uzbrdica je jedino sto je ostalo od prije, cini mi se ako grijesim ispravi meseba wrote:joj,legendo,vazda je bilo usko i uzbrdo,ali da se promijenila ,jestesemmy wrote:seba ja nesto kontala da se vratim al mi sve nesta usko i uzbrdo.... sve se promijenilo, nije vise ni mahala kao sto je bila
Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Moderator: Chloe
- semmy
#26 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
- seba
#27 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
ima i uskog prostora,boga mi,ali Vratnik je zbog toga i Vratniksemmy wrote:uzbrdica je jedino sto je ostalo od prije, cini mi se ako grijesim ispravi meseba wrote:joj,legendo,vazda je bilo usko i uzbrdo,ali da se promijenila ,jestesemmy wrote:seba ja nesto kontala da se vratim al mi sve nesta usko i uzbrdo.... sve se promijenilo, nije vise ni mahala kao sto je bila
- legionarka
#28 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)

barcelona...
zadnje dvije fotke moja mahala... Raval
- semmy
#29 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
ma nebi ja vratnik dala ni za sta na svijetu...porodicna kuca jos stoji, jest da se haman srusila od starostiseba wrote: ima i uskog prostora,boga mi,ali Vratnik je zbog toga i Vratnik
- seba
#30 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
legendo moja,tu smo skoro pa isti.long live Vratniksemmy wrote:ma nebi ja vratnik dala ni za sta na svijetu...porodicna kuca jos stoji, jest da se haman srusila od starostiseba wrote: ima i uskog prostora,boga mi,ali Vratnik je zbog toga i Vratnik( ima joj preko 100 god. )
- semmy
#31 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
@legionarka ovo sam obisla prije cini mi s 2 godine i odusevilo me

-
RenaTTa
#32 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Ah to, prema izraelskom zakonu o povratkuEborg wrote:Interesantno.Pitam izmedju ostalog poshto sam negdje prochitao da je neposredno prije rata i tokom rata jedan dio BH jevreja otishao u Izrael koristeci onaj zakon o stjecanju drzhavljanstva.Neki su se chak "vratili" u Shpaniju jer su bili Sefardi...Interesantno...RenaTTa wrote:Ja sam rodjena 1984. u SarajevuEborg wrote:Ako se smije znati,kako vi zavrshiste u Libanu i Izraelu,kojom linijom?![]()
Mislim,ima BH gradjana i dalje samo su ove dvije zemlje poprilichno nekonvencionalne i neuobichajene da nadjemo dobre Bosance i Hercegovce...
1988. godine sam dosla u Izrael i od tada zivim ovdje (do 2004. sam zivjela sa roditeljima u Tel Avivu, oni su onda back na Marijin Dvor)a ja ostala
et
Aaa kolegice salam alaykum i tebi i hvala na lijepim slikama iz Libana![]()
![]()
Kako je kod vas danas bilo, meni uzas jedan. Toplo toplo i toplo, ev sad malo zaslo sunce,ja
veceras dezurna na poslu pa se evo polako spremam
Da, to je pocetkom 09'tih godina radila organizacija BIJJC (Bosnian Israeli Jewish Joint Comittee) i poprilican broj bosanskih Jevreja je tada stekao Izraelsko drzavljanstvo
-
RenaTTa
#33 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
@semmy nije nikakav problem 
bujrum u svako doba dana i noci

bujrum u svako doba dana i noci
-
Eborg
#34 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Pa i ti si tom logikom otishla ili nemash veze sa Judaizmom?BTW,ima li Bosanaca i Hercegovaca ili su se potpuno asimilirali?RenaTTa wrote:Ah to, prema izraelskom zakonu o povratku![]()
Da, to je pocetkom 09'tih godina radila organizacija BIJJC (Bosnian Israeli Jewish Joint Comittee) i poprilican broj bosanskih Jevreja je tada stekao Izraelsko drzavljanstvo
-
RenaTTa
#35 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Ja sam doshla sa 4 godine ovdje, i da mi je neko pricao o Zakonu povratka nebi ha skontala definitivno 
Mogla sam se vratiti kad i moji jer sam drzala bosanske papire sa permit residence za izrael u njemu
odlucila sam ostati ovdje gdje sam odrasla, nekad se kajem, nekad opet kazem da je bolje zavisi na sta ciljas
Sada bosanskog pasosa nemam, nego izraelski
bosanaca i hercegovaca ima, najvise u Haifi i Tel Avivu, u TLV-u je BiH ambasada i kulturni centri BiH ambasade su u Tel Avivu, Haifi, Ashdod-u i Jerusalemu
Mogla sam se vratiti kad i moji jer sam drzala bosanske papire sa permit residence za izrael u njemu
odlucila sam ostati ovdje gdje sam odrasla, nekad se kajem, nekad opet kazem da je bolje zavisi na sta ciljas
Sada bosanskog pasosa nemam, nego izraelski
bosanaca i hercegovaca ima, najvise u Haifi i Tel Avivu, u TLV-u je BiH ambasada i kulturni centri BiH ambasade su u Tel Avivu, Haifi, Ashdod-u i Jerusalemu
-
Eborg
#36 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Lijepo...Ipak,super govorish jezik s obzirom da si tako kratko bila u BiH (jao kako mrzim male "Shvedjane" i slichne koji ne znaju progovoriti
nash jezik)...
Ali eto,u zhivotu se za neke stvari nikad ne zna.Ako bude shta od nafte u Hercegovini ima da svi pohrle nazad!
Ali eto,u zhivotu se za neke stvari nikad ne zna.Ako bude shta od nafte u Hercegovini ima da svi pohrle nazad!
- Adson
-
RenaTTa
#38 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Eborg wrote:Lijepo...Ipak,super govorish jezik s obzirom da si tako kratko bila u BiH (jao kako mrzim male "Shvedjane" i slichne koji ne znaju progovoritinash jezik)...
![]()
Hehehe hvala hvala
a to za male shvedjane znam znam
-
Eborg
- muha_sa
- Karabaja
#41 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
da nije ovog novog clia, rek'o bi čovjek da je slika stara sto godinab.boja wrote:
a ovo je moja mahala gdje sam ja rodjena
-
Eborg
#42 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
I mene je Clio "opametio"... 
- muha_sa
#43 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
jel se ovdje postavljaju slike mjesta gdje trenutno živimo il gdje smo rodjeni 
-
Eborg
#44 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Pa trebalo bi mjesta gdje zhivimo ali odoshe u off-topic!muha_sa wrote:jel se ovdje postavljaju slike mjesta gdje trenutno živimo il gdje smo rodjeni
-
pesak
#45 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
muha, oba mesta.. 
- muha_sa
#46 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
hajd kad je takopesak wrote:muha, oba mesta..
pesak
evo mi mahale gdje sam rodjen i odrasto

i evo gdje zadnjih 25.g.živim

-
Richard Peti
- Šeha
#48 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Au, pa mi smo komsije bili. Ja sam u Kalemovoj odrastao.dzemmo wrote:rodjen u mahali u kojoj je snimano ovo... ovakav mi je pogled bio na seher
![]()
-
mojgrad
#49 Re: Slike mjesta gdje zivite :) predstavite nam se :)
Dacina_curice a gdje je ovo?dacina_curica wrote:mahala iz djetinjstva![]()
![]()
-
Richard Peti