ranjena osoba kod Vijećnice

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Asana

#26 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Asana »

olduser wrote: ma ko ih *ebe, nisam upoznat al nije bezveze belaj sigurno ispo, nije dzabe dobio po njusci..
Iskustvo nam kaze da ih ima koji su i bas dzab-dzabale dobivali po njusci... moze li bez prejudiciranja, molim?

A ako je tako kao sto preptpostavljas
pod ovim pretpostavljam da se nafuro da je neki mafijas..al eto ko bio je dobar..poso prosipat silu..
Neka to bude nauk slijedecim malim mangupima.
RIP
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#27 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by ladyblue18 »

tek sam saznala...pa dokle vise ovako :x
:( :(
accent

#28 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by accent »

a niko ne spominje da je prije pucnjave bila tuca u nekom objektu kod opstine stari grad, pa su se poslje ti isti "zestoki" momci popucali kod inat kuce
helem ko ih hebe nek se pucaju KOMI je u parvu 100000%, nimalo mi ih nije zao, a i policija ih je pohapsila sve u roku 1h
mene vise zabrinjava cinjenica da su se prije ta sranja desavala u gluho doba noci a sad u po bijela dana, zao mi je neduznih prolaznika koji mogu nastradati,
zalim za slucajevima tipa D.Mrnjavca, takvih ljudi mi je zao, a ovou gamad bi zatvorio u sobu podijelio im oruzje i ubacio saku metaka pa nek se poubijaju.

a sto se S.Kobilica tice zna se ko vrsi hapsenja "opasnih" pojedinaca i koja je procedura pri hapsenju istih
DoradO

#29 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by DoradO »

accent wrote:a niko ne spominje da je prije pucnjave bila tuca u nekom objektu kod opstine stari grad, pa su se poslje ti isti "zestoki" momci popucali kod inat kuce
helem ko ih hebe nek se pucaju KOMI je u parvu 100000%, nimalo mi ih nije zao, a i policija ih je pohapsila sve u roku 1h
mene vise zabrinjava cinjenica da su se prije ta sranja desavala u gluho doba noci a sad u po bijela dana, zao mi je neduznih prolaznika koji mogu nastradati,
zalim za slucajevima tipa D.Mrnjavca, takvih ljudi mi je zao, a ovou gamad bi zatvorio u sobu podijelio im oruzje i ubacio saku metaka pa nek se poubijaju.

a sto se S.Kobilica tice zna se ko vrsi hapsenja "opasnih" pojedinaca i koja je procedura pri hapsenju istih
pobili se u ''Vozdri'' njih bilo 6-7 ubili neku dvojicu celavih dilbera ( preko 30 godina su imali po mojoj procjeni )... opet je bilo ono sta si se napuho kome to ti ..ma haj necemo se svadjat i pljus ... lete stolice i onda je uslijedilo to dole na mostu... :roll:
The 51st State

#30 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by The 51st State »

olduser wrote:
dzipalo_junuz wrote: Momak jeste u zadnje vrijeme malo bio skrenuo sa pravoga puta..
pod ovim pretpostavljam da se nafuro da je neki mafijas..al eto ko bio je dobar..poso prosipat silu..
ma ko ih *ebe, nisam upoznat al nije bezveze belaj sigurno ispo, nije dzabe dobio po njusci..
ne seri, kad vec ne znas kompletnu pricu...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#31 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by mIRCerka »

Domaća zadaća - kultura dijaloga.
Ne trebam objašnjavati, niste od juče ovdje.
fantom slobode

#32 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by fantom slobode »

DoradO wrote:
pobili se u ''Vozdri'' njih bilo 6-7 ubili neku dvojicu celavih dilbera ( preko 30 godina su imali po mojoj procjeni )... opet je bilo ono sta si se napuho kome to ti ..ma haj necemo se svadjat i pljus ... lete stolice i onda je uslijedilo to dole na mostu... :roll:
Eto to je tako, pa ti diraj celave dilbere preko 30...i otimaj auto-radio po parkingu...Nikada ne znas ko su dilberi i cije je auto...A i ko ce da naleti u medjuvremenu ili kasnije...Sto ti je mladost, ne razmislja, a qrci se u grupama...
karanana

#33 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by karanana »

accent wrote:a niko ne spominje da je prije pucnjave bila tuca u nekom objektu kod opstine stari grad, pa su se poslje ti isti "zestoki" momci popucali kod inat kuce

Slazem se. Ja se jos uvijek u ovom gradu osjecam veoma sigurno jer je bilo vrlo malo slucajeva u kojima su se desila ubistva nevinih gradjana. Gotovo sva ubistva imaju neku pozadinu, neki obracun, neke nerasciscene racune i kriminalne radnje. A ako se klonis toga neces imati problema, bar ne vise od onog sto bi imao bilo gdje u evropi.
The 51st State

#34 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by The 51st State »

mIRCerka wrote:Domaća zadaća - kultura dijaloga.
Jeli kultura dijaloga kada sa formiranim predrasudama izvodis zakljucke?
Mani se kulture dijaloga i lati se gumice ako ti je toliko stalo do iste, a ne da iznova citam standardno preseravanje forumskih sveznalica.
dimu

#35 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by dimu »

accent wrote: zalim za slucajevima tipa D.Mrnjavca, takvih ljudi mi je zao, a ovou gamad bi zatvorio u sobu podijelio im oruzje i ubacio saku metaka pa nek se poubijaju.

upravo tako, a da policija i sud ista rade ne bi njega upucali, nego bi sa svojom klapom odavno gulio visegodisnje kazne za bog zna koliko provala u auta...
mIRCerka

#36 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by mIRCerka »

The 51st State wrote:
mIRCerka wrote:Domaća zadaća - kultura dijaloga.
Jeli kultura dijaloga kada sa formiranim predrasudama izvodis zakljucke?
Mani se kulture dijaloga i lati se gumice ako ti je toliko stalo do iste, a ne da iznova citam standardno preseravanje forumskih sveznalica.
I poštivanje pravila.

End of discussion.
Nera_22

#37 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Nera_22 »

nek su ga roknuli. barem je grad malo postao sigurniji. da se hoce cesce popucati samo da ne diraju neduznu raju
inferno75

#38 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by inferno75 »

Jako, jako žalosna činjenica je ta da mladež danas ne poštuju prevashodno svoje,ali i tuđe živote. Misle da je život igra, glave im pune limunade iz kuhinja današnje sveopšte društvene stranputice. Milijardu i jedan je faktor, a ovdje više ne pomažu ni sveobuhvatne socijalne analize, jednostavno nema ih iko kompetentan uraditi. Nivo svijesti je davno ispod apsolutne nule, a tenedencija poniranja se nastavlja.

Djeca su isfrustrirana, žive u wanna be potrošačkom društvu sa feudalnom osnovom. "Kriteriji" koje okolina postavlja pred njih su visoki, sredstva za ostvarenje cilja na normalan i pošten način su u sferi naučne fantazije. "Pare nisu problem,para jednostavno nema", a svi bi da jako mladi imaju bijesne makine, tunirane dugonogim ljepoticama, 300-500 km dnevno za džeparca sa lahke strane, ponekad čiza zlatnom cijevčicom, strahpoštovanje ničim zasluženo od strane drugih, obim ruke 40+ cm, zlatnu kajlu cca 150 gr, malo viski-malo koka kola na Bazenima kad Jana ili Seka dođu,etc.itd.
callmethebreeeze

#39 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by callmethebreeeze »

ja se svaki put sjebem kad vidim koliko su mladi ovi momci sto ubijaju i ginu.
ned'o bog nikome.
:-)
Meshtar

#40 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Meshtar »

Nije se mudro zvati Denis u našem gradiću
foreigndude

#41 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by foreigndude »

Eto podlego je.
Ali_G

#42 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Ali_G »

Na stranu sto je decko bio problematican, sto su od ranije imali problema s tim celavcima, al dokle sve to ide da za jebene primljene batine ides kuci po pistolj i da nekog trazis da ga izrokas???? Pomisli li neko da ce sutra bit u slicnoj situaciji da te u obicnoj tuci neko izroka? Vazda je bilo mangupa, al ne znam su se i pistoljima stvari rijesavale.
Tom mangupu s pistoljem ja bih dao dozivotnu robiju. Al' jebiga sad malo zelene beretke, malo ovaj, onaj i ako 5god dobije dobro ce biti.
callmethebreeeze

#43 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

zna li se ko ga je ubio? i sta je bio povod ubistva? nije valjda samo kafanska tuca?
DoradO

#44 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by DoradO »

Ali_G wrote:Na stranu sto je decko bio problematican, sto su od ranije imali problema s tim celavcima, al dokle sve to ide da za jebene primljene batine ides kuci po pistolj i da nekog trazis da ga izrokas???? Pomisli li neko da ce sutra bit u slicnoj situaciji da te u obicnoj tuci neko izroka? Vazda je bilo mangupa, al ne znam su se i pistoljima stvari rijesavale.
Tom mangupu s pistoljem ja bih dao dozivotnu robiju. Al' jebiga sad malo zelene beretke, malo ovaj, onaj i ako 5god dobije dobro ce biti.
oni su prvi potezali pistolj u kaficu i ovi su jedva pobjegli poslije nekoliko slomljenih stolica od njihove glave i ledja ... nemojte nikoga braniti u ovom duelu
mIRCerka

#45 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by mIRCerka »

Header line

Article Details
Vijesti za 12.06.2008.godine

Dana 11.06.2008. godine u 12,25 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo, da je u ulici Isaj bega Ishakovića, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja...

Dana 11.06.2008. godine u 12,25 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo, da je u ulici Isaj bega Ishakovića, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je jedno NN lice zadobilo povrede. Izlaskom na lice mjesta službenici policije zatekli su povrijeđenog C.D., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Isti je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevežen u KC bolnice Koševo, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede abdomena, opasne po život, od kojih je C.D. podlegao dana 12.06.2008.godine, oko 11,15 sati na Klinici za anesteziju i reanimaciju KC bolnice Koševo. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, službenici policije lišili su slobode A.N., rođen 1967.godine u Bugojnu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., KZ F BiH (Ubistvo). Tom prilikom pronađen je i oduzet pištolj marke »CZ TT«, cal. 7,62 mm, sa okvirom i 7 komada metaka, vlasništvo A.N, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Navedenom krivičnom djelu prethodio je fizički napad grupe osoba, među kojima se nalazio i nastradali C.D., na A.V., rođen 1965.godine i N.I., rođen 1971.godine, oba nastanjena u Sarajevu u blizini objekta Općine Stari Grad Sarajevo. Tom prilikom A.V. i N.I. su zadobili lakše tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara KC bolnice Koševo. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 362. stav 2. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje), službenici policije I PU lišili su slobode: Z.T., rođen 1987.godine u Sarajevu, E.A., rođen 1985.godine u Sarajevu, E.A., rođen 1988.godine u Sarajevu, B.M., rođen 1987.godine u Sarajevu i I.A., rođen 1983.godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu. Isti su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Dana 12.06.2008.godine, navedena lica su uz službeni izvještaj predata na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Dana 11.06.2008.godine u 15,45 sati, službenici policije IV PU lišili su slobode K.E., rođen 1978.godine u Prizrenu, nastanjen u Rožaju, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje). Isti je navedenog dana oko 15,30 sati u ulici Rustempašina, općina Ilidža, zbog nesporazuma u saobraćaju, fizički napao K.M., rođen 1940.godine i T.F., rođena 1971.godine u Kiseljaku, oboje nastanjeni u Sarajevu, nanijevši im povrede, konstatovane od strane ljekara KC bolnice Koševo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.E. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Dana 12.06.2008.godine K.E. će uz službeni izvještaj biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Dana 11.06.2008.godine u 15,50 sati, od strane pedagoga Srednje škole »Peta gimnazija«, ulica Nerkeza Smajlagića, općina Novi grad Sarajevo, obaviještena je III PU da im je NN lice putem telefona dojavilo da je u navedenoj školi postavljena bomba. Izlaskom na lice mjesta i izvršenim KDZ pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

Dana 11.06.2008.godine u 18,30 sati, službenici policije IV PU lišili su slobode Č.N., rođen 1944.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 303. KZ F BiH (Onečišćenje okoliša). Isti je u dvorište svoje kuće u ulici Azići, općina Ilidža, dovezao tri boce sa nepoznatim sadržajem, te prilikom demontiranja jedne od boca, iz iste je pod pritiskom iscurio nepoznati sadržaj u vidu prašine. Tom prilikom na okolonom ukrasnom bilju i voćkama nastupila je materijalna šteta u vidu sasušivanja i sagorjevanja listova. Na licu mjesta izuzeti su uzorci trave i listova voćki, koji su dati na vještačenje. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. Č.M. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a sužbenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 11.06.2008.godine službenici policije IV PU lišili su slobode P.H., rođen 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari). Isti je navedenog dana oko 22,45 sati u ulici Blažuj, općina Ilidža, na putničkom motornom vozilu marke »Golf 2«, vlasništvo V.E. iz Sarajeva, razbio stakla, prednja i zadnja svjetla, te oštrim predmetom načinio tri otvora na poklopcu motora. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.H. je predat u Odsjek za zadržavnje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Služebnici policije nastavljaju rad na dokumnetovnaju navedenog krivičnog djela.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 18 saobraćajnih nezgoda, od toga 17 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim licima, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, 7 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, 5 neregistrovanih motornih vozila i 4 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Sarajevo, 12.06.2008.godine
Ali_G

#46 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by Ali_G »

U avazu pise da sumnjaju na jednog od brace Alic. Prethodila je tuca kod Vanija, gdje taj Alic i neki njegov dobili degeneka, otisli kuci po utoku, i sreli momka kod Inat kuce na onom mostu. Pucali u njega, ranili ga u ledja, metak prosao naprijed, oni pobjegli. Pise da su i od ranije bili u zategnutim odnosima.
callmethebreeeze

#47 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

hebo te zivot, kojeg se djavola kacio s likovima 20 godina starijim od njega.
:sad: :-? :?
DoradO

#48 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by DoradO »

callmethebreeeze wrote:hebo te zivot, kojeg se djavola kacio s likovima 20 godina starijim od njega.
a najgore je sto nije on zapoceo svadju ljudi :!: :!:
inferno75

#49 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by inferno75 »

Ali_G wrote:U avazu pise da sumnjaju na jednog od brace Alic. Prethodila je tuca kod Vanija, gdje taj Alic i neki njegov dobili degeneka, otisli kuci po utoku, i sreli momka kod Inat kuce na onom mostu. Pucali u njega, ranili ga u ledja, metak prosao naprijed, oni pobjegli. Pise da su i od ranije bili u zategnutim odnosima.
Veliš Alić??? Nahid Alići! To je onaj što je nožem izbo one iz Hare Krišne svojevremeno na Ferhadiji, imao još jedan okršaj sa nekim klincima na Drveniji (teške tjelesne i mislim pokušaj ubistva). Ismir Nokto, je bio sasvim ok momak, pravo dobar borac, komandir čete u bataljonu na Hridu, a i Alići su bili sasvim dobri u ratu. Oni su također angažovani u UG "Zelene beretke" (o kojima nema apsolutno nikakvo dobro mišljenje, osim da su jedno lopovsko udruženje, koje su doduše Alići i kompanija iskoristili da bi dobili prostor za pizzeriju na Bistriku).

Sa druge strane, ovaj mali ubijeni je bio u "gangu" koji pljačka i obija aute oko Vijecnice i ostatka Starog grada, koji predvode dvojica Roma (Šućur i Beli), uvijek naoružani, a nedavno su napali i Ambasadora Češke Rep. (Šućur) udarivši ga kamenom u prijedjelu prsa.

Ne branim Aliće i Noktu (posebno ne Nahida), poznajem ih iz rata kao zaista dobre i hrabre borce, ali mi ovdje ova druga strana mi je nikako dobra (njih također poznajem, jer je sve to moja mahala kod Pivare)

Sa Bljesak.info:

L
iječnici na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo bore se za život 19-godišnjeg Deniza Camića, koji je jučer oko 12.30 sati teško ranjen na raskrižju ispred Novog mosta kod "Inat kuće", na Obali Isa-bega Ishakovića. U njega je hitac iz pištolja ispalio Nahid Alić, koji je nakon toga pobjegao.

Mladića je hitac pogodio u leđa, a metak mu je izašao na trbuhu. Tako ranjen, uspio je otrčati pedesetak metara dalje. Kod mosta ispred "Inat kuće" izgubio je svijest i pao na asfalt.

Kako pričaju očevici, liječnici Hitne pomoći dvadesetak minuta pokušavali su mu zaustaviti jako krvarenje, a potom su ga prevezli u bolnicu na Koševu. U CUM je, prema riječima Biljane Jandrić, glasnogovornika KCUS-a, primljen bez svijesti i pulsa, s veoma teškim povredama glavne krvne žile trbuha te tankog i debelog crijeva.

Nakon reanimacije, hitno je odvezen u operacijsku dvoranu, a s obzirom na to da je jako krvario i pošto ima rijetku A negativnu krvnu grupu, sa Odjela transfuziologije su jučer upućivali poziv građanima da daju krv.

Ranjavanju Deniza Camića prethodila je tučnjava u ulici Zelenih beretki, ispred fast-fooda "Vani". U policiji kažu da su se sukobile dvije grupe, u jednoj je bio ranjeni mladić, a u drugoj su bili Vahid Alić, brat osumnjičenog Nahida, i Ismir Nokto. Alić i Nokto su u tučnjavi izvukli deblji kraj.

Sudionici su se ubrzo razbježali, a nešto kasnije u potragu za Camićem i njegovim prijateljima krenuli su Ismir Nokto i dvojica braće Alić.

Kada su ugledali Camića kod Novog mosta, Nahid je izašao iz vozila, držeći pištolj u ruci.

Nakon što je pucao u 19-godišnjaka, džipovima su se odvezli prema Bistriku. Vahida Alića i Ismira Noktu policija je našla i uhapsila u ulici Bistrik, dok je Nahid zatečen u svojoj kući u istoj ulici. Pronađen je i pištolj iz kojeg je pucano.

U Policijsku upravu Stari Grad ubrzo su došli prijatelji braće Alić, Hikmet Karačić, Hasan Dolovac i mladić s inicijalima M. Z. Svi oni su također zadržani u policiji.

U CUM-u bolnice na Koševu policajci su zatekli i priveli Camićeve prijatelje, braću Asima i Armina Efendića zvane Šućur i Beli, Tarika Zejnilovića Zeku te Mustafu Bukvu. Navodno su Efendići i Zejnilović zajedno sa Camićem sudjelovali u tučnjavi ispred "Vanija".

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Jusuf Zornić kaže kako će svi biti ispitani, a od Nahida Alića i Ismira Nokte uzeta je parafinska rukavica. Nahid Alić se sumnjiči za pokušaj ubojstva.

Inače, grupa mladića u kojoj je i ranjeni Deniz Camić odranije je poznata policiji u Starom Gradu po provalnim krađama u vozila i nasilničkom ponašanju.

Braća Alić su članovi Udruženja "Zelene beretke", dok je Ismir Nokto tajnik ovog udruženja.

Policija i tužiteljica Jasna Pećanac još uvijek utvrđuju motive zbog kojih je došlo do tučnjave, a kasnije i ranjavanja. Alići su, navode u policiji, sa Camićem, Efendićima i Zejnilovićem odranije u konfliktima i među njima već dugo vlada netrpeljivost.

(Dnevni avaz)
fantom slobode

#50 Re: ranjena osoba kod Vijećnice

Post by fantom slobode »

callmethebreeeze wrote:hebo te zivot, kojeg se djavola kacio s likovima 20 godina starijim od njega.
ma htio momak da se malo qrci kada je u vecini...
Locked