Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zlatiborka

#26 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by zlatiborka »

Evo malo prije stigoh na posao. Jos iz tramvaja vidim da na Pofalicima nekoliko radnika priprema trotoar da izliju asfalt. Tu je prije mjesec dana kopano, postavljali su nekakve siroke cijevi i ostala zemlja i pijesak cijelom duzinom trotoara. Jutros vidim da se spremaju da to asfaltiraju, nadam se da se nisam prevarila.....

Cujte forumasi, ovako:

Mi treba i dalje da primjecujemo, pisemo i kritukujemo sve sto ne valja. Samo ne cutati i misliti da nas se to ne tice. O svim nepodobstinama na svim nivoima vlasti treba udariti nemilosrdno, pisati i samo pisati. Mozda nesto od toga dopre i do glavonja koji nam kroje sudbinu. INTERNET postaje sve vise dostupan i masovniji, i nije daleko vrijeme da se pocnu bojati ove lopine na vlasti, ako ne bojati, barem ce se zamisliti, nadam se.....
Asana

#27 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Asana »

Cuj, na pomolu nova nodgovornost... pa to je konstanta ...

kad su bili odgovorni, prema kojim rokovima, kojoj izvedbi kojih radova?

Pogledajte kako je osvjezena horizontalna signalizacija u Novom Sarajevu: nikako!
Radili su u po bijela dana, odmah sklanjali zapreke i za pola sata sve je opet crno ....

odose pare u havu

Pitam se, kako i one radnike nije stid pogledati na svojih ruku djelo
jennisjoplin

#28 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by jennisjoplin »

prosetah bajkom niz vilsonovo i gle cuda: brojah samo do 6 novih prokopanih sto lijevo, sto desno linijica u novome (h)asfaltu, a vi se brinete za jukicevu. nisu to cize za polaganje internet kabela, vec sirina mozes fieka strpati, blago nama :x :x :x
Sarayman

#29 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Sarayman »

Podsjecanja radi, proslo je prvih 10 dana a da nista nije uradjeno. Kao pokretac teme necu prestati sa praksom odbrojavanja (kao vidom evidencije). Javim se opet kada prodje drugih 10 dana..

Njima na dusu, mada znam da je nemaju.
karanana

#30 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by karanana »

ja otpadam iz igre jer sam tipovo 4-5 dana max.
Forsaken

#31 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Forsaken »

Rupcaga na cesti u Zagrebackoj jos stoji. U stvari, zahvaljujuci kisi sve je dublja :D
Šapat

#32 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Šapat »

E jeste na kraj duse...

Pa sto se uzbudjujete ba? Imali su rok i do 30.06. da zavrse Branilaca grada, i to pod prijetnjom "da ce dobiti otkaz i da ce novi izvodjaci biti uposleni da to zavrse".

Koliko vidim - nit' su ovi zavrsili, a nit' su ovi drugi doveli nove izvodjace. A kako sve izgleda, nece zavrsiti ni do 30.07. :)

Ova rupica u jukicevoj moze sacekati bolja vremena.
Ili - sta bi sa Alipasinom ulicom? Koliko se ja sjecam (a sjecam se) bi receno da ce se ona ponovo asfaltirati na proljece. Evo na udjosmo i u ljeto, a Zolj ne uradi nista po pitanju najskupljeg makadama na planeti.
Sarayman

#33 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Sarayman »

Šapat wrote:E jeste na kraj duse...

Pa sto se uzbudjujete ba? Imali su rok i do 30.06. da zavrse Branilaca grada, i to pod prijetnjom "da ce dobiti otkaz i da ce novi izvodjaci biti uposleni da to zavrse".

Koliko vidim - nit' su ovi zavrsili, a nit' su ovi drugi doveli nove izvodjace. A kako sve izgleda, nece zavrsiti ni do 30.07. :)

Ili - sta bi sa Alipasinom ulicom? Koliko se ja sjecam (a sjecam se) bi receno da ce se ona ponovo asfaltirati na proljece. Evo na udjosmo i u ljeto, a Zolj ne uradi nista po pitanju najskupljeg makadama na planeti.
Bila je rupcaga dublja od 2.5 metra.

Alipasina se nece popravljati, Avaz objavio prije neki dan. Vjerovatno, bit ce im placeno manje novca za nekih 20% zbog slabo uradjenog posla.
Fiore

#34 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Fiore »

Svi radovi ce biti zavrseni do 5.oktobra 2008.. vec uhodani recept preizborne kampanje.. :x
jennisjoplin

#35 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by jennisjoplin »

ma ne brinemo se mi za ans vec za mamu i taju, nedaj Boze da im se nesto desi radi rupe :mrgreen:
Amazonka27

#36 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Amazonka27 »

slavkoimamodilera wrote:Slican prokop stoji i na tranzitu kod Suda BiH iznad otoke... tako da kandidata za kladjenje ima koliko hocete... :D
spade mi ratkapa neki dan tu. zaustavim se da je potrazim kad ono ratkapa da izaberes :D
BTW eno mi zgrade na slikama :D
a nece se cekati dugo (ja mislim) zbog toga sto je to pred kucom americkih klinaca palaca
Sarayman

#37 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Sarayman »

Slika govori sve. :) :) :) 19 dana je odlican rezultat! Popravljaju se. Sjecam se, prije 3 godine, samo par metara niz ulicu za istu stvar im je trebalo 2 i po' mjeseca za asfaltiranje. Ovo je veliki napredak i nisu sanirali samo ovo ostecenje nego i sve u ulici. :thumbup:

Image
chuchumbamayumbe

#38 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by chuchumbamayumbe »

Sarayman wrote:

Bila je rupcaga dublja od 2.5 metra.

Alipasina se nece popravljati, Avaz objavio prije neki dan. Vjerovatno, bit ce im placeno manje novca za nekih 20% zbog slabo uradjenog posla.
Mog'o sam ja sa jaranom da odradim Alipasinu, uzmemo dvije lopate i oklagiju, malo se ajebavamo, ovo-ono, garant bi bili nezadovoljni radovima, a mi bi bili prezadovoljni da nam odbiju cak i 99% od ugovorene cijene. Taman da mi plate 1% nama dobro.
Kakav je ovo truli sistem, pa to je cudo jedno.
Cuj, odbice im 20%. Trebali su da im ne plate nikako dok sve ne bude kako treba.
Najveci lobi je gradjevinski lobi, mafija 1/1!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by PipiDugaDevetka »

Edhema Eke Džubura, Pejton - razrovali, pa ostavili. Ne znam zbog čega. Nisu je trebali ni popravljati. Bolje da su pare dali za zapošljavanje. Šta ćemo, izborna je godina, pa treba budžetima planirano potrošiti putem tendera (Vidi temu o tenderima), dodvoriti se biračima,...KLEPTOKRATIJA!
BSn

#40 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by BSn »

Posaljes pismo Avazu u kojem, obavezno, spomenes nacelnika i problem bi trebao biti rjesen - ipak je ovo izborna godina.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#41 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

BSn wrote:Posaljes pismo Avazu u kojem, obavezno, spomenes nacelnika i problem bi trebao biti rjesen - ipak je ovo izborna godina.
Zašto AVAZU? E-mail-sati ću direktno načelniku, putem http://www.opcinailidza.ba on je sa JKP ''Rad, rad i samo rad'' potpisao ugovor. Ne znam da li postoji IMT klauzula tog ugovora, ali Rad je započeo i posljednjih nekoliko dana sve stalo. Šta je problem, nedostatak bitumena, asfalta ili nešto treće, ne znam. Prilično prometna ulica prema Otesu, a pješaci, parkirana vozila, razrovani trotoari,...Mogao je načelnik izabrati drugog izvođača koji ima asfalta (Ako je to problem).
BSn

#42 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by BSn »

PipiDugaDevetka wrote:
BSn wrote:Posaljes pismo Avazu u kojem, obavezno, spomenes nacelnika i problem bi trebao biti rjesen - ipak je ovo izborna godina.
Zašto AVAZU? E-mail-sati ću direktno načelniku, putem http://www.opcinailidza.ba on je sa JKP ''Rad, rad i samo rad'' potpisao ugovor. Ne znam da li postoji IMT klauzula tog ugovora, ali Rad je započeo i posljednjih nekoliko dana sve stalo. Šta je problem, nedostatak bitumena, asfalta ili nešto treće, ne znam. Prilično prometna ulica prema Otesu, a pješaci, parkirana vozila, razrovani trotoari,...Mogao je načelnik izabrati drugog izvođača koji ima asfalta (Ako je to problem).
Ma Avazu cisto onako. Kad posaljes pismo direktno nacelniku to ostaje izmedju vas dvojice, tj. da se zataskati, a novine igraju bitnu ulogu u predizborno vrijeme, jer novine cita "biracko tijelo", pa ne vole kad im se tamo slike u negativnom kontekstu pojavljuju.

Avaz sam naveo cisto onako, jer su "najcitanije", tj. imaju najvise uticaja na birace.
PipiDugaDevetka

#43 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Ma, da...biračko tijelo=kadaver,...Sudeći po prvom problemu sa ove teme, čitaju forum Sa-x i načelnik, i AVAZ-ovi novinari, a bogami i ostali bitni zaduženi za ove probleme.
:bih: :sax: :run: :sax: :bih:
jennisjoplin

#44 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by jennisjoplin »

BSn wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Ma Avazu cisto onako. Kad posaljes pismo direktno nacelniku to ostaje izmedju vas dvojice, tj. da se zataskati, a novine igraju bitnu ulogu u predizborno vrijeme, jer novine cita "biracko tijelo", pa ne vole kad im se tamo slike u negativnom kontekstu pojavljuju.

Avaz sam naveo cisto onako, jer su "najcitanije", tj. imaju najvise uticaja na birace.
koji avaz i koji utjecaj na birace, pa zar ne vidis da tri puta isti dolaze na vlast a svi kukaju na forumu, zakljucak? izbori i obori :(
Sarayman

#45 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Sarayman »

Spominjete Avaz, pa cu i ja dodati da je ova novina mocna i po ovom pitanju. Naime, na C. Vili u Nedima Filipovica zadnjih nekoliko godina prelaz pored niza zidanih garaza bio je odvratno gadan (poplocan, i to lose) sve dok Avaz prije neka 2-3 mjeseca nije objavio mali (ali itekako efikasan) clanak sa slikom u rubrici Sarajevski Kanton. Pisalo je kako se vozaci maltretiraju, pa se stvaraju i kolone vozila jer na ovom dijelu bukvalno se mora voziti brzinom ljudskog hoda (moze i brze ali ostajete bez dijela trapa). Nije proslo 7-8 dana i prelaz je asfaltiran po prvi put i time uradjen kako treba. 100% sam siguran zaslugom Avaza.

Zakljucak: J3bao drzavu u kojoj dnevna novina odlucuje kad ce se napokon nesto uraditi za gradjane.
Topla voda

#46 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Topla voda »

pa jeste,jer se neki opcinski lola prepao da ce mu stranacki bosovi,zahatarit sto se po "novinama"pise o takvoj nebrizi,pa poletio da to ispravi.kad god avaz pise o nekom sitnom,lokalnom problemu,to se brzo rjesava,jer Glasaci to citaju
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#47 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by Faruk »

Forsaken wrote:Rupcaga na cesti u Zagrebackoj jos stoji. U stvari, zahvaljujuci kisi sve je dublja :D
eee popravilo je rupu jučer, ali je ostalo brez šahta nešto prije preko puta Šumarskog
PipiDugaDevetka

#48 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Faruk wrote:
Forsaken wrote:Rupcaga na cesti u Zagrebackoj jos stoji. U stvari, zahvaljujuci kisi sve je dublja :D
eee popravilo je rupu jučer, ali je ostalo brez šahta nešto prije preko puta Šumarskog
Kažem ti ja, sa-x je prava stvar. Izgleda da ''nadležni'' pročitaju stranice ovog foruma ponekada da vide na šta se rajetini žale.
Naročito u izbornoj godini.
Evo i u mojoj Ulici E. Eke Džubura, koju spomenuh u ranijem postu, rade nešto radnici KJKP Rad, rad i samo rad. Brojnost ovih radnika nije ni blizu kao kada su razrovali ulicu, ali ipak, rade.
:sax: :run: :sax:
van Basten

#49 Re: Na pomolu nova neodgovornost nadleznih za ceste (Jukiceva)

Post by van Basten »

a kada će nastaviti raditi na famoznoj sjevernoj transverzali, kada će se sklanjati zgrada Poljoprivrednog fakulteta, kada će prestati ismijavanje sarajevskih vozača prelascima pored autobuske stanice uz prebacivanje preko ivičnjaka, kada...?
Da ne spominjem kako, na već kao urađenom dijelu ceste, čim padne manja kiša odmah se stvaraju lokve veličine olimpijskog bazena... ništa neobično za naše graditelje
Post Reply