SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
xfacktor

#26 Re: OPET PUCNJAVA

Post by xfacktor »

Dobro da roditelji ne rade nista pa djeca se pohasila. Ali sta ako su bash ti roditelji vecim dijelom zasluzni za ponasanje svoje djece. Odnosno ono sto u kuci se prica i kako je odgojeno odnosno programirano dijete. Tipa prvo ti njega opali, fazon je neko mangupcenje i prosipanje sile, barem sam ja dosad ptimijetio par takvih slucajeva odgoja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27 Re: OPET PUCNJAVA

Post by pici »

Ama ne pisem ja ovo da bih nekoga opravdavao ili nekoga kudio,nego vam pisem iz licnoga iskustava,pa znate li da su prije ubistva Denisa pocele po skolama da kruze grupe balavaca u duksericama sa kapuljacama i pravljenje skolskih i ulicnih bandi.Da su na udaru bila djeca koja su mirna ,obrazovana i odgojena.Da se je na razrednom vijecu raspravljalo o tim pojavama delikvenata,DA NJIHOVI RODITELJI SE NISU POJAVLJIVALI NA RAZREDNOM VIJECU VEC KRISOM ILI NIKAKO KOMUNICIRALI SA DIREKTOROM ,PEDAGOGOM I RAZREDNICIMA !!!!
Da su roditelji poceli ispisivati djecu iz tih skola i prebacivati u druge zbog te TZ. manguparije itd itd itd.......potom pocinju ubistva.......znas sta mi jedan roditelj rece kad sam mu doso na vrata,hajde bolan djecija posla,djeca ko djeca......rekoh mu odlicno,hajd sad da ja tebe prebijem ono jaranski........picka suti!!!!!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#28 Re: OPET PUCNJAVA

Post by pape »

callmethebreeeze wrote:ja mislim da je nemoguce ovakve incidente sprijeciti u polumilionskom gradu. na zalost. i da postoje institucije za kaznjavanje maloljetnika opet bi se ovakve stvari desavale, samo bi se onda zalili kako institucije nisu efikasne. tako se bar prica u svedskoj.
ja stvarno ne znam da li je moguce rijesiti problem sa maloljetnickom delikvencijom.
Pogresno je postavljati pitanje da li se moze rijesiti problem maloljetnicke delikvencije. Problem se mora rijesiti.
I sta znaci to sto je Sarajevo polumilionski grad, ... nista, ama bas nista.
Problem se moze rijesiti, ... treba naci ljude koji ga zele rijesiti. Ova garnitura musko/zenskih spolovila, koja se naziva gradskim vlastima to ocito nije u stanju. Nemaju interesa jer su se zabavili o sebi, ... citaj, ... o svojim dzepovima.
Sudske instance su korumpirane i postale su jedan od najljigavijih dijelova drustva. Umjesto da kaznenim mjerama doprinose smanjenju kriminalnih dijela, ... podsticu ih smijesno blagim kaznama.
Svakog kriminalca, pored zatvorske kazne, treba osuditi i na prinudni rad. Neka grad dodijeli besplatnu lokaciju za izgradnju zatvorskih kapaciteta, ... dijaspora ce pripomoci kupovinom cementa iz cementare Kakanj (kupujmo domace).
Neka "Vranica" i ostale gradj. firme besplatno obezbjede projekat i nadzor nad gradjevinskim radovima, ... neka "Energoinvest" preuzme obavezu isporuke i ugradnju elektro opreme, a "Sipad" isporuci bukovinu za izradu daske koja ce u zatvoru sluziti kao lezaj.
I fino, .... lopate, krampe i mistrije u ruke osudjenika i ozhezi, .... gradi sebi prebivaliste.
Onima koji bi mogli zbrisati sa gradilista, svezati zeljeznu kuglu za nogu.

Oh, da .... negdje sam se zayebo. U upravnim odborima ovih firmi sjede oni iz "vlasti", zbog kojih i jeste ovako stanje, ... :roll: ... pishi propalo. :roll: Nema rjesenja maloljetnicke delikvencije dok oni ne odu. :dance:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29 Re: OPET PUCNJAVA

Post by pici »

ma ove gradske vlasti bez razmisljanja treba razduziti funkcija,jer zaista nista ama bas nista nisu uradili sto se tice maloljetnicke delikvencije,zaista skole i pedagozi pa i razrenici i profesori su nemocni.Pa kad sam cuo kako se izruguju i ponasaju prema njima ....ma to je ko da su iz onih zatvorskih filmova ispali.Ko ono ko si ti meni babo i majka ne brane i ne mogu nista a ti ces nesto.
Mene ne ineresuje kod nekih roditelja isprika ,tesko radimo,pa kod privatnika,pa nema se uslova itd.....ama nemoj ni praviti djecu ako ga neces odgajat kako treba ,sta treba potencionalni ubica da mi hoda po mahali a ja da ne mogu izac iz kuce il prosetat sa familijom po parku :x :x :x ma il odgajaj il te nema,pa da vidimo cija majka crnu vunu prede :evil:
bach

#30 Re: Opet mladić izboden u Sarajevu

Post by bach »

Vidim jučer u Ferhadiji, ljudski okot, ljudski avlijaner, jer tako to stvorenje zapušteno i bijesno izgleda, igra se nožem u ruci. Nož na rasklapanje, puna Ferhadija, kod Katedrale.

Možda je taj okot koje Gorna izbo nožem.

Ovaj K.K. ( koji kreten) mi zvuči nešto poznato. Čini mi se da je iz grupe koja je oko Nove godine harala oko Zetre, al+ko neko ima vijest ili link neka to stavi.

Ljubica

Denis

Goran
callmethebreeeze

#31 Re: OPET PUCNJAVA

Post by callmethebreeeze »

pape wrote:
callmethebreeeze wrote:ja mislim da je nemoguce ovakve incidente sprijeciti u polumilionskom gradu. na zalost. i da postoje institucije za kaznjavanje maloljetnika opet bi se ovakve stvari desavale, samo bi se onda zalili kako institucije nisu efikasne. tako se bar prica u svedskoj.
ja stvarno ne znam da li je moguce rijesiti problem sa maloljetnickom delikvencijom.
Pogresno je postavljati pitanje da li se moze rijesiti problem maloljetnicke delikvencije. Problem se mora rijesiti.
I sta znaci to sto je Sarajevo polumilionski grad, ... nista, ama bas nista.
Problem se moze rijesiti, ... treba naci ljude koji ga zele rijesiti. Ova garnitura musko/zenskih spolovila, koja se naziva gradskim vlastima to ocito nije u stanju. Nemaju interesa jer su se zabavili o sebi, ... citaj, ... o svojim dzepovima.
Sudske instance su korumpirane i postale su jedan od najljigavijih dijelova drustva. Umjesto da kaznenim mjerama doprinose smanjenju kriminalnih dijela, ... podsticu ih smijesno blagim kaznama.
Svakog kriminalca, pored zatvorske kazne, treba osuditi i na prinudni rad. Neka grad dodijeli besplatnu lokaciju za izgradnju zatvorskih kapaciteta, ... dijaspora ce pripomoci kupovinom cementa iz cementare Kakanj (kupujmo domace).
Neka "Vranica" i ostale gradj. firme besplatno obezbjede projekat i nadzor nad gradjevinskim radovima, ... neka "Energoinvest" preuzme obavezu isporuke i ugradnju elektro opreme, a "Sipad" isporuci bukovinu za izradu daske koja ce u zatvoru sluziti kao lezaj.
I fino, .... lopate, krampe i mistrije u ruke osudjenika i ozhezi, .... gradi sebi prebivaliste.
Onima koji bi mogli zbrisati sa gradilista, svezati zeljeznu kuglu za nogu.

Oh, da .... negdje sam se zayebo. U upravnim odborima ovih firmi sjede oni iz "vlasti", zbog kojih i jeste ovako stanje, ... :roll: ... pishi propalo. :roll: Nema rjesenja maloljetnicke delikvencije dok oni ne odu. :dance:
polamilionski grad sadrzi svakakav svijet, neki od njih se ubadaju nozevima. ja nisam ljubitelj gradskih vlasti, i mislim da se trebaju smijenati, cak sam i peticiju potpisao, ali ne mislim da je kriminal maloljetnika odgovornost gradonacelnice. za to imamo policiju, tuzilastvo i sudstvo, a ako su tuzioci i sudije korumpirani ili mozda ne postoje adekvatni zakoni i kazne za maloljetnike onda tu trebamo traziti rijesavanja problema.
dimu

#32 Re: Opet mladić izboden u Sarajevu

Post by dimu »

dobro funkcionise taj zakon da maloljetnici ne smiju biti napolju iza 11...

sto policija ne kontrolise malo ovo opijanje po parkovima...
pape

#33 Re: OPET PUCNJAVA

Post by pape »

Adekvatna kazna je jedino sto pomaze. Evo i jedan primjer kako okruzenje, ako zakaze roditelj, kaznama ipak moze puno uciniti da maloljetniku da do znanja sta smije, a sta ne.
Glavna uloga, ... moj sin, ... :roll:
Na nekoj igranci, na kojoj on nije bio prisutan, jedan njegov vrsnjak, ... maloljetnik, njegovu curu uhvati za guzu, ... :-) ... i ta vijest dodje do njega.
Od toga je proslo 14 dana, dakle ... dovoljno vremena da on to sve svari i postavi na pravo mjesto, i fudbalski tim u kome igra taj djecak dolazi na gostovanje u nas grad, ... timu u kome igra moj sin, ... rodio ga babuka, ... :-)
Odigra se utakmica i nakon tusiranja, sjeda se u klupski restoran na pice.
Eh, ... tad kurceviti bosanski gen moga sina proradi i on uzima pravdu u svoje ruke.
Prilazi djecaku i pred punim restoranom, nakon potvrde koju od njega dobija da je uhvatio njegovu curu za guzu, ... razvali mu arkadu.
Naravno, ... dolazi policija, odvodi ga u stanicu, pravi zapisnik i nakon izvjesnog vremena moj hairlija dobija poziv kod sudije za maloljetnicku delikvenciju.
Prethodno je otisao kod, po duznosti mu dodijeljenog advokata, koji mu je ispricao kakve posljedice moze imati sranje koje je napravio. Izmedju ostalog, ... prijetila mu je zabrana studija na koje misli ici poslije zavrsetka srednje skole.
Fino mu je objasnjeno da nece moci upisati studij prava, (postoji zakonska regula) ako sudija to bude zahtijevao kao jednu od mjera.
Nakon obavljene rasprave, dobio je kaznu od 6 radnih dana koje je morao provesti radeci drustveno koristan rad. Taj drustveno koristan rad je ciscenje ulica, parkova, bazena, i slicno. (opet blam za balkanski gen, ... cistiti ulicu)
Onda je slijedila kazna od strane kluba, .... nema treninga i nastupa za tim, dok ne odradi tri dana besplatnog rada u klupskom restoranu.
Prvu kaznu je odradio jer je morao, oko ove druge se jos lomi, ... igra mu se fudbal jer ga obozava, ali kurceviti balkanski gen mu ne dozvoljava da cisti restoran. Klub je svoje rekao, odradi ili vise ne igras kod nas, ... :dance:
Tako se to radi sa kurcevitim maloljetnim delikventima.
pape

#34 Re: OPET PUCNJAVA

Post by pape »

callmethebreeeze wrote: polamilionski grad sadrzi svakakav svijet, neki od njih se ubadaju nozevima. ja nisam ljubitelj gradskih vlasti, i mislim da se trebaju smijenati, cak sam i peticiju potpisao, ali ne mislim da je kriminal maloljetnika odgovornost gradonacelnice. za to imamo policiju, tuzilastvo i sudstvo, a ako su tuzioci i sudije korumpirani ili mozda ne postoje adekvatni zakoni i kazne za maloljetnike onda tu trebamo traziti rijesavanja problema.
Pa ona koristi svaku priliku da pateticno izjavi kako je "majka grada", ... :oops:
Nije ona jedina odgovorna, ali je debelo suodgovorna, ... ako ne po svojim ovlastenjima, onda sigurno po osnovu moralne odgovornosti.
To sto u aktima ne postoji odgovornost gradonacelnika za sigurnosno stanje u gradu, ne oslobadja je moralne odgovornosti. Uostalom, zatrazimo da se u ta akta ugradi da je gradonacelnik odgovoran za sigurnosno stanje u gradu. Ko tu funkciju iz tog razloga ne bude zelio prihvatiti, ... i ne treba, ... daleko mu kuca.
Stotine je primjera gdje gradonacelnici pokazuju ocinsko/materinski odnos prema gradu kojim upravljaju, mada im to u aktima nije propisano. Ona bi, da osjeca i trunku moralne odgovornosti, davno bacila serifsku znacku svojim partijskim sefovima. Na zalost, ona i moral ne stanuju zajedno.
To sto ona misli da nam je dobra mati, .... :skoljka:
callmethebreeeze

#35 Re: OPET PUCNJAVA

ma stoji sve sto si ti naveo pape, ja sam pisao o tome kako je djuliani u njujorku zaveo red koji je sto puta gori od srajeva, ali ja i dalje mislim da je njena odgovornost moralna.

i u svedskoj postoje raznorazne kazne za maloljetnike, ali nema bas puno onih koji dodju tobe nakon sranja. nekima boravak u popravnom domu ili zatvoru za mlade dodje samo kao doskolovavanje.
pape

#36 Re: OPET PUCNJAVA

Post by pape »

callmethebreeeze wrote:ma stoji sve sto si ti naveo pape, ja sam pisao o tome kako je djuliani u njujorku zaveo red koji je sto puta gori od srajeva, ali ja i dalje mislim da je njena odgovornost moralna.

i u svedskoj postoje raznorazne kazne za maloljetnike, ali nema bas puno onih koji dodju tobe nakon sranja. nekima boravak u popravnom domu ili zatvoru za mlade dodje samo kao doskolovavanje.
Ne samo Djulijani u Njujorku, ... Cohen u Amsterdamu, ... ima mnostvo drugih primjera gdje je moralna odgovornost primaran kriterij na takvim duznostima.
I u Njujorku i Amsterdamu se desavaju sranja, kao sto ce se desavati i u Sarajevu i poslije "mamme", ali ovi ljudi cine sve da ih sprijecavaju, .... osjecaju odgovornost. Ona se okolo slika, reze svilene vrpce, ... shtima tv intervjue sa slinavim novinarcicima tipa onog tomice, ... narucuje novinske izvjestaje da je hvale kako je dala finansijsku podrsku (od para poreskih obveznika) udruzenju za borbu protiv ukoso postavljenih vilerovih goblena, ... :oops:

A sto se tice ovih koji ne dodju tobe nakon zatvorske kazne, jer im zatvor dodje kao doskolovavanje, .... pa ok, .... nekima udje prije u guzicu nego u glavu. Njihov izbor, .... produzis mu doskolovavanje, nek se dozivotno skoluje.
shuriken

#37 Maloljetnici i dalje kolju Sarajevom

Post by shuriken »

Pocinilac nesto mladji
Zrtva neshto starija
za dlaku se izvukao

Maljoljetnik izbo mladića u centru Sarajeva
Josipović smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje mu se ljekari bore za život
13.07.2008. 10:30

Noćas iza ponoći u centru Sarajeva, kod velikog parka, zboden je 21-godišnji Goran Josipović. Njemu je nožem povrede opasne po život nanio A.Č. rođen 1992. godine iz Sarajeva. Josipović je dobio dva uboda nožem u leđa, a jedan u vilicu. Koliko je moguće saznati, on je je smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i još uvijek se nalazi u životnoj opasnosti.

Gdje ste sada vi sto uvedoste policijski sat za maloljetnike?
callmethebreeeze

#38 Re: OPET PUCNJAVA

pape wrote:
callmethebreeeze wrote:ma stoji sve sto si ti naveo pape, ja sam pisao o tome kako je djuliani u njujorku zaveo red koji je sto puta gori od srajeva, ali ja i dalje mislim da je njena odgovornost moralna.

Ne samo Djulijani u Njujorku, ... Cohen u Amsterdamu, ... ima mnostvo drugih primjera gdje je moralna odgovornost primaran kriterij na takvim duznostima.
I u Njujorku i Amsterdamu se desavaju sranja, kao sto ce se desavati i u Sarajevu i poslije "mamme", ali ovi ljudi cine sve da ih sprijecavaju, .... osjecaju odgovornost. Ona se okolo slika, reze svilene vrpce, ... shtima tv intervjue sa slinavim novinarcicima tipa onog tomice, ... narucuje novinske izvjestaje da je hvale kako je dala finansijsku podrsku (od para poreskih obveznika) udruzenju za borbu protiv ukoso postavljenih vilerovih goblena, ... :oops:

A sto se tice ovih koji ne dodju tobe nakon zatvorske kazne, jer im zatvor dodje kao doskolovavanje, .... pa ok, .... nekima udje prije u guzicu nego u glavu. Njihov izbor, .... produzis mu doskolovavanje, nek se dozivotno skoluje.

ja mislim da je kljucni problem kod nas sto je sve izopaceno, krimosi su dzet set, politicari kradu "po zakonu", nikome ne fali nista, a znamo svi da se zmija u glavu ubija. znaci treba poceti kaznjavati s vrha. tesko je reci sprijeciti maloljetnicki kriminal kad su kriminalci na svim nivoima vlasti.
Virtu4l

#39 Maloljetnik izbo nozem mladica u centru Sarajeva

Post by Virtu4l »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/svij ... 94823.aspx

U SAMOM centru Sarajeva, malo iza ponoći, 21-godišnji Goran Josipović zadobio je dva uboda nožem od maloljetnog Č.A, izvijestila je sarajevska policija. Prema izvješću Josipović je zadobio ubodne rana u predjelu leđa te jedan u vilicu. Mladić je hitno prevezen u bolnicu gdje su mu dijagnosticirane povrede opasne po život, a liječnici se i dalje bore za njegov život.

Udario djevojku

Incident se dogodio u neposrednoj blizini Velikog parka, a kako piše sarajevski Dnevni Avaz , Josipović je sjedio na klupi parka u društvu još tri osobe. Druga grupa nalazila se u neposrednoj blizini, a među njima je bio 16-godišnji Č.A. rođen u Sarajevu. Navodno je mladić iz te skupine prišao djevojci koja je bila s Josipovićem, a uslijedila je kratka prepirka u kojoj je djevojka dobila udarac u glavu.

Nastala je tuča između Josipovića i tog mladića, kojeg sarajevska policija i dalje traži. U fizičkom obračunu pridružio se i Č.A. koji je s dva uboda nožem oborio Josipovića na tlo i pobjegao. Nekoliko sati kasnije policija je uhitila Č.A., a njegovog 19-godišnjeg prijatelja K.K. privela je zbog prikrivanja. Krvavi nož nađen je u kući K.K. gdje se skrivao Č.A.

Za sada nisu poznati motivi napada, no policija ističe kako su na dvije klupe parka gdje se sve odigravalo našli veći broj praznih boca različitih alkoholnih pića.
pape

#40 Re: OPET PUCNJAVA

Post by pape »

callmethebreeeze wrote: ja mislim da je kljucni problem kod nas sto je sve izopaceno, krimosi su dzet set, politicari kradu "po zakonu", nikome ne fali nista, a znamo svi da se zmija u glavu ubija. znaci treba poceti kaznjavati s vrha. tesko je reci sprijeciti maloljetnicki kriminal kad su kriminalci na svim nivoima vlasti.
Tesko jeste, .... pogotovo kad nedostaje gradjanske svijesti. Kad se nije u stanju prepoznati da je izlazak na mirne demonstracije, puno vise od puke setnje. A oni su to prepoznali i potrudili se da im se ne smeta u borbi za svoje dzepove.
Samo ih masovan gradjanski neposluh moze omesti u njihovoj misiji.
suncica24

#41 Re: OPET PUCNJAVA

Post by suncica24 »

Dragi djecace... zelim ti da se oporavis, brzo!

Prije dva mjeseca pucano je na druga jer je, slucajno, sjedio u kaficu, u kojem je bivsi iz ljubomore pucao na sadasnjeg.
Prije 3 sedmice ispod prozora izbila je pucnjava, u kojoj je jedan od hahara ranjen.
Prije sedam dana, nakon krace prepirke, potegao se noz, u prolazu na putu po hljeb, i izboden je jedan od njih dvojice.
Neki dan mecka juri 100km/h lokalnom dzadom i same vile me pronosaju da ne budem na predzadnjoj strani Avaza.

Ja se vise ne nerviram.
Ja pokusavam da... prezivim...
Da prezivimo...
Alma Ata

#42 Re: Maloljetnik izbo nozem mladica u centru Sarajeva

Post by Alma Ata »

Kad će se ovakvim događajima stati u kraj? Igrom slučaja poznajem Gorana Josipovića i mogu reći da je dečko primjeran momak ,odličan učenik KŠC-a, a sada student u Zagrebu.Ne znam kako se ovakve stvari događaju uglavnom primjerenim, dobro odgojenim momcima? Ne znam hoće li dobri momci smjeti više izaći na ulicu.Zar se nešto ne može poduzeti da se maloljetnim delikventima stane u kraj?Zamislite mladog sileđiju koji najprije šakom udari djevojku,a kad je njen prijatelj pokuša zaštititi bude izboden! Koliko se još treba dogoditi slučajeva"Denis Mrnjavac",pa da vlasti nešto poduzmu?
fixer

#43 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

poduzeli su oni. ogradili se tako sto su provukli "akcioni plan" koji bi trebao da rijesi problem maloljetnicke delikvencije, a takav plan je jedino pomogao da se zabrani koncert doni ares zbog poreza :? :? a da im uputimo otvoreno pismo u kojem bi ih zamolili da nas upoznaju sa rezultatima njihove borbe protiv delikvencije? :idea:
delightful

#44 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

molim vas da se ova tema koristi za sva slicna desavanja u sarajevu o kojima zelite diskutovati. danas je otvoreno pet posebnih tema o ovom slucaju, svi komentari su prebaceni ovdje. hvala na razumijevanju.
Bosanac in Lederhosen

#45 Re: OPET PUCNJAVA

Post by Bosanac in Lederhosen »

Image Semiha Borovac " Mama" (SDA), Gradonačelnik Sarajeva

Image Samir Silajdzic "Tajo" (SBiH), Premijer Kantona Sarajevo

Image

Image
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 13/07/2008 21:02, edited 1 time in total.
shuriken

#46 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shuriken »

znaci roditelji i ucitelji trebaju odgajat djecu tako
da skruseno gledaju u zemlju, ne dizu pogled,
ako ih neko uvrijedi da kazu hvala,
ako ih neko osamari da okrenu i drugi obraz,
ako ih neko trazi novac ili mobitel, da odmah predaju i da ne gledaju otimaca u oci,
da uvijek nose sa sobom 50ak maraka da otimac ne bi bio nezadovoljan,
da prijatelja ili djevojku ne stite ako ih vrijedjaju ili napadaju vec da odmah pobjegnu.
da ne zovu policiju i ne prijavljuju policiji jer bad guys to odmah saznaju
da ne izlaze od sumraka do zore jer gradom vladaju zombiji
da imaju oko vrata na privjesku zapisane brojeve telefona od ljudi koji imaju istu krvnu grupu

ima li jos koji savjet koji bi mogao povecati sansu za prezivljavanje?
valterbranisarajevo

#47 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Strah od sankcija - zatvora bi mnoge, siguran sam, primirio. Ali kako? Dovoljno je pratiti ovu šprdačinu od izgradnje Zatvora za maloljetnike.. Svaki lokalni šerif ima toliku moć da može bez ikakvih problema "skinuti s dnevnog reda" institucije koje su hijerarhijski iznad njegovog atara. U ovom slučaju vlada FBiH ne može ni početi izgradnju zatvora jer nijedna opština u federaciji ne želi taj zatvor na svojoj teritoriji, a vlada može samo moliti i cviliti -totalni raspad sistema..

I to sve može trajati do mjeseca "limburga".. :(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#48 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

shuriken wrote:znaci roditelji i ucitelji trebaju odgajat djecu tako
ako ih neko trazi novac ili mobitel, da odmah predaju i da ne gledaju otimaca u oci,
da prijatelja ili djevojku ne stite ako ih vrijedjaju ili napadaju vec da odmah pobjegnu.
da imaju oko vrata na privjesku zapisane brojeve telefona od ljudi koji imaju istu krvnu grupu

da se ponašaju prirodno i slušaju nešto narodno :D
shuriken

#49 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shuriken »

PipiDugaDevetka wrote:

da se ponašaju prirodno i slušaju nešto narodno :D
a da se cuvaju onih sto idu desno lijevo i malo im je sarajevo?
fixer

#50 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

ako ti ikad dijete dodje kuci nasutano, zbodeno...reci mu da to nije nista, da ima i gorih stvari u zivotu npr. krst na zlatistu ili dodik i njegova politika u rs-u.
Locked