Premijer liga - prelazni rok

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Meshtar

#26 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by Meshtar »

O sumama stvarno niko ništa ne zna, to ovdje nije transparentno. A to za rusiju, misliš godišnja plata? Pa bolji igrači vjerovatno imaju toliko. Mada nisam siguran da je to prosjek. Recimo Darijo Srna ima sa Shakhtar-om (Ukrajina) ugovor na 4 godine i prima oko 2,5 miliona dolara godišnje, a on tamo važi za extra zvijezdu i vjerovatno je među plaćenijim igračima. Ruski tajkuni jako dobro plaćaju, mada nisam siguran kažem ti za taj prosjek od 500.000 eura.
callmethebreeeze

#27 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by callmethebreeeze »

Meshtar wrote:O sumama stvarno niko ništa ne zna, to ovdje nije transparentno. A to za rusiju, misliš godišnja plata? Pa bolji igrači vjerovatno imaju toliko. Mada nisam siguran da je to prosjek. Recimo Darijo Srna ima sa Shakhtar-om (Ukrajina) ugovor na 4 godine i prima oko 2,5 miliona dolara godišnje, a on tamo važi za extra zvijezdu i vjerovatno je među plaćenijim igračima. Ruski tajkuni jako dobro plaćaju, mada nisam siguran kažem ti za taj prosjek od 500.000 eura.
to sam citao u jednom svedskom dnevnom listu. jedan sved koji igra u rubin kazanu kaze da je prosjecna neto plata 6,5 milona svedskih kruna. to je jace od 650 000 eura.
elSaik

#28 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by elSaik »

callmethebreeeze wrote:
Meshtar wrote:O sumama stvarno niko ništa ne zna, to ovdje nije transparentno. A to za rusiju, misliš godišnja plata? Pa bolji igrači vjerovatno imaju toliko. Mada nisam siguran da je to prosjek. Recimo Darijo Srna ima sa Shakhtar-om (Ukrajina) ugovor na 4 godine i prima oko 2,5 miliona dolara godišnje, a on tamo važi za extra zvijezdu i vjerovatno je među plaćenijim igračima. Ruski tajkuni jako dobro plaćaju, mada nisam siguran kažem ti za taj prosjek od 500.000 eura.
to sam citao u jednom svedskom dnevnom listu. jedan sved koji igra u rubin kazanu kaze da je prosjecna neto plata 6,5 milona svedskih kruna. to je jace od 650 000 eura.
Pa kad imaju najbogatije klubove u Europi. Puni su para, šta je njima izdvojiti par stotina hiljada eura godišnje po igraču. :mrgreen: Pa premija Zenitovim za prolaz Bayerna je čini mi se bila 400.000€ po igraču, igrao ili ne igrao taj dan, svejedno.
Eborg

#29 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by Eborg »

Neki igrachi Zrinjskog imaju oko 450 KM,bilo je jednom u nekom chlanku...Ilija Prodanovic chini mi se,je li on josh uvijek tamo?
kvicbu

#30 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by kvicbu »

Eborg wrote:Neki igrachi Zrinjskog imaju oko 450 KM,bilo je jednom u nekom chlanku...Ilija Prodanovic chini mi se,je li on josh uvijek tamo?
nije ilija vise dole...ali znam da je plata u zrinjskom, ovi glavni igraci imaju ja mislim 600KM mjesecno, nekima je to i manje, pa je mozda ilija bio medju tim i dobivao 450km... tu su jos premije za osvojenih 12 bodova iz 4 utakmice 1200 km po igracu, a kako je to nemoguce ostvariti, onda se razmjerno osvojenim bodovima ove premije smanjuju... i mislim da ovi imalo bolji igraci imaju ugovor nekakav, koji se isplacuje 3 puta godisnje, a za cife ugovora neznam nista....
Fordas

#31 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by Fordas »

Shonfon wrote:Sead Bucan presao iz Sarajeva u Zelju! Vase misljenje?!
Sejo je solidan igrac, pogotovo je proigrao zadnju polusezonu ali je pravi jad od covjeka. Zato je i potpisao za zeljeznicar, dobio 'obecanje' o premijama i redovnim platama dok mu u Sarajevu nije isplaceno nekoliko premija..a vjerovatno se nada i skorim evropskim utakmicama :D
belissima

#32 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by belissima »

Milan Muminovic iz FK Slavije danas u 13:30 h potpisuje za FK Sarajevo,uskoro potpis i Darka Spalevica!
dzipalo_junuz

#33 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by dzipalo_junuz »

Pokradose oni boga oca i u zelji i u sarajevu, ja neznam kako samo vama Faruk T ne otjera vise onoga Samira koji vam je zlo kluba, kod nas je isto takva situacija, dovode se igraci koji se odma prodaju i klub vidi 20 % transfera, navodno su neki ozbiljniji ljudi usli u upravu pa se mozda covjek moze i nadati necemu ali tesko..

Pojacanja, znaci bas pojacanja je neko nabrojao ranije ovo ostalo u 5 deka...

p.s Manijaci hladne glave vam govorim ne radujte se previse Bucanu niste vi njega jos upoznali :-)
dzipalo_junuz

#34 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by dzipalo_junuz »

belissima wrote:Milan Muminovic iz FK Slavije danas u 13:30 h potpisuje za FK Sarajevo,uskoro potpis i Darka Spalevica!
Nemoj zezati, jel to sigurno ili mahalska?
belissima

#35 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by belissima »

100 %!!! :thumbup:
dzipalo_junuz

#36 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by dzipalo_junuz »

belissima wrote:100 %!!! :thumbup:
Konacno dobra vijest, ovaj muminovic je strasan igrac, kad god smo igrali sa slavijom bio je ubjedljivo najbolji igrac, jos kad bi spalevic ali...Sigurno ceka vani odlazak standardno
belissima

#37 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by belissima »

Odlican igrac,bas kakav nam treba!
Gandalf

#38 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by Gandalf »

U našoj ligi postoje 2 tipa igrača : levati koji preko nekakvih štela i mutnih radnji dođu nekako do poljske i levatine koje ostaju da nas frustriraju svojim neznanjem :lol: - a plate su kriminalne pa nije ni čudo što je ova liga 'vako slaba a igrači maksimalno nepotkovani tehnikom i fizičkom spremom :-x - al' šta ćeš drugo vikendom radit nego otić' na tekmu svog tima koji se "pojačao" igračima iz kantonalne lige :-)
kamerunac

#39 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by kamerunac »

Milan Muminović novi igrač FK Sarajevo
Danas u 13:30 u prostorijama kluba, bivši igrač Slavije i mlade reprezentacije BiH, Milan Muminović potpisao je dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.
belissima

#40 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by belissima »

FK Sarajevo i Matija Matko u pregovorima oko prelaska ovog igraca u SVETI BORDO DRES!!!
Layne

#41 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by Layne »

belissima wrote:FK Sarajevo i Matija Matko u pregovorima oko prelaska ovog igraca u SVETI BORDO DRES!!!
M treba mu hebat mater, nakon onakvog napuštanja svetog dresa, ja ga ne bi vratio!
belissima

#42 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by belissima »

Druze ovo ti je vrijeme takvo,ide se gdje se bolje placa...stavi sebe u tu situaciju...
Layne

#43 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by Layne »

belissima wrote:Druze ovo ti je vrijeme takvo,ide se gdje se bolje placa...stavi sebe u tu situaciju...
Ma način na koji je otišao, al mi smo taki klubovi, daj nam bilo kakvog igrača, vraćaju se svi kad izgube mjesto u nekom timu i potpisuju na pola godine, to mene nervira. Ja ne bi nijednom dao da se vrati makar ispali iz lige! Sad još kad Obuću vrate :x
belissima

#44 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by belissima »

I to je vrlo moguce :dance: ,i Ihtijarevic s njim u paketu,kao i sto su otisli :D...sta mozemo...takva su vremena..valjda dodju i bolja vremena pa dovedemo Arshavina i Podolskog u paketu :D
Eborg

#45 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by Eborg »

Koliko mi je poznato Matko pregovara i sa nekim klubom iz Becha...

Nidje veze...Ispalio momak Chelik,Sarajevo,Zrinjski i evo sad ce izgleda opet sve ponovo... :roll:
belissima

#46 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by belissima »

Pregovara i sa FK Sarajevom...ko vise ponudi...normala...
edin_Basket

#47 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by edin_Basket »

pregovara i sa Zeljom-navodno, isto kao i sa vama-navodno. I??? sta da potpise??? jebo ovo, dobro je neko reko-NEMA NIKO NIKAKAV PLAN
strong69

#48 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by strong69 »

Layne wrote:
belissima wrote:FK Sarajevo i Matija Matko u pregovorima oko prelaska ovog igraca u SVETI BORDO DRES!!!
M treba mu hebat mater, nakon onakvog napuštanja svetog dresa, ja ga ne bi vratio!
Zbog odlaska Matka iz Sarajeva kriva je Uprava 100%. Momak je zelio ostati ali pojedinci su radije htjeli par hiljada KM u dzepu...

Podrzavam njegov povratak a svakako sam protiv povratka Obuce, Ihtijarevica i drugih iscrpljenih i isluzenih igraca koji nemaju volje da igraju u nasoj Ligi a vracaju se jer tu uvijek mogu kao kod kuce da se vrate...

Najvise volim ove situacije kao sa Muminovicem, Ugovor 3 godine, obestecenje odrediti i zdravo. :dance:
Gandalf

#49 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by Gandalf »

edin_Basket wrote:pregovara i sa Zeljom-navodno, isto kao i sa vama-navodno. I??? sta da potpise??? jebo ovo, dobro je neko reko-NEMA NIKO NIKAKAV PLAN
Matko superstar - dribla sve klubove k'o malu djecu - isto će to raditi za 6 mjeseci - a ja lige :lol: :lol: :lol:
-danTe-

#50 Re: Premijer liga - prelazni rok

Post by -danTe- »

belissima wrote:Milan Muminovic iz FK Slavije danas u 13:30 h potpisuje za FK Sarajevo,uskoro potpis i Darka Spalevica!
ja mislim da je spalevic jedan od boljih igraca premier lige i ako bi on doso bilo bi dobro...
Post Reply