Kredit za studente

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
iceman ze

#26 Re: Kredit za studente

Post by iceman ze »

interesantna tema..... :-)
globalbih

#27 Re: Kredit za studente

Post by globalbih »

Sta ce ti ba kredit kada mozes dobiti 100% stipendiju dzaba... hej ovo je extra topic ... cool!

Bumbar zna da NOVI studenti koji urade 100% na njenom univerzitetu imaju 100% besplatnu stipendiju, drugi dio 75%, treci 50%, cetvrti 25% popusta a ostali plaćaju pa ti u tom slucaju treba kredit, preporucio bih da se informises i vidis gdje ti je bolje tri banke: raif-ova :) , uni, i bbi.,

pozdrav!, dobar topic
malosutra81

#28 Re: Kredit za studente

Post by malosutra81 »

cuj, nisam znala da je tako lako dobiti stipendiju :shock:
s tim da se kod mene ne radi o dodiplomskom studiju i s tim da hocu ici van granica bih...kakve su mi sanse? :?
Bumbar

#29 Re: Kredit za studente

Post by Bumbar »

malosutra81 wrote:cuj, nisam znala da je tako lako dobiti stipendiju :shock:
s tim da se kod mene ne radi o dodiplomskom studiju i s tim da hocu ici van granica bih...kakve su mi sanse? :?
na prijemnom se radi samo o max 2 studenata koji ce tako dobiti stipendiju i duzni su odrzavati prosjek tokom cijelog skolovanja... studenti sa prosjekom iznad 3,9 (mislim da ih ima 2 na cijelom univerzitetu...) imaju 100% skolarinu... djeca sehida imaju ili 100% skolarinu ili olaksice...dakle, nije tako lako...

zavisi sta zelis i gdje zelis studirati :)...japan daje skolarine za magisterij i doktorat...
globalbih

#30 Re: Kredit za studente

Post by globalbih »

Čuo sam da će BBI banka davati neke studentske kredite i to bez kamate?
Uslovi i sve drugo nazovite na http://www.bbi.ba i info službu... Ako neko sazna šta, neka stavi post! Ja sam čuo što možda i nije tačno a ako stignem, lično ću nazvati i javiti svima koji su zainteresovani (kao i ja, ali za nastavak školovanja..)...

:bih:
malosutra81

#31 Re: Kredit za studente

Post by malosutra81 »

globalbih wrote:Čuo sam da će BBI banka davati neke studentske kredite i to bez kamate?
Uslovi i sve drugo nazovite na http://www.bbi.ba i info službu... Ako neko sazna šta, neka stavi post! Ja sam čuo što možda i nije tačno a ako stignem, lično ću nazvati i javiti svima koji su zainteresovani (kao i ja, ali za nastavak školovanja..)...

:bih:
zaboravi ovo...ja isla i nista od toga, daju kredit za studente al ko procredit banka (da si zaposlen bla bla..), plus uz ludjacku kamatu od 9% :shock:
kontam jos procesljati mikrokreditne organizacije...mozda oni imaju blaze uslove :-)
Dr.Cuddy

#32 Re: Kredit za studente

Post by Dr.Cuddy »

Ima TZB ali za studente američkog univerziteta u TZ :-?

Krediti za studente
"Američkog univerziteta" do 45.000 do 7 godina 7,77% 8,10%

http://www.tuzbank.ba/Pages/Clients/Cre ... editi.aspx

Nova Banka

Nova Banka A.D. Banja Luka odobrava kratkoročne studentske kredite državljanima BIH sa prebivalištem na teritoriji BIH u svrhu plaćanja školarine, studiranja na dodiplomskim i postdiplomskim studijama, kupovinu informatičke opreme, kurseve stranih jezika, za plaćanje ekskurzija i slične potrebe studenata.

Kreditna sposobnost utvrđuje se na osnovu:
Potvrda od fakulteta da je tražilac kredita student ili postdiplomac.

Kreditna sposobnost žiranta utvrđuje se na osnovu:
godina ukupnog zaposlenja, ukupnog zaposlenja kod poslodavca kod koga je zaposlen u momentu podnošenja zahtjeva za kredit, visina mjesečne rate kredita može biti do visine ½ ukupnog neto ličnog primanja (plate, penzije ili invalidnine).
http://www.novabanka.com/index.php?stra ... ki-krediti
madner

#33 Re: Kredit za studente

Post by madner »

Microkredinte organizacije imaju gore stope od ovih lihvara. Papir i olovku pa da vidite.
malosutra81

#34 Re: Kredit za studente

Post by malosutra81 »

ne mogu trenutno otvoriti ovu stranicu Nove banke, ali cini mi se (iz ovog kratkog teksta) da ovi ne traze od studenata da su stalno zaposleni
Dr.Cuddy

#35 Re: Kredit za studente

Post by Dr.Cuddy »

malosutra81 wrote:ne mogu trenutno otvoriti ovu stranicu Nove banke, ali cini mi se (iz ovog kratkog teksta) da ovi ne traze od studenata da su stalno zaposleni
Uslovi za dobijanje kredita Opis Uslov
Iznos kredita 500 do 3.000
Rok važenja do 12 mjeseci
Nominalna kamatna stopa NKS 8,0%
Efektivna kamatna stopa EKS 9,99%
Naknade 1,00% na iznos odobrenog kredita (min. 20 KM)
1,50% na preostali saldo glavnice
Potrebna dokumentacija • Zahtjev za kredit
• Ovjera podataka za tražioca kredita ukoliko je zaposlen odnosno roditelja ili staratelja
• Platne liste za poslednja tri mjeseca za tražioca kredita
• Administrativna zabrana na lična primanja tražioca kredita
• Kopije lične karte tražioca kredita
• Administrativna zabrana na lična primanja jemca –platca

Gdje se vrši isplata kredita?
Kredit se isplaćuje direktno na tekući račun korisnika kredita, otvorenog kod Nove Banke A.D. Banja Luka
Koji su instrumenti obezbjeđenja kredita?
Ugovor o jemstvu sa najmanje jednim kreditno sposobnim jemcem – platcem (mogućnost roditelja kao žiranta), administrativna zabrana jemca, i blanko mjenica jemca-platca.
Sajo---:

#36 Re: Kredit za studente

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 13/04/2025 16:32, edited 1 time in total.
Deriguz

#37 Re: Kredit za studente

Post by Deriguz »

Jel se ista promjenilo nabolje sto se tice studentskih kredita :roll:
Post Reply