Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Umjetnik a

#26 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by Umjetnik a »

feral.tribune wrote:
d2 wrote:pogledajmo to ovaok

ako ti dodje cetnik za 10 godina da ti reda topove oko gradova ako u tim gradovima bude samo tvoja tikva najebao si, ako pored te tvoje tikve bude malo stranih trznih centara, stranih fabrika i ostalog nece niko ni pomisliti da reda topove

nadam se da sam bio jasan.
Skrenuo si sa teme ali u svakom slucaju ako tvoja ' tikva ' na ramenima zavisi od broja trznih centara Slo , Hr ..ili .bilo koga onda bolje da je nemas jer ne zasluzujes da je imas .Prije rata je bilo malo veca fora u Sarjevu nego li neki Markator ( naime bio njemacki WW ) pa cetnici navalise .A ne bi zapucali po Sarajevu da si ti imao cime po Bg i po Trebinju i po Podgorici .Ne bi .Tako i buducnosti .Samo bosanska puska ce te spasiti .Niko drugi i nista drugo .Da sam predsjednik Bosne dnevno bi prozvidio oruzja i municije vise od Amerike . NATO pakt ti nije sacuvo glavu u srebrenici a sacuvace ti je slovenacka samposluga .Svasta :-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
legendo
dugacki

#27 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by dugacki »

feral.tribune wrote:

ako ti dodje cetnik za 10 godina da ti reda topove oko gradova ako u tim gradovima bude samo tvoja tikva najebao si, ako pored te tvoje tikve bude malo stranih trznih centara, stranih fabrika i ostalog nece niko ni pomisliti da reda topove

Skrenuo si sa teme ali u svakom slucaju ako tvoja ' tikva ' na ramenima zavisi od broja trznih centara Slo , Hr ..ili .bilo koga onda bolje da je nemas jer ne zasluzujes da je imas .Prije rata je bilo malo veca fora u Sarjevu nego li neki Markator ( naime bio njemacki WW ) pa cetnici navalise .A ne bi zapucali po Sarajevu da si ti imao cime po Bg i po Trebinju i po Podgorici .Ne bi .Tako i buducnosti .Samo bosanska puska ce te spasiti .Niko drugi i nista drugo .Da sam predsjednik Bosne dnevno bi prozvidio oruzja i municije vise od Amerike . NATO pakt ti nije sacuvo glavu u srebrenici a sacuvace ti je slovenacka samposluga .Svasta :-)
A mozda budu prodavali oruzje u slucaju kakve guzve ;-)
klixober

#28 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by klixober »

StupskaBitanga wrote:
komeba wrote:Ne kontam kako mogu u BiH biti dva trgovinska lanca sa istim imenom.Jedan je nas domaci(MIMS),drugi ovaj slovenacki.
Moram reci da je nas Merkur odlican,ne zaostaje nista za evropskim trgovinskim lancima,a sto je meni najvaznije forsira domace prizvode.U Konzumu ima malo bh proizvoda,u Robotu takodje.

forsira proizvode grupacije MiMS

znači kupujem BiH proizvode ali u Merkuru ne možeš naći Coca Colu niti bilo koje brašno koje nije iz Mims familije
strašnooo
Nemoj me zasmijavati,cuj u Merkuru ne mozes kupiti Coca Colu :lol: :lol: :lol:
Mozes kupiti sve sto ti srce pozeli,ali imas i izbor da kupis domace.U Konzumu i Robotu nemas ogroman broj domacih proizvoda sto je sramota.U sred Sarajeva u Robotu imaju ajvar i kiselo povrce sve proizvode od Vardara do Triglava,ali nemaju domaci Vegafruit.Presmijesno!
U Merkuru imas te iste proizvode,ali imas i domace kao npr. Vegafruit kisele krastavce itd.
glavutan

#29 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by glavutan »

:mrgreen: :mrgreen:
Ma jebes trgovinski deficit BiH kad se mozes trovati za male pare.
Radenko Đurica, specijalista bromatologije i poslanik PDP-a u NSRS izrazio je nadu da će nakon ukidanja carina i ulaska većeg broja artikala iz EU biti veća bezbjednost hrane po zdravlje čovjeka. Svi koji se bave prometom i proizvodnjom namirnica u EU imaju sertifikate, a stroge kontrole hrane se provode od njive do stola. Takvi proizvodi imaju sertifikate. Istovremeno će i domaći proizvođači morati voditi strogu kontrolu nad proizvodnjom hrane - rekao je Đurica. On je naglasio da je do sada roba u BiH ulazila bez redovnih kontrola, bez nadzora institucija, što od 1. jula neće biti slučaj, jer će svi proizvodi morati biti podvrgnuti mikrobiološkoj, hemijskoj i radiološkoj analizi. Đurica je rekao da je roba sumnjivog kvaliteta koja je do sada dolazila u BiH uzrokovala veliki broj oboljenja kod ljudi, te da je od posljedice takve ishrane umrlo preko 20 odsto ljudi u BiH, dok je prije rata taj procenat bio nešto preko četiri odsto. On je istakao da je uglavnom riječ o bolestima karcinoma, koje uzrokuju teški metali, herbicidi i pesticidi. Govoreći o opremi za analizu robe koja se uvozi, Đurica je rekao da je ona u RS solidna, ali da nedostaje veliki broj stručnjaka za rad.
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=40
d2

#30 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by d2 »

feral.tribune wrote:

o feral, samo su interesi vjecni.
odskakuci dalje i idi se zajebavat sa nekim drugim jer sam ja bio 4 godine u arbih i moja puska je branila BIH a nije mene branila necija puska, posebno ne tvoja.
vozdra.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#31 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by grunt »

Čim sam vidio naslov teme znao sam šta če me dočekati kada je otvorim:neko je otvorio temu o tome kako se otvara Merkur,a tema na kraju završava sa četnicima,ustašama,Slovencima kao kolonizatorima itd. :-) !Čini mi se da niko nije spomenuo dodika :? :D
Ja mislim da je u svakom slučaju bolje da se otvara nego ne otvara,biće zaposleno nekih stotinu ljudi(vjerovatno naših),bliže mi je da odem u kupovinu od OBI-ja itd.Ko je kriv našima što ne znaju otvarati prodajne centre ovog tipa!!!
Asana

#32 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by Asana »

grunt wrote: Čim sam vidio naslov teme znao sam šta če me dočekati kada je otvorim:neko je otvorio temu o tome kako se otvara Merkur,a tema na kraju završava sa četnicima,ustašama,Slovencima kao kolonizatorima itd. :-) !Čini mi se da niko nije spomenuo dodika :? :D
Ja mislim da je u svakom slučaju bolje da se otvara nego ne otvara,biće zaposleno nekih stotinu ljudi(vjerovatno naših),bliže mi je da odem u kupovinu od OBI-ja itd.Ko je kriv našima što ne znaju otvarati prodajne centre ovog tipa!!!
A cuj, otvarali bi i nasi prodajne centre koji donose profit, al pproblem je sto treba i uloziti puno para, i sacekati par godina da se one vrate... nije li lakse privatizirat nesto na brzaka pa pare odmah u dzep :)
slavkoimamodilera

#33 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by slavkoimamodilera »

Tamo ima bar 100 prodavaca, kasirki i tome slicno... to je bar 100 porodica sa osiguranim (dodatnim) hljebom na stolu... za mene, velika stvar... pa ciji god da je kapital i ko god da kupi profit... u ovoj drzavi ce placati porez, struju, vodu, telefon... kad se otvarao OBI ne vjerujem da se neko bas pretrgao od sranja o kolonizaciji, crpljenju profita bla bla bla...
Ljudi imaju pare i imaju muda da investiraju... ko nema, nek se poklopi usima...
zgembo_sa

#34 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by zgembo_sa »

Normala, radna mjesta, veca konkurencija, jeftiniji proizvodi... Meni dobro. Ako vam se ne svidja uvijek imate opciju buvlje pijace.
Hodidjed

#35 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by Hodidjed »

Bio sam juce u tom MERKUR-u.
Bogami, nista posebno........i skontao sam sta cu tamo kupiti: NISTA.
gurabija78

#36 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by gurabija78 »

grunt wrote:Čim sam vidio naslov teme znao sam šta če me dočekati kada je otvorim:neko je otvorio temu o tome kako se otvara Merkur,a tema na kraju završava sa četnicima,ustašama,Slovencima kao kolonizatorima itd. :-) !Čini mi se da niko nije spomenuo dodika :? :D
OBI je otvorila domaca firma! ne znam koji je model koristen, fransiza ili sl, ali u svakom slucaju domaca pamet i kapital!
Super je to sve, samo nek se otvara, nek ovo malo para sto nastane ovdje ide kamionima u Sloveniju... a oni su investirali kapital-cudo jedno! satrali su se dok su skupili potrebni kapital da bi ga investirali u BiH! Gdje ti zivis covjece?
gurabija78

#37 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by gurabija78 »

slavkoimamodilera wrote:Tamo ima bar 100 prodavaca, kasirki i tome slicno... to je bar 100 porodica sa osiguranim (dodatnim) hljebom na stolu... za mene, velika stvar... pa ciji god da je kapital i ko god da kupi profit... u ovoj drzavi ce placati porez, struju, vodu, telefon... kad se otvarao OBI ne vjerujem da se neko bas pretrgao od sranja o kolonizaciji, crpljenju profita bla bla bla...
Ljudi imaju pare i imaju muda da investiraju... ko nema, nek se poklopi usima...
:shock:
slavkoimamodilera

#38 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Sta je gurabija? Sta nije jasno? Jeste, za u ovu drzavu ulagati - treba imati muda!
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#39 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by grunt »

gurabija78 wrote:
grunt wrote:Čim sam vidio naslov teme znao sam šta če me dočekati kada je otvorim:neko je otvorio temu o tome kako se otvara Merkur,a tema na kraju završava sa četnicima,ustašama,Slovencima kao kolonizatorima itd. :-) !Čini mi se da niko nije spomenuo dodika :? :D
OBI je otvorila domaca firma! ne znam koji je model koristen, fransiza ili sl, ali u svakom slucaju domaca pamet i kapital!
Super je to sve, samo nek se otvara, nek ovo malo para sto nastane ovdje ide kamionima u Sloveniju... a oni su investirali kapital-cudo jedno! satrali su se dok su skupili potrebni kapital da bi ga investirali u BiH! Gdje ti zivis covjece?
Neda mi se raspravljati,pa ču samo da kažem da mi se sviđa što je otvoren Merkur i da me boli k.... gdje idu pare,jer da ne idu njima svakako bi ih pokrali ovi naši lopovi tako da narod nebi vidio nikakvog hajra.Vozdra!!!
gurabija78

#40 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by gurabija78 »

slavkoimamodilera wrote:Sta je gurabija? Sta nije jasno? Jeste, za u ovu drzavu ulagati - treba imati muda!
Treba, ako ulazes svoje pare! Svakako! Mislim da Slovenci jedan jedini dinar nisu ulozili, osim u kupovinu certifikata kojim su opet u bescijenje kupovali preko investicijskih fondova firme koje su iole vrijedile u BiH!
gurabija78

#41 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by gurabija78 »

i ovo ulagati ZA ovu drzavu: nema mjesta! ovdje za ovu drzavu ulazemo mozda ti i ja, oni sa strane sto otvaraju trzne centre/banke/stagod to rade ZA sebe i svoje guzove! samo da se razumijemo!
slavkoimamodilera

#42 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

gurabija78 wrote:
slavkoimamodilera wrote:Sta je gurabija? Sta nije jasno? Jeste, za u ovu drzavu ulagati - treba imati muda!
Treba, ako ulazes svoje pare! Svakako! Mislim da Slovenci jedan jedini dinar nisu ulozili, osim u kupovinu certifikata kojim su opet u bescijenje kupovali preko investicijskih fondova firme koje su iole vrijedile u BiH!
Daj ba ne lupetaj ziv bio... znas li koliko je novca potrebno da se izgradi trzni centar od 16 ili 18 hiljada kvadrata koliko vec ima ovaj merkur? Znas li koliko je novca potrebno AVANSNO uloziti da se taj isti centar napuni?
Garant su od certifikata to nekih napunili... jah, jah i od stedisa ljubljanske banke da ne zaboravimo...
Pa da sumiramo... Ljubljanske mljekarne, Gorenje, Krka, Merkur, Mercator, Paloma, Droga.... sve te firme qrca nisu ulozile, sve su od pokradenih para jadnih bosanaca napravili... pa da, logicno... s obzirom da je na racunima ljubljanske banke bilo najmanje 10000000000000000 dolara...
Svega na dunjaluku... :-)
slavkoimamodilera

#43 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

gurabija78 wrote:i ovo ulagati ZA ovu drzavu: nema mjesta! ovdje za ovu drzavu ulazemo mozda ti i ja, oni sa strane sto otvaraju trzne centre/banke/stagod to rade ZA sebe i svoje guzove! samo da se razumijemo!
Citaj sta pise... za U ovu drzavu... ne "za ovu"... :roll:
CLIO

#44 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by CLIO »

Neka nek se otvara da se nasi radnici zaposle, ali ja tamo necu kupovati zato sto ce pare ici u Sloveniju :-) , a nesto ce ostat nasim lopovima (kroz porez). :D
pets

#45 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by pets »

kome se ne sviđa nek ne kupuje, pa onda idite i bogatite naše lopove koji prodaju 3. i 2. klasu pod prvu, koji radnike tretiraju kao roblje, ne daju im ni osiguranje, ni plate, ni bolovanje..
Ja sam kod jednog takvog kupila pločice (navodno 1. klasa) i one su poslije prve zime popucale, kod drugog sam kupila bojler domaće proizvodnje i nisam se uspjevala ni istuširati kako treba, već je nestajalo tople vode.Pa sad vi veliki ljubitelji domaćeg samo uživajte u domaćem smeću, ja sam se naučila pameti !
Šemso_Bonaparta

#46 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by Šemso_Bonaparta »

hehe
Baš je zanimljivo vidjeti mišljenja ljudi o firmi u kojoj radim :)

Ja vas pozivam da dođete i pogledate, šta se to ima kupiti kod nas, obratite pažnju na različitost artikala, mogućnost izbora, kvalitet proizvoda, kvalitet usluge, pristup prodavača naročito....

Volio bih saznati vaš stav nakon što posjetite centar..... Posebno me zanima mišljenje o zaposlenima, naćinu kako se ophode prema vama, ima li razlike između nas i ostalih trgovačkih centara.....

Ukoliko nekome treba posao i želi da radi kod nas, uvijek možete svoju biografiju dostaviti na info pult u centar, ili popuniti naš formular....
vjesticanametli

#47 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by vjesticanametli »

na koji naČin kod Vas, Vi :D

eeeeeee moj napoleoneeeeeeeeeeee zar si spao na sumnjiveeeeeee graaaaaaaaaneeeeeeee :D
melb26sa

#48 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by melb26sa »

Šemso_Bonaparta wrote:hehe
Baš je zanimljivo vidjeti mišljenja ljudi o firmi u kojoj radim :)

Ja vas pozivam da dođete i pogledate, šta se to ima kupiti kod nas, obratite pažnju na različitost artikala, mogućnost izbora, kvalitet proizvoda, kvalitet usluge, pristup prodavača naročito....

Volio bih saznati vaš stav nakon što posjetite centar..... Posebno me zanima mišljenje o zaposlenima, naćinu kako se ophode prema vama, ima li razlike između nas i ostalih trgovačkih centara.....

Ukoliko nekome treba posao i želi da radi kod nas, uvijek možete svoju biografiju dostaviti na info pult u centar, ili popuniti naš formular....
Pa sto ne kazes da trazes mystery shoppers? Ponudi fino ljudima da ti to odrade, i imaces objektivnu predodzbu sta valja a sta ne valja. Imas specijaliziranu firmu bas za to - GMS. Ne zaboravi uposlenike poslati na kakav trening ophodjenja sa kupcima ako ti rezultati pokazu da je to potrebno. :D
Šemso_Bonaparta

#49 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by Šemso_Bonaparta »

:)
eh pa znas ono lojalnost, pripadnost....to ti je to: mi, nas, smo....globalni trendovi, malo ovo ono ... ;) :)

a mystery shopping, rano je još za to....tek smo krenuli :)
accent

#50 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...

Post by accent »

Šemso_Bonaparta wrote::)
eh pa znas ono lojalnost, pripadnost....to ti je to: mi, nas, smo....globalni trendovi, malo ovo ono ... ;) :)

a mystery shopping, rano je još za to....tek smo krenuli :)
PRESKUPO
Post Reply