Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
-
klixober
#26 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Zar je moguce da nema nista u medijima o ovoj nesreci? Ja se sve nadam da cu otvoriti temu i procitati da je djevojka ziva i zdrava.
- Jara
#27 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Misteriozno...komeba wrote:Zar je moguce da nema nista u medijima o ovoj nesreci? Ja se sve nadam da cu otvoriti temu i procitati da je djevojka ziva i zdrava.
-
Nazif_Gljiva
#28 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Ovo je isti događaj, jedino da je potrazimo na ortopediji...Jara wrote: Misteriozno...Nigdje ništa ...da li troje "očevidaca" forumaša govore o istom događaju?
- Jara
#29 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Izgleda da mediji ne zabiljeze sve udese... ništa ne nađoh o jučerašnjoj nesreći na Ilidži (oboreni biciklista ležao na putu, nije izgledao živNazif_Gljiva wrote:Ovo je isti događaj, jedino da je potrazimo na ortopediji...Jara wrote: Misteriozno...Nigdje ništa ...da li troje "očevidaca" forumaša govore o istom događaju?
-
fixer
#30 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
pa gdje ce objaviti sve... pa mogli bi pomisliti da sarajevski kanton nije najuspjesniji kanton, da zivot u njemu nije nimalo siguran.
- Comrad
#31 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Ocito su neki guzonjin sin ovo uradio, pa se sve utaskalo. Auto spuca djevojku u centru grada nigdje nista, a ovamo mi stavlja sliku Yuge 45 kako je sletio u jarak negdje tamo u nekoj pizdohiji. Nema nikakve logike.
- Panthera
#32 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
To je to..."Sredio stari"...Ako ce vas ista utjesiti ja sam u dva navrata na alipasinom polju prisustvovao na par metara razdaljine kada je na slican nacin starcu prosut mozak prije cega je letio par metara u zrak vrteci se ko na olimpijadi, a drugi slucaj zena sa djetetom slican scenarij... neznam valjda se svega nagledali u ratu pa me nije sokiralo...ono pouka pazi kuda i kako hodas jer vozac uvijek vreba...Comrad wrote:Ocito su neki guzonjin sin ovo uradio, pa se sve utaskalo. Auto spuca djevojku u centru grada nigdje nista, a ovamo mi stavlja sliku Yuge 45 kako je sletio u jarak negdje tamo u nekoj pizdohiji. Nema nikakve logike.
-
mojgrad
#33 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
experiment wrote:Sinoć sam svojim očima vidio STRAVIČAN prizor na Marijinom dvoru, kod tramvajske stanice prema Ilidži. Stajao sam na tramvajskoj stanici oko dvadeset do 12... Semafor crven, auta stoje, traka za tramvaj prazna...
Brzinom od, po mojoj procjeni, preko 130km/h iz pravca grada juriiii, čini mi se, Peugeot 206 bordo boje... ulijeće u traku za tramvaj i UDARA djevojku koja je prelazila ulicu. Udara je toliko da ja u životu nisam vidio ništa stravičnije, čak ni u ratu. Djevojka "leti" 5 metara u zrak i pada na cestu. Meni je sve izgledalo kao video animacija, stravično!
Nisam prišao, nisam mogao, ali sam nekoliko trenutaka kasnije iz priče ljudi shvatio da su dva mladića izašli iz auta (to sam vidio), podigli djevojku (koja je nekim čudo, prema priči ostalih ljudi, sama ustala), stavili je u auto i odveli valjda u bolnicu. Na licu mjesta se nastavio saobraćaj (užas!) a tu je ostao džip marke Jeep koji je valjda bio zajedno sa spomenutim Peugeotom, te su valjda dočekali policiju (nadam se, mada sumnjam!).
Ja sam se jedva dovukao do kuće.
Kako je mogla sama ustati nakon tako jakog udara ????? Meni ovo zvuci kao neki naucno-fantasticni film
-
Aprilica
#34 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
U mjesec dana mi se 2 puta slicno moglo desiti, i to u sred Titove, i ko je lud???
Nema mi goreg, neg kad nece da stanu na pj. zebri a bruka raje il na zeleno kada skrecu, jadni oni, klima radi, muzika, ko ce oko pjesaka brinuti, ko im je kriv kad tabanaju
Nema mi goreg, neg kad nece da stanu na pj. zebri a bruka raje il na zeleno kada skrecu, jadni oni, klima radi, muzika, ko ce oko pjesaka brinuti, ko im je kriv kad tabanaju
-
bice_bice
#35 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
U prostorijama JU Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo-Odjeljenje za narkomaniju, izvršen je SKRINING test na narkotike i druge psihoaktivne supstanice u urinu vozača P. A. i tom prilikom utvrđeno da je pozitivan na narkotike i druge psihoaktivne supstanice. Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Olega Čavke P. A. je u 17.00 sati lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa - ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti
- karanana
#36 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
jeli to taj vozac sa pocetka ove teme?bice_bice wrote:U prostorijama JU Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo-Odjeljenje za narkomaniju, izvršen je SKRINING test na narkotike i druge psihoaktivne supstanice u urinu vozača P. A. i tom prilikom utvrđeno da je pozitivan na narkotike i druge psihoaktivne supstanice. Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Olega Čavke P. A. je u 17.00 sati lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa - ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti
- Comrad
#37 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Pa zna li iko kako je ova djevojka? Je li uopste ziva?
-
in33sa
#38 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Nije djevojka, zena.Comrad wrote:Pa zna li iko kako je ova djevojka? Je li uopste ziva?
Ne mogu vjerovati, ja sam tu zenu znao, Esma se zvala, to je punica od Mehmeda Janjosa.
Nevjerovatno nesto. Tek danas cujem od jednog poznanika, da je nju auto udario na Marijin dvoru.
I umrla je, na zalost, podlegla ranama.
-
latinalover
#39 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
a sta se desilo izvrsiocima krivicnog djela?
ima li kakav info?
ima li kakav info?
- Comrad
#40 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Ja fakat ne kontam o cemu se ovdje radi. Pa je li moguce da zenu ubiju u strogom centru grada i da to vidi jos 50-100 ljudi i da se nista ne objavi u novinama, da nema vijesti o pociniocima. Apsolutno nista. 
- terapija
#41 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Vidis da jesteComrad wrote:Ja fakat ne kontam o cemu se ovdje radi. Pa je li moguce da zenu ubiju u strogom centru grada i da to vidi jos 50-100 ljudi i da se nista ne objavi u novinama, da nema vijesti o pociniocima. Apsolutno nista.
Ali bilo je svjedoka i neko je sigurno zapamtio podatke i moze lako lik zaplatiti od nekog placenika, ako vec nece od strane zakona, ima pravde za sve
-
Gang Evil
#42 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
ovo me nimalo ne iznenadjuje...i sam sam mnogo puta bio svjedok takvih situacija,ali mi se jedna urezala u pamcenje..bilo je to prosle godine kod RTV-a..Lik sa mercedesom udara covjeka koji je prelazio preko pjesackog i lomi mu obje noge i uopste se ne zaustavlja...sto je jos gore niko da pridje covjeku da ga pomjeri sa glavne ceste da ga ne udari neko drugi..pored toliko ljudi koji cekaju tramvaj jedino mi je jedna zena pomogla da ga pomjerimo...hvala Bogu covjek se oporavio..ono sto zelim reci je da me ne zabrinjavacovjek,koji je zgazio ovog covjeka,vise me zabrinjavaju ljudi koji sve to nijemo posmatraju umjesto da pomognu unesrecenom...
- Better Man
#43 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Prije par sedmica je kombi u sred Titove udario stariju ženu dok je prelazila ulicu. Žena je na licu mjesta bila mrtva. Grad je pun debila za volanom. Samo jedan primjer iz Kralja Tomislava: Prelaze djevojke ulicu na pješačkom i odjednom im trubi neki papak u daljen od njih stotinjak metara, kao on dolazi treba da mu se sklone, jer mora da proleti sa svojim autom. Ljudi koji su to gledali komentarišu: vidi papka trubi djevojkama na pješačkom. jedini način da se ovakve stvari iskorijene, je da se promjene zakonske norme i da se uvede da osoba koja napravi ovakvo djelo automatski uhapsi i odvede u zatvor gdje će ostati sve do izricanja presude, bez mogučnosti da se brani sa slobode. Minimalna kazna za ovakvo djelo bi trebala biti od 10 godina zatvora, pa na više i da se toj osobi doživotno zabrani upravljanje motornom vozilom i da minimalna oštetna kazna bude 100 hiljada KM. U slućaju da nema novca da plati odštetu, onda bi mu se procjenila imovina koju ima i ista zaplijenila i prodala na javnoj dražbi.
-
in33sa
#44 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Pa kako sarajevskim ulicama caruju debili, debilnim ulicama dohakat mogu samo lezeci policajci.
Ja bi to pukao na svako sto metara svake malo ravnije ceste, pa jurcaj materi idiote nenormalni.
Ja bi to pukao na svako sto metara svake malo ravnije ceste, pa jurcaj materi idiote nenormalni.
- terapija
#45 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Jedini pametan prijiedlogin33sa wrote:Pa kako sarajevskim ulicama caruju debili, debilnim ulicama dohakat mogu samo lezeci policajci.
Samo ni to ne bismo znali napraviti da valja
Ja bi napravio one varijabilne, dakle iza 22:00 po noci, izvlace se iz povrsine puta i ko zeli da se trka, popushio ga je
nesto ovako:
U toku dana je ipak vecina normalnih vozaca na putu i bitno je da se saobracaj odvija glatko, ionako je kriza s guzvom u toku spice
Last edited by terapija on 14/07/2008 10:52, edited 2 times in total.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#46 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
jao užasa ne mogu sebi da dođem
jadna žena, jadne njena djeca i porodica
svako uvijek pođe od sebe, pomisliš tako da ti neko oduzme život
djecu učini siročadima, upropasti tvoje voljene zauvijek jer je stoka uzela neke bobe ili crack i fura po gradu
a naravno da će sve proći bez adekvatne kazne
ono nešto 2 godine, a odleži 4 mjeseca i vani spreman na nova ubistva
zato vrijeme će naši parlamentarci sebi dići plate još 70%, a muriji smanjiti ovlasti
neko je dobro napisao da demokratski procesi na balkanu ne idu baz batinanja stoke i 1000% je u pravu
jadna žena, jadne njena djeca i porodica
svako uvijek pođe od sebe, pomisliš tako da ti neko oduzme život
djecu učini siročadima, upropasti tvoje voljene zauvijek jer je stoka uzela neke bobe ili crack i fura po gradu
a naravno da će sve proći bez adekvatne kazne
ono nešto 2 godine, a odleži 4 mjeseca i vani spreman na nova ubistva
zato vrijeme će naši parlamentarci sebi dići plate još 70%, a muriji smanjiti ovlasti
neko je dobro napisao da demokratski procesi na balkanu ne idu baz batinanja stoke i 1000% je u pravu
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#47 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
a kad nemaju imovine, onda bubreg, slezenu ili šta već treba nekome u Indoneziji ili Kanadi u tom momentuBetter Man wrote:U slućaju da nema novca da plati odštetu, onda bi mu se procjenila imovina koju ima i ista zaplijenila i prodala na javnoj dražbi.
-
b@tto
#48 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
vezano za ovog što je trubio curama,je li na to misliš kad spominješ ovoliku kaznuBetter Man wrote:Prije par sedmica je kombi u sred Titove udario stariju ženu dok je prelazila ulicu. Žena je na licu mjesta bila mrtva. Grad je pun debila za volanom. Samo jedan primjer iz Kralja Tomislava: Prelaze djevojke ulicu na pješačkom i odjednom im trubi neki papak u daljen od njih stotinjak metara, kao on dolazi treba da mu se sklone, jer mora da proleti sa svojim autom. Ljudi koji su to gledali komentarišu: vidi papka trubi djevojkama na pješačkom. jedini način da se ovakve stvari iskorijene, je da se promjene zakonske norme i da se uvede da osoba koja napravi ovakvo djelo automatski uhapsi i odvede u zatvor gdje će ostati sve do izricanja presude, bez mogučnosti da se brani sa slobode. Minimalna kazna za ovakvo djelo bi trebala biti od 10 godina zatvora, pa na više i da se toj osobi doživotno zabrani upravljanje motornom vozilom i da minimalna oštetna kazna bude 100 hiljada KM. U slućaju da nema novca da plati odštetu, onda bi mu se procjenila imovina koju ima i ista zaplijenila i prodala na javnoj dražbi.
- Comrad
#49 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
in33sa wrote:Pa kako sarajevskim ulicama caruju debili, debilnim ulicama dohakat mogu samo lezeci policajci.

Staviti ovakvih nekoliko po gradu i to je to. Staviti jos upozorenja, pa ko hoce da jurca i da sjebe auto, nek jurca. Imaju sad kamere, imaju drotovi, ali kad "racer" razjebe svoje auto nema vece kazne za njega.
- edin_Basket
#50 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
terapija wrote:Jedini pametan prijiedlogin33sa wrote:Pa kako sarajevskim ulicama caruju debili, debilnim ulicama dohakat mogu samo lezeci policajci.
Samo ni to ne bismo znali napraviti da valja![]()
Ja bi napravio one varijabilne, dakle iza 22:00 po noci, izvlace se iz povrsine puta i ko zeli da se trka, popushio ga je
nesto ovako:
e ovako bi za.ebo debile za sva vremena, zao mi je zene i njene porodice, mediji nista o tom ne govore
U toku dana je ipak vecina normalnih vozaca na putu i bitno je da se saobracaj odvija glatko, ionako je kriza s guzvom u toku spice