Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
- sarajevac071
#26 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
sve fol demonstracije su da se natjeraju vladajući da budu odgovorni a stalno se spominje nekakva revolucija rušila bi se vlast postavljala bi se neka nova tito se zaziva komunizam se hvali na sva usta ...
provaljeni ste drugovi i drugarice
-
nikad_izvini
#27 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Nek su tvoji drugovi i drugarice pošteni i po zakonu.Čestitamo, baš nam je dobrosarajevac071 wrote:sve fol demonstracije su da se natjeraju vladajući da budu odgovorni a stalno se spominje nekakva revolucija rušila bi se vlast postavljala bi se neka nova tito se zaziva komunizam se hvali na sva usta ...
-
_studio54
#28 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Stolac92 wrote:Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
26.06.2008
Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u borbi sa ciljem da strpamo bandu u zatvor! Smatramo da su najodgovorniji krivci za ovakvo stanje u našem društvu sljedeće kriminalne organizacije: SDA, SBiH, SDP, HDZ, HDZ 1990, SNSD, SDS, PDP i SRS... Rukovodstva ovih kriminalnih organizacija trebaju odgovarati za sva zlodjela koja su počinili u zadnjih 18 godina. Ove kriminalne organizacije treba zabraniti i oduzeti im svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Nevinim članovima ovih kriminalnih organizacija treba detaljno predočiti koliko su novca ove kriminalne organizacije ukrale od građana Bosne i Hercegovine. Naša borba će biti dugotrajna, beskompromisna i žestoka. Svakim danom sve teže živimo i kao robovi imamo samo mogućnost da se dignemo i pobunimo protiv ovih
kriminalnih organizacija koje nas drže u okovima.
Zajedno do pobjede!
Pokret DOSTA!
Postoje četiri mogućnosti:
1. Manijakalno čitanje Avaza ti je uništilo elementarnu sposobnost rasuđivanja.
2. Plaćen si od strane fašistoida iz SDA i SZBiH da metodom izjednačavanja svih strana nepismenom biračkom stadu daš do znanja da su svi isti. A kad su već svi isti (lopovi i bitange), onda ajmo glasati za svoje primitivce. Bolje da me jebe Mujo nego Pero.
3.Ti bi se borio, ali nemaš muda ići do kraja. Što ako te Avaz prozove da si Lagumdžijin plaćenik. Uh, onda će te krezube komšinice tuć kišobranom po glavi, svaka šuša će ti jebavat majku. Dakle - bolje malo jebat mater i Lagumdžiji, za svaki slučaj.
4. Ograničen si.
Moram priznati da sam najbliži ideji da su sve četiri navedene tačke pomalo istinite.
Inače je taj takozvani "Pokret Dosta" leglo bezveznjaka i nesposobnih mediokriteta koji nemaju kapaciteta za izvršavanje promjena u kućnom savjetu, a kamoli na široj političkoj sceni. Ako već optužuješ Lagumdžiju za loše izborne rezultate SDP-a, onda istom metodom pljuni samom sebi u facu, jer je taj tragikomični pokret, čijim se aktivistom predstavljaš, zaslužio ući u anale demokratske gluposti kao najbjednija i najnesposobnija skupina demonstranata ikad viđena na tlu Europe.
Ajd vozdra.
- Drvosjeca iz Dejcica
#29 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Steta...Stolac92 wrote:Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
26.06.2008
Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u borbi sa ciljem da strpamo bandu u zatvor! Smatramo da su najodgovorniji krivci za ovakvo stanje u našem društvu sljedeće kriminalne organizacije: SDA, SBiH, SDP, HDZ, HDZ 1990, SNSD, SDS, PDP i SRS... Rukovodstva ovih kriminalnih organizacija trebaju odgovarati za sva zlodjela koja su počinili u zadnjih 18 godina. Ove kriminalne organizacije treba zabraniti i oduzeti im svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Nevinim članovima ovih kriminalnih organizacija treba detaljno predočiti koliko su novca ove kriminalne organizacije ukrale od građana Bosne i Hercegovine. Naša borba će biti dugotrajna, beskompromisna i žestoka. Svakim danom sve teže živimo i kao robovi imamo samo mogućnost da se dignemo i pobunimo protiv ovih
kriminalnih organizacija koje nas drže u okovima.
Zajedno do pobjede!
Pokret DOSTA!
Pokret Dosta je mogao uraditi i pokrenuti pozitivne procese u drustvu, na zalost ovakvim nebuloznim, neargumentovanim, krajnje naivnim i utopijskim izjavama sami sebe diskredituju.
-
WizzardFromBOZ
#30 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
ovo mi izgleda kao da se bruce lee bori protiv onih sto imaju atomsku bombu i slicno "rucno naoruzanje"......da strpamo bandu u zatvor! Smatramo da su najodgovorniji krivci za ovakvo stanje u našem društvu sljedeće kriminalne organizacije: SDA, SBiH, SDP, HDZ, HDZ 1990, SNSD, SDS, PDP i SRS...
-
Energični leptir
#31 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Inače je taj takozvani "Pokret Dosta" leglo bezveznjaka i nesposobnih mediokriteta koji nemaju kapaciteta za izvršavanje promjena u kućnom savjetu, a kamoli na široj političkoj sceni.
-
Energični leptir
#32 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
A odmah za njima "građani", u čijoj je strategiji koordinacija traženja ostavke Samira Silajdžića do 2017 -a ako to ne upali nacrtaće se još jedan duhoviti transparent. Eto... još da se nisu poklali međusobno, svima bi na bolje bilo... siguran sam. 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#33 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Meni je super kad se konkretno kritikuje, kad se neko naljepi al s razlogom i kad se kaze nesto u stilu "trebalo je ili moglo je ovako bolje"...
ali dragi moji "kriticari", jesmo li toliko nezreli da svaka kritika izgleda kao

ali dragi moji "kriticari", jesmo li toliko nezreli da svaka kritika izgleda kao

-
clone033
#34 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Kada je pokrenut pokret Dosta, onda su se ljudi okupljali u vrlo malom broju ispred zgrade parlamenta, pored ljudi iz pokreta Dosta bila je jos nekolicina penzionera. Iako nisam clan navedenog pokreta prisustvovao sam par puta tim okupljanjima. Vecinu forumasa koji su se prikljucili pokretu sam tu i upoznao, ali neke koji sada sebi uzimaju za pravo da kritiziraju prvi put cujem. Eh onda su se desile masovne demonstracije na koje je bilo IN ici, i svi su bili za smjene itd itd. E onda su svima dosadile te demonstracije, jer nisu pokazale rezultate u expresnom roku, pa je sada najlakse od kuce i od stola pametovati ljudima koji nesto pokusavaju promjeniti i bore se za bolju drzavu i bolji zivot.
Iako sam clan SDP, imam uzasno lose misljenje o istoj stranci, prvenstveno radi dozivotnog samoproglasenog predsjednika iste stranke, i iako sam pripadnik nacije koju nazivaju OSTALI (jer mi ne daju pravo da se izjasnjavam kao BOSANAC) na strani sam porodica Alzirske grupe. I misljenja sam da SDP treba biti u istom kosu zajedno sa ostalim stranka koje su sada na vlasti, jer nisu nista postigli, samo su svoje simpatizere otjerali, a mogli su svasta uraditi samo da su htjeli.
Prema tome gospodo koja napadate i kritizirate DOSTASE zapitajte se sta ste to VI uradili da biste promjenili situaciju u kojoj se nalazimo, i onda dodjite sa konkretnim idejama i prijedlozima pa cu Vas shvatiti malo ozbiljnije, jer do sada mi licite samo na razmazene tinejdzere.
Iako sam clan SDP, imam uzasno lose misljenje o istoj stranci, prvenstveno radi dozivotnog samoproglasenog predsjednika iste stranke, i iako sam pripadnik nacije koju nazivaju OSTALI (jer mi ne daju pravo da se izjasnjavam kao BOSANAC) na strani sam porodica Alzirske grupe. I misljenja sam da SDP treba biti u istom kosu zajedno sa ostalim stranka koje su sada na vlasti, jer nisu nista postigli, samo su svoje simpatizere otjerali, a mogli su svasta uraditi samo da su htjeli.
Prema tome gospodo koja napadate i kritizirate DOSTASE zapitajte se sta ste to VI uradili da biste promjenili situaciju u kojoj se nalazimo, i onda dodjite sa konkretnim idejama i prijedlozima pa cu Vas shvatiti malo ozbiljnije, jer do sada mi licite samo na razmazene tinejdzere.
- zlatiborka
#35 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
clone033 wrote:Kada je pokrenut pokret Dosta, onda su se ljudi okupljali u vrlo malom broju ispred zgrade parlamenta, pored ljudi iz pokreta Dosta bila je jos nekolicina penzionera. Iako nisam clan navedenog pokreta prisustvovao sam par puta tim okupljanjima. Vecinu forumasa koji su se prikljucili pokretu sam tu i upoznao, ali neke koji sada sebi uzimaju za pravo da kritiziraju prvi put cujem. Eh onda su se desile masovne demonstracije na koje je bilo IN ici, i svi su bili za smjene itd itd. E onda su svima dosadile te demonstracije, jer nisu pokazale rezultate u expresnom roku, pa je sada najlakse od kuce i od stola pametovati ljudima koji nesto pokusavaju promjeniti i bore se za bolju drzavu i bolji zivot.
-
Stolac92
#36 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Od srca ti hvala...clone033 wrote:Kada je pokrenut pokret Dosta, onda su se ljudi okupljali u vrlo malom broju ispred zgrade parlamenta, pored ljudi iz pokreta Dosta bila je jos nekolicina penzionera. Iako nisam clan navedenog pokreta prisustvovao sam par puta tim okupljanjima. Vecinu forumasa koji su se prikljucili pokretu sam tu i upoznao, ali neke koji sada sebi uzimaju za pravo da kritiziraju prvi put cujem. Eh onda su se desile masovne demonstracije na koje je bilo IN ici, i svi su bili za smjene itd itd. E onda su svima dosadile te demonstracije, jer nisu pokazale rezultate u expresnom roku, pa je sada najlakse od kuce i od stola pametovati ljudima koji nesto pokusavaju promjeniti i bore se za bolju drzavu i bolji zivot.
-
Stolac92
#37 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Maida Ćupina: Nevesinje, suprug, silovanje, progon, djeca... Obećanja?
Postovana gospodo,
na strajk sam otisla sa namjerom da se obratim strajkasima sa dolje napisanim tekstom.
Receno mi je da nisam najavljena, te da se zbog toga ne mogu obratiti masi. insistirala sam da budem uvrstena pod tacku obracanja "razno". Zbog toga je gosp. Bajrovic ( ili Bajramovic ) iz Organizacionog odbora trazio da procitam tekst kojim se zelim obratiti strajkasima, a nakon sto ga je cuo, insistirao je da odem sa bine, jer "...on ne zna ko sam i koje su mi namjere..."
Zatim sam se sa istom molbom obratila gđi Kati, također iz Organizacionog odbora, pa gosp. Biberu. Oboje su me odbili. Posto i dalje nisam zeljela da odem sa bine, gosp Bajrovic (Bajramovic?) je pozvao policiju. Odstupila sam kako bih se spasila ponizenja.
"Danas smo dosli da trazimo milostinju. Ne, radnicka klaso, mi nemamo sta moliti. Pravo na rad je nase zagarantirano pravo. I tu nema sta da se moli. Okupimo se ovako da ih otjeramo odakle su i dosli.- u anonimnost., u njihove predratne zivote. Znam mnoge od ovih sto nam danas kroje kapu. Do rata su zivjeli prosjecno, bili radnici u uredjenom sistemu i niko im nije oduzimao ikakva prava. A danas nam rade o glavi, uzeli su nam dostojanstvo, istjerali nam djecu na ulice, stavili im oruzje u ruke, drogu, alkohol i traume u glavu. Mi i nase porodice smo odraz sistema u kojem zivimo, a mi zivimo na rubu bijede. Sistem koji oni grade je jad za sve osim njih, za one koji su ih svojim golim zivotima sjeli u udobne fotelje, u vile, luksuzne automobile, u jahte. Otvorili smo im ziro-racune po svijetu i oni uzivaju sa nasim novcem.Stanimo im na put, iskupimo se ovdje i istjerajmo ih iz parlamenta, vlade, ministarstava. Ne izlazimo na izbore, bojkotujmo sve sto oni kreiraju.Vidite sta rade decertificiranim policajcima, demobilisanim borcima. Neka osjete kako je biti sa ove strane prozora.
Oni sklapaju koalicije i prijavljuju se na izbore, pa ljudi, 80 je politickih stranaka. A znate li ko finansira stranke?- one se finansiraju iz budzeta, u kojem za nas nema novca. Kome vjerovati? I nevladine organizacije su pljackaske organizacije, koje kradu populaciju koju zastupaju. Oni su uvijek uz vlast jer se finansiraju iz istog budzeta, i to sve po dogovoru.
Znam da je Haris Silajdzic na proslim izborima kupio glasove od predsjednice Udruzenja Zene zrtve rata i to za 25 osmomartovskihvecera u Parku princeva. Haris sada hara, a zrtve ostaju zrtve.
Jesu li vladari i predsjednici udruzenja bez stanova, jesu li njihova djeca gladna? Nedzad Brankovic sada i ne zna koliki mu je stan. Zasto bi, kada ga je dzaba dobio? Ali sigurna sam da zna koliki mu je bio prijeratni stan u Urijan Dedinoj ulici na Sokbunaru, jer je tada, u sredjenoj drzavi, placao kiriju, a kirija se placa po kvadraturi.
Probudite se i pogledajte oko sebe. Sada nasi politicari govore da nece napustiti fotelje, jer smo ih mi izabrali. Bojkot je zato rjesenje, ne birajmo ih vise. Vjerujte, gore nam ne moze biti, a ljudi su se bojkotom izborili i protiv gorih nemani. Crnci su sedamdesetih ukuinuli aparthejd bojkotom, mozemo i mi ukinuti njih."
Postovana gospodo,
na strajk sam otisla sa namjerom da se obratim strajkasima sa dolje napisanim tekstom.
Receno mi je da nisam najavljena, te da se zbog toga ne mogu obratiti masi. insistirala sam da budem uvrstena pod tacku obracanja "razno". Zbog toga je gosp. Bajrovic ( ili Bajramovic ) iz Organizacionog odbora trazio da procitam tekst kojim se zelim obratiti strajkasima, a nakon sto ga je cuo, insistirao je da odem sa bine, jer "...on ne zna ko sam i koje su mi namjere..."
Zatim sam se sa istom molbom obratila gđi Kati, također iz Organizacionog odbora, pa gosp. Biberu. Oboje su me odbili. Posto i dalje nisam zeljela da odem sa bine, gosp Bajrovic (Bajramovic?) je pozvao policiju. Odstupila sam kako bih se spasila ponizenja.
"Danas smo dosli da trazimo milostinju. Ne, radnicka klaso, mi nemamo sta moliti. Pravo na rad je nase zagarantirano pravo. I tu nema sta da se moli. Okupimo se ovako da ih otjeramo odakle su i dosli.- u anonimnost., u njihove predratne zivote. Znam mnoge od ovih sto nam danas kroje kapu. Do rata su zivjeli prosjecno, bili radnici u uredjenom sistemu i niko im nije oduzimao ikakva prava. A danas nam rade o glavi, uzeli su nam dostojanstvo, istjerali nam djecu na ulice, stavili im oruzje u ruke, drogu, alkohol i traume u glavu. Mi i nase porodice smo odraz sistema u kojem zivimo, a mi zivimo na rubu bijede. Sistem koji oni grade je jad za sve osim njih, za one koji su ih svojim golim zivotima sjeli u udobne fotelje, u vile, luksuzne automobile, u jahte. Otvorili smo im ziro-racune po svijetu i oni uzivaju sa nasim novcem.Stanimo im na put, iskupimo se ovdje i istjerajmo ih iz parlamenta, vlade, ministarstava. Ne izlazimo na izbore, bojkotujmo sve sto oni kreiraju.Vidite sta rade decertificiranim policajcima, demobilisanim borcima. Neka osjete kako je biti sa ove strane prozora.
Oni sklapaju koalicije i prijavljuju se na izbore, pa ljudi, 80 je politickih stranaka. A znate li ko finansira stranke?- one se finansiraju iz budzeta, u kojem za nas nema novca. Kome vjerovati? I nevladine organizacije su pljackaske organizacije, koje kradu populaciju koju zastupaju. Oni su uvijek uz vlast jer se finansiraju iz istog budzeta, i to sve po dogovoru.
Znam da je Haris Silajdzic na proslim izborima kupio glasove od predsjednice Udruzenja Zene zrtve rata i to za 25 osmomartovskihvecera u Parku princeva. Haris sada hara, a zrtve ostaju zrtve.
Jesu li vladari i predsjednici udruzenja bez stanova, jesu li njihova djeca gladna? Nedzad Brankovic sada i ne zna koliki mu je stan. Zasto bi, kada ga je dzaba dobio? Ali sigurna sam da zna koliki mu je bio prijeratni stan u Urijan Dedinoj ulici na Sokbunaru, jer je tada, u sredjenoj drzavi, placao kiriju, a kirija se placa po kvadraturi.
Probudite se i pogledajte oko sebe. Sada nasi politicari govore da nece napustiti fotelje, jer smo ih mi izabrali. Bojkot je zato rjesenje, ne birajmo ih vise. Vjerujte, gore nam ne moze biti, a ljudi su se bojkotom izborili i protiv gorih nemani. Crnci su sedamdesetih ukuinuli aparthejd bojkotom, mozemo i mi ukinuti njih."
-
Umjetnik a
#38 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
komeba wrote:Mogu li znati po kojem je osnovu SDP u skupini navedenih stranaka?
je li se ti šališ
-
The__Doctor
#39 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Vjerujem ovakvim nevladinim organizacijama isto ko sto vjerujem Nedjadu Brankovicu 
- bpsang
#40 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
da je drug ziv svi bi oni tucali kamen na Golom otoku,
i za one kojima je sad dobro, al dolazi dzavo po svoje

-
kijameta
#41 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Energični leptir wrote:Inače je taj takozvani "Pokret Dosta" leglo bezveznjaka i nesposobnih mediokriteta koji nemaju kapaciteta za izvršavanje promjena u kućnom savjetu, a kamoli na široj političkoj sceni.
-
Stolac92
#42 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Čudi me što napadi dolaze samo od SDP-ovaca... Zar su na ovom forumu samo SDP-ovci?
-
Stolac92
#43 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Ma ne dolazi država po ništa... Ovako može još 50 godina... Ako je Lagumdžijin SDP ili Fadilova "Njihova Stranka" alternativa ovoj i ovakvoj vlasti onda možemo još 50 godina čekati da država dođe po svoje...100_KA wrote:da je drug ziv svi bi oni tucali kamen na Golom otoku,
-
Stolac92
#44 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Pokret DOSTA! nije NVO, ali to tebi nije ni važno, jer ti vjeruješ samo SDP-ovim organizacijama... Dijalog suvišan!The__Doctor wrote:Vjerujem ovakvim nevladinim organizacijama isto ko sto vjerujem Nedjadu Brankovicu
Last edited by Stolac92 on 28/06/2008 11:20, edited 1 time in total.
- suncica24
#45 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Stolac: Nije se rodio ko je tebi ugodio 
- madner
#46 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
ParaNojasuncica24 wrote:Stolac: Nije se rodio ko je tebi ugodio
-
Stolac92
#47 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Hahaha... Dobra ti ova... ali među trenutnim političkim strankama je stvarnost takva kakva je... Možemo je prihvatiti ili pretvarati se da nije tako. Sve dok se pretvaramo da nije tako političari će se mijenjati, a stanje u društvu će biti sve gore...suncica24 wrote:Stolac: Nije se rodio ko je tebi ugodio
I da ti odgovorim... Jest se rodila koja je meni ugodila!
- Prpa.ba
#48 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Sumnjam da ste vi, uz duzno postovanje, ikakav faktor pa da vas neko napada.Stolac92 wrote: Najviše napada na Pokret DOSTA! općenito
i putem medija su dolazili upravo od strane SDP-a...
Drugovi i drugarice su provaljeni 1990. Sada vidimo blagotvorne ucinkesarajevac071 wrote:provaljeni ste drugovi i drugarice
- vee-jay
#49 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Napusti stranku, imas alternativa dovoljno. Zivis u demokratiji, mozes uvijek birati onoga koji ti je bolji. Btw. Alzirsku grupu nije samo SDP izrucio i da se razumijes i malo u politiku, znao bi, da bi je i Tito izrucio da je bio u istoj situaciji.clone033 wrote:Kada je pokrenut pokret Dosta, onda su se ljudi okupljali u vrlo malom broju ispred zgrade parlamenta, pored ljudi iz pokreta Dosta bila je jos nekolicina penzionera. Iako nisam clan navedenog pokreta prisustvovao sam par puta tim okupljanjima. Vecinu forumasa koji su se prikljucili pokretu sam tu i upoznao, ali neke koji sada sebi uzimaju za pravo da kritiziraju prvi put cujem. Eh onda su se desile masovne demonstracije na koje je bilo IN ici, i svi su bili za smjene itd itd. E onda su svima dosadile te demonstracije, jer nisu pokazale rezultate u expresnom roku, pa je sada najlakse od kuce i od stola pametovati ljudima koji nesto pokusavaju promjeniti i bore se za bolju drzavu i bolji zivot.
Prema tome gospodo koja napadate i kritizirate SDP zapitajte se sta ste to VI uradili da biste promjenili situaciju u kojoj se nalazimo, i onda dodjite sa konkretnim idejama i prijedlozima pa cu Vas shvatiti malo ozbiljnije, jer do sada mi licite samo na razmazene tinejdzere.
-
Stolac92
#50 Re: Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!
Prpa.ba... svjesni smo mi da nismo nikakav faktor, ali vjeruj mi da nas napadaju i pokušavaju kupiti... To je po onom američkom principu da se uništi sve na početku što bi nekad u budućnosti moglo biti prijetnja. Bljutave laži u Slobodnoj Bosni je lično naručio Zlatko Lagumdžija... Nismo ni utopisti ni idealisti, nego samo realno gledamo na trenutno stanje... Da li se nešto može promijeniti? Sada ne može i trebat će mnogo vremena da budemo u situaciji kad će biti moguće nešto promijeniti, ali ovaj očaj ne znači da moramo zatvoriti oči i začepiti usta! Šuti i trpi je parola robova!