Mikana, Tara i macori

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Čudna sorta

#26 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by Čudna sorta »

Kako lijepe mace... :-D
Baš danas je moja mama napokon klimnula glavom kad je u pitanju mačka u kući, pa me zanima gdje bih mogla nabaviti/kupiti jedno malo lijepo mače? :)
PeLka

#27 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by PeLka »

Čudna sorta wrote:Kako lijepe mace... :-D
Baš danas je moja mama napokon klimnula glavom kad je u pitanju mačka u kući, pa me zanima gdje bih mogla nabaviti/kupiti jedno malo lijepo mače? :)
Evo procitala sam vas post i imam prijedlog. Posto ja imam macka i on se pario sa Tarom, crna maca na slikama. Ako bude to parenje uspjelo a mislimo da jeste, mozete da kupite macic kod zlatiborke. :-D

Pozdrav, Pelka!
zlatiborka

#28 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by zlatiborka »

PeLka wrote:
Evo procitala sam vas post i imam prijedlog. Posto ja imam macka i on se pario sa Tarom, crna maca na slikama. Ako bude to parenje uspjelo a mislimo da jeste, mozete da kupite macic kod zlatiborke. :-D

Pozdrav, Pelka!
Ima jos jedna vijest. Benjo je tu kod mene i pari se sa Mikanom, ori se kuca od njihove ljubavi. Prva 2 dana su rezali jedno na drugo, a onda je krenulo parenje. Danas cu ih uslikati. Benjo voli da se uvali u lavabo i razbaskari se.

Mikanu drma ljubavna groznica, stalno vice ffrrrrr, bbrrrrr i valja se. Valjda ce nesto biti, u junu mjesecu nije uspjelo parenje sa Ducom, mozda je sada pravo vrijeme. Iznenada je sve to nju spopalo i odmah angazovali Benju da odradi svoju macju duznost, sto mu nije ni malo mrsko.
PeLka

#29 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by PeLka »

Zdravo, javljamo se da pitamo kako je Mikana? Da li se odmorila?

Pozdrav... :)
zlatiborka

#30 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by zlatiborka »

PeLka wrote:Zdravo, javljamo se da pitamo kako je Mikana? Da li se odmorila?

Zdravo i vama,

Mikana se odmorila i smirila. Stalno spava i jede vise. I puno se lize i uredjuje. Kad god je pogledam ona lezi i licka se.

Nadam se da je parenje uspjelo, uostalom vidjecemo uskoro, valja nam malo cekati.....

Sta radi Benjo, dundavi slatkis?
PeLka

#31 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by PeLka »

zlatiborka wrote:
PeLka wrote:Zdravo, javljamo se da pitamo kako je Mikana? Da li se odmorila?

Zdravo i vama,

Mikana se odmorila i smirila. Stalno spava i jede vise. I puno se lize i uredjuje. Kad god je pogledam ona lezi i licka se.

Nadam se da je parenje uspjelo, uostalom vidjecemo uskoro, valja nam malo cekati.....

Sta radi Benjo, dundavi slatkis?
kako ste-sta rade ljepotice ,benjo samo spava i jede,a ja mucimse ,neznam gdje upitnik... :-D :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#32 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by mIRCerka »

bice beba bice beba bice beba bice beba....
:sax: :sax: :sax:
turban

#33 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by turban »

mIRCerka wrote:bice beba bice beba bice beba bice beba....
Mogu li biti kum,tebi iz INATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... :-) :)
mIRCerka

#34 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by mIRCerka »

turban wrote:
posalji pare preko WU za hranu za bebe :)
turban

#35 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by turban »

mIRCerka wrote:
turban wrote:
posalji pare preko WU za hranu za bebe :)
ali samo malo,ja dajem ime,mozes zamisliti koje... :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#36 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by anjusha »

Ja bih ti preporucila da usvojis... :) I ja sam svoju tako uzela. Nista ove nase usvojene macke nisu ni manje mazne, ni manje slatke, ni manje ciste ili vesele ili pametne ili blesave ili bilo sto od onih kupovnih sa rodovnikom, samo su cesto nesretnije sudbine, jer ih "djeca kukuruza" i psi tamane kako stignu.
Ako nisi jos nabavila si macu, a zainteresovana si za usvajanje, javi mi se na pp, imam jednu bijelu mazu u vidu za usvojenje iz SOS-a :D
mIRCerka

#37 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by mIRCerka »

turban wrote:ali samo malo,ja dajem ime,mozes zamisliti koje... :D

da bi imao pravo dati ime i biti kum, moras kupiti hrane...
kraj diskusije.
zlatiborka

#38 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by zlatiborka »

Da reknem novu vijest. Tara je rodila 4 macica, otac je slavni macak BENJO. 3 maceta su tamno siva sa svjetlijim stomakom, jedan od njih ima Benjinu njuskicu, cetvrti macic je skoro bijel, ledja su mu boje bijele kafe i ima plave oci. To se desilo 15-tog marta, dakle u nedelju ce navrsiti mjesec dana.

Mene je Mikana opet prevarila i trazila da se ponovo pari. Upravo dan prije nego sto je Tara koja zivi sa mojom kcerkom, se omacila. U roku od sat vremena, otrcala sam po Benju da ga dovedem meni u stan. Ostao je citavu sljedecu sedmicu.

Sad mi valja cekati i vidjeti je li ista uspjelo od parenja, stoka jedna macja, do sada me dva puta izradila, nadam se da je treca sreca. Kad uslikam slatkise, postavicu slike da vidite kako su prelijepi.
teAMICA

#39 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)

Post by teAMICA »

zlatiborka wrote:Da reknem novu vijest. Tara je rodila 4 macica, otac je slavni macak BENJO. 3 maceta su tamno siva sa svjetlijim stomakom, jedan od njih ima Benjinu njuskicu, cetvrti macic je skoro bijel, ledja su mu boje bijele kafe i ima plave oci. To se desilo 15-tog marta, dakle u nedelju ce navrsiti mjesec dana.

Mene je Mikana opet prevarila i trazila da se ponovo pari. Upravo dan prije nego sto je Tara koja zivi sa mojom kcerkom, se omacila. U roku od sat vremena, otrcala sam po Benju da ga dovedem meni u stan. Ostao je citavu sljedecu sedmicu.

Sad mi valja cekati i vidjeti je li ista uspjelo od parenja, stoka jedna macja, do sada me dva puta izradila, nadam se da je treca sreca. Kad uslikam slatkise, postavicu slike da vidite kako su prelijepi.
Ooooooo, čestitam na prinovi, i slike na sunce! :-)
zlatiborka

#40 Re: Mikana, Tara i macori

Post by zlatiborka »

Image

Ovo je Tarica sa novim macicima. Stari su mjesec dana.....

Image

Ovo su tata Benjo i mama Tara. Tatica se opruzio a mama je negdje krenula.....
Last edited by zlatiborka on 22/07/2009 20:44, edited 1 time in total.
zlatiborka

#41 Re: Mikana, Tara i macori

Post by zlatiborka »

Evo mene opet.

Jucer, tj. 17.05.2009. godine rodilo se 5 preslatkih macjih dusica. Moja Mikana je prvi put postala mama-maca. Sve je proslo dobro, predvece se zavukla ispod stalaze u cosku sobe i vidjela sam da se sprema omaciti. Svakih 5 minuta sam baterijom pregledavala sta se desava.

Treci ili cetvrti put, ja ugledam dva macica, odmah sam ih stavila u spremljenu kutiju. Ali Mikana nije htjela da se makne, pa sam je lagano izvukla odatle i nju stavila u kutiju. Nastavila je sa porodom u kutiji. Kada je zavrsila prebrojala sam ih 5 komada malenih macica i odmah su pocele da sisaju.

Tokom noci sam ih obilazila i gledala sta rade, nisam ih dirala. Jutros sam iz kuhinje zovnula Mikanu da dodje nesto pojesti, odmah je dosla i lijepo se najela i popila dosta vode. Sama se vratila u kutiju.

Bilo me je malo strah da ce Mikana prignjeciti koje macence jer je velika i teska macka, ali je ona tako njezna prema njima. Jedva cekam da dodjem kuci i uzivam gledajuci ih.

Tata ovih macica je macak Benjo, ima njegova slika isto, a male cu slikati za koji dan.

Pozdrav mackoljubcima i cukoljubcima.... :kiss:
mIRCerka

#42 Re: Mikana, Tara i macori

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:Evo mene opet.

Jucer, tj. 17.05.2009. godine rodilo se 5 preslatkih macjih dusica. Moja Mikana je prvi put postala mama-maca. Sve je proslo dobro, predvece se zavukla ispod stalaze u cosku sobe i vidjela sam da se sprema omaciti. Svakih 5 minuta sam baterijom pregledavala sta se desava.

Treci ili cetvrti put, ja ugledam dva macica, odmah sam ih stavila u spremljenu kutiju. Ali Mikana nije htjela da se makne, pa sam je lagano izvukla odatle i nju stavila u kutiju. Nastavila je sa porodom u kutiji. Kada je zavrsila prebrojala sam ih 5 komada malenih macica i odmah su pocele da sisaju.

Tokom noci sam ih obilazila i gledala sta rade, nisam ih dirala. Jutros sam iz kuhinje zovnula Mikanu da dodje nesto pojesti, odmah je dosla i lijepo se najela i popila dosta vode. Sama se vratila u kutiju.

Bilo me je malo strah da ce Mikana prignjeciti koje macence jer je velika i teska macka, ali je ona tako njezna prema njima. Jedva cekam da dodjem kuci i uzivam gledajuci ih.

Tata ovih macica je macak Benjo, ima njegova slika isto, a male cu slikati za koji dan.

AMA DI SU SLIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: CESTITAM ;)
zlatiborka

#43 Re: Mikana, Tara i macori

Post by zlatiborka »

mIRCerka wrote:
zlatiborka wrote:Evo mene opet.

AMA DI SU SLIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: CESTITAM ;)
Hvala, hvala na cestitki,

bice slike za koji dan, suvise su male a mozda jos danas popodne ih uslikam.

:dance:
*mima*

#44 Re: Mikana, Tara i macori

Post by *mima* »

Mirciiiiii......haj da vratim slinu.....hocu ja ovu macu.... :lol:
mIRCerka

#45 Re: Mikana, Tara i macori

Post by mIRCerka »

mima wrote:Mirciiiiii......haj da vratim slinu.....hocu ja ovu macu.... :lol:
zar bi imala srca... :(
*mima*

#46 Re: Mikana, Tara i macori

Post by *mima* »

Joooj tebe.....al vidi ovih maca..... :roll:
mIRCerka

#47 Re: Mikana, Tara i macori

Post by mIRCerka »

mima wrote:Joooj tebe.....al vidi ovih maca..... :roll:
al vidi im dlake kolika je :D

a nista te ne sprjecava uzet jos jednu :D
*mima*

#48 Re: Mikana, Tara i macori

Post by *mima* »

Dosta mi je slino......ne dam ja njega budalasa..... :D
teAMICA

#49 Re: Mikana, Tara i macori

Post by teAMICA »

Zlatiborkaaa, davaj slike već jednom...
zlatiborka

#50 Re: Mikana, Tara i macori

Post by zlatiborka »

teAMICA wrote:Zlatiborkaaa, davaj slike već jednom...
Slikice stizu, mackice ce 17 jula imati 2 mjeseca. Dvije su prodate, ostale su jos tri. Bice mi zao sto se moram od njih odvojiti, ali me tjesi sto idu vlasnicima koji ce ih voliti i paziti.

Dakle, evo slika.......

Ovaj je malecki najtamniji, slikano prije 2 dana:
Image

Jos su malecki i izlezavaju se u kutiji, tamno-zuti je macak i on je najveci od jih:
Image

Ova je mackica najsvjetlija:
Image

Valjaju se u kutiji......
Image

Mala sivkica je prva otisla, dosao covjek sa djecom (kcer-12 god., sin-9 god.) i izabrali su sivkicu....
Image

Popravila sam se sa skenerom, slike su ispale pristojne. Bice ih jos.....
Post Reply