EP6 ... Holandija - Italija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#26 Re: EP : Holandija - Italija

Post by The 51st State »

Holandjani su mi nekako kao malo naprednija verzija Spanaca, sve vrhunski igraci ali ostanu nedoreceni, osim 70' ih i titule evropskog prvaka sa trio fantastikusom, kazu da ih jebu medjurasni odnosi u repki. Inace, ako talijani izvedu Akvilanija i De Rosija u sredini, predvidjam rutinsku pobjedu Italije od 1:0.
Comrad

#27 Re: EP : Holandija - Italija

Post by Comrad »

Forza Italia!

Uzimaju Holandiju rutinski veceras, 2-0

38' Toni
63' Del Piero

:D :D :D :D
janje_

#28 Re: EP : Holandija - Italija

Post by janje_ »

campa_xxx wrote:Holandija

Selektor: Marco van Basten (od 2004.)
Najviše nastupa: Edwin van der Sar (122)
Najviše golova: Patrick Kluivert (40)
Najveća pobjeda: Nizozemska – Finska 9:0 (04.07.1912.)
Najveći poraz: Mađarska – Nizozemska 12:2 (21.12.1907.)
Najveći uspjesi na EP: 7 nastupa (1. mjesto 1988.)

Italija

Selektor: Roberto Donadoni (od 2006.)
Najviše nastupa: Paolo Maldini (126)
Najviše golova: Luigi Riva (35)
Najveća pobjeda: Italija – SAD 9:0 (02.08. 1948.)
Najveći poraz: Mađarska – Italija 7:1 (06.04.1924.)
Najveći uspjesi na EP: 7 nastupa (1. mjesto 1968)
al im je madjarska oderavala guzove svojevremeno..
Stari

#29 Re: EP : Holandija - Italija

Post by Stari »

Ako smijem dodati ...Madjarska je svojevremeno derala guzove svima ...ne samo nizozemcima i Italijanima...nego ama bas svima
laku noć

#30 Re: EP : Holandija - Italija

Post by laku noć »

Stari wrote:Ako smijem dodati ...Madjarska je svojevremeno derala guzove svima ...ne samo nizozemcima i Italijanima...nego ama bas svima
"laka konjica" :D
district-beg

#31 Re: EP : Holandija - Italija

Post by district-beg »

2-1 za Orange
van Basten

#32 Re: EP : Holandija - Italija

Post by van Basten »

ovdje svi očekujemo da će "kaldioničarski" biti manje od 3 gola... a možda baš bude obrnuto? :wink:
uglavnom, očekujem pobjedu Nizozemaca i moj dostojanstven oproštaj od selektorske funkcije sa titulom evropskog prvaka :D
Fiore

#33 Re: EP : Holandija - Italija

Post by Fiore »

AVANTI ITALIA

Oh bella.. :thumbup:
Saian

#34 Re: EP : Holandija - Italija

Post by Saian »

LongDong wrote: ali kad vidim onog Kuyta meni se zgadi fudbal. Cini mi se da ce sve vise i vise biti cjenjeniji ovakvi profili igraca nego oni tehnicki potkovaniji. Džaba mu sva ona njegova trka kad je to obicna kljusina i valjda ga nece biti u prvih 11.
:thumbup:
Stari

#35 Re: EP : Holandija - Italija

Post by Stari »

The 51st State wrote:Holandjani su mi nekako kao malo naprednija verzija Spanaca, sve vrhunski igraci ali ostanu nedoreceni, osim 70' ih i titule evropskog prvaka sa trio fantastikusom, kazu da ih jebu medjurasni odnosi u repki. Inace, ako talijani izvedu Akvilanija i De Rosija u sredini, predvidjam rutinsku pobjedu Italije od 1:0.

To da poredis Spance sa Narandzastima je hajd i donekle razumljivo ..samo sto bih ja , objektivnosti radi, tu usporedbu napravio upravo obrnuto. Spanjolci su u reprezentativnom nogometu , zajedno sa reprezentacijom Engleske, kroz istoriju najvise precijenjivana ekipa ...klupski fudbal = svaka cast...ali reprezentacija brate mili ... Oni bi po svim principima mogli imati holandeze kao uzor kad se radi o reprezentativnom fudbalu.

A to sto nisam znao je to da Holandezi imaju problema sa rasizmom, nacionalizmom , nacizmom i tako tim stvarima...Ja sam dovoljno star da se sjecam te ekipe koja je bukvalno bila strah i trepet tokom 70-tih...nemogu se sjetiti da je bilo crnaca u ekipi tada ...a tad su bili pravo dobri....Kasnije u drugoj polovini 80-tih ..jest bilo crnaca u ekipi ...ma su mi opet kao cjelina izgledali jako slozno ... stvarno nisam znao da je to tako.
pirmin

#36 Re: EP : Holandija - Italija

Post by pirmin »

Predvidjam jednu od najdosadnijih utakmica prvenstva.
ludak_

#37 Re: EP : Holandija - Italija

Post by ludak_ »

Uzimaju orange 1:0

Van der Vart :)

Nece biti dosadno vidjecete :thumbup:
max_power

#38 Re: EP : Holandija - Italija

Post by max_power »

Neelix wrote:
max_power wrote:Ako utakmica bude upola dobra kao polufinale na EP 2000 onda ce biti super zanimljivo :D
Holandjani su na toj utakmici pucali 6 penala, a dali samo jedan go :-) Ludi Toldo sve branio :-D
negdje sam napisao, svira sudija penal za holandiju, kaze komentator "Pa ovo ni Prolic Sarajevu ne bi svirao..." :lol: ne sjecam se ko je bio, jel moguce da je vugdalic, na njega mi to lici :lol:

inace, italija ce uzet prvenstvo :) francuzi i holandjani, mada imenima jaki, su u groznoj formi.
Imam negdje tu utakmicu na kaseti, potrazicu da se prisjetim tog trilera :D
Kako mi je tada bilo drago sto su Azzurri izbacili prepotentne Oranje..... :oops:
belafonte

#39 Re: EP : Holandija - Italija

Post by belafonte »

LongDong wrote:Holandiju sam zagotivio jos od 88' i one slavne generacije. Mozda sam staromodan ali pobornik sam tehnickog fudbala tzv. romantike, ali kad vidim onog Kuyta meni se zgadi fudbal. Cini mi se da ce sve vise i vise biti cjenjeniji ovakvi profili igraca nego oni tehnicki potkovaniji. Džaba mu sva ona njegova trka kad je to obicna kljusina i valjda ga nece biti u prvih 11.

To je to...
nasismo

#40 Re: EP : Holandija - Italija

Post by nasismo »

E ovo je nesto najgore na prvenstvu.Volio big da prodju Italija i Rumunija.
Italija nema odbranu betonsku.Nesta,Maldini,Kanavaro neigraju.
Vrlo teske utakmice za prognozu.Ipak navijacki 2-1 za Italiju :bih:
cyprus

#41 Re: EP : Holandija - Italija

Post by cyprus »

Evo smijem uložit vikendicu i auto na X večeras (1:1 ili 2:2) :D :D (kad bi ih imo :-D )
The 51st State

#42 Re: EP : Holandija - Italija

Post by The 51st State »

Stari wrote:
The 51st State wrote:Holandjani su mi nekako kao malo naprednija verzija Spanaca, sve vrhunski igraci ali ostanu nedoreceni, osim 70' ih i titule evropskog prvaka sa trio fantastikusom, kazu da ih jebu medjurasni odnosi u repki. Inace, ako talijani izvedu Akvilanija i De Rosija u sredini, predvidjam rutinsku pobjedu Italije od 1:0.

To da poredis Spance sa Narandzastima je hajd i donekle razumljivo ..samo sto bih ja , objektivnosti radi, tu usporedbu napravio upravo obrnuto. Spanjolci su u reprezentativnom nogometu , zajedno sa reprezentacijom Engleske, kroz istoriju najvise precijenjivana ekipa ...klupski fudbal = svaka cast...ali reprezentacija brate mili ... Oni bi po svim principima mogli imati holandeze kao uzor kad se radi o reprezentativnom fudbalu.

A to sto nisam znao je to da Holandezi imaju problema sa rasizmom, nacionalizmom , nacizmom i tako tim stvarima...Ja sam dovoljno star da se sjecam te ekipe koja je bukvalno bila strah i trepet tokom 70-tih...nemogu se sjetiti da je bilo crnaca u ekipi tada ...a tad su bili pravo dobri....Kasnije u drugoj polovini 80-tih ..jest bilo crnaca u ekipi ...ma su mi opet kao cjelina izgledali jako slozno ... stvarno nisam znao da je to tako.
ma dobro, moze se i tako posmatrati, mada je moje misljenje da su i spanci u svim erama imali klasne igrace ali im je falilo ono "nesto" kao i holandezima, uz vec izrecenu ogradu, vjerovatno je u pitanju princip da im igraju u tom trenutku najbolji igraci bez da se uzima u obzir uigranost i kohezija samog tima, do koje se moze doci jedino kada imas kostur na okupu duze vremena. a sto se tice klupskog fudbala prije bih rekao da svi trebaju imati za uzor holandski klupski fudbal, pa i spanci, kontinuirano izbacuju vrhunske igrace iz svojih skola i pri tome su i vise nego konkurentni i na evropskom klupskom nivou, kada se uzmu u obzir ekonomije tih klubova

to pitanje rasizma, nije to naravno eksplicitan rasizam, vec vise onako hinjski, barem to tako gledaju holandski mediji.
Skunk

#43 Re: EP6 ... Holandija - Italija

Post by Skunk »

Ne znam odakle vam samo ideja da su holandjani rasisti i da imaju problema sa rasizmom, nesto najgluplje sto sam cuo. Holandija ima vrsne igrace i sto se mene licno tice malo ko im moze parirati samo kad bi malo promjenili svoj mentalitet jer njihov najveci problem jeste u stvari sto i prije pocetka prvenstva vec osvoje prvenstvo i potcjenju sve ostale.
Od srca se nadam da ce oderati guzove zabarima
Atrus

#44 Re: EP6 ... Holandija - Italija

Post by Atrus »

Naprijed Holandija, oderi zabare rasiste!!!
max_power

#45 Re: EP6 ... Holandija - Italija

Post by max_power »

Skunk wrote:Ne znam odakle vam samo ideja da su holandjani rasisti i da imaju problema sa rasizmom, nesto najgluplje sto sam cuo. Holandija ima vrsne igrace i sto se mene licno tice malo ko im moze parirati samo kad bi malo promjenili svoj mentalitet jer njihov najveci problem jeste u stvari sto i prije pocetka prvenstva vec osvoje prvenstvo i potcjenju sve ostale.
Od srca se nadam da ce oderati guzove zabarima
Neznam jesu li rasisti ali imali su problema sa podjelama na crne i bijele igrace.
Sjecate se one tuce poslije pobjede nad tadasnjom SRJ na SP98, kad su se van der Sar i Bogarde pogurali? To je bilo zbog toga.
Ili kad je Hiddink poslao Davidsa kuci nakon sto je ovaj dao izjavu u novinama da trener daje prednost bijelim igracima?
Ne vjerujem da sada imaju problema ali bilo ih je prije.
Atrus

#46 Re: EP6 ... Holandija - Italija

Post by Atrus »

Kako se moze navijati za Italiju, gdje igra ovo rasisticko djubre?

Image
The 51st State

#47 Re: EP6 ... Holandija - Italija

Post by The 51st State »

Eo Bahe...
Corvus

#48 Re: EP6 ... Holandija - Italija

Post by Corvus »

nesto i ovo mirise na nerjeseno
1:1

ali kad bi ja mogao birati neka bude 2:1 za HOLADIJU

ovi italijani se posljednjih godina bas shupachki provlache vecinu utakmica..

Holandija Holandija Holandija Holandija Holandija Holandija ;-) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
piskerernest

#49 Re: EP6 ... Holandija - Italija

Post by piskerernest »

na klupi nizozemske van persie,robben,huntellar,veliki izbor napadača
Neelix

#50 Re: EP6 ... Holandija - Italija

Post by Neelix »

oj ofsajda :shock:
Post Reply