da budes izmarisan i opljackan, izboden nozem, ili cak ubiVen.
Kjajević Majko

#29 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by Kjajević Majko »

Treba pooštriti mjere, ali treba i dodatno educirati policajce jer ih dosta ne zna svoj posao i zadržavaju bez potrebe dok ne provjere šta treba uraditi. To nije uredu!
zandar

#30 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

Kjajević Majko wrote:Treba pooštriti mjere, ali treba i dodatno educirati policajce jer ih dosta ne zna svoj posao i zadržavaju bez potrebe dok ne provjere šta treba uraditi. To nije uredu!

slazem se.

btw, evo kad je sve pocelo:

http://www.bhdani.com/arhiva/192/t19213.shtml
dzozluke

#31 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by dzozluke »

ma treba titu vratiti medju zive i sve rijeseno :lol:
a sad za ozbiljno:ne moze NIKAD ni jedan covijek biti ZAKON nego mora biti COVIJEK koji provodi ZAKON u pravom smislu rijeci .pa ne zivimo u zimbabveju :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#32 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by -LIBERO- »

Apsolutno je nebitno ko ce biti na celu ,jer je opste poznato da takve ljude postavljaju politicari
Naravno,svaka od opcija i stranaka ima svog aduta,i svi guraju svoje

Poenta tih aduta,lobiranja,guranja..je da sadasnja/buduca vladajuca struktura dobije kontrolu nad policijom.

Poenta kontrole nad tom sluzbom je postizanje nastavka selektivnosti nad kim ce se primjenjivati zakoni i sankcije,a koji ce biti zasticeni i nad kojima se vrlo cesto zazmiri kada su u pitanje neke sumljive radnje.

Ja policiji vise ne vjerujem
Ja policiju smatram cisto kao "ruku sile" vladajuce strukture.
Ja ovu policiju ne smatram svojom,nakon svih ovih selektivnih upotreba sile,i to redovno protiv oponenata vladajucih struktura od vlada do nogometnog saveza.
Za mene su u velikoj mjeri ,cast izuzetcima,dokazali da su mahom u njihovom redovima limitirani pojedinci,spravljeni da koriste iskljucivo pendrek i nista vise,koristenje individualnog pogleda na neki "problem" je misaona imenica.

Po meni je puno bitnije koja ce stranka,i koji ljudi u pojedinim kantonima ..doci na vlast,struktura unutar policije je nebitna totalno,jer su oni samo aparat u rukama vlasti.
zanzibar

#33 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zanzibar »

Možda je Alija super lik,...Ali ova vijest mi ne ulijeva veliko povjerenje:

U petak, 27. aprila 2007. godine u 15 sati sahranjen je na mezarju Stadion Selver Lekić. Odavno se u Sarajevu na jednom mjestu nije okupilo više političara, biznismena i pripadnika podzemlja. Dnevni avaz je objavio da ih je na dženazi bilo oko 2.000. Među prisutnima su pored brojnih članova porodice Lekić, bili i Senad Šahinpašić Šaja, Naser Orić, Nijaz Duraković, Naser Keljmendi sa sinovima, Jasmin Duraković, Muhamed Ali Gaši, Mensud Bašić, Safet Halilović, Fikret Kajević, Alija Jašarević, Zija...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by Chmoljo »

zanzibar wrote:Možda je Alija super lik,...Ali ova vijest mi ne ulijeva veliko povjerenje:

U petak, 27. aprila 2007. godine u 15 sati sahranjen je na mezarju Stadion Selver Lekić. Odavno se u Sarajevu na jednom mjestu nije okupilo više političara, biznismena i pripadnika podzemlja. Dnevni avaz je objavio da ih je na dženazi bilo oko 2.000. Među prisutnima su pored brojnih članova porodice Lekić, bili i Senad Šahinpašić Šaja, Naser Orić, Nijaz Duraković, Naser Keljmendi sa sinovima, Jasmin Duraković, Muhamed Ali Gaši, Mensud Bašić, Safet Halilović, Fikret Kajević, Alija Jašarević, Zija...
tanka je linija između opasnog kriminalca i dobrog policajca...
sunčan dan

#35 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by sunčan dan »

Sarayman wrote:Podrzavam ideju pokretaca teme. Pokazati zube kriminalcima jedini je pravi odgovor. Dokaz je Titova policija, ista ona u cije vrijeme si mogao zaspati na klupi u bilo kojem parku sa jedinim rizikom da te naguzi poremecini peder, a nikako da budes izmarisan i opljackan, izboden nozem, ili cak ubiVen.
Slažem se, danas ako će policajac raditi svoj posao, dakle pošteno, nepristrasno....može vrlo lako ostati bez posla.
Jer ako zapiše ili privede guzonju ili guzonjinog sina - loše mu se piše.
kamerunac

#36 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by kamerunac »

Tema nema nikakve logike...
Alija Jasarevic je danas uspjesan direktor GAMA sigurnosti koja posluje u okviru ALARM WEST GROUP.
Covjek ima zestoku platu i mnoge privilegije...Ne postoji ni jedan ekonomski razlog koji bi ga nagovorio da se vrati u policiju...stoga ne kontam ove price...osim ako ne znas nesto vise....
Amazonka27

#37 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by Amazonka27 »

a jel to znaci da ce taj cika Alija ako (AKO) dodje na tu funkciju, uspjeti da prevaspita sve ove bezobrazne policajce...i u slucaju da su stete dosadasnjeg vaspitavanja nepopravljive, da ce ti policajci biti suspendirani...i da ga niko nece po medijima blatiti i da nece biti strajkova zato sto bi suspendirao veliki broj policajaca?

cuvajte se narode...eto izbora... :run:
JThomas

#38 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by JThomas »

-LIBERO- wrote:Apsolutno je nebitno ko ce biti na celu ,jer je opste poznato da takve ljude postavljaju politicari

Poenta tih aduta,lobiranja,guranja..je da sadasnja/buduca vladajuca struktura dobije kontrolu nad policijom.

Poenta kontrole nad tom sluzbom je postizanje nastavka selektivnosti nad kim ce se primjenjivati zakoni i sankcije,a koji ce biti zasticeni i nad kojima se vrlo cesto zazmiri kada su u pitanje neke sumljive radnje.

Ja ovu policiju ne smatram svojom,nakon svih ovih selektivnih upotreba sile,i to redovno protiv oponenata vladajucih struktura od vlada do nogometnog saveza.
Za mene su u velikoj mjeri ,cast izuzetcima,dokazali da su mahom u njihovom redovima limitirani pojedinci,spravljeni da koriste iskljucivo pendrek i nista vise,koristenje individualnog pogleda na neki "problem" je misaona imenica.

Po meni je puno bitnije koja ce stranka,i koji ljudi u pojedinim kantonima ..doci na vlast,struktura unutar policije je nebitna totalno,jer su oni samo aparat u rukama vlasti.
to je to :thumbup:

ne bih svoje misli bolje ni sam sumirao :thumbup: a naročito boldirani dio
zandar

#39 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

kamerunac wrote:Tema nema nikakve logike...
Alija Jasarevic je danas uspjesan direktor GAMA sigurnosti koja posluje u okviru ALARM WEST GROUP.
Covjek ima zestoku platu i mnoge privilegije...Ne postoji ni jedan ekonomski razlog koji bi ga nagovorio da se vrati u policiju...stoga ne kontam ove price...osim ako ne znas nesto vise....
tema ima logike, jer alija jasarevic je policajac u dusi. 8-)

ima veliku zelju da se vrati u policiju i ako mu ponude neku jaku funkciju u MUP-u KS, sigurno ce se odazvati. ljudi kao on mogu da vrate povjerenje građana u policiju...
Dust

#40 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by Dust »

Neka nama naseg Himze, Bog mu podario sta zazeli.
A Aliji je lijepo i u Gami, Alarmwestu, sta ima jos mozda ni on sam nezna gdje je sve direktor.
:evil: :x :thumbup:
moler

#41 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by moler »

ZA ZANDARA alija jašarević je lutko moja u ratu najveći podvig imao kad je majkama i ženama otimao drva a za tvoju informaciju znaš li šta mu je Caco viza vi toga uradio mislim tom tvom baji koji je čitav rat proveo u policiji iza pivare i lutko moja nemoj pričati ono što neznaš to ti je moj prijateljski savjet jedino ako nisi ti alijin pulen :bih:
moler

#42 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by moler »

JThomas wrote:
-LIBERO- wrote:Apsolutno je nebitno ko ce biti na celu ,jer je opste poznato da takve ljude postavljaju politicari

to je to :thumbup:

ne bih svoje misli bolje ni sam sumirao :thumbup: a naročito boldirani dio
1000% tačno :bih: usput znate li otkud aliji roze košulja? :bih:
rajvosa^

#43 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by rajvosa^ »

Izgleda samo ti znas...reci. :D

@Zandar- bogami moler nesto zna. :D
Amazonka27

#44 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by Amazonka27 »

moler wrote: 1000% tačno :bih: usput znate li otkud aliji roze košulja? :bih:
upale mu crvene gace u masinu dok je otkuhavao bijelu kosulju? :skoljka:
rajvosa^

#45 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by rajvosa^ »

Amazonka27 wrote:
Sto ti je zena :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by Chmoljo »

rajvosa^ wrote:
Amazonka27 wrote:
Sto ti je zena :run:
ŽENE... vjeruj mi.
nagib nizbrdica

#47 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by nagib nizbrdica »

moler wrote:ZA ZANDARA alija jašarević je lutko moja u ratu najveći podvig imao kad je majkama i ženama otimao drva a za tvoju informaciju znaš li šta mu je Caco viza vi toga uradio mislim tom tvom baji koji je čitav rat proveo u policiji iza pivare i lutko moja nemoj pričati ono što neznaš to ti je moj prijateljski savjet jedino ako nisi ti alijin pulen :bih:
istina zivim na bistriku i znam sta je alija radio za vrijeme rata,koliko je drva oteo ne mora ni raditi :D

a bio je u policiji pa nije nista uradio,da je znao i mogao uradio bi nesto,i da je takav kakvog ga zamisljate nebi se protiv njega pokrenuo postupak interne kontrole MUP-a,i krajnji ishod alija trazi sporazumni raskid ugovora da se postupak nebi doveo do kraja,toliko o njegovom mangupluku i postenju.

i pitajte radnike gama-e kakav je covjek i koliko ih postuje

a sta fali draganu vikicu na celu specijalne policije,mislite da bi jasarevic radio bolje nego vikic??? sumnjam da bi
moler

#48 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by moler »

nagib nizbrdica wrote:
moler wrote:ZA ZANDARA alija jašarević je lutko moja u ratu najveći podvig imao kad je majkama i ženama otimao drva a za tvoju informaciju znaš li šta mu je Caco viza vi toga uradio mislim tom tvom baji koji je čitav rat proveo u policiji iza pivare i lutko moja nemoj pričati ono što neznaš to ti je moj prijateljski savjet jedino ako nisi ti alijin pulen :bih:
istina zivim na bistriku i znam sta je alija radio za vrijeme rata,koliko je drva oteo ne mora ni raditi :D

a bio je u policiji pa nije nista uradio,da je znao i mogao uradio bi nesto,i da je takav kakvog ga zamisljate nebi se protiv njega pokrenuo postupak interne kontrole MUP-a,i krajnji ishod alija trazi sporazumni raskid ugovora da se postupak nebi doveo do kraja,toliko o njegovom mangupluku i postenju.

i pitajte radnike gama-e kakav je covjek i koliko ih postuje

a sta fali draganu vikicu na celu specijalne policije,mislite da bi jasarevic radio bolje nego vikic??? sumnjam da bi
svaka čast bistrik :bih:
moler

#49 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by moler »

Amazonka27 wrote:
ne nego odrađen sarajevo tekstil u vase miskina 92 god :bih:
chuchumbamayumbe

#50 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by chuchumbamayumbe »

zar nije ova tema zamandaljena??!!