Treba mu dati pocasnog Oskara za glumu.. u oblasti sportskih scenarija
Fudbaleri i simuliranje
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Sociolog
#26 Re: Fudbaleri i simuliranje
Pippo Inzaghi... jedan jedini simulator

- Better Man
#27 Re: Fudbaleri i simuliranje
Jedan od največih simulatora je bio Klinsman. Taj se 20 metara znao bacat u 16 i dobivat penal.
-
mostarac
#28 Re: Fudbaleri i simuliranje
ovu stvar je moguce rjesiti samo uvodjenjem pravila da ukoliko zbog povrijedjenog igraca bude prekinuta igra isti nema pravo da udje 5 minuta u igru, a ukoliko ga iznesu na nosilima 10 minuta.
- Control panel
#29 Re: Fudbaleri i simuliranje
nije los prijedlog.mostarac wrote:ovu stvar je moguce rjesiti samo uvodjenjem pravila da ukoliko zbog povrijedjenog igraca bude prekinuta igra isti nema pravo da udje 5 minuta u igru, a ukoliko ga iznesu na nosilima 10 minuta.
- madner
#30 Re: Fudbaleri i simuliranje
Nije lose, ali sta je ako neko ne simulira? Nagradjujes grub start.mostarac wrote:ovu stvar je moguce rjesiti samo uvodjenjem pravila da ukoliko zbog povrijedjenog igraca bude prekinuta igra isti nema pravo da udje 5 minuta u igru, a ukoliko ga iznesu na nosilima 10 minuta.
- alphonse kauders
#31 Re: Fudbaleri i simuliranje
Ma to bi trebalo pravilo biti primjenjeno za npr. zadnjih 15-20 min. utakmice kada je najviše valjanja po terenu.madner wrote:Nije lose, ali sta je ako neko ne simulira? Nagradjujes grub start.mostarac wrote:ovu stvar je moguce rjesiti samo uvodjenjem pravila da ukoliko zbog povrijedjenog igraca bude prekinuta igra isti nema pravo da udje 5 minuta u igru, a ukoliko ga iznesu na nosilima 10 minuta.
-
Eborg
#32 Re: Fudbaleri i simuliranje
A opet se mozhe zloupotrijebiti.Malo ga protivnichki igrach zaista nagazi no nedovoljno za zhuti karton i/ili prekrshaj.I onda ga iznesu na 5 minuta a trebalo je 1 minuta da se to zaista "sanira"...
Najbolje bi bilo uvesti dodatnu shtopericu.Koliko igra stoji TACHNO toliko produzhiti,pa makar i 15 minuta.Isto tako treba uvesti i produzhetke na produzhetke,tada se najvishe valjaju...
Najbolje bi bilo uvesti dodatnu shtopericu.Koliko igra stoji TACHNO toliko produzhiti,pa makar i 15 minuta.Isto tako treba uvesti i produzhetke na produzhetke,tada se najvishe valjaju...
-
elSaik
#34 Re: Fudbaleri i simuliranje
Ljudi moji, takvim pravilima bi samo ubili draž fudbala. Simuliranje, čupanje za dres, neofirno igranje rukom... sve je to sastavni dio fudbala...
-
Umjetnik a
#35 Re: Fudbaleri i simuliranje
elSaik wrote:Ljudi moji, takvim pravilima bi samo ubili draž fudbala. Simuliranje, čupanje za dres, neofirno igranje rukom... sve je to sastavni dio fudbala...
ali ne treba pretjerati
- Control panel
#36 Re: Fudbaleri i simuliranje
[quote="Utokkha"]
mislim da ovo sve pokazuje kako se ekipe i pojedinci spremaju za neke meceve.

gdje je ovdje fudbal i fer plej
mislim da ovo sve pokazuje kako se ekipe i pojedinci spremaju za neke meceve.
gdje je ovdje fudbal i fer plej
- Control panel
#37 Re: Fudbaleri i simuliranje
izgleda da su neki davno pretjerali i na dobrom su put da mnogim ogade fudbal.Umjetnik a wrote:elSaik wrote:Ljudi moji, takvim pravilima bi samo ubili draž fudbala. Simuliranje, čupanje za dres, neofirno igranje rukom... sve je to sastavni dio fudbala...
ali ne treba pretjerati
ja sam Mesija uvazavo kao dobrog fudbalera dok nije ono jednom izfolirao sudiju pa je dao protivnickom igarcu crveni. ne mogu se sjetiti koja je tekma bila ali se radilo o Ligi prvaka cini mi se.
- burek_in_space
#38 Re: Fudbaleri i simuliranje
Chelsea-Barcelona,Champions League.Control panel wrote:izgleda da su neki davno pretjerali i na dobrom su put da mnogim ogade fudbal.Umjetnik a wrote:elSaik wrote:Ljudi moji, takvim pravilima bi samo ubili draž fudbala. Simuliranje, čupanje za dres, neofirno igranje rukom... sve je to sastavni dio fudbala...
ali ne treba pretjerati
ja sam Mesija uvazavo kao dobrog fudbalera dok nije ono jednom izfolirao sudiju pa je dao protivnickom igarcu crveni. ne mogu se sjetiti koja je tekma bila ali se radilo o Ligi prvaka cini mi se.
- cyprus
#39 Re: Fudbaleri i simuliranje
Najbolja ideja je po meni da se izbaci običaj izbacivanja lopte vani kad neko leži. Čak iako je stvarno povrijeđen neće mu noga otpast do kraja napada.
- Layne
#40 Re: Fudbaleri i simuliranje
Ma nek simuliraju, što neko gore reče to je sastavni dio fudbala. Jedino što mene nervira, kad je igrač u 100%-tnoj prilici i može šutati na gol, on izabere da simulira jedanaesterac 
- Control panel
#41 Re: Fudbaleri i simuliranje
bas se i ne slazem. ja hocu da gledam umijece sa loptom, a ako hocu umjece u glumi da gledam onda cu ici u pozoriste ili kino. na fudbalu hocu samo fudbal da gledam.Layne wrote:Ma nek simuliraju, što neko gore reče to je sastavni dio fudbala. Jedino što mene nervira, kad je igrač u 100%-tnoj prilici i može šutati na gol, on izabere da simulira jedanaesterac
a fudbaleri su losi glumci, izuzetno losi. cak postanu smijesni, i sa jednim potezom se mogu zmjeriti ljudima za sva vremena.
- max_power
#42 Re: Fudbaleri i simuliranje
jeste to je sastavni dio fudbala ali ipak treba da ima neka granica. puno se to rasirilo u zadnje vrijeme, igraci previse lako padaju i smijesno je gledati.Layne wrote:Ma nek simuliraju, što neko gore reče to je sastavni dio fudbala. Jedino što mene nervira, kad je igrač u 100%-tnoj prilici i može šutati na gol, on izabere da simulira jedanaesterac
cast svima koji igraju posteno.
- Control panel
#43 Re: Fudbaleri i simuliranje
ona dvojica sinoc nisu simulirala. a onaj jedan je poletio sam kod doktora i nije trebao sudija da prekine utakmicu pa da onda dodje doktor.
tacno se vidi kad je povreda teska a kada nije, odnosno kada foliraju a kad ne. da me pogresno ne shvatite, mjerilo za tesku povredu nije kada vidimo krv, nego nacin kako povreda nastane. dali je iko vidio kada je hrvatski golman povrijedio svog igraca. to je bila teska povreda ligamenata koljena. dobro da je momak jos mogao da odigra malo prije nego sto je zamijenjen, ja sam mislio da nece vise moci igrati.
tacno se vidi kad je povreda teska a kada nije, odnosno kada foliraju a kad ne. da me pogresno ne shvatite, mjerilo za tesku povredu nije kada vidimo krv, nego nacin kako povreda nastane. dali je iko vidio kada je hrvatski golman povrijedio svog igraca. to je bila teska povreda ligamenata koljena. dobro da je momak jos mogao da odigra malo prije nego sto je zamijenjen, ja sam mislio da nece vise moci igrati.