Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
redondo72

#26 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by redondo72 »

Panthera wrote:..Fakulteti su priznati od strane Udruzenja gradjana pcelara isl...
... i Udruženja ljubitelja travničkog sira....
BosnaFanatic

#27 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by BosnaFanatic »

u bosni je trenutno poslije rata a i svugdje je tako ali pogotovo kod nas su sanse vrlo male kad covjek zavrsi studijum da dobije posao.Tatini Sinovi i prijatelji i privatnici svako svog zaposljava i sve stranke svoje ubacuju tako da normalni gradjanin nema sanse da uleti negdje.Ovdje se sve gleda u kojoj si stranci i tako dalje. Prije ce dobiti Tatin sin posao koji nema studijum ali stari zna ljude nego onaj sto je posten i zavrsi studijum prodje vremena cijeli zivot uci i na kraju dobije povratnu kartu za kuci. Bosna I Hercgovina jos ima dosta stvari koje se trebaju promjenit a to kod nas ide sporo. ali mozda ce biti sljedecoj generaciji lakse nego ovoj.Ja kazem da nije samo kod nas ovako nego svugdje ali kod nas pogotovo zato sto je BiH jos nije razvijena drzava poput ostalih, ali nema veze zato je ljepsa od stotinu drugih.
ibizza

#28 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ibizza »

olduser wrote:moze past ako nije dovoljno pametan, pa nema nimalo mozga da nauci samo sta je npr. makroekonomija, il padne jer mu je mrsko napisat il platit da mu neko uradi seminarksi jer spava do podne, loce - provodi se do zore...
studiram taj fakultet i mogu ti reci da si u pravu za pojedince...Ima takvih, nigdje ih nikad na predavanjima kada dodju ispiti pojave se i poloze odmah...a ja padam...npr...racunovodsvo sam polagao 5 puta...isao na instrukcije kod jedne profesorice ovdje u Sa...Strateski menadzment,covjek je luddddd...prvo seminarski treba uraditi...pa ako dobijes 6 iz seminarskog onda ides na ispit...mozda od 100 studenata da ih je 10 dobilo ciste sestice...a samo jedan kolega dobio 7...a sto se ticve ispita,sranje tesko...npor ja sam uradio 70% pitanja....i nisam polozio...dobio 30 bodova a treba 55...
hocu sam da kazem da nije sve kako se prica...pojedinci se hvale kako to sve lahko zavrsavaju...al puno nas je vise sto se mucimo...

6 • koncept rada prihvatljiv
• neprimjerenost u služenju literaturom
6 • potrebno obraditi : značaj internog okruženja i analize IO ?
6 ??? • neprimjerenost u služenju literaturom
5 - 6 ???? • koncept rada nije dobar
5 - 6 ???? • neprihvatljiv koncept rada
• potrebno obraditi : značaj eksternog okruženja i analize IO ?
5 - 6 ???? • neprimjerenost u služenju literaturom
kandidati sa ocjenom 6 i više stiču pravo izlaska na usmeni dio ispita iz predmeta „Strateški
menadžment
ovo su njegove ocjene iz seminarskog... :-)
ibizza

#29 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ibizza »

redondo72 wrote:
Panthera wrote:..Fakulteti su priznati od strane Udruzenja gradjana pcelara isl...
... i Udruženja ljubitelja travničkog sira....
U prisustvu brojnih zvanica , predstavnika obrazovnog sistema i studenata prigodnom ceremonijom otvoren je prvi Univerzitet u Travniku . Simboličnim presjecanjem vrpce Univerzitet su otvorili gđa. Esma Hadžagić, pomoćnik ministra civilnih poslova BiH i prof.dr.Rasim Dacić Rektor univerziteta u Travniku :razz: ;-)
Hamurabi

#30 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Hamurabi »

Sindibad wrote:Isto je ko na ekonomiji u Sarajevu,imas predavanja, seminarske, januarske,junske i septembarske rokove, imas mogucnost da studiras vanredno za njih se nastava i ispiti organizuju vikendom, imas mogucnost placanja skolarine u ratama, nije bas ni jednostavno ima zeznutih ispita i profa al sve u svemu je ok, nastava je po bolonji itd itd, fax je u sklopu travnickog Univerziteta diploma koju dobijes VII stepen - VSS, koncept 3+2, znaci mozes magistarski poslije ganjat..sretno ;)
Jedna ispravka. U Sarajevu nema seprembarskog roka i nema mogućnosti vanrednog studija.
beautyfool

#31 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by beautyfool »

Hamurabi wrote:
Sindibad wrote:Isto je ko na ekonomiji u Sarajevu,imas predavanja, seminarske, januarske,junske i septembarske rokove, imas mogucnost da studiras vanredno za njih se nastava i ispiti organizuju vikendom, imas mogucnost placanja skolarine u ratama, nije bas ni jednostavno ima zeznutih ispita i profa al sve u svemu je ok, nastava je po bolonji itd itd, fax je u sklopu travnickog Univerziteta diploma koju dobijes VII stepen - VSS, koncept 3+2, znaci mozes magistarski poslije ganjat..sretno ;)
Jedna ispravka. U Sarajevu nema seprembarskog roka i nema mogućnosti vanrednog studija.
Jos jedna ispravka u Sarajevu ima septembarski rok i ima mogucnost vandrednog studija ako studiras po starom nastavnom planu ;-)
Hamurabi

#32 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Hamurabi »

beautyfool wrote:
Hamurabi wrote:
Jos jedna ispravka u Sarajevu ima septembarski rok i ima mogucnost vandrednog studija ako studiras po starom nastavnom planu ;-)
OK, to stoji, ali je ovaj fakultet, koliko ja znam osnovan 2006. tako da ne radi po starom sistemu, a i Sindibadov post se, kako sam ja skontao, odnosio na novi nastavni plan, pa sam u tom kontekstu i prokomentarisao :wink:
beautyfool

#33 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by beautyfool »

Hamurabi wrote:OK, to stoji, ali je ovaj fakultet, koliko ja znam osnovan 2006. tako da ne radi po starom sistemu, a i Sindibadov post se, kako sam ja skontao, odnosio na novi nastavni plan, pa sam u tom kontekstu i prokomentarisao :wink:
Ok, ja rekoh samo da napomenem :-D
Neshvatam cemu raspravljanje koji je fax bolji i koji je laksi ili tezi,neces proci ni na jednom faxu ako ne ucis i to je cinjenica.Bitno je da diploma koju dobijes vrijedi a sto neko rece bitno je da ti je zavedeno u radnu knjizicu :) pa bio fax u Sa ili Travniku ili Mostaru zaista nije bitno, u Bosni je tesko naci posao sa bilo kakvom diplomom, tako da onaj ko hoce da radi i ko je ambiciozan i trudi se zavrsiti fax i traziti posao i na kraju krajeva dokazivati sebe na poslu i unapredjivati svoj rad eh taj ce biti uspjesan,bez truda i rada dzaba ti sve! (To se odnosi na one bez stele :roll: )
Hamurabi

#34 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Hamurabi »

beautyfool wrote:
Hamurabi wrote:OK, to stoji, ali je ovaj fakultet, koliko ja znam osnovan 2006. tako da ne radi po starom sistemu, a i Sindibadov post se, kako sam ja skontao, odnosio na novi nastavni plan, pa sam u tom kontekstu i prokomentarisao :wink:
Ok, ja rekoh samo da napomenem :-D
Neshvatam cemu raspravljanje koji je fax bolji i koji je laksi ili tezi,neces proci ni na jednom faxu ako ne ucis i to je cinjenica.Bitno je da diploma koju dobijes vrijedi a sto neko rece bitno je da ti je zavedeno u radnu knjizicu :) pa bio fax u Sa ili Travniku ili Mostaru zaista nije bitno, u Bosni je tesko naci posao sa bilo kakvom diplomom, tako da onaj ko hoce da radi i ko je ambiciozan i trudi se zavrsiti fax i traziti posao i na kraju krajeva dokazivati sebe na poslu i unapredjivati svoj rad eh taj ce biti uspjesan,bez truda i rada dzaba ti sve! (To se odnosi na one bez stele :roll: )
Slažem se.
ibizza

#35 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ibizza »

i na Ekonomiji ima vanredan studiji....a nema septembarski rok...(po Bolonji)
Hamurabi

#36 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Hamurabi »

bermiin wrote:i na Ekonomiji ima vanredan studiji....a nema septembarski rok...(po Bolonji)
Ma kako to?
Hamurabi

#37 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Hamurabi »

Po Bolonji vanrednog studija nema. Imaš samo redovan, redovan-paralelan (odnosno samofinansirajući) i DL (ali samo na nekim fakultetima).
Last edited by Hamurabi on 28/11/2008 14:20, edited 1 time in total.
ibizza

#38 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ibizza »

Hamurabi wrote:
bermiin wrote:i na Ekonomiji ima vanredan studiji....a nema septembarski rok...(po Bolonji)
Ma kako to?
evo ja sam sad pitao prijateljicu koja studira na Ekonomiji...to mi je rekla...vanredno=DL
Hamurabi

#39 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Hamurabi »

bermiin wrote:
Hamurabi wrote:
Ma kako to?
evo ja sam sad pitao prijateljicu koja studira na Ekonomiji...to mi je rekla...vanredno=DL
Bermiine to nije ni nalik na vanredan studij :lol: :lol: :lol: :lol: . To je distance learning koncept, koji se izvodi on-line, s tim da student polaže ispite in-person, odnosno mora doći na faks kad je ispit. U mnogome se razlikuje vanredan i DL studij. Nastava se za vanredan izvodi obično petkom i subotom i to po cijeli dan, i prisustvo je obično obavezno. Kod DL-a se nastava prati putem interneta (u terminima sličnim redovnom studiju, s tim da je studentu omogućen pristup on-line verziji predavanja i vježbi i kada njemu odgovara, koliko ja znam) i mnogo je skuplje nego vanredan studij. To ne možeš nikako izjednačiti. Ne bih sad da pokrećemo novu temu DL vs. vanredan, što bi bila jedna velika nebuloza. Najbolje je da ostane na ovome.
ibizza

#40 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ibizza »

evo, pitao sam jednog prijatelja ima li na Ekonomiji vanredan studiji...kaze on ima...pa reko sta je onda Dl...kaze pa to ti je to....valjda bolje znaju studenti sa tog fakulteta nego ja i ti... :-D
Hamurabi

#41 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Hamurabi »

bermiin wrote:evo, pitao sam jednog prijatelja ima li na Ekonomiji vanredan studiji...kaze on ima...pa reko sta je onda Dl...kaze pa to ti je to....valjda bolje znaju studenti sa tog fakulteta nego ja i ti... :-D
Ali bermiine :) , ja sam do prije par mjeseci studirao upravo na Ekonomiji u Sarajevu (i diplomirao), tako da znam o čemu pričam.
papacja

#42 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by papacja »

Sindibad wrote:garant su pravo dobri s nekima koji sjede u tim kancelarijama, štela svugdje u svijetu prolazi, al dosta ih nema zene,djecu.......pa padaju ko kruske po nekoliko puta izlaze na ispite :?
to su neki sa IQ 2
ibizza

#43 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ibizza »

Hamurabi wrote:
bermiin wrote:evo, pitao sam jednog prijatelja ima li na Ekonomiji vanredan studiji...kaze on ima...pa reko sta je onda Dl...kaze pa to ti je to....valjda bolje znaju studenti sa tog fakulteta nego ja i ti... :-D
Ali bermiine :) , ja sam do prije par mjeseci studirao upravo na Ekonomiji u Sarajevu (i diplomirao), tako da znam o čemu pričam.
oks... :D
ibizza

#44 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ibizza »

papacja wrote:
Sindibad wrote:garant su pravo dobri s nekima koji sjede u tim kancelarijama, štela svugdje u svijetu prolazi, al dosta ih nema zene,djecu.......pa padaju ko kruske po nekoliko puta izlaze na ispite :?
to su neki sa IQ 2
zavrsio sam 5 gimnaziju...prvi drugi sam bio odlican,treci i cetvrti bio sam vrlodobar...padam na tom fakultet na nekim ispitima po nekoliko puta...zato ne pricaj gluposti kad nisi upucen
papacja

#45 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by papacja »

bermiin wrote:
papacja wrote:
to su neki sa IQ 2
zavrsio sam 5 gimnaziju...prvi drugi sam bio odlican,treci i cetvrti bio sam vrlodobar...padam na tom fakultet na nekim ispitima po nekoliko puta...zato ne pricaj gluposti kad nisi upucen
Upućen sam, jaran mi tamo onako usput završava, a u Sa na ekonomiji nije ispita dao za 2 godine.
ZEMO MUDISA

#46 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ZEMO MUDISA »

Najbolji faks, ko je kod krenuo koga ja poznajem zavrsava i polaze. Cist primjer je jedan moj prijatelj kaze zadnji ispit mu je bio neki x uglavnom profesorica ga je pitala " Sta su berze" on reko i 7 dobio. Divno!!!! Isto tako on nema blage veze sa zivotom,a na ekonomiji u Sarajevu koju studiram i padam i polazem i super da je tako jer barem nesto i znam to pitanje moras znat vec kad prodes kroz vrata ekonomskog faksa. Svakako EKONOMSKI FAKS SARAJEVO NAJBOLJI STO SE TICE ZNANJA. Ja licno samo polago pravo 100 puta jer nisam htio sjesti i uciti, a to se mora. EFSA.UNSA.BA THE BEST. Nemoj te mi samo reci da reklamiram faks, jer nije ga lako zavrsiti.
Hamurabi

#48 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Hamurabi »

ZEMO MUDISA wrote:Najbolji faks, ko je kod krenuo koga ja poznajem zavrsava i polaze. Cist primjer je jedan moj prijatelj kaze zadnji ispit mu je bio neki x uglavnom profesorica ga je pitala " Sta su berze" on reko i 7 dobio. Divno!!!! Isto tako on nema blage veze sa zivotom,a na ekonomiji u Sarajevu koju studiram i padam i polazem i super da je tako jer barem nesto i znam to pitanje moras znat vec kad prodes kroz vrata ekonomskog faksa. Svakako EKONOMSKI FAKS SARAJEVO NAJBOLJI STO SE TICE ZNANJA. Ja licno samo polago pravo 100 puta jer nisam htio sjesti i uciti, a to se mora. EFSA.UNSA.BA THE BEST. Nemoj te mi samo reci da reklamiram faks, jer nije ga lako zavrsiti.
:thumbup:
Utokkha

#49 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by Utokkha »

Poražen sam činjenicom da najbolji profesori sa sarajevske Ekonomije, odlaze na ovaj "fakultet" da predaju.

Kad-tad ću se naći u situaciji da mi jedan "diplomac" strese u facu kako su mu predavali isti profesori kao i meni. :|
ibizza

#50 Re: Fakultet za menadžment i turizam Travnik

Post by ibizza »

ZEMO MUDISA wrote:Najbolji faks, ko je kod krenuo koga ja poznajem zavrsava i polaze. Cist primjer je jedan moj prijatelj kaze zadnji ispit mu je bio neki x uglavnom profesorica ga je pitala " Sta su berze" on reko i 7 dobio. Divno!!!! Isto tako on nema blage veze sa zivotom,a na ekonomiji u Sarajevu koju studiram i padam i polazem i super da je tako jer barem nesto i znam to pitanje moras znat vec kad prodes kroz vrata ekonomskog faksa. Svakako EKONOMSKI FAKS SARAJEVO NAJBOLJI STO SE TICE ZNANJA. Ja licno samo polago pravo 100 puta jer nisam htio sjesti i uciti, a to se mora. EFSA.UNSA.BA THE BEST. Nemoj te mi samo reci da reklamiram faks, jer nije ga lako zavrsiti.
ovo sto si napisao je laz...mozes pricati ovdje nekome ko ne zna....prvo...nema ni jedna profesorica da predaje osim Azre Kozarcanin koja predaje Sociologiju(A berza veze nema sa tim predmetom)...drugo...osim pomenutog predmeta ni jedan drugi predmet se ne polaze usmeno...sve je pismeno...zato ne valjaj lazi...

pozz
Post Reply