Pitanje muskosti- fudbal?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
redondo72

#26 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by redondo72 »

Nikada se nisam družio sa takvima koji ne vole fudbal, ne znaju da igraju fudbal, ne interesuje ih. Takvi me ne zanimaju.
To su oni što su dok smo mi pikali fucu na male buljili u one Komodor kompjutere, nosili cvikere sa dioptrijom.
maccarona

#27 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by maccarona »

jel ono bil gejts rekao nesto u smislu: " ne ismijavaj nikad strebere i one sa debelom dioptrijom - jednog dana ces raditi za jednog od njih " :wink: :D
Meshtar

#28 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by Meshtar »

Poluvrijeme :D

Znači neko se usudio postaviti mitsko pitanje o muškarcima i fudbalu. Nema tu neke velike filozofije, i ne mroa biti samo fudbal u pitanju, neko prati košarku, neko rukomet, neko tadžikistanski pikado drugi opet formulu ili konjičke sportove :D
Kladioničari prate npr svaki sport na svijetu, čak i one za koje ne znaju ni pravila...no kvote su bitne. Svakako fudbal zauzima posebno mjesto u životu prosječnog mškarca, uostalom takav sam i sam. Ljubav prema fudbalu je zaista posebna i pomalo neshvatljiva stvar, pogotovo ako je vezana za određeni tim. Svaki muškarac će promijeniti nekoliko djevojaka, poslova, adresa u toku životnog vijeka ali klub će ostati isti, tako to nekako ide, jedna od rijetkih konstanti u muškarčevom životu. Nemam baš puno vremena da pišem, počinje drugi dio tekme. Ne volim stereotipe pa ni taj da muško nije muško ako ne voli fudbal. Možda je malo hm, čudan ali opet žene vole čudake.
Jedan od najboljih i najduhovitijih prikaza veze između čovjeka, fudbala i fudbalskog tima možete naći u knjizi Nick Hornby-a po imenu "Pitch fever" (Stadionska groznica, kod nas tako prevedena). Autor na sjajan i duhovit način objašnjava ovaj fenomen. Obavezno pročitati, kao uostalom i sve od ovog autora.

Drugo poluvrijeme počinje, pa je vrijeme da se vratim gledanju tekme. Još samo jedna stvar znam dosta žena koje gledaju fudbal, vole neke klubove i vide čak i pasivni offside sa 100 metara. Uostalom, kad smo mi mogli gledati strašne gaće u Dnevniku Bridget Jones, možete i vi izdržati malo Europskog prvenstva, pa Lige prvaka, Premiershipa, Primere, Serie A, Premijer lige, Kupa Uefa, Švicarske druge lige, Pokrajinske lige Južnog Velsa i slično :D
madner

#29 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by madner »

Ne znam u cemu je problem gledat tekmu i bit na forumu.

Multitasking :D
KYLIE

#30 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by KYLIE »

ma najdrazi su mi ovi sto mogu da rade vise stvari at the same time :D
madner

#31 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by madner »

Odat cu vam tajnu: projektor. Kad je ekran 2x1.5m stvarno nije problem.

Avance avance. :D
luciferino

#32 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by luciferino »

Moj muž MRZI fudbal (soccer) :skoljka:
Preferira boks i američki fudbal :skoljka:
Kaže da kod njih soccer igraju samo djevojčice i prava je tragedija kada neki dječarac želi da zaigra. Očeve bude stid.

Toliko o relativnosti određivanja muškosti prema sklonosti "fudbalima" :skoljka:
madner

#33 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by madner »

Amerikanci misle da je Budweiser piva. Sta vise reci.

Jao kakva tekma, ko je ne gleda treba ga prebit. :D
luciferino

#34 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by luciferino »

madner wrote:Amerikanci misle da je Budweiser piva. Sta vise reci.

Ovaj amerikanac ne misli :oops:
Curice male, koga ćete vi prebit, balerine jedne ;-) :razz:
pitt

#35 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by pitt »

jah eto ameri ni o cemu pojma nemaju.....srecom kod nas svi imaju istancan ukus :D
d2

#36 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by d2 »

KYLIE wrote:eh sad dok traju utakmice, ovo malo muskaraca sto je na forumu, da li treba njihovu muskost preispitati, jer kako mi rece jedan kolega, on takve ne smatra pravim muskarcima, mislim dakle na ove koje fudbal uopste ne interesuje?
mene fudbal nikada nije interesovao, a svjetsko i evropsko prvenstvo su za mene samo odlicna desavanja da mogu s mirom popiti kafu u polupraznom kaficu ili uvijek naci parking u gradu

fudbal - nula poena
The Nightwatchman

#37 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by The Nightwatchman »

pijem pivu ali mrzim fudbal. najvolim sručit klipaču u sebe uz umjetničko klizanje. :D

na svaku piruetu podrignem ko dikobraz :evil: :evil:
madner

#38 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by madner »

luciferino wrote:
madner wrote:Amerikanci misle da je Budweiser piva. Sta vise reci.

Ovaj amerikanac ne misli :oops:
Curice male, koga ćete vi prebit, balerine jedne ;-) :razz:
Muskarci ne koriste 20kg plastike da bi se zastitili. Kad to skinu mozemo pricat o igri, zove se rugby.

Varvari, nisu u stanju naucit da igraju duze od 20 sekundi bez prekida. :D
madner

#39 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by madner »

pitt wrote:jah eto ameri ni o cemu pojma nemaju.....srecom kod nas svi imaju istancan ukus :D
Oprijedeli se, ili si sa nama ili si protiv nas. :D
Loulou

#40 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by Loulou »

d2 wrote:
KYLIE wrote:eh sad dok traju utakmice, ovo malo muskaraca sto je na forumu, da li treba njihovu muskost preispitati, jer kako mi rece jedan kolega, on takve ne smatra pravim muskarcima, mislim dakle na ove koje fudbal uopste ne interesuje?
mene fudbal nikada nije interesovao, a svjetsko i evropsko prvenstvo su za mene samo odlicna desavanja da mogu s mirom popiti kafu u polupraznom kaficu ili uvijek naci parking u gradu

fudbal - nula poena
Respect! :)
d2

#41 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by d2 »

Loulou wrote:
d2 wrote:

fudbal - nula poena
Respect! :)
:thumbup:
luciferino

#42 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by luciferino »

madner wrote:
Muskarci ne koriste 20kg plastike da bi se zastitili. Kad to skinu mozemo pricat o igri, zove se rugby.

Varvari, nisu u stanju naucit da igraju duze od 20 sekundi bez prekida. :D
Po plastici se muškarac poznaje.
Balerine ionako ne mogu nositi 20 kg na sebi. :D

Shala mala. Iz ženske perspektive...muškost i fudbal...niđe veze....inače ljubav prema sportu i muškost...niđe veze...kad vas pritisnu ozbiljni životni problemi najbolje se vidi kakvo je ko muško/žensko/čovjek. Sve je ostalo nezrelo prepucavanje. :dance:

Eto
Bosanac sa dna kace

#43 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by Bosanac sa dna kace »

od kako znam za sebe stalno se moram dokazivat da sam muško (iako sam visok 195 cm naime) jer:
-ne pratim nikakav sport, pogotovo fudbal, ne zanima me jednostavno
-ne pijem pivu i ostala "ljuta"" pića
-ne pljujem jer nikad u ustima nemam dovoljno pljuvačke

fudbal i ostali sportovi su po meni samo sredstvo odnosno način na koji kapitalisti lakše eksploatišu uspavane narodne mase 8)
madner

#44 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by madner »

Sad ubacuje sabur u igru, pa ne moze to tako. :D

Sport povecava koncentraciju testerona.

Pravi muskarci igraju rukomet. :D
Kjajević Majko

#45 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by Kjajević Majko »

Pratim dosta sportskih dešavanja, ali nisam jedan od onih koji se opijaju, prejedaju i urlaju na svaki kontakt s loptom (osim u posebnim prilikama kojih i nema tako često, trebao bih možda navijati za pobjednike :D). Elem već se odavno ne nerviram radi sporta (nekad rukomet ali to je druga priča :oops: ). :)
Evo sad završi odlična utakmica ko nije gledao dosta je propustio, 90 minuta užitka. :thumbup:

U fudbalu nema ništa posebno da je muško, znam i muškarce i žene koji vole ili mrze gledati. Isto kao i sa ostalim sportovima.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#46 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by Nosferatu »

Mani ti muskraca koji svoju muskost dokazuje - fudbalom. Nije tu fudbal kriv, tu je kriv seljacko-provincijski mentalitet. Na selima su uvijek bili velikani - igraci koji su potekli s livada, i postali onda ljubimci publike. Ili to ili estradni umjetnici npr.

Mene strasno nervira sto su svi fudbaleri - profesionalno - jako slabo skolovani ljudi. Oni su propustili sansu npr. da faks zavrse jer u tim godina je bilo bitno probiti se u svijet nogometa. Druga stvar, da bi uspjeo u fudbalu moras se limitirati na to, i jako mnogo energije investirati. To je limitirajuce u mnogim stvarima. Tako da dobijemo ljude koji mogu igrati fucketa, ali presmjesno izgledaju u odijelima ili kad dolaze u luskuznim automobilma na trening i slicno. Pa sta ti je profesija? Ganjati balun po travuljini. Ja nisam jos nijedno gradsko dijete znao da je u nogometu postiglo kakav uspjeh ili bilo aktivno nakon 15-16-17-te godine. Ljudi imaju sasvim drukcije vizije o sebi, i hoce da se upristoje. Onima kojima skolovanje i sticanje neke profesije koju mozes obavljati do 70-te godine zivota - nije u interesu - ti bi da budu fudbaleri. Sto je ok. Ali nije ok, od fudbala stvarati sport koji je - sve i sva. Fudbal je poprilicno neinteresantan. Jako je malo golova. Jako malo promjena rezultata. Cesto se igra ne reflektuje na rezultat. Nema ga na univerzitetskim nivou-ima po Europi. I na kraju sta znaci nerijesen rezultat? Kako to mogu dva tima igrati i nijedan da pobijedi? To je gubljenje vremena cisto onda, po meni. Nema goreg rezultata nego nerijesenog. Evo npr. u hokeju, americkom fudbalu i baseball-u ne moze utakmica zavrsiti nerijeseno. Ili si gornji ili donji...

Fudbal takodje je izgubio mnogo sa kladionicama i sa korporacionom pristupu fudbalu gdje ce uvijek biti bolji onaj koji plati sezonsku kartu 10X vise, ali nije iskreni navijac, dakle - dolazi gledati fudbal onako, kad mu je ceif, jer je to popularno. Dok radnicka snaga - ne moze priustiti sebi npr. sezonske karte vise. Vec onako, okupljaju se kraj ekrana gledajuci utakmicu i slicno.

Najveci seljakljuk mi je kad neko ko se nije sportom bavio u zadnjih 10 godina na ikakavoj bazi - se kune u svoju muskost gledajuci X,Y I Z sport. De izadji iz stana hajvane, pretrci 10 km, napravi 150 skleklova, digni 100kg 9 puta na bench press-u, zaigraj tenisa, kose, fudbala s jaranima. Jok. On bi radije gledao. E taj je pravi vaginalitet. Onaj koji je sportista samo kad treba sjesti ispred pive i zdjele s kokicama ili kikrikijem. To se zove samo pustanje mozga na bezvezarije od kojih - nemas nista, nista pametno neces dokuciti gledajuci ijedan sport. Drugi problem je faktor identifikacije kod ljudi koji zive sasvim dosadne i prosjecne zivote - i onda nadju neki tim - da bi kroz njega zivjeli svoj zivot, da bi taj tim oznacio vrijeme za veselje i zalost, donjeo uspone i padove.

Na kraju - nogomet obicno igraju niski muskarci, koji imaju circa 55 kg-ama. Ja da sam zena - mnogo bi mi atraktivniji bili kosarkasi, rukometasi, pa cak i hokejasi, americkog fudbala igraci osim linebacker-a koji imaju po 250kg i slicno. Fudbaleri su tu negdje - bare bare sa dzokejima. Maleni, lagani, nogice broj 42 i slicno. Ima i tu izuzetaka, ne velim, ali ako cemo govoriti o prosjeku, to bi bilo to. S druge strane - fudbal nije kontakt sport. Ima kontakta ali to nije prevashodni cilj igre. Kao takav, mnogo je manjeg fizickog intenziteta a onaj koji postoji se sankcionira najstrozije, npr. penalom. Ima li ijedan sport u kojem se dosudi tako stroga kazna koja moze sve da znaci - radi fizickog kontakta unutar 16? Evo u kosarci. Dobijes faul, faul je par poena, ok. U hokeju dobijes iskljucene na 2 minute, ali to nije - skor. U fudbalu americkom mozes dobiti 1st one down, tj. 10 yarda ili metara ili mozes dobiti pola distance od zadnje linije do 0 yarda, ali nikada ti nece dati 80-90% snase za poene. Narucito kad uporedis kako je tesko - postiic 1 gol u fudbalu u poredenju s poenima u drugim sportovima. Car Americkog npr. fudbala je u tome - sto postoje razliciti poeni. Ima igra za 6, za 2, za 3, za 1 poen. U fudbalu je svaki - gol gol. Pa sad jel sa 50 metara ga neko zabio, ili je lopta bezze onako odbila se i naletila na nekoga - to je jedno te isto.
madner

#47 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by madner »

Razumijem da amerikanac ne moze svatit car fudbala, ali sta se ti pravis?

Ovu su tipicni glupavi americki argumenti imas li sta orginalno?
omar little

#48 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by omar little »

A sta ja da radim? Zena sam a gledam i volim fudbal, i sportove opcenito? Jesam li ja onda musko? :D :D :D Za prosle Olimpijske igre, tadasnji momak, Kanadjanin se cudom nije mog'o nacudit' sto po cijele dane sjedim i gledam sve zive sportove...od vaterpola do atletike...shta cu kad to radim od malih nogu... :D :D :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#49 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by -LIBERO- »

Oni koji shvate ponos,natjecanje,borbu,nadmetanje,tradiciju koju odredjeni klubovi/reprezentacije nose..
Oni koji osjete na tribini duh zajednistva,oni koji uspiju sa ljudima koji iz vikenda u vikend stoje sa njima rame uz rame na tribini razviti duh bratstva
Oni koji uspiju postici duh zajednistva i svoje ekipe sa tribine i tima za koji navijaju...
Oni kojima je ok tu i tamo,na ferku :D odmjeriti snagu sa suparnickim "ekipama" :D

Oni koji pomjeraju svoje godisnje odmore,mjenjaju smjene na poslu,odgadjaju ispite na faxovima...zbog neke bitne ili manje bitne(mada takve ne postoje :D )utakmice

Oni koji dozive extazu,adrenalinski sok :D kada banu u suparnicki grad,i na ulici i tribini "poraze" domace navijace,a pritom njegova ekipa uzme tri boda.... :D

Oni znaju da je fudbaj najveca "sporedna" stvar na svijetu... :thumbup:

Svi drugi ..primite moje saucesce,jer niste svjesni koji dernek i provod propustate. :D

A da,ima i takmicenja u latino plesovima,il umjetnickom klizanju..feminizirani muskarci su na cijeni :skoljka: :mrgreen:
O Amerima ne zelim ni da pricam,oni svakako ne kontaju nas Evropski i Juznoamericki TRIP,i nek se ne petljaju gdje im nije mjesto.

Njhov idealan provod na nekoj utakmici,bilo kojeg sporta,je derati se sumanuto DIFENS :D (sto izgleda totalno retardirano) i to ponavljati po 765puta,i zatrpavati se sa 75Kg kokica,45L. kole....cirkusanti. :-) :lol:
Comrad

#50 Re: Pitanje muskosti- fudbal?

Post by Comrad »

Vise volim kosarku, puno je dinamicnija i atraktivnija, postoji more poteza koje igraci mogu izvesti, nekako mi toga u fudbalu nedostaje, ko da je svaka tekma ista :D Pored nase repke, jedine tekme koje gledam su Juventusove, ne znam zasto, ali dok sam bio manji zavolio sam ih i tako ostade. S obzirom da su bianconeri iz Italije, navijam i za Italiju. To su ta tri tima koja pratim i koje fakat mogu gledati 90 minuta i bude mi drago kada pobijede. Ovo ostalo s vremena na vrijeme pogledam.
Ja sam hybrid nekakav 8-) :D
Post Reply