bravo, bas tako, kakve veze ima krkan iz Svedske sa smjenama?karanana wrote:ko je kriv i koga bi smjenio zbog toga sto je pijani svedski vozac izletio na trotoar i pokosio dvoje ljudi?edin_Basket wrote:cpa cuj ko je odgovoran, pa sto si protestvovo, protiv koga???karanana wrote:"smjene odgovornih"?
a ko je to odgovoran za ovu specificnu nesrecu ili za onu na marin dvoru? koga bi smjenili?
sta ces, sve nam fino, mirno u gradu pa ne treba nikom nista
Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
- fantom slobode
#26 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
- Luke Perry
#27 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Siguran sam da je BiH u samom vrhu.forza milan wrote:A najsmjesniji su mi oni koji su se nafurali da se ovakve stvari desavaju samo u Sarajevu. Takvi, izgleda, nisu nikad nigdje nogom krocili u svijet pa da vide sta je surova realnost zivota. Naravno, ovo nam ne moze biti utjeha niti opravdanje, moramo se svi boriti protiv ovog o cemu ovdje pricamo ali je pitanje kako. Sto se mene tice demokratski i civilizirano.
- zgembo_sa
#28 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Pod hitno napraviti veliku akciju postavljanja lezecih policajaca po cijelom gradu!!!
Jebote pa ovo je postao pravi divlji zapad. Sta radi ta jebena policija??? Nista! Svakodnevno gledamo izivljavanje neandertalaca na 2 i 4 tocka po gradu. Policija okrene glavu cim vidi da je kakvo bijesno auto, da ih ne bi boljela glava. A zato zaustavi jadu u jugi jer je zaboravio upalit svjetlo preko dana i kad mu ne radi svjetlo na tablicama. Koliko puta sam samo vidio da u strogom centru grada najnoviji mercedesi i bmw-i parkiraju na sred pjesackog prelaza, a drot zovne pauka i bez imalo razmisljanja pokupi s paket koji je 20 metara nize. Svaki vikend divljaju kreteni pored bicakcica i boema, neku noc me debil dolazeci iz pravca boema zamalo nije spucao ulijecuci u Titovu naravo kroz debelo crveno (svi drugi stoje na semaforu). Sve se to zna, a nista se ne radi da se situacija popravi! Jebem mu mater pa ljudi ginu ba!!! Jel alarmantno ili nije?!?!?! Jel treba da svi pocnemo nosat pistolje pa kad ti neko tako uleti - ubit govno, prosvirat mu mozak na licu mjesta! Izgleda da ce ovaj narod morat pocet uzimat pravdu u svoje ruke, jer od ove nesposobne i korumpirane vlasti i policije nema apsolutno nikakve koristi!
Ko je odgovoran za divlji zapad u saobracaju u Sarajevu? Ministar prometa kantona, ministar unutrasnjih poslova kantona, policijski komesar kantona Sarajevo!
Jebote pa ovo je postao pravi divlji zapad. Sta radi ta jebena policija??? Nista! Svakodnevno gledamo izivljavanje neandertalaca na 2 i 4 tocka po gradu. Policija okrene glavu cim vidi da je kakvo bijesno auto, da ih ne bi boljela glava. A zato zaustavi jadu u jugi jer je zaboravio upalit svjetlo preko dana i kad mu ne radi svjetlo na tablicama. Koliko puta sam samo vidio da u strogom centru grada najnoviji mercedesi i bmw-i parkiraju na sred pjesackog prelaza, a drot zovne pauka i bez imalo razmisljanja pokupi s paket koji je 20 metara nize. Svaki vikend divljaju kreteni pored bicakcica i boema, neku noc me debil dolazeci iz pravca boema zamalo nije spucao ulijecuci u Titovu naravo kroz debelo crveno (svi drugi stoje na semaforu). Sve se to zna, a nista se ne radi da se situacija popravi! Jebem mu mater pa ljudi ginu ba!!! Jel alarmantno ili nije?!?!?! Jel treba da svi pocnemo nosat pistolje pa kad ti neko tako uleti - ubit govno, prosvirat mu mozak na licu mjesta! Izgleda da ce ovaj narod morat pocet uzimat pravdu u svoje ruke, jer od ove nesposobne i korumpirane vlasti i policije nema apsolutno nikakve koristi!
Ko je odgovoran za divlji zapad u saobracaju u Sarajevu? Ministar prometa kantona, ministar unutrasnjih poslova kantona, policijski komesar kantona Sarajevo!
-
forza milan
#29 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Ja sam siguran da nije. Daleko od toga da je oaza mira ali ni u vrhu nije definitivno. To sto smo se mi nafurali da jeste i sto bismo voljeli da jeste treba da istraze sociolozi i psiholozi. Mislim da u svijetu ne postoji narod vise sklon mazohizmu od Bosnjaka.Luke Perry wrote:Siguran sam da je BiH u samom vrhu.forza milan wrote:A najsmjesniji su mi oni koji su se nafurali da se ovakve stvari desavaju samo u Sarajevu. Takvi, izgleda, nisu nikad nigdje nogom krocili u svijet pa da vide sta je surova realnost zivota. Naravno, ovo nam ne moze biti utjeha niti opravdanje, moramo se svi boriti protiv ovog o cemu ovdje pricamo ali je pitanje kako. Sto se mene tice demokratski i civilizirano.
Last edited by forza milan on 29/06/2008 12:08, edited 1 time in total.
-
fixer
#30 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
ma nista ili gotovo nista ti ne mozes postici izborima. zasto? pa zato jer sve ono sto tupe u vrijeme predizbornih obecanja, mozes baciti u vodu ako dodju na vlast. nije problem u strucnosti, problem je u odgovornosti. svaki politicar zna kad dodje na vlast da bas i ne mora biti najodgovorniji. jednostavno funkcioniraju na nivou komoditeta. njima moras konstantno prijatiti da bi ih natjerao da rade svoj posao. to je zajednicka osobina svih politicara, i lijevih i desnih.forza milan wrote:Jeste vi meni cudni! Smijem se opkladiti da pola onih sto su zimus galamili cestom da se smijeni Semiha nece izaci na izbore. Nije cesta mjesto odakle se dolazi na vlast nego glasacka kutija!!! Izadjite na izbore, glasajte za one za koje mislite da mogu odgovoriti vremenu i zadacima i nadajte se boljemu.edin_Basket wrote:cpa cuj ko je odgovoran, pa sto si protestvovo, protiv koga???karanana wrote:"smjene odgovornih"?
a ko je to odgovoran za ovu specificnu nesrecu ili za onu na marin dvoru? koga bi smjenili?
sta ces, sve nam fino, mirno u gradu pa ne treba nikom nista
- Luke Perry
#31 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Citajuci samo novine barem jednom sedmicno smrtni slucaj. postoji valjda neka statistika.
-
forza milan
#32 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
@fixer
Ok. Mogu se sloziti ali se zna kako se prijeti u demokratskom svijetu a kako u dzungli. Svak je mogao vidjeti da su ''gradjani i gradjanke Sarajeva'' posegnuli za metodama a la dzungla. To je krajnje zabrinjavajuce.
Ok. Mogu se sloziti ali se zna kako se prijeti u demokratskom svijetu a kako u dzungli. Svak je mogao vidjeti da su ''gradjani i gradjanke Sarajeva'' posegnuli za metodama a la dzungla. To je krajnje zabrinjavajuce.
-
fixer
#33 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
a koje su to bile metode?forza milan wrote:@fixer
-
forza milan
#34 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Bacanje kamenica, fizicko prijecenje stvaranje veceg osjecaja nesigurnosti u gradu nego sto je inace. A demokrtaske metode su one koje se poduzimaju mirnim putem unutar civilnog drustva.fixer wrote:a koje su to bile metode?forza milan wrote:@fixer
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#35 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Ja ne znam kad sam u zadnje vrijeme dosla na Sax a da me nije docekala jedna ovakva vijest
- Luke Perry
#36 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
U BiH je 2007 poginulo 430 ljudi. U EU godisnje pogine 50 000. U BiH vise od evropskog prosjeka.
-
fixer
#37 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
bacanje kamencica se nije desilo za vrijeme gradjana i gradjanki. taj protest je organizirao dosta, ali ni oni nisu odgovorni za to sto se desilo. sumnjivo mi je to sto francusku smatras nedemokratskom drzavom, s obzirom da su ove metode kod njih svakodnevnica u civilnom drustvu. inache, kod svakog vida pobune prema vlasti, ako postoje valjani razlozi zbog kojih gradjani mogu biti nezadovoljni, imaju pravo fazno da uvode neke metode koje bi se mogle i okarakterizirati kao nasilje u uredjenom sistemu. cim vlast krene da se oglusava na opravdane zahtjeve gradjana, gradjani imaju pravo da izaberu metodu protesta kako bi se vishe culi. to je jednostavno tako, i kad bi se citavo vrijeme protestiralo na nacin koji ti promoviras, svako civilno drustvo bi u samom zacetku propalo. gradjanski neopsluh nije akt nasilja, to je akt u kojem savjestan gradjanin odbacuje pokornost i pokazuje svoj ponos.forza milan wrote:Bacanje kamenica, fizicko prijecenje stvaranje veceg osjecaja nesigurnosti u gradu nego sto je inace. A demokrtaske metode su one koje se poduzimaju mirnim putem unutar civilnog drustva.fixer wrote:a koje su to bile metode?forza milan wrote:@fixer
fizicko prijecenje?????????????????????????
stvaranje veceg osjecaja nesigurnosti u gradu.........neki jednostavno vole da su im zatvorene oci. nekad je lijepo ziviti izolovano, ali to nikad nije produktivno. treba se suociti sa stvarnim cinjenicama. sarajevo sa gradnjanima ili bez njih, sa dosta ili bez dosta, je nesiguran grad.
-
sabanss
#38 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Mislim da se ovo nedaj Boze desi meni i mojoj zeni da bih ga hladno smako i odrobij'o.alphonse kauders wrote: Hej - noga amputirana, curi 25.godina, pa da ubiješ nekoga...
A, zašto ovi needforspeed-aši voze kako voze - vic daje odgovor "zašto pas liže svoj k...? " - Zato što MOŽE!!
- BHG
#39 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
tajo sta se ovo desava...tajo ja se bojim.....tajo sto si se sad usutio pred ovom ruljom koja ubija i sakati po sarajevu...kamo te sad da urlas na televiziji supak jedan...jel to nesmijes ***** jedna...briga tebe sto ljudi ginu na ulicama samo da se tvoj isprdak ne boji......************....
editovano zbog psovki.
editovano zbog psovki.
-
fixer
#40 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
i ova zena je necija supruga, necija majka, necija sestra.... ne treba ovdje nikog ubijati zbog zlodjela, ali treba se izaci na ulicu i pokazati bez ikakvih zahtjeva prema ovoj vlasti da je ova zena majka sviju nas, sestra svima nama...sabanss wrote:Mislim da se ovo nedaj Boze desi meni i mojoj zeni da bih ga hladno smako i odrobij'o.alphonse kauders wrote: Hej - noga amputirana, curi 25.godina, pa da ubiješ nekoga...
A, zašto ovi needforspeed-aši voze kako voze - vic daje odgovor "zašto pas liže svoj k...? " - Zato što MOŽE!!
u medjuvremenu se raspitati sta je s onom djevojkom.....
-
in33sa
#41 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Pijani dijasporac ce nazad u Svedsku, sve sa mercedesom, zeni nova noga nece narasti, idemo dalje.
Pitanje je samo, ko je sljedeci.
Pitanje je samo, ko je sljedeci.
-
sabanss
#42 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Fulate poentu. Ne mislim da neko treba podnijeti ostavku sto se budala napila. Ne podnose ih ni u Svedskoj zbog toga. Mislim da treba vrsiti pritisak i upirati u probleme kako bi se rjesavali a nerad kaznjavati na izborima. Ovako samo izgledate kao rulja kojoj je do ostavki zato sto se cuko popiso na Ferhadiji.
-
fixer
#43 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
ma kakve ostavke... ovdje ih je nemoguce dobiti. promjena ili primjena nekih zakona koji sluze za prevenciju, i koji bi garantirali adekvatnu kaznu za pocinioce, su cak i veci uspjeh od ostavki.
- Koshpa
#44 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.

A evo i slika iz Zaima Sarca
- Mikado
#45 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Kroz ovolisnu ulicicu on je letio.
Tuzilac bi trebao podic optuznicu za ubistvo u pokusaju i trazit maksimalnu kaznu za to djelo pa nasem zakonu. Koji god mu sudija dadne dosudi malu kaznu ili ga oslobodi, nek njega i njegove zadesi sudbina Delalica.
-
Kjajević Majko
#46 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Nisam gledao par dana vijesti kad pucnjave i ovo.ladyblue18 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja ne znam kad sam u zadnje vrijeme dosla na Sax a da me nije docekala jedna ovakva vijest
-
JesmolSami
#47 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
zalosno... ali stvarno se nekad upitam kako neko dodje do te vozacke. npr. u jednom nasem gradu (nije bitno gdje, vjerovatno se svugdje desaje
) vozaci ti psuju mater i ostalo kad ti lijepo prelazis pjesacki, jos si im haman ko neka meta, zajure se pa moras bjezat... imam i ja vozacku, ali postujem i sebe i druge jer ne zelim nikog u opasnost dovest. pozzz
Last edited by JesmolSami on 29/06/2008 14:24, edited 1 time in total.
-
nesvjesna
#48 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
ma ja, demokratski i civilizirano. kao što nas i gaze po trotoarima, (sreća pa uopšte u gradu igdje postoji trotoar po kom hodaju pješaci. većina trotoara glumi parking.) vrlo demokratski i vrlo civilizirano. kao što nam demokratski pauk ne odvozi svako auto parkirano na trotoaru, kao što nam civilizirano nije ograđen svaki trotoar u gradu da se papci ne bi penjali na njega i tu parkirali jer im je žao platit parking, i da ne bi sakatili ljude na ulici. djevojku, 25 godina, osakatila pijana budala. zovimo stvari pravim imenima, pa ćemo vidjeti kako odvratno zvuče.
-
zandar
#49 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
zgembo_sa wrote:Pod hitno napraviti veliku akciju postavljanja lezecih policajaca po cijelom gradu!!!
pogodio te ovaj slucaj i sad bi ti nesto podhitno...
pa ovo se vec godinama desava u sarajevu, a pojedinci su tek sad progledali.
90% tih trkaca koji se izivljavaju na ulicama sarajeva ima desetine prijava po saobracaju od strane policije, ali eto kao sto vidis, i dalje divljaju... ti smatras da je to do policije, a ja se ne slazem.
ja bih to lako rijesio, za prekoracenje 50km/h u naseljenom mjestu - automatski kazna zatvora 30 dana, pa da vidis kako ce da voze svi ko baje. takva brzina u naselju se i moze tumaciti kao ugrozavanje zivota ostalih ucesnika u saobracaju...
sinoc sam vidio lika koji je visestruko kaznjavan od strane policije gdje je svojim napucanim golfom 2 proletio najmanje 130km/h alipasinom (ex đure đakovica)...
- rIder
#50 Re: Mercedes pokosio bracni par u ulici Zaima Sarca.
Batina je iz raja izašla, kakve demokratske metode i p. materine u nedomkratskoj zemlji, samo toljaga i udri