Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by mIRCerka »

veca_sa wrote:temu treba potpuno ocistiti od kojekakvih gluposti, bio sam svjedok nesrece u momentu kada se desila i moje misljenje je da je nissan micra , tablice ambasade velike britanije oduzeo prvenstvo prolaza motoru. ne mogu reci da li je motor isao pretjerano brzo ali vidio sam da je motor stao nekih 5-10 metara od mjesta nesrece. nazalost, momak koji je vozio, kako je pao tako je i ostao lezati :( ruke ukocene stisnute u saku, glava krvava. :( hitna je bila u roku od pola minute na mjestu nesrece jer je upravo jedno vozilo izlazilo iz kruga bolnice, ali nazalost mogli su samo ustanoviti smrt.

moje misljenje je da bi momak prezivio da je imao zastitnu opremu, prije svega kacigu :(
Dragi veca,
od ovog trenutka kao admin ZABRANJUJEM DA OVE TEM KOMENTARISE BILO KO NIJE BIO NA MJESTU NESRECE U TRENUTKU NESRECE I KO NIJE NAJMANJE TRI GODINE ISAO U SKOLU SA POGINULIM.
Ok?
Better Man

#27 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Better Man »

Frajer koji je poginuo na motoru mislim da je imao 29 godina i poznat je policiji zbog brze vožnje i imao je dosta prekršajnih prijava zbog iste. Svjedoci smo da su najgori učesnici u saobraćaju motoristi koji nemaju strpljenja i volje da se mirno voze u koloni, već pretiću između auta velikim brzinama, redovno prolaze kroz crveno i ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju.
Forsaken

#28 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Forsaken »

Ako analiziramo postove iznad cinjenice su sljedece:
momak je imao 18,21,29 godina
mozda je imao vozacku
mozda je brzo vozio
mozda je kriv

mislim, cisti dokaz kako je mahalanje pouzdan izvor tacnih informacija ....
Last edited by Forsaken on 20/06/2008 10:44, edited 1 time in total.
vinnie_jones

#29 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by vinnie_jones »

Da se ne palamudi vise tipa : je li/nije li...

1.imao je oko 25 godina
2.zivio je 200 na sat (najcesce i vozio :sad: )
3. da li je kriv to ce utvrditi CSI ekipa sa foruma kao i uvijek do sad :roll:

R.I.P.

ps. Mirci i dobrinjska raja ga znaju 100%...momak iz komsiluka
zandar

#30 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by zandar »

buba wrote:Ne pricajte napamet. Momak je bio stariji i imao je vozacku. Brat moje prijateljice, izuzetno fin i drag momak :(
ali... :(

rahmet mu dusi..

da je bio fin, pa bas i nije, al' dobro sad...

kako je vozio, bilo je pitanje dana kada ce mu se desiti ovo sto mu se na kraju i desilo. brdo para je dao za kazne zbog saobr.prekrsaja, ali je nastavio po starom...

btw, mislim da je bio '83. god.
DaysleepeR

#31 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

aidaa_princess90 wrote:R.I.P
Cula sam da je otac htio da vidi tijelo,ali mu nisu dali...Saucesce njegovim roditeljima i porodici... ja sam cula da je on imao 21 godinu...ali nije sto posto sigurno R.I.P :( :( :( :( :( :( :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
nisi dobro čula, otac je vidio tijelo na licu mjesta i čovjek je bio maksimalno pribran
DaysleepeR

#32 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

zandar wrote:
buba wrote:Ne pricajte napamet. Momak je bio stariji i imao je vozacku. Brat moje prijateljice, izuzetno fin i drag momak :(

rahmet mu dusi..

kako je vozio, bilo je pitanje dana kada ce mu se desiti ovo sto mu se na kraju i desilo. brdo para je dao za kazne zbog saobr.prekrsaja, ali je nastavio po starom...

poenta je slijedeća

možeš biti totalni idiot voziti motor do blokade, na zadnjem, između auta i pješaka, bez opreme i šanse su ti 50:50 da pogineš

možeš voziti sa full opremom, po propisima, pametno i sa razmišljanjem i šanse su ti opet 50:50

ljudi koji voze motore su svjesno to odlučili znajući za ovaj omjer

jebiga i ja sam jedan od njih i juče sam nakon što sam prisustvovao komplet sceni opet sjeo na motor bez ikakvih problema

50:50
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#33 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Admir_1984 »

DaysleepeR wrote:
zandar wrote:

rahmet mu dusi..

poenta je slijedeća

možeš biti totalni idiot voziti motor do blokade, na zadnjem, između auta i pješaka, bez opreme i šanse su ti 50:50 da pogineš

možeš voziti sa full opremom, po propisima, pametno i sa razmišljanjem i šanse su ti opet 50:50

ljudi koji voze motore su svjesno to odlučili znajući za ovaj omjer

jebiga i ja sam jedan od njih i juče sam nakon što sam prisustvovao komplet sceni opet sjeo na motor bez ikakvih problema

50:50
Nikada nisam sjeo za motor, ali mi ovo zvuci totalno nelogicno :shock: Ako ja imam full opremu, vozim kroz grad max 60-70 na sat, postujem sve propise i slicno, mislim da su mi vece sanse da prezivim osim ako se neka budala ne zaleti u mene
DaysleepeR

#34 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

sanse su ti tacno 50:50

50 % sanse je da se neko zaleti u tebe

pored sve opreme srce ti moze stati od udara ili od straha zasto ne
zandar

#35 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by zandar »

DaysleepeR wrote:sanse su ti tacno 50:50

tvoja prica je totalno nelogicna :roll:

ti hoces da kazes da je ista vjerovatnoca da dozivi saobr.nesrecu onaj koji divlja na motoru i onaj koji vozi 60km/h kroz grad :-)
kirby

#36 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by kirby »

izvini ali morao sam

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Truba »

zandar wrote:

ti hoces da kazes da je ista vjerovatnoca da dozivi saobr.nesrecu onaj koji divlja na motoru i onaj koji vozi 60km/h kroz grad :-)
:D pa ne baš tako... ali eto mnogi divljaju... a ginu jednom godisnje

:skoljka:
DaysleepeR

#38 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

zandar wrote:

ili ćeš sam sebe nagrdit ili će te nagrdit taj koji divlja

kako god da okreneš šanse su ti 50:50
DaysleepeR

#39 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

kirby wrote:

izvini ali morao sam

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
grohotom se i ja smijem
Luke Perry

#40 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Luke Perry »

Sigurno je neko vec davno dokazao da oprema ublazava pad, sudar i slicno. U normalnoj drzavi bi ga prva policijska patrola zaustavila i dobro kaznila.
DaysleepeR

#41 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

oprema zaista ublažava pad i spriječava teške ozljede međutim nigdje na moto opremi to nećeš naći napisano

ljudi ginu i sa full opremom isto kao što ljudi ginu i u automobilima sa full airbag sistemima
zandar

#42 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by zandar »

DaysleepeR wrote:oprema zaista ublažava pad i spriječava teške ozljede međutim nigdje na moto opremi to nećeš naći napisano

ljudi ginu i sa full opremom isto kao što ljudi ginu i u automobilima sa full airbag sistemima

pazi, daju golove i napadaci i odbrambeni igraci. a koji daju vise golova? :roll:

ili npr. gdje imas vise sansi da pogines, ovde ili u bagdadu? jesu li i tu sanse 50:50%? :-)
DaysleepeR

#43 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

zandar wrote:
DaysleepeR wrote:oprema zaista ublažava pad i spriječava teške ozljede međutim nigdje na moto opremi to nećeš naći napisano

pazi, daju golove i napadaci i odbrambeni igraci. a koji daju vise golova? :roll:

ili npr. gdje imas vise sansi da pogines, ovde ili u bagdadu? jesu li i tu sanse 50:50%? :-)
zandar, takva poredjenja ovdje ne vrijede

ne pricamo ni o fudbalu ni o bagdadu tu vrijede totalno drugi procenti

kad su motori u pitanju sanse u 50:50 i to je realnost

miješaš kruške i jabuke
Tahta

#44 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Tahta »

Svi smo mi krivi pomalo,igrom slučaja više puta sam se našao na mjestu saobračajne nesreće i šta se dešava: minut prije nego vide nesreću jurcaju pretiču ubacuju se rizikuju a kada vide nesreću onda usporenje prpa, strah ,razmišljnje tipa mogu i ja ovako završiti i koliko to traje minu sat dan i opet isto zašto ljudi??
preksionoć na Malti minut prije iz pravca Ilidže golf 3 i nekakav mercedes trkaju se ubacuju naglo kočenje start, a kada vidješe patiku,krv gazu i zavoj na cesti hitnu pomoć sa signalizacijom prikočiše momčine radi guza ali koiko će to trajati da nastave po starom?? ljudi ja sam se uvjerio da ćeš BOSANCU PRIJE NATJERATI METAR U GUZICU NEGO CENAT U GLAVU
terapija

#45 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by terapija »

Jao sto volim tipove poput daysleepera.

Misli ako je "biker" da je pobrao svu kompetentnost, i niko nema pravo misljenja na tu temu.

Zasto se iko uopce trudi i ulaze u razvoj, istrazivanje itd. sigurnosnih sistema, ako je omjer uvijek isti?
Statistika je neumoljiva i nemas sanse protiv nje. Zato ne laprdaj Tita ti.

Nista nemam protiv bikera, ne ginu ako zele, ali sto dalje od mene. Medjutim ovo ti je provala stoljeca...
Qler

#46 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Qler »

mIRCerka wrote:M. Imamovic evo sad javise na hajatu...
koliko mi je zvonio telefon zbog ovoga... moji inicijali. citav dan juce sam se javljao i pravdao
aidaa_princess90

#47 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by aidaa_princess90 »

tuznoooooooo :( :( :( jos jedan mladi zivot
DaysleepeR

#48 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

terapija wrote:Jao sto volim tipove poput daysleepera.

Misli ako je "biker" da je pobrao svu kompetentnost, i niko nema pravo misljenja na tu temu.

Zasto se iko uopce trudi i ulaze u razvoj, istrazivanje itd. sigurnosnih sistema, ako je omjer uvijek isti?

Nista nemam protiv bikera, ne ginu ako zele, ali sto dalje od mene. Medjutim ovo ti je provala stoljeca...
hajd onda da se dogovorimo ovako...

ja te obucem u svoju najkvalitetniju opremu koju posjedujem, nadjemo ti motor pa se srokaj u zid ili u auto sa samo 40 na sat

jesi li dovoljno laf da to probamo?
kEN0

#49 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by kEN0 »

DaysleepeR wrote:
terapija wrote:Jao sto volim tipove poput daysleepera.

hajd onda da se dogovorimo ovako...

ja te obucem u svoju najkvalitetniju opremu koju posjedujem, nadjemo ti motor pa se srokaj u zid ili u auto sa samo 40 na sat

jesi li dovoljno laf da to probamo?
koji si ti lud.
delightful

#50 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by delightful »

ako zelite raspravljati o prednostima ili nedostacima istih, nosenja opreme, molim vas da otvorite temu na za to odgovarajucem podforumu. stvarno je neukusno o ovome raspravljati na temi sa ovim naslovom. covjek je poginuo.
Post Reply