EP6 ... Holandija - Italija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
The 51st State
#26 Re: EP : Holandija - Italija
Holandjani su mi nekako kao malo naprednija verzija Spanaca, sve vrhunski igraci ali ostanu nedoreceni, osim 70' ih i titule evropskog prvaka sa trio fantastikusom, kazu da ih jebu medjurasni odnosi u repki. Inace, ako talijani izvedu Akvilanija i De Rosija u sredini, predvidjam rutinsku pobjedu Italije od 1:0.
- Comrad
#27 Re: EP : Holandija - Italija
Forza Italia!
Uzimaju Holandiju rutinski veceras, 2-0
38' Toni
63' Del Piero

Uzimaju Holandiju rutinski veceras, 2-0
38' Toni
63' Del Piero
- janje_
#28 Re: EP : Holandija - Italija
al im je madjarska oderavala guzove svojevremeno..campa_xxx wrote:Holandija
Selektor: Marco van Basten (od 2004.)
Najviše nastupa: Edwin van der Sar (122)
Najviše golova: Patrick Kluivert (40)
Najveća pobjeda: Nizozemska – Finska 9:0 (04.07.1912.)
Najveći poraz: Mađarska – Nizozemska 12:2 (21.12.1907.)
Najveći uspjesi na EP: 7 nastupa (1. mjesto 1988.)
Italija
Selektor: Roberto Donadoni (od 2006.)
Najviše nastupa: Paolo Maldini (126)
Najviše golova: Luigi Riva (35)
Najveća pobjeda: Italija – SAD 9:0 (02.08. 1948.)
Najveći poraz: Mađarska – Italija 7:1 (06.04.1924.)
Najveći uspjesi na EP: 7 nastupa (1. mjesto 1968)
-
Stari
#29 Re: EP : Holandija - Italija
Ako smijem dodati ...Madjarska je svojevremeno derala guzove svima ...ne samo nizozemcima i Italijanima...nego ama bas svima
-
laku noć
#30 Re: EP : Holandija - Italija
"laka konjica"Stari wrote:Ako smijem dodati ...Madjarska je svojevremeno derala guzove svima ...ne samo nizozemcima i Italijanima...nego ama bas svima
-
district-beg
#31 Re: EP : Holandija - Italija
2-1 za Orange
- van Basten
#32 Re: EP : Holandija - Italija
ovdje svi očekujemo da će "kaldioničarski" biti manje od 3 gola... a možda baš bude obrnuto?
uglavnom, očekujem pobjedu Nizozemaca i moj dostojanstven oproštaj od selektorske funkcije sa titulom evropskog prvaka
uglavnom, očekujem pobjedu Nizozemaca i moj dostojanstven oproštaj od selektorske funkcije sa titulom evropskog prvaka
- Fiore
#33 Re: EP : Holandija - Italija
AVANTI ITALIA
Oh bella..
Oh bella..
- Saian
#34 Re: EP : Holandija - Italija
LongDong wrote: ali kad vidim onog Kuyta meni se zgadi fudbal. Cini mi se da ce sve vise i vise biti cjenjeniji ovakvi profili igraca nego oni tehnicki potkovaniji. Džaba mu sva ona njegova trka kad je to obicna kljusina i valjda ga nece biti u prvih 11.
-
Stari
#35 Re: EP : Holandija - Italija
The 51st State wrote:Holandjani su mi nekako kao malo naprednija verzija Spanaca, sve vrhunski igraci ali ostanu nedoreceni, osim 70' ih i titule evropskog prvaka sa trio fantastikusom, kazu da ih jebu medjurasni odnosi u repki. Inace, ako talijani izvedu Akvilanija i De Rosija u sredini, predvidjam rutinsku pobjedu Italije od 1:0.
To da poredis Spance sa Narandzastima je hajd i donekle razumljivo ..samo sto bih ja , objektivnosti radi, tu usporedbu napravio upravo obrnuto. Spanjolci su u reprezentativnom nogometu , zajedno sa reprezentacijom Engleske, kroz istoriju najvise precijenjivana ekipa ...klupski fudbal = svaka cast...ali reprezentacija brate mili ... Oni bi po svim principima mogli imati holandeze kao uzor kad se radi o reprezentativnom fudbalu.
A to sto nisam znao je to da Holandezi imaju problema sa rasizmom, nacionalizmom , nacizmom i tako tim stvarima...Ja sam dovoljno star da se sjecam te ekipe koja je bukvalno bila strah i trepet tokom 70-tih...nemogu se sjetiti da je bilo crnaca u ekipi tada ...a tad su bili pravo dobri....Kasnije u drugoj polovini 80-tih ..jest bilo crnaca u ekipi ...ma su mi opet kao cjelina izgledali jako slozno ... stvarno nisam znao da je to tako.
- pirmin
#36 Re: EP : Holandija - Italija
Predvidjam jednu od najdosadnijih utakmica prvenstva.
-
ludak_
#37 Re: EP : Holandija - Italija
Uzimaju orange 1:0
Van der Vart
Nece biti dosadno vidjecete
Van der Vart
Nece biti dosadno vidjecete
- max_power
#38 Re: EP : Holandija - Italija
Imam negdje tu utakmicu na kaseti, potrazicu da se prisjetim tog trileraNeelix wrote:negdje sam napisao, svira sudija penal za holandiju, kaze komentator "Pa ovo ni Prolic Sarajevu ne bi svirao..."max_power wrote:Ako utakmica bude upola dobra kao polufinale na EP 2000 onda ce biti super zanimljivo![]()
Holandjani su na toj utakmici pucali 6 penala, a dali samo jedan goLudi Toldo sve branio
ne sjecam se ko je bio, jel moguce da je vugdalic, na njega mi to lici
![]()
inace, italija ce uzet prvenstvofrancuzi i holandjani, mada imenima jaki, su u groznoj formi.
Kako mi je tada bilo drago sto su Azzurri izbacili prepotentne Oranje.....
- belafonte
#39 Re: EP : Holandija - Italija
LongDong wrote:Holandiju sam zagotivio jos od 88' i one slavne generacije. Mozda sam staromodan ali pobornik sam tehnickog fudbala tzv. romantike, ali kad vidim onog Kuyta meni se zgadi fudbal. Cini mi se da ce sve vise i vise biti cjenjeniji ovakvi profili igraca nego oni tehnicki potkovaniji. Džaba mu sva ona njegova trka kad je to obicna kljusina i valjda ga nece biti u prvih 11.
To je to...
-
nasismo
#40 Re: EP : Holandija - Italija
E ovo je nesto najgore na prvenstvu.Volio big da prodju Italija i Rumunija.
Italija nema odbranu betonsku.Nesta,Maldini,Kanavaro neigraju.
Vrlo teske utakmice za prognozu.Ipak navijacki 2-1 za Italiju
Italija nema odbranu betonsku.Nesta,Maldini,Kanavaro neigraju.
Vrlo teske utakmice za prognozu.Ipak navijacki 2-1 za Italiju
- cyprus
#41 Re: EP : Holandija - Italija
Evo smijem uložit vikendicu i auto na X večeras (1:1 ili 2:2)
(kad bi ih imo
)
-
The 51st State
#42 Re: EP : Holandija - Italija
ma dobro, moze se i tako posmatrati, mada je moje misljenje da su i spanci u svim erama imali klasne igrace ali im je falilo ono "nesto" kao i holandezima, uz vec izrecenu ogradu, vjerovatno je u pitanju princip da im igraju u tom trenutku najbolji igraci bez da se uzima u obzir uigranost i kohezija samog tima, do koje se moze doci jedino kada imas kostur na okupu duze vremena. a sto se tice klupskog fudbala prije bih rekao da svi trebaju imati za uzor holandski klupski fudbal, pa i spanci, kontinuirano izbacuju vrhunske igrace iz svojih skola i pri tome su i vise nego konkurentni i na evropskom klupskom nivou, kada se uzmu u obzir ekonomije tih klubovaStari wrote:The 51st State wrote:Holandjani su mi nekako kao malo naprednija verzija Spanaca, sve vrhunski igraci ali ostanu nedoreceni, osim 70' ih i titule evropskog prvaka sa trio fantastikusom, kazu da ih jebu medjurasni odnosi u repki. Inace, ako talijani izvedu Akvilanija i De Rosija u sredini, predvidjam rutinsku pobjedu Italije od 1:0.
To da poredis Spance sa Narandzastima je hajd i donekle razumljivo ..samo sto bih ja , objektivnosti radi, tu usporedbu napravio upravo obrnuto. Spanjolci su u reprezentativnom nogometu , zajedno sa reprezentacijom Engleske, kroz istoriju najvise precijenjivana ekipa ...klupski fudbal = svaka cast...ali reprezentacija brate mili ... Oni bi po svim principima mogli imati holandeze kao uzor kad se radi o reprezentativnom fudbalu.
A to sto nisam znao je to da Holandezi imaju problema sa rasizmom, nacionalizmom , nacizmom i tako tim stvarima...Ja sam dovoljno star da se sjecam te ekipe koja je bukvalno bila strah i trepet tokom 70-tih...nemogu se sjetiti da je bilo crnaca u ekipi tada ...a tad su bili pravo dobri....Kasnije u drugoj polovini 80-tih ..jest bilo crnaca u ekipi ...ma su mi opet kao cjelina izgledali jako slozno ... stvarno nisam znao da je to tako.
to pitanje rasizma, nije to naravno eksplicitan rasizam, vec vise onako hinjski, barem to tako gledaju holandski mediji.
-
Skunk
#43 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Ne znam odakle vam samo ideja da su holandjani rasisti i da imaju problema sa rasizmom, nesto najgluplje sto sam cuo. Holandija ima vrsne igrace i sto se mene licno tice malo ko im moze parirati samo kad bi malo promjenili svoj mentalitet jer njihov najveci problem jeste u stvari sto i prije pocetka prvenstva vec osvoje prvenstvo i potcjenju sve ostale.
Od srca se nadam da ce oderati guzove zabarima
- Atrus
#44 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Naprijed Holandija, oderi zabare rasiste!!!
- max_power
#45 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Neznam jesu li rasisti ali imali su problema sa podjelama na crne i bijele igrace.Skunk wrote:Ne znam odakle vam samo ideja da su holandjani rasisti i da imaju problema sa rasizmom, nesto najgluplje sto sam cuo. Holandija ima vrsne igrace i sto se mene licno tice malo ko im moze parirati samo kad bi malo promjenili svoj mentalitet jer njihov najveci problem jeste u stvari sto i prije pocetka prvenstva vec osvoje prvenstvo i potcjenju sve ostale.
Sjecate se one tuce poslije pobjede nad tadasnjom SRJ na SP98, kad su se van der Sar i Bogarde pogurali? To je bilo zbog toga.
Ili kad je Hiddink poslao Davidsa kuci nakon sto je ovaj dao izjavu u novinama da trener daje prednost bijelim igracima?
Ne vjerujem da sada imaju problema ali bilo ih je prije.
- Atrus
#46 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Kako se moze navijati za Italiju, gdje igra ovo rasisticko djubre?

-
The 51st State
#47 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Eo Bahe...
- Corvus
#48 Re: EP6 ... Holandija - Italija
nesto i ovo mirise na nerjeseno
1:1
ali kad bi ja mogao birati neka bude 2:1 za HOLADIJU
ovi italijani se posljednjih godina bas shupachki provlache vecinu utakmica..
Holandija Holandija Holandija Holandija Holandija Holandija

1:1
ali kad bi ja mogao birati neka bude 2:1 za HOLADIJU
ovi italijani se posljednjih godina bas shupachki provlache vecinu utakmica..
Holandija Holandija Holandija Holandija Holandija Holandija
-
piskerernest
#49 Re: EP6 ... Holandija - Italija
na klupi nizozemske van persie,robben,huntellar,veliki izbor napadača
- Neelix
#50 Re: EP6 ... Holandija - Italija
oj ofsajda