Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
BarbaDue

#26 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by BarbaDue »

aida05 wrote:Mislim da svako dozivi samo jednu pravu ljubav,ostalo su njene kopije.Lijepe su,vole se,i blistaju,ali ne kao original
Ja sam jednom volio, mislio sam to je to! Reko ne mogu je vala više voljet. Kasnije se uspostavilo da to nije To!

Poslije kad sam upoznao drugu djevojku i ponovo zavolio, mogu da ti kazem da je ona ljubav od prije NIŠTA PREMA OVOJ!

Covjek nema granica, samo to treba da shvati! :thumbup:
sposa0408

#27 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by sposa0408 »

Iza svake neuspjele veze (ili braka)... dolazi iskustvo i spoznaja, pa svako naredno poznanstvo, veza koliko god da ih ima je bolje i bolje :!:

Covjek je zreliji, razmislja drugacije, pazi da ne pravi iste greske, zna bolje procjeniti osobu s kojom se nalazi ... i samim tim njemu je bolje :-D
Hauptgefrajter-u Ba

#28 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by Hauptgefrajter-u Ba »

@nako u prolazu,

mozda jesi u pravu ali ja mislim da nisi.

Prvo sto nije vazno gdje se zivi nego kako se zivi =) da bi mogao upoznati nekoga i da uopste dodje do toga da se neko zaljubi. I mislim da je to tako kako ti kazes da se moze prava ljubav (domaca) dozivjeti samo dole kod vas u bosni , onda nebi mogli pisati ovdje u forumu. i nebi mogli komentarisati o ovoj temi jer nebiste znali o cemu se radi zato sto ste svi u vezama i(li) brakovima koji su zavrseni.

A drugo je to da ta prijateljica ne zivi u kassel-u. ;)

A sto se tice teme ja se slazem sa aidom.

Jer mislim da svak od nas samo jednom PRAVO voli - i tu prvu pravu ljubav niko od nas nezaboravlja - jer ostane sanjom stara rana i sjecanja tuzna kao i ljepa. A u sustini svi mi pokusavamo, (sa namjerom ili ne) da nadjemo poslje toga nesto isto ili slicno toj prvoj ljubavi.

I nakon odredjenog vremena, covjek prestane klasificirati i gleda samo da nadje srecu. I kad je nadje onda se bori da se ostane zajedno - naravno se ta osoba zavoli - i navikne se na to - zato sto je isto tako nesto ljepo - ali IPAK kao sto je aida dobro rekla, nije to original.

Original mi svi volimo, i trazimo, i kad ga izgubimo, patimo za njim, a kasnije se sa kopijama pomirim(o).

I sve sto je dobro kratko traje, svaka ljepa i divna veza, koja je slicna filmovima ljubavnim i bajkama, tuzno se zavrsi.

A covjek posto ima volju za zivotom, prihvati to da mora zivjeti bez te divne ljubavi, i kasnije se nadje uvjek neko. Dali je to sad prava ljubav i dali se moze ta osoba zavoljeti - to zavisi od osobe - jer svak to dozivi i odradi na svoj nacin - jednom pada to teze a drugom lakse - nauci se iz svake veze i svaka veza ostavlja svoja izkustva kao i svoje tragove na dusi covjeka.

Moze se, kad se hoce, i kad se nece, jer se mora. =)
Egzistiras i guras dalje - ali prava ljubav je samo jedna - i samo jedna i ostaje =)
Citizen-X

#29 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by Citizen-X »

Ja sam volio i kad nisam volio, a kad nisam volio i onda sam volio :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nako u prolazu

#30 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by nako u prolazu »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:@nako u prolazu,

mozda jesi u pravu ali ja mislim da nisi.

Prvo sto nije vazno gdje se zivi nego kako se zivi =) da bi mogao upoznati nekoga i da uopste dodje do toga da se neko zaljubi. I mislim da je to tako kako ti kazes da se moze prava ljubav (domaca) dozivjeti samo dole kod vas u bosni , onda nebi mogli pisati ovdje u forumu. i nebi mogli komentarisati o ovoj temi jer nebiste znali o cemu se radi zato sto ste svi u vezama i(li) brakovima koji su zavrseni.

A drugo je to da ta prijateljica ne zivi u kassel-u. ;)

A sto se tice teme ja se slazem sa aidom.

Jer mislim da svak od nas samo jednom PRAVO voli - i tu prvu pravu ljubav niko od nas nezaboravlja - jer ostane sanjom stara rana i sjecanja tuzna kao i ljepa. A u sustini svi mi pokusavamo, (sa namjerom ili ne) da nadjemo poslje toga nesto isto ili slicno toj prvoj ljubavi.

I nakon odredjenog vremena, covjek prestane klasificirati i gleda samo da nadje srecu. I kad je nadje onda se bori da se ostane zajedno - naravno se ta osoba zavoli - i navikne se na to - zato sto je isto tako nesto ljepo - ali IPAK kao sto je aida dobro rekla, nije to original.

Original mi svi volimo, i trazimo, i kad ga izgubimo, patimo za njim, a kasnije se sa kopijama pomirim(o).

I sve sto je dobro kratko traje, svaka ljepa i divna veza, koja je slicna filmovima ljubavnim i bajkama, tuzno se zavrsi.

A covjek posto ima volju za zivotom, prihvati to da mora zivjeti bez te divne ljubavi, i kasnije se nadje uvjek neko. Dali je to sad prava ljubav i dali se moze ta osoba zavoljeti - to zavisi od osobe - jer svak to dozivi i odradi na svoj nacin - jednom pada to teze a drugom lakse - nauci se iz svake veze i svaka veza ostavlja svoja izkustva kao i svoje tragove na dusi covjeka.

Moze se, kad se hoce, i kad se nece, jer se mora. =)
Egzistiras i guras dalje - ali prava ljubav je samo jedna - i samo jedna i ostaje =)
Vidi vidi ovaj post izgleda Aidi za hator...od sad idem preko Frankfurta za Bih ;)
fa84

#31 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by fa84 »

kao sto je gore vec neko napisao da iza svakog ljubavnog brodoloma naucimo nesto novo
ja sam mislio da fakat nikada necu moci voliti ali kada sam upoznao osobu koja je sada pored mene sve se promijenilo
mozda se i moze 2 ili vise puta voliti
ali opet cemo se sjecati osobe koju smo prije volili i ona ce uvijek tu biti bez obzira koliko mi bili ponovno zaljubljeni, voljeni ili sto vec
ja imam osjecaj da osobu koju sada volim volicu citav zivot bez obzira sto bilo poslije sa nama
nako u prolazu

#32 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by nako u prolazu »

fa84 wrote:kao sto je gore vec neko napisao da iza svakog ljubavnog brodoloma naucimo nesto novo
ja sam mislio da fakat nikada necu moci voliti ali kada sam upoznao osobu koja je sada pored mene sve se promijenilo
mozda se i moze 2 ili vise puta voliti
ali opet cemo se sjecati osobe koju smo prije volili i ona ce uvijek tu biti bez obzira koliko mi bili ponovno zaljubljeni, voljeni ili sto vec
ja imam osjecaj da osobu koju sada volim volicu citav zivot bez obzira sto bilo poslije sa nama
Potpisujem !
fa84

#33 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by fa84 »

a nakon koliko vremena ste vi skontali da ste zaljubljeni u sadasnje partnere i kada ste skontali da je to to ;) , da nema dalje.. i da je to osoba sa kojom bi zelili provesti ostatak zivota
Hauptgefrajter-u Ba

#34 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

fa84 je to u kratkim rjecima rekao sto sam ja htjeo reci sa svojom losom gramatikom -

svaka ti cast

aida je legenda ;)

pozdrav specialno za nako u prolazu ;) nadam se da se neosjecas napadnut

pozzzz
nako u prolazu

#35 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by nako u prolazu »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:fa84 je to u kratkim rjecima rekao sto sam ja htjeo reci sa svojom losom gramatikom -

svaka ti cast

aida je legenda ;)

pozdrav specialno za nako u prolazu ;) nadam se da se neosjecas napadnut

pozzzz
dze cu se osjecati napadnut (gluho bilo),neg mislim ako se skontas s nekim u SA da i mene povedes da vidim jednom to Sarajevo i OKOLINU...mozda popravim malo i gramatiku ;)
BarbaDue

#36 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by BarbaDue »

[quote="Hauptgefrajter-u Ba

Egzistiras i guras dalje - ali prava ljubav je samo jedna - i samo jedna i ostaje =)[/quote]

Nije mi jasno takvo razmisljanje. Ako nekog volis pa izgubis, znaci nije to bilo ono pravo. Jedino ako vas rastavi neka veca sila, nedaj boze.
Ali veza propadne, bilo vam lijepo i sta sad. da je to bila prava ljubav ne bi se prekinula. Znaci ides dalje trazis svoju drugu polovicu. I nacices je, a ne misliti samo sam jednom volio i nikad vise necu. Wrong
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#37 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by Šeherzada »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:f
aida je legenda ;)
O,pa hvala :)
nako u prolazu

#38 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by nako u prolazu »

BarbaDue wrote:[quote="Hauptgefrajter-u Ba

Nije mi jasno takvo razmisljanje. Ako nekog volis pa izgubis, znaci nije to bilo ono pravo. Jedino ako vas rastavi neka veca sila, nedaj boze.
Ali veza propadne, bilo vam lijepo i sta sad. da je to bila prava ljubav ne bi se prekinula. Znaci ides dalje trazis svoju drugu polovicu. I nacices je, a ne misliti samo sam jednom volio i nikad vise necu. Wrong[/quote]

Dobar post:respekt!
Hauptgefrajter-u Ba

#39 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

@barbadue,

jesi u pravu sto se tice tog misljenja.

ali ima mnogih faktora koje djeluju u to da se raskine veza, barem je to tako kod mene bilo.

nije se nikad sjelo za sto pa uspjelo razgovarati o nekim stvarima i to i jest najveci problem sto su ostala puno pitanja
otvorena i neodgovorena.

i nakon toga sam se oporavio i gledo napred ali primjetio sam, da ni jednu koju sam naso kao potencialnu partnericu , nemogu tako zavoliti kao onu prvu - naravno se nemoze to odma na pocetku reci ali ipak se primjeti dali se slazes sa tom osobom ili ne.

Dakle hocu da kazem, da je ono sto je bilo izmedju mene i toj prvoj curi , nisam nikad vise imao niti pronaso kod drugoj curi. Vrlo brzo primjetim da je to napeto i da to nije to.

mozda ces sad moci malo bolje razumjeti moje misljenje

pozzz
nako u prolazu

#40 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by nako u prolazu »

Osloboditelju care....zaboravi tu prvu i trazi sebi najprvu...a u medzu vremenu narodnjaci oni sve lijece :)
SsTtEeLlAa

#41 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by SsTtEeLlAa »

@Hauptgefrajter-u Ba

Ne slazem se s tobom u gore navedenom da se treba pomiriti s tim da zivimo zivot bez prave ljubavi ....Ja ne zelim tako da razmisljam, a posto znam da si i ti jako mlad ne svidja mi se sto tako mislis...Naravno da nam zivot donese kako lijepe tako i dosta ruznih stvari, budemo povrijedjeni, prevareni i sta sve jos ne.. ali posustati i pomiriti se sa tim da treba zivjeti s nekim tek tako jer nam je to postala navika ili tek tako jer prava ljubav ne postoji je velika glupost.Znam da je tesko, ali uvijek treba na to gledati pozitivno i traziti ono sto nama treba , onu osobu koja nama odgovara, jer mislim da takva osoba negdje postoji...Nikada ne treba porediti prvu ljubav ili tog nekoga koga si volio sa drugim osobama, jer nismo svi isti i ne bi valjalo da jesmo..vec u svakoj novoj osobi trazi i potrudi se da nadjes ono nesto sto tebi odgovara
Osobu volimo, ali nakon nekog vremena jednostavno nesto se desi, nesto ne funkcionise kako treba, shvatimo da nije to to i sta sad ?? treba da to sve trpimo, jer prave ljubavi nema.. ma daj molim te kakvo je to razmisljanje....naravno da je tesko priznati sebi da ta veza nije ono sto zelimo,ipak voljeli smo, ali zar nije bolje i to nego citav zivot zivjeti u lazi i laganju samog sebe... fakat te ne razumijem .....ubjedjena sam da prava, ona istinska ljubav postoji pa bila ona prva druga ili treca nije ni bitno :D

ps. vjeruj u ljubav jer ljubav je sve :D

I pozzz i :kiss: za tebe iz Sarajeva ;)
BarbaDue

#42 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by BarbaDue »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:@barbadue,

jesi u pravu sto se tice tog misljenja.

Dakle hocu da kazem, da je ono sto je bilo izmedju mene i toj prvoj curi , nisam nikad vise imao niti pronaso kod drugoj curi. Vrlo brzo primjetim da je to napeto i da to nije to.

mozda ces sad moci malo bolje razumjeti moje misljenje

pozzz

To sto jos do sada nisi upoznao "jednu i jedinu", ne znaci da neces! Mozda te vec sutra neka spuca kakvom metlom pa se toliko zaljubis da ces zaboraviti kako se zoves a kamoli na neku ljubav od prije nekoliko mjeseci ili godina. Ja sam imao srecu da sam odmah naletio na bolju osobu od prethodne. Ti malo imas duzi put, ali to je prilika da iz toga izvuces samo koristi. Razmisli malo......!?
Ja ti kazem kako ces nekada ABD na forumu napisati "LJUDI MOJI PA JELI TO MOGUĆE, NAŠAO SAM JE" :thumbup:
Hauptgefrajter-u Ba

#43 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

@steela,

hvala za pozdrave naravno i tebi puno pozdrava u sarajevo.

cinjenica je da si ti kao i puno drugih ljudi ovdje u forum-u , upravu.
nebi se trebalo predati i pomiriti sa nekim stvarima koje nisu istina.

treba se gledati naprjed ali kako si sama vec rekla , tesko je.

neznam sta da radim jer imam samo losih iskustva i straha imam da se vezem.

i svaki put kad se silom natjeram da gledam pozitivno na sve to i da gledam naprjed onda mi istina pokaze da nema nista pozitivno jer se ponovo razocaram. jednostavno se vrtim u krug i nevidim nikako razlog zasto nebi trebao tako razmisljati.

ipak se trudim i pokusavam sebe promjeniti da bi se nesto promjenilo.
a onda se vrati strah, i ja taj strah prekrijem, kontajuci nisu druge krivi za tudje greske, i onda opet se nesto desi da se raskine ta neka veza - ponekad i od moje strane.

ali jedina stvari koja me drzi je nada da ipak postoji ta neka druga polovina moja koja ceka da je nadjem ili koja mene trazi - jer vidim kod drugih ljudi da zaista postoji.

hvala tebi

i pozdrav za steeeelu - vellllikiii pozdrav i pusa ;)
Hauptgefrajter-u Ba

#44 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

@barbadue,

nadam se jarane , nadam se

hvala i pozdrav tebi
Mina_sa

#45 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by Mina_sa »

naravno da postoji, ma ljubav je čudo :) svakako da je moguće voljeti 2 puta...
aidaa_princess90

#46 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by aidaa_princess90 »

Sve je moguce..moze voljeti ne samo 2 puta vec i vise puta...i prava ljubav postoji,samo je treba pronaci. :) ...samo treba imati vjeru u sebe i biti isken,a ne papak i seljak...voljeti mozes mnogo puta ...a zivot ljudi koji vole samo sebe i nikoga drugoga je monoton. Kako se kaze :Ljubav nepoznaje granice,dakle mozes voljeti 1000000000000000000000 puta :) ..bez brige...
nako u prolazu

#47 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by nako u prolazu »

SsTtEeLlAa wrote:@Hauptgefrajter-u Ba

Ne slazem se s tobom u gore navedenom da se treba pomiriti s tim da zivimo zivot bez prave ljubavi ....Ja ne zelim tako da razmisljam, a posto znam da si i ti jako mlad ne svidja mi se sto tako mislis...Naravno da nam zivot donese kako lijepe tako i dosta ruznih stvari, budemo povrijedjeni, prevareni i sta sve jos ne.. ali posustati i pomiriti se sa tim da treba zivjeti s nekim tek tako jer nam je to postala navika ili tek tako jer prava ljubav ne postoji je velika glupost.Znam da je tesko, ali uvijek treba na to gledati pozitivno i traziti ono sto nama treba , onu osobu koja nama odgovara, jer mislim da takva osoba negdje postoji...Nikada ne treba porediti prvu ljubav ili tog nekoga koga si volio sa drugim osobama, jer nismo svi isti i ne bi valjalo da jesmo..vec u svakoj novoj osobi trazi i potrudi se da nadjes ono nesto sto tebi odgovara
Osobu volimo, ali nakon nekog vremena jednostavno nesto se desi, nesto ne funkcionise kako treba, shvatimo da nije to to i sta sad ?? treba da to sve trpimo, jer prave ljubavi nema.. ma daj molim te kakvo je to razmisljanje....naravno da je tesko priznati sebi da ta veza nije ono sto zelimo,ipak voljeli smo, ali zar nije bolje i to nego citav zivot zivjeti u lazi i laganju samog sebe... fakat te ne razumijem .....ubjedjena sam da prava, ona istinska ljubav postoji pa bila ona prva druga ili treca nije ni bitno :D

ps. vjeruj u ljubav jer ljubav je sve :D

I pozzz i :kiss: za tebe iz Sarajeva ;)
Stela ako ikad trebadnem ici psihologu radi ljubavi tebi cu doci u Sarajevo... ;)
nako u prolazu

#48 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by nako u prolazu »

Mina_sa wrote:naravno da postoji, ma ljubav je čudo :) svakako da je moguće voljeti 2 puta...
jel ti to iz iskustva ?
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#49 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

Post by Šeherzada »

nako u prolazu wrote:
Stela ako ikad trebadnem ici psihologu radi ljubavi tebi cu doci u Sarajevo... ;)
O pa Stela je psigholog ipo,neces pogrijesiti........
Hauptgefrajter-u Ba

#50 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?

stela i aide su legende bosanskog naroda i najvece zvjezde u forumu

ruke gore i case razbijene

a nako u prolazu,

morat ces cekati jos malo ako hoces u sarajevo , jer sam cuo da je miljacka odnjela sve mostove tamo negdje
i neces moc ulicom proci ;)

aida princesss je super rekla ;) svaka cast

:bih:
Post Reply