Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mikado
#26 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Bajramović: Problem je u dinamici
Danas je u jutarnjim satima u prostorijama Kluba FK Sarajevo Šener Bajramović stavio potpis na jednogodišnji ugovor i tako i službeno postao novi šef stručnog štaba.
Šuman se prvi obratio prisutnima: "Nakon ovoga se što prije okrećemo dovođenju novih igrača da se ne bi desio propust kao ove godine, a to je neizlazak u Evropu. Šef stručnog štaba Bajramović, zajedno sa Dučićem, Baljkom i Merdanovićem, će odlučiti o prinovama. Bajramović je magistar sporta i jedan je od rijetkih koji ima UEFA-inu pro-licencu. Očekujem da će njegovo iskustvo i potencijal Sarajeva dati rezultat u narednom periodu. Što se tiče ugovora, Bajramović je potpisao na godinu dana, a eventualno produženje naravno ovisi od rezultata koji ostvari. Ono što mi tražimo je osvajanje Titule, Kupa odnosno izlazak u Evropu. To je minimum koji tražimo i to zahtjevamo od svakog šefa stručnog štaba. Ako to ne ostvari, Bajramović neće ostati u Sarajevu i to je to."
S druge strane, Bajramović tvrdi da mu je glavni cilj uspostaviti dinamiku u timu: "U slijedeća dva dana moramo napraviti detaljnu analizu igračkog kadra i nakon toga ćemo se opredijeliti koga dovesti. Ima kvalitetnih igrača u Premijer Ligi BiH, a mi nećemo žuriti sa izjavama tipa "želimo dovesti tog i tog igrača" nego će se znati ako bude nešto konkretno. Cilj nam je malo podmladiti ekipu, naravno ne u pretjeranoj dozi, i ići ćemo na kolektiv, a ne pojedince. Mislim da je problem u dinamici igre. Sarajevu je potrebna timska igra, optimalan raspored igrača i što je najvažnije - da svi rade. Treba nam tim koji se lako prebacuje u napad, ali se i vraća u odbranu, a ne da samo dva igrača napadaju. Znači, glavni problem je dinamika čitavog tima."
"Sa mnom će raditi i mladi trener Emir Halilhodžić s kojim sam već radio i mislim da će mi biti od koristi. Biće tu još jedan pomoćnik, ali ne želim spominjati ime dok sve ne bude dogovoreno. Mislim da imamo kvalitetan kadar i da će sve dobro funkcionisati." - dodao je Bajramović.
Danas je u jutarnjim satima u prostorijama Kluba FK Sarajevo Šener Bajramović stavio potpis na jednogodišnji ugovor i tako i službeno postao novi šef stručnog štaba.
Šuman se prvi obratio prisutnima: "Nakon ovoga se što prije okrećemo dovođenju novih igrača da se ne bi desio propust kao ove godine, a to je neizlazak u Evropu. Šef stručnog štaba Bajramović, zajedno sa Dučićem, Baljkom i Merdanovićem, će odlučiti o prinovama. Bajramović je magistar sporta i jedan je od rijetkih koji ima UEFA-inu pro-licencu. Očekujem da će njegovo iskustvo i potencijal Sarajeva dati rezultat u narednom periodu. Što se tiče ugovora, Bajramović je potpisao na godinu dana, a eventualno produženje naravno ovisi od rezultata koji ostvari. Ono što mi tražimo je osvajanje Titule, Kupa odnosno izlazak u Evropu. To je minimum koji tražimo i to zahtjevamo od svakog šefa stručnog štaba. Ako to ne ostvari, Bajramović neće ostati u Sarajevu i to je to."
S druge strane, Bajramović tvrdi da mu je glavni cilj uspostaviti dinamiku u timu: "U slijedeća dva dana moramo napraviti detaljnu analizu igračkog kadra i nakon toga ćemo se opredijeliti koga dovesti. Ima kvalitetnih igrača u Premijer Ligi BiH, a mi nećemo žuriti sa izjavama tipa "želimo dovesti tog i tog igrača" nego će se znati ako bude nešto konkretno. Cilj nam je malo podmladiti ekipu, naravno ne u pretjeranoj dozi, i ići ćemo na kolektiv, a ne pojedince. Mislim da je problem u dinamici igre. Sarajevu je potrebna timska igra, optimalan raspored igrača i što je najvažnije - da svi rade. Treba nam tim koji se lako prebacuje u napad, ali se i vraća u odbranu, a ne da samo dva igrača napadaju. Znači, glavni problem je dinamika čitavog tima."
"Sa mnom će raditi i mladi trener Emir Halilhodžić s kojim sam već radio i mislim da će mi biti od koristi. Biće tu još jedan pomoćnik, ali ne želim spominjati ime dok sve ne bude dogovoreno. Mislim da imamo kvalitetan kadar i da će sve dobro funkcionisati." - dodao je Bajramović.
- Evil_Inside
#27 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
vi,dupla kruna,slucajan wrote:Ko god bio u strucnom stabu, ko god igrao za nas klub, uvijek ce imati moju podrsku.
Nije izuzetak ni Sener.
Jos uvijek nije odradio niti jedan trening, a vec se pljuje po njemu. Zasto? Nemam pojma.
A navijaci manjeg sarajevskog premijerligasa, omalenog zeljice, sjetit ce se da su i oni pljuvali po Simi Krunicu, a na kraju se ispostavilo da je napravio najveci uspijeh kluba u zadnjih 5 godina.![]()
Isto ocekujem i od Senera Bajramovica, ali to bi u nasem slucaju znacila dupla kruna
- kofi anan
#28 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Ista muzika, samo mi je ovaj video drazi:Evil_Inside wrote:vi,dupla kruna,slucajan wrote:Ko god bio u strucnom stabu, ko god igrao za nas klub, uvijek ce imati moju podrsku.
Nije izuzetak ni Sener.
Jos uvijek nije odradio niti jedan trening, a vec se pljuje po njemu. Zasto? Nemam pojma.
A navijaci manjeg sarajevskog premijerligasa, omalenog zeljice, sjetit ce se da su i oni pljuvali po Simi Krunicu, a na kraju se ispostavilo da je napravio najveci uspijeh kluba u zadnjih 5 godina.![]()
Isto ocekujem i od Senera Bajramovica, ali to bi u nasem slucaju znacila dupla kruna![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=JpQ_VP62 ... re=related
-
*mima*
#29 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
komandant mark wrote:Šener Bajramović izabran je za novog trenera Fudbalskog kluba Sarajevo.
Bivši selektor mlade reprezentacije BiH na klupi premijerligaša sa Koševa naslijedit će Husrefa Musemića.
Bajramović će potpisati jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja u slučaju dobrih rezultata, odlučio je Upravni odbor kluba.
Osim Bajramovića, u konkurenciji su još bili Vlatko Glavaš, Zijo Švrakić, Ante Rajković i dojučerašnji trener Husref Musemić.
"Nakon obavljenih razgovora s kandidatima odlučili smo se za Šenera Bajramovića. Naš cilj se zna - Evropa", rekao je večeras za TV Hayat Mustafa Dučić, predsjednik Komisije za transfere igrača u FK Sarajevo.
Zar Sener zna nesta o fudbalu?
- Edin H.
-
Utokkha
#31 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Sener je kvalitetan trener, samo sto vec duze vrijeme nije vodio nijednu ekipu.
U vrijeme kada je Amar Osim preuzeo klupu Zelje, bilo je koketiranja sa Senerom koji je tada bio glavni kandidat za klupu pored Amara.
Covjek ima xtra znanje, mislim da ima licencu. Sjecam se da je vodio mladu reprezentaciju BiH, i to sa dosta uspjeha. Takodje, u onoj sezoni kada je Jedinstvo igralo u Intertoto kupu, on je bio na klupi (provjeriti informaciju).
Medjutim, sto posto sam siguran i sjecam se da je ranije hodao po treninzima velikih ekipa (Ajax i Barca) i skidao njihove treninge, sto je rijetko koji nas trener uradio.
Iako navijam za Zelju, mogu reci iskreno - xtra potez Uprave Sarajeva. Sve zavisi od toga koliko ce mu se petljati u rad...
U vrijeme kada je Amar Osim preuzeo klupu Zelje, bilo je koketiranja sa Senerom koji je tada bio glavni kandidat za klupu pored Amara.
Covjek ima xtra znanje, mislim da ima licencu. Sjecam se da je vodio mladu reprezentaciju BiH, i to sa dosta uspjeha. Takodje, u onoj sezoni kada je Jedinstvo igralo u Intertoto kupu, on je bio na klupi (provjeriti informaciju).
Medjutim, sto posto sam siguran i sjecam se da je ranije hodao po treninzima velikih ekipa (Ajax i Barca) i skidao njihove treninge, sto je rijetko koji nas trener uradio.
Iako navijam za Zelju, mogu reci iskreno - xtra potez Uprave Sarajeva. Sve zavisi od toga koliko ce mu se petljati u rad...
- slucajan
#32 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
a vas, kao i prethodnih 5 godina, samo titula zanima?Evil_Inside wrote:vi,dupla kruna,slucajan wrote:Ko god bio u strucnom stabu, ko god igrao za nas klub, uvijek ce imati moju podrsku.
Nije izuzetak ni Sener.
Isto ocekujem i od Senera Bajramovica, ali to bi u nasem slucaju znacila dupla kruna![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ili se nesto promijenilo u ocekivanjima
-
Enticer
#33 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Ma samo supljiranje, kakvi treneri u nasoj ligi, da Zeljo dovede Mourinha, a Sarajevo Vengera nista se ne bi promijenilo u rezultatima. Ovdje se treneri nista ne pitaju, tabelu kroji savez i sudije i uvijek bude kako oni zele. Neka Sener ili Simo naprave odlican tim i extra igru to ne pije vode kad odes u trebinje i zrnic se izivljava na tebi i jebes tada i Senera i Simu i Vengera...
Hocu samo da kazem da ovdje u ovoj ligi nista ne zavisi od trenera, ama bas nista. Bitno je imati jaku upravu, jakog predsjednika koji ce donositi lovu, a ako imas lovu onda si prvi...cista racunica, a trener ekipe moze biti i blagajnik kluba, ha ya...
Hocu samo da kazem da ovdje u ovoj ligi nista ne zavisi od trenera, ama bas nista. Bitno je imati jaku upravu, jakog predsjednika koji ce donositi lovu, a ako imas lovu onda si prvi...cista racunica, a trener ekipe moze biti i blagajnik kluba, ha ya...
- Vaso
#34 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
fazon je sto nema ko igrat za njega. otkad su glavni igraci otisli u penziju, sarajevo je ostalo bez 18 igraca.
- DicaTM
#35 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Spreman je Šener da preuzme fenjer 
- Vaso
- strong69
#37 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Kad procitam da je Muco taj s kojim se pregovaralo i potpisao ugovor onda mi je sve jasno... Nema veze valja li Sener ili ne ili bilo ko drugi...
- Edin H.
#38 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
I koliko je nasuo goriva Ramljaku protiv Genka?
-
elSaik
#39 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Već sad vam obećavam šamaranje u derbiju... 
- Evil_Inside
#40 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
PotpisujemEnticer wrote:Ma samo supljiranje, kakvi treneri u nasoj ligi, da Zeljo dovede Mourinha, a Sarajevo Vengera nista se ne bi promijenilo u rezultatima. Ovdje se treneri nista ne pitaju, tabelu kroji savez i sudije i uvijek bude kako oni zele. Neka Sener ili Simo naprave odlican tim i extra igru to ne pije vode kad odes u trebinje i zrnic se izivljava na tebi i jebes tada i Senera i Simu i Vengera...
-
herbion
#41 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Ovim izborom trenera i novim clanovima UO Muco je definitivno preuzeo cijeli klub i podredio svojim interesima.Igraci ce biti dovodjeni i prodavani uz iskljucivu saglasnost Muce a clanovi UO bice zaduzeni da omoguce radove za Mucine kamione,svi su uglavnom vezani za gradjevinu.Trener vec devet godina nije vodio ekipu i nema veliki autoritet kod igraca.Kao covjek veoma obrazovan i cestit ali strucnost je upitna.Zao mi je ali Sarajevo ce se boriti za opstanak.
- slucajan
#42 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
zar "opet" samaranje...elSaik wrote:Već sad vam obećavam šamaranje u derbiju...
smlc...
-
elSaik
#43 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Naravno. Nakon ove sezone su vam otišla i ona jedina dva čovjeka koja su vam valjala. Dvojac koji je jedini razlog što ste toliko dugo bez poraza od nas.slucajan wrote:zar "opet" samaranje...elSaik wrote:Već sad vam obećavam šamaranje u derbiju...
smlc...
-
ludak_
#44 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Po cemo to cemo se boriti za opstanak?Igrali smo posteno prosle sezone tako cemo i sljedecu!S obzirom na to da je samo Milenkovic napustio klub,a ostali igrachi su stekli kol'ko tol'ko iskustva predvidjam prvu[1] ili drugu[2] poziciju,drugim rijecima evropu.
Sener praktikuje mladje igrache i ima dobar "sluh" sto se tice istih,tako da ocekujemo 3-4 mladja igracha u sastavu..
A isti ovaj Sener je izbacen iz Mlade Selekcije zbog toga sto nije dao da drugi odredjuju ko ce igrati.
Kao sto je neko naveo gore on je bio na klupi kada je Jedinstvo izbacilo cini mi se Rumunsku ekipu.
HUSREF MUSEMIC BIO I OSTACE LEGENDA KLUBA
A vi se brinite za svoj klub i gledajte gdje cete utrositi onih 100 000 eurica,sumnjam da cete naci nekog slicnog Stilicu.
Sener praktikuje mladje igrache i ima dobar "sluh" sto se tice istih,tako da ocekujemo 3-4 mladja igracha u sastavu..
A isti ovaj Sener je izbacen iz Mlade Selekcije zbog toga sto nije dao da drugi odredjuju ko ce igrati.
Kao sto je neko naveo gore on je bio na klupi kada je Jedinstvo izbacilo cini mi se Rumunsku ekipu.
HUSREF MUSEMIC BIO I OSTACE LEGENDA KLUBA
A vi se brinite za svoj klub i gledajte gdje cete utrositi onih 100 000 eurica,sumnjam da cete naci nekog slicnog Stilicu.
- edin_Basket
#45 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
ma nije on los trener, imo je dobru generaciju u mladoj repki al covjek nije za ove lige
btw cuo sam da ce vam mucho preko njega dovesti zlatana bajramovica u klub, potpisace na 6 sedmica
btw cuo sam da ce vam mucho preko njega dovesti zlatana bajramovica u klub, potpisace na 6 sedmica
-
elSaik
#46 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Kakvo crno iskustvo, pa imali ste najstariju ekipu prvenstva. Pola vam ekipe najavilo prestanak karijere.INDEXN1 wrote:Po cemo to cemo se boriti za opstanak?Igrali smo posteno prosle sezone tako cemo i sljedecu!S obzirom na to da je samo Milenkovic napustio klub,a ostali igrachi su stekli kol'ko tol'ko iskustva predvidjam prvu[1] ili drugu[2] poziciju,drugim rijecima evropu.
-
Shonfon
#47 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
E pitari smjesni ste.... Volim Te Željo!

- Edin H.
#48 Re: Šener Bajramović novi trener FK Sarajevo
Neka si im rekao
ali ja ne primjetih da su oni nesto odusevljeni izborom.
Svjesni su da je ovo pocetak kraja
Svjesni su da je ovo pocetak kraja