@nako u prolazu,
mozda jesi u pravu ali ja mislim da nisi.
Prvo sto nije vazno gdje se zivi nego kako se zivi =) da bi mogao upoznati nekoga i da uopste dodje do toga da se neko zaljubi. I mislim da je to tako kako ti kazes da se moze prava ljubav (domaca) dozivjeti samo dole kod vas u bosni , onda nebi mogli pisati ovdje u forumu. i nebi mogli komentarisati o ovoj temi jer nebiste znali o cemu se radi zato sto ste svi u vezama i(li) brakovima koji su zavrseni.
A drugo je to da ta prijateljica ne zivi u kassel-u.
A sto se tice teme ja se slazem sa aidom.
Jer mislim da svak od nas samo jednom PRAVO voli - i tu prvu pravu ljubav niko od nas nezaboravlja - jer ostane sanjom stara rana i sjecanja tuzna kao i ljepa. A u sustini svi mi pokusavamo, (sa namjerom ili ne) da nadjemo poslje toga nesto isto ili slicno toj prvoj ljubavi.
I nakon odredjenog vremena, covjek prestane klasificirati i gleda samo da nadje srecu. I kad je nadje onda se bori da se ostane zajedno - naravno se ta osoba zavoli - i navikne se na to - zato sto je isto tako nesto ljepo - ali IPAK kao sto je aida dobro rekla, nije to original.
Original mi svi volimo, i trazimo, i kad ga izgubimo, patimo za njim, a kasnije se sa kopijama pomirim(o).
I sve sto je dobro kratko traje, svaka ljepa i divna veza, koja je slicna filmovima ljubavnim i bajkama, tuzno se zavrsi.
A covjek posto ima volju za zivotom, prihvati to da mora zivjeti bez te divne ljubavi, i kasnije se nadje uvjek neko. Dali je to sad prava ljubav i dali se moze ta osoba zavoljeti - to zavisi od osobe - jer svak to dozivi i odradi na svoj nacin - jednom pada to teze a drugom lakse - nauci se iz svake veze i svaka veza ostavlja svoja izkustva kao i svoje tragove na dusi covjeka.
Moze se, kad se hoce, i kad se nece, jer se mora. =)
Egzistiras i guras dalje - ali prava ljubav je samo jedna - i samo jedna i ostaje =)