Premijer liga - prelazni rok
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Meshtar
#26 Re: Premijer liga - prelazni rok
O sumama stvarno niko ništa ne zna, to ovdje nije transparentno. A to za rusiju, misliš godišnja plata? Pa bolji igrači vjerovatno imaju toliko. Mada nisam siguran da je to prosjek. Recimo Darijo Srna ima sa Shakhtar-om (Ukrajina) ugovor na 4 godine i prima oko 2,5 miliona dolara godišnje, a on tamo važi za extra zvijezdu i vjerovatno je među plaćenijim igračima. Ruski tajkuni jako dobro plaćaju, mada nisam siguran kažem ti za taj prosjek od 500.000 eura.
-
callmethebreeeze
#27 Re: Premijer liga - prelazni rok
to sam citao u jednom svedskom dnevnom listu. jedan sved koji igra u rubin kazanu kaze da je prosjecna neto plata 6,5 milona svedskih kruna. to je jace od 650 000 eura.Meshtar wrote:O sumama stvarno niko ništa ne zna, to ovdje nije transparentno. A to za rusiju, misliš godišnja plata? Pa bolji igrači vjerovatno imaju toliko. Mada nisam siguran da je to prosjek. Recimo Darijo Srna ima sa Shakhtar-om (Ukrajina) ugovor na 4 godine i prima oko 2,5 miliona dolara godišnje, a on tamo važi za extra zvijezdu i vjerovatno je među plaćenijim igračima. Ruski tajkuni jako dobro plaćaju, mada nisam siguran kažem ti za taj prosjek od 500.000 eura.
-
elSaik
#28 Re: Premijer liga - prelazni rok
Pa kad imaju najbogatije klubove u Europi. Puni su para, šta je njima izdvojiti par stotina hiljada eura godišnje po igraču.callmethebreeeze wrote:to sam citao u jednom svedskom dnevnom listu. jedan sved koji igra u rubin kazanu kaze da je prosjecna neto plata 6,5 milona svedskih kruna. to je jace od 650 000 eura.Meshtar wrote:O sumama stvarno niko ništa ne zna, to ovdje nije transparentno. A to za rusiju, misliš godišnja plata? Pa bolji igrači vjerovatno imaju toliko. Mada nisam siguran da je to prosjek. Recimo Darijo Srna ima sa Shakhtar-om (Ukrajina) ugovor na 4 godine i prima oko 2,5 miliona dolara godišnje, a on tamo važi za extra zvijezdu i vjerovatno je među plaćenijim igračima. Ruski tajkuni jako dobro plaćaju, mada nisam siguran kažem ti za taj prosjek od 500.000 eura.
-
Eborg
#29 Re: Premijer liga - prelazni rok
Neki igrachi Zrinjskog imaju oko 450 KM,bilo je jednom u nekom chlanku...Ilija Prodanovic chini mi se,je li on josh uvijek tamo?
-
kvicbu
#30 Re: Premijer liga - prelazni rok
nije ilija vise dole...ali znam da je plata u zrinjskom, ovi glavni igraci imaju ja mislim 600KM mjesecno, nekima je to i manje, pa je mozda ilija bio medju tim i dobivao 450km... tu su jos premije za osvojenih 12 bodova iz 4 utakmice 1200 km po igracu, a kako je to nemoguce ostvariti, onda se razmjerno osvojenim bodovima ove premije smanjuju... i mislim da ovi imalo bolji igraci imaju ugovor nekakav, koji se isplacuje 3 puta godisnje, a za cife ugovora neznam nista....Eborg wrote:Neki igrachi Zrinjskog imaju oko 450 KM,bilo je jednom u nekom chlanku...Ilija Prodanovic chini mi se,je li on josh uvijek tamo?
-
Fordas
#31 Re: Premijer liga - prelazni rok
Sejo je solidan igrac, pogotovo je proigrao zadnju polusezonu ali je pravi jad od covjeka. Zato je i potpisao za zeljeznicar, dobio 'obecanje' o premijama i redovnim platama dok mu u Sarajevu nije isplaceno nekoliko premija..a vjerovatno se nada i skorim evropskim utakmicamaShonfon wrote:Sead Bucan presao iz Sarajeva u Zelju! Vase misljenje?!
-
belissima
#32 Re: Premijer liga - prelazni rok
Milan Muminovic iz FK Slavije danas u 13:30 h potpisuje za FK Sarajevo,uskoro potpis i Darka Spalevica!
- dzipalo_junuz
#33 Re: Premijer liga - prelazni rok
Pokradose oni boga oca i u zelji i u sarajevu, ja neznam kako samo vama Faruk T ne otjera vise onoga Samira koji vam je zlo kluba, kod nas je isto takva situacija, dovode se igraci koji se odma prodaju i klub vidi 20 % transfera, navodno su neki ozbiljniji ljudi usli u upravu pa se mozda covjek moze i nadati necemu ali tesko..
Pojacanja, znaci bas pojacanja je neko nabrojao ranije ovo ostalo u 5 deka...
p.s Manijaci hladne glave vam govorim ne radujte se previse Bucanu niste vi njega jos upoznali
Pojacanja, znaci bas pojacanja je neko nabrojao ranije ovo ostalo u 5 deka...
p.s Manijaci hladne glave vam govorim ne radujte se previse Bucanu niste vi njega jos upoznali
- dzipalo_junuz
#34 Re: Premijer liga - prelazni rok
Nemoj zezati, jel to sigurno ili mahalska?belissima wrote:Milan Muminovic iz FK Slavije danas u 13:30 h potpisuje za FK Sarajevo,uskoro potpis i Darka Spalevica!
- dzipalo_junuz
#36 Re: Premijer liga - prelazni rok
Konacno dobra vijest, ovaj muminovic je strasan igrac, kad god smo igrali sa slavijom bio je ubjedljivo najbolji igrac, jos kad bi spalevic ali...Sigurno ceka vani odlazak standardnobelissima wrote:100 %!!!
-
belissima
#37 Re: Premijer liga - prelazni rok
Odlican igrac,bas kakav nam treba!
- Gandalf
#38 Re: Premijer liga - prelazni rok
U našoj ligi postoje 2 tipa igrača : levati koji preko nekakvih štela i mutnih radnji dođu nekako do poljske i levatine koje ostaju da nas frustriraju svojim neznanjem
- a plate su kriminalne pa nije ni čudo što je ova liga 'vako slaba a igrači maksimalno nepotkovani tehnikom i fizičkom spremom
- al' šta ćeš drugo vikendom radit nego otić' na tekmu svog tima koji se "pojačao" igračima iz kantonalne lige 
-
kamerunac
#39 Re: Premijer liga - prelazni rok
Milan Muminović novi igrač FK Sarajevo
Danas u 13:30 u prostorijama kluba, bivši igrač Slavije i mlade reprezentacije BiH, Milan Muminović potpisao je dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.
Danas u 13:30 u prostorijama kluba, bivši igrač Slavije i mlade reprezentacije BiH, Milan Muminović potpisao je dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.
-
belissima
#40 Re: Premijer liga - prelazni rok
FK Sarajevo i Matija Matko u pregovorima oko prelaska ovog igraca u SVETI BORDO DRES!!!
- Layne
#41 Re: Premijer liga - prelazni rok
M treba mu hebat mater, nakon onakvog napuštanja svetog dresa, ja ga ne bi vratio!belissima wrote:FK Sarajevo i Matija Matko u pregovorima oko prelaska ovog igraca u SVETI BORDO DRES!!!
-
belissima
#42 Re: Premijer liga - prelazni rok
Druze ovo ti je vrijeme takvo,ide se gdje se bolje placa...stavi sebe u tu situaciju...
- Layne
#43 Re: Premijer liga - prelazni rok
Ma način na koji je otišao, al mi smo taki klubovi, daj nam bilo kakvog igrača, vraćaju se svi kad izgube mjesto u nekom timu i potpisuju na pola godine, to mene nervira. Ja ne bi nijednom dao da se vrati makar ispali iz lige! Sad još kad Obuću vratebelissima wrote:Druze ovo ti je vrijeme takvo,ide se gdje se bolje placa...stavi sebe u tu situaciju...
-
belissima
#44 Re: Premijer liga - prelazni rok
I to je vrlo moguce
,i Ihtijarevic s njim u paketu,kao i sto su otisli
...sta mozemo...takva su vremena..valjda dodju i bolja vremena pa dovedemo Arshavina i Podolskog u paketu 
-
Eborg
#45 Re: Premijer liga - prelazni rok
Koliko mi je poznato Matko pregovara i sa nekim klubom iz Becha...
Nidje veze...Ispalio momak Chelik,Sarajevo,Zrinjski i evo sad ce izgleda opet sve ponovo...
Nidje veze...Ispalio momak Chelik,Sarajevo,Zrinjski i evo sad ce izgleda opet sve ponovo...
-
belissima
#46 Re: Premijer liga - prelazni rok
Pregovara i sa FK Sarajevom...ko vise ponudi...normala...
- edin_Basket
#47 Re: Premijer liga - prelazni rok
pregovara i sa Zeljom-navodno, isto kao i sa vama-navodno. I??? sta da potpise??? jebo ovo, dobro je neko reko-NEMA NIKO NIKAKAV PLAN
- strong69
#48 Re: Premijer liga - prelazni rok
Zbog odlaska Matka iz Sarajeva kriva je Uprava 100%. Momak je zelio ostati ali pojedinci su radije htjeli par hiljada KM u dzepu...Layne wrote:M treba mu hebat mater, nakon onakvog napuštanja svetog dresa, ja ga ne bi vratio!belissima wrote:FK Sarajevo i Matija Matko u pregovorima oko prelaska ovog igraca u SVETI BORDO DRES!!!
Podrzavam njegov povratak a svakako sam protiv povratka Obuce, Ihtijarevica i drugih iscrpljenih i isluzenih igraca koji nemaju volje da igraju u nasoj Ligi a vracaju se jer tu uvijek mogu kao kod kuce da se vrate...
Najvise volim ove situacije kao sa Muminovicem, Ugovor 3 godine, obestecenje odrediti i zdravo.
- Gandalf
#49 Re: Premijer liga - prelazni rok
Matko superstar - dribla sve klubove k'o malu djecu - isto će to raditi za 6 mjeseci - a ja ligeedin_Basket wrote:pregovara i sa Zeljom-navodno, isto kao i sa vama-navodno. I??? sta da potpise??? jebo ovo, dobro je neko reko-NEMA NIKO NIKAKAV PLAN
- -danTe-
#50 Re: Premijer liga - prelazni rok
ja mislim da je spalevic jedan od boljih igraca premier lige i ako bi on doso bilo bi dobro...belissima wrote:Milan Muminovic iz FK Slavije danas u 13:30 h potpisuje za FK Sarajevo,uskoro potpis i Darka Spalevica!