Baš danas je moja mama napokon klimnula glavom kad je u pitanju mačka u kući, pa me zanima gdje bih mogla nabaviti/kupiti jedno malo lijepo mače?
Mikana, Tara i macori
Moderator: anex
- Čudna sorta
#26 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Kako lijepe mace...
Baš danas je moja mama napokon klimnula glavom kad je u pitanju mačka u kući, pa me zanima gdje bih mogla nabaviti/kupiti jedno malo lijepo mače?
- PeLka
#27 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Evo procitala sam vas post i imam prijedlog. Posto ja imam macka i on se pario sa Tarom, crna maca na slikama. Ako bude to parenje uspjelo a mislimo da jeste, mozete da kupite macic kod zlatiborke.Čudna sorta wrote:Kako lijepe mace...![]()
Pozdrav, Pelka!
- zlatiborka
#28 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Ima jos jedna vijest. Benjo je tu kod mene i pari se sa Mikanom, ori se kuca od njihove ljubavi. Prva 2 dana su rezali jedno na drugo, a onda je krenulo parenje. Danas cu ih uslikati. Benjo voli da se uvali u lavabo i razbaskari se.PeLka wrote:Evo procitala sam vas post i imam prijedlog. Posto ja imam macka i on se pario sa Tarom, crna maca na slikama. Ako bude to parenje uspjelo a mislimo da jeste, mozete da kupite macic kod zlatiborke.Čudna sorta wrote:Kako lijepe mace...![]()
Baš danas je moja mama napokon klimnula glavom kad je u pitanju mačka u kući, pa me zanima gdje bih mogla nabaviti/kupiti jedno malo lijepo mače?![]()
Pozdrav, Pelka!
Mikanu drma ljubavna groznica, stalno vice ffrrrrr, bbrrrrr i valja se. Valjda ce nesto biti, u junu mjesecu nije uspjelo parenje sa Ducom, mozda je sada pravo vrijeme. Iznenada je sve to nju spopalo i odmah angazovali Benju da odradi svoju macju duznost, sto mu nije ni malo mrsko.
- PeLka
#29 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Zdravo, javljamo se da pitamo kako je Mikana? Da li se odmorila?
Pozdrav...
Pozdrav...
- zlatiborka
#30 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Zdravo i vama,PeLka wrote:Zdravo, javljamo se da pitamo kako je Mikana? Da li se odmorila?
Pozdrav...
Mikana se odmorila i smirila. Stalno spava i jede vise. I puno se lize i uredjuje. Kad god je pogledam ona lezi i licka se.
Nadam se da je parenje uspjelo, uostalom vidjecemo uskoro, valja nam malo cekati.....
Sta radi Benjo, dundavi slatkis?
- PeLka
#31 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
kako ste-sta rade ljepotice ,benjo samo spava i jede,a ja mucimse ,neznam gdje upitnik...zlatiborka wrote:Zdravo i vama,PeLka wrote:Zdravo, javljamo se da pitamo kako je Mikana? Da li se odmorila?
Pozdrav...
Mikana se odmorila i smirila. Stalno spava i jede vise. I puno se lize i uredjuje. Kad god je pogledam ona lezi i licka se.
Nadam se da je parenje uspjelo, uostalom vidjecemo uskoro, valja nam malo cekati.....
Sta radi Benjo, dundavi slatkis?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#32 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
bice beba bice beba bice beba bice beba....

- turban
#33 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Mogu li biti kum,tebi iz INATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...mIRCerka wrote:bice beba bice beba bice beba bice beba....
![]()
![]()
-
mIRCerka
#34 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
posalji pare preko WU za hranu za bebeturban wrote:Mogu li biti kum,tebi iz INATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...mIRCerka wrote:bice beba bice beba bice beba bice beba....
![]()
![]()
![]()
- turban
#35 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
ali samo malo,ja dajem ime,mozes zamisliti koje...mIRCerka wrote:posalji pare preko WU za hranu za bebeturban wrote:Mogu li biti kum,tebi iz INATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...mIRCerka wrote:bice beba bice beba bice beba bice beba....
![]()
![]()
![]()
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#36 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Ja bih ti preporucila da usvojis...Čudna sorta wrote:Kako lijepe mace...![]()
Ako nisi jos nabavila si macu, a zainteresovana si za usvajanje, javi mi se na pp, imam jednu bijelu mazu u vidu za usvojenje iz SOS-a
-
mIRCerka
#37 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
turban wrote:ali samo malo,ja dajem ime,mozes zamisliti koje...
da bi imao pravo dati ime i biti kum, moras kupiti hrane...
kraj diskusije.
- zlatiborka
#38 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Da reknem novu vijest. Tara je rodila 4 macica, otac je slavni macak BENJO. 3 maceta su tamno siva sa svjetlijim stomakom, jedan od njih ima Benjinu njuskicu, cetvrti macic je skoro bijel, ledja su mu boje bijele kafe i ima plave oci. To se desilo 15-tog marta, dakle u nedelju ce navrsiti mjesec dana.
Mene je Mikana opet prevarila i trazila da se ponovo pari. Upravo dan prije nego sto je Tara koja zivi sa mojom kcerkom, se omacila. U roku od sat vremena, otrcala sam po Benju da ga dovedem meni u stan. Ostao je citavu sljedecu sedmicu.
Sad mi valja cekati i vidjeti je li ista uspjelo od parenja, stoka jedna macja, do sada me dva puta izradila, nadam se da je treca sreca. Kad uslikam slatkise, postavicu slike da vidite kako su prelijepi.
Mene je Mikana opet prevarila i trazila da se ponovo pari. Upravo dan prije nego sto je Tara koja zivi sa mojom kcerkom, se omacila. U roku od sat vremena, otrcala sam po Benju da ga dovedem meni u stan. Ostao je citavu sljedecu sedmicu.
Sad mi valja cekati i vidjeti je li ista uspjelo od parenja, stoka jedna macja, do sada me dva puta izradila, nadam se da je treca sreca. Kad uslikam slatkise, postavicu slike da vidite kako su prelijepi.
-
teAMICA
#39 Re: Mikana, Duco i Tara (alfa zenka)
Ooooooo, čestitam na prinovi, i slike na sunce!zlatiborka wrote:Da reknem novu vijest. Tara je rodila 4 macica, otac je slavni macak BENJO. 3 maceta su tamno siva sa svjetlijim stomakom, jedan od njih ima Benjinu njuskicu, cetvrti macic je skoro bijel, ledja su mu boje bijele kafe i ima plave oci. To se desilo 15-tog marta, dakle u nedelju ce navrsiti mjesec dana.
- zlatiborka
#40 Re: Mikana, Tara i macori

Ovo je Tarica sa novim macicima. Stari su mjesec dana.....

Ovo su tata Benjo i mama Tara. Tatica se opruzio a mama je negdje krenula.....
Last edited by zlatiborka on 22/07/2009 20:44, edited 1 time in total.
- zlatiborka
#41 Re: Mikana, Tara i macori
Evo mene opet.
Jucer, tj. 17.05.2009. godine rodilo se 5 preslatkih macjih dusica. Moja Mikana je prvi put postala mama-maca. Sve je proslo dobro, predvece se zavukla ispod stalaze u cosku sobe i vidjela sam da se sprema omaciti. Svakih 5 minuta sam baterijom pregledavala sta se desava.
Treci ili cetvrti put, ja ugledam dva macica, odmah sam ih stavila u spremljenu kutiju. Ali Mikana nije htjela da se makne, pa sam je lagano izvukla odatle i nju stavila u kutiju. Nastavila je sa porodom u kutiji. Kada je zavrsila prebrojala sam ih 5 komada malenih macica i odmah su pocele da sisaju.
Tokom noci sam ih obilazila i gledala sta rade, nisam ih dirala. Jutros sam iz kuhinje zovnula Mikanu da dodje nesto pojesti, odmah je dosla i lijepo se najela i popila dosta vode. Sama se vratila u kutiju.
Bilo me je malo strah da ce Mikana prignjeciti koje macence jer je velika i teska macka, ali je ona tako njezna prema njima. Jedva cekam da dodjem kuci i uzivam gledajuci ih.
Tata ovih macica je macak Benjo, ima njegova slika isto, a male cu slikati za koji dan.
Pozdrav mackoljubcima i cukoljubcima....
Jucer, tj. 17.05.2009. godine rodilo se 5 preslatkih macjih dusica. Moja Mikana je prvi put postala mama-maca. Sve je proslo dobro, predvece se zavukla ispod stalaze u cosku sobe i vidjela sam da se sprema omaciti. Svakih 5 minuta sam baterijom pregledavala sta se desava.
Treci ili cetvrti put, ja ugledam dva macica, odmah sam ih stavila u spremljenu kutiju. Ali Mikana nije htjela da se makne, pa sam je lagano izvukla odatle i nju stavila u kutiju. Nastavila je sa porodom u kutiji. Kada je zavrsila prebrojala sam ih 5 komada malenih macica i odmah su pocele da sisaju.
Tokom noci sam ih obilazila i gledala sta rade, nisam ih dirala. Jutros sam iz kuhinje zovnula Mikanu da dodje nesto pojesti, odmah je dosla i lijepo se najela i popila dosta vode. Sama se vratila u kutiju.
Bilo me je malo strah da ce Mikana prignjeciti koje macence jer je velika i teska macka, ali je ona tako njezna prema njima. Jedva cekam da dodjem kuci i uzivam gledajuci ih.
Tata ovih macica je macak Benjo, ima njegova slika isto, a male cu slikati za koji dan.
-
mIRCerka
#42 Re: Mikana, Tara i macori
AMA DI SU SLIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEzlatiborka wrote:Evo mene opet.
- zlatiborka
#43 Re: Mikana, Tara i macori
Hvala, hvala na cestitki,mIRCerka wrote:AMA DI SU SLIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEzlatiborka wrote:Evo mene opet.
![]()
![]()
![]()
CESTITAM
bice slike za koji dan, suvise su male a mozda jos danas popodne ih uslikam.
-
*mima*
#44 Re: Mikana, Tara i macori
Mirciiiiii......haj da vratim slinu.....hocu ja ovu macu.... 
-
mIRCerka
#45 Re: Mikana, Tara i macori
zar bi imala srca...mima wrote:Mirciiiiii......haj da vratim slinu.....hocu ja ovu macu....
-
mIRCerka
#47 Re: Mikana, Tara i macori
al vidi im dlake kolika jemima wrote:Joooj tebe.....al vidi ovih maca.....
a nista te ne sprjecava uzet jos jednu
-
teAMICA
#49 Re: Mikana, Tara i macori
Zlatiborkaaa, davaj slike već jednom...
- zlatiborka
#50 Re: Mikana, Tara i macori
Slikice stizu, mackice ce 17 jula imati 2 mjeseca. Dvije su prodate, ostale su jos tri. Bice mi zao sto se moram od njih odvojiti, ali me tjesi sto idu vlasnicima koji ce ih voliti i paziti.teAMICA wrote:Zlatiborkaaa, davaj slike već jednom...
Dakle, evo slika.......
Ovaj je malecki najtamniji, slikano prije 2 dana:

Jos su malecki i izlezavaju se u kutiji, tamno-zuti je macak i on je najveci od jih:

Ova je mackica najsvjetlija:

Valjaju se u kutiji......

Mala sivkica je prva otisla, dosao covjek sa djecom (kcer-12 god., sin-9 god.) i izabrali su sivkicu....

Popravila sam se sa skenerom, slike su ispale pristojne. Bice ih jos.....