ladyada wrote:neki dan sam kahvendisala sa nekim poznanicama elem dodje i ova tema brakovi mjesani ali u tom smislu turci svabe austrijanci rusi itd........pa jedna izjavi da se brakovi stranaca i nase raje gledaju dolje ne rado i da se mora tona podbadanaja podnijeti itd ......druga kaze da ona sa svojim nema problema da ga sav komsiluk voli jer voli pomoc i zna sa rajom .....itd teece diskusija pa se tako zaguzva da su se htjele potuci .................... meni sve nesto smijesno ko kontam ne zeni se ni udaje za svijet nego za sebe ........pa ako me u bosni zezaju onda ode u neku drzavu na odmor i stvar rjesena ..........a da su takvi brakovi iz koristi ne bi rekla jer dosta ima u ovoj sredini zena da su sa nasim balkancima rezignirale i sa djecom nemaju sanse sa nekim balkancem neki normalnu vezu poceti ........jer kako rece ova jedna kako bi sa mojom djecom nesto poceo kad nemore sa svojom itd ................
Nemam nista ni protiv braka izmedju muslimana i osoba drugih religija. Ali ja to gledam malo prakticno, djeca su uvjek problem i kolateralna steta!
Hipoteticki: Ako je brak izmedju muslimana i srpkinje kome ce se djete moliti Alahu ili Isusu? Tu djeca vecinom ostaju ne priklonjena nisu na cijoj strani i odmah su hendikepirana. Osim u slucajevima kada se zena prilagodi muzevoj vjeri ili obratno, sto je rjedak slucaj. Obicno djeca ostanu bez vjere.....kao ono gradjanski nastrojeni. Mislim da je to jedini razlog zbog kojeg bi bio protiv mjesanog braka.