Obzirom na ovo sto pises, SIGURNA sam da moj pas, kao ni vecina koje znam nikada nece sliniti po tebisabanss wrote:Ne shvatam. Ja nisam pas i ne zelim se druziti sa psima. Sa ljudima opeta manje-vise i zelim. Ne treba mi niciji pas da slini po meni.Hodidjed wrote:Pas je drustveno bice kao i covjek i voli da je u doticaju sa ljudima. Ako ti se vrzma oko nogu, znaci da mu se dopadas. To shvati kao nesto pozitivno. Bolje i to, nego da te napada i laje na tebe. Psi osjete "ko je kakav".
Shvatas li sad?
OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
- Pasiflora
#26 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
-
sabanss
#27 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Super, dobro i meni i njima.sitno wrote: Obzirom na ovo sto pises, SIGURNA sam da moj pas, kao ni vecina koje znam nikada nece sliniti po tebi
- metal_rules_cura
#28 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Malo rigorozan stav, ali valja svakako postovati stavove i misljenja drugih.sabanss wrote:Ne shvatam. Ja nisam pas i ne zelim se druziti sa psima. Sa ljudima opeta manje-vise i zelim. Ne treba mi niciji pas da slini po meni.Hodidjed wrote:Pas je drustveno bice kao i covjek i voli da je u doticaju sa ljudima. Ako ti se vrzma oko nogu, znaci da mu se dopadas. To shvati kao nesto pozitivno. Bolje i to, nego da te napada i laje na tebe. Psi osjete "ko je kakav".Luke Perry wrote:U nekim zemljama je zabranjeno drzanje takvih pasmina. Inace vlasnici pasa su cudni ljudi. Mislim ono skroz nepoznati ljudi koje i ne pozdravljam misle da je skroz OK da mi se njihov pas vrzma oko nogu, lize itd, on hoce samo da se igra. Nikad to necu shvatiti.
Shvatas li sad?
Meni je recimo jako drago kad mi pas pridje i pozeli se igrati. Volim pse puno, puno
O opasnim rasama i raspirivanjima svega negativnog kod njih smatram necim posve nepotrebnim, ali ionako ljudi rade mnoge stvari kojima ni sami ne znaju svrhu...
-
sabanss
#29 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Drago mi je da se razumijenmometal_rules_cura wrote: Malo rigorozan stav, ali valja svakako postovati stavove i misljenja drugih.
Meni je recimo jako drago kad mi pas pridje i pozeli se igrati. Volim pse puno, puno![]()
O opasnim rasama i raspirivanjima svega negativnog kod njih smatram necim posve nepotrebnim, ali ionako ljudi rade mnoge stvari kojima ni sami ne znaju svrhu...
Za opasne rase (nadam se zakonu koji ovdje nece svrstati i koker spanijele i pekinezere) bi trebalo traziti oruzani list. Dakle, dobar razlog zasto se takav pas zeli imati, psiho profil gazde zajedno sa uvjerenjem o nekaznjavanju i potpisana izjava da je gazda odgovoran krivicno za svu stetu koju pas nanese sa dugim zatvorskim kaznama i oduzimanjem psa. Samo daj Boze da se to ostvari...
- metal_rules_cura
#30 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
Slazem se i ja sada sa ovimsabanss wrote:Drago mi je da se razumijenmometal_rules_cura wrote: Malo rigorozan stav, ali valja svakako postovati stavove i misljenja drugih.
Meni je recimo jako drago kad mi pas pridje i pozeli se igrati. Volim pse puno, puno![]()
O opasnim rasama i raspirivanjima svega negativnog kod njih smatram necim posve nepotrebnim, ali ionako ljudi rade mnoge stvari kojima ni sami ne znaju svrhu...![]()
Za opasne rase (nadam se zakonu koji ovdje nece svrstati i koker spanijele i pekinezere) bi trebalo traziti oruzani list. Dakle, dobar razlog zasto se takav pas zeli imati, psiho profil gazde zajedno sa uvjerenjem o nekaznjavanju i potpisana izjava da je gazda odgovoran krivicno za svu stetu koju pas nanese sa dugim zatvorskim kaznama i oduzimanjem psa. Samo daj Boze da se to ostvari...
Ali drzava nije dovoljno jaka za ovako nesto, pa je suvisno traziti bilo kakva rjesenja kad se ona ovdje ionako ne mogu primijeniti...
-
zafrigana
#31 Re: OPASNI PSI I OPASNE GAZDE
shock: Iiiii jaaaaooooooo što volimmm te opasne pse Gazde...hehh kad krenem u šetnju ..onako sa mislima na Ništa....pa me strefi jedan lajavac opasnog gazde...a hebote takav nikad ne zalaje iza drvene tarabe....ako mi se zjenica odledi od straha...vidim da se radi o DVORCU...a oko njega nema princeza... već urlajući secyriti...Nije lako zivjeti u mraku, a ni
se ne DA...