ljetovanje hrvatska
Moderator: anex
- x0z0y0
#27 Re: ljetovanje hrvatska
ajmo se manit price kako ce nas prebit i sl...kako je hr ovakva ili onakva
svako moze navesti lijepa i ruzna iskustva bilo gdje da je putovao...i to eto bas na kartu Bosne i nas Bosanaca
zamolicu da se vratimo na temu ponuda
zapelo mi je za oko jedno malo mjesto Stobrec
jel iko ima detalje..jeli iko bio tamo?
svako moze navesti lijepa i ruzna iskustva bilo gdje da je putovao...i to eto bas na kartu Bosne i nas Bosanaca
- Saian
#28 Re: ljetovanje hrvatska
nebojeplavo wrote:Meni je Istra prelijepa, bila sam zadnje dvije godine u Porecu, jako ljubazni ljudi![]()
Za smjestaj isto nije problem, mi smo pretprosle godine jednostavno otisle u prvu turisticku agenciju tamo kad smo stigle i odmah nasle super smjestaj, tako da smo i prosle godine isle kod istog gazde.
Mislim da je prosle godine dvokrevetna soba bila 25 eura, apartman za troje manje od 50 eura, cijene po restoranima, kaficima i radnjama slicne kao i u Dalmaciji.
ma Istra je ko mlijeko
"Samo andjeli znaju,
kako je u raju
samo andjeli, a i svi
sto su Istru bar,
jednom vidjeli"
Ove dalmatinkine koordinate "Svi smo mi Norac" - podruchja mogu samo potvrditi
-
d2
#29 Re: ljetovanje hrvatska
bio jaCompos_Sui wrote:ajmo se manit price kako ce nas prebit i sl...kako je hr ovakva ili onakva
i prosao negdje sa 40, mislim da je toliko bilo ogranicenje
- Pasiflora
#30 Re: ljetovanje hrvatska
Teska srca moram se sloziti sa ovom konstatacijom.dalmatinka wrote:.. ali je činjenica da je svijet otišao u mp3 i da je svima lakše okretati glavu od toga nego se suprotstaviti.
... Obalna mjesta oko Zadra i Biograda izbjegavaj u širokom luku, Zadar je OK, otoci isto tako,
- vee-jay
#31 Re: ljetovanje hrvatska
Huh, pa zato ja kazem dodjite na Hvar....

- nebojeplavo
#32 Re: ljetovanje hrvatska
Bila u Motovunu, doduse ne na festivalu, al opet, prelijep mali gradicSaian wrote:nebojeplavo wrote:Meni je Istra prelijepa, bila sam zadnje dvije godine u Porecu, jako ljubazni ljudi![]()
Za smjestaj isto nije problem, mi smo pretprosle godine jednostavno otisle u prvu turisticku agenciju tamo kad smo stigle i odmah nasle super smjestaj, tako da smo i prosle godine isle kod istog gazde.
Mislim da je prosle godine dvokrevetna soba bila 25 eura, apartman za troje manje od 50 eura, cijene po restoranima, kaficima i radnjama slicne kao i u Dalmaciji.
ma Istra je ko mlijeko, da mi je do Motovuna na festival kako ove godine
"Samo andjeli znaju,
kako je u raju
samo andjeli, a i svi
sto su Istru bar,
jednom vidjeli"
![]()
Ove dalmatinkine koordinate "Svi smo mi Norac" - podruchja mogu samo potvrditi![]()
![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
#33 Re: ljetovanje hrvatska
Sa porodicom ljetujem vec nekoliko godina u Tucepima, privatni smjestaj, i nemam zelju i namjeru da se bilo kuda micem odatle.
Sve je na svom mjestu, plaza lijepa i cista, tusevi, hladovina, mjesto ima sve, od poste do granapa, a sto je najvznije do sada smo se sigurnije i lagodnije osjecali u Tucepima nego u Sarajevu.
Eto, meni su Tucepi za preporuciti, a ako neko ima drugacijih iskustava, bujrum...
Sve je na svom mjestu, plaza lijepa i cista, tusevi, hladovina, mjesto ima sve, od poste do granapa, a sto je najvznije do sada smo se sigurnije i lagodnije osjecali u Tucepima nego u Sarajevu.
Eto, meni su Tucepi za preporuciti, a ako neko ima drugacijih iskustava, bujrum...
- Altsa
#34 Re: ljetovanje hrvatska
rihakm wrote:Narode,Sreser malo mjesto na Pelješcu.Savršenstvo za odmor!!!Bio sam tamo prošle godine i rekao sam sam sebi da nikad u zivotu necu traziti bolje,jer bolje nema.Cijene su 'extra' za razliku od drugih mjesta u Hrvatskoj.Za nocni provod nije nesto ali ko ide da se odmori to je pravo mjesto!Ko voli derneke Orebić je nekih 15 min. vožnje pa nek izvoli.
jest 15 minuta helikopterom do orebica. a da ne govorimo o plazi koja nista ne valja. ali opet ukusi su razliciti.neko voli da lezi na stijenama po cijeli dan neko pijesak a neko sljunak.

- madner
#35 Re: ljetovanje hrvatska
25 minuta od Sresera do Orebica. Provjereno.
Kome se ne svidja plaza u Sreseru, ima Divna dode se za pola sata. Moze se otic i na Korculu, brodicom iz Orebica.
Kome se ne svidja plaza u Sreseru, ima Divna dode se za pola sata. Moze se otic i na Korculu, brodicom iz Orebica.
-
husejnagic
#36 Re: ljetovanje hrvatska
A EVO PRIMOSTEN TACNO TRAZIM, NAJPOVOLJNIJE NA NETU JE 35 EURA STO SAM NASAO, SOBA KOJA IMA BRACNI KREVET, FRIZIDER UNUTRA I BALKON SA STOLOM... 35 EURA.... 
- semmy
#37 Re: ljetovanje hrvatska
nemoras se derati ako je skupo...husejnagic wrote:A EVO PRIMOSTEN TACNO TRAZIM, NAJPOVOLJNIJE NA NETU JE 35 EURA STO SAM NASAO, SOBA KOJA IMA BRACNI KREVET, FRIZIDER UNUTRA I BALKON SA STOLOM... 35 EURA....
gdje to nadje...ja vidjela jeftinije
-
husejnagic
#38 Re: ljetovanje hrvatska
A ETO KAZI MI AKO IMA JEFTINIJIE... MORAM SE DERATI

-
gurabija78
#39 Re: ljetovanje hrvatska
Istra TITO, nema Bosanaca ali ni Hrvata!!! mjestani govore "tamo u Hrvatskoj", "ma oni Hrvati"
ljudi operisani od politike ili bilo cega slicnog, blagi dojam da si u Italiji 
-
husejnagic
#40 Re: ljetovanje hrvatska
MAH evo i trazim nesto sjevejrnije, gdje nema zenicana i sarajlija, odes dole juznije kao da sam u zenici, buba zenicka... sranje, zato gore i idem primosten ili vodice, i ako nas ima, to je nesto malo, nekolicina.... al su cijene na netu sad.....
gurabija78 wrote:Istra TITO, nema Bosanaca ali ni Hrvata!!! mjestani govore "tamo u Hrvatskoj", "ma oni Hrvati"ljudi operisani od politike ili bilo cega slicnog, blagi dojam da si u Italiji
- dalmatinka
#41 Re: ljetovanje hrvatska
husejnagic wrote:MAH evo i trazim nesto sjevejrnije, gdje nema zenicana i sarajlija, odes dole juznije kao da sam u zenici, buba zenicka... sranje, zato gore i idem primosten ili vodice, i ako nas ima, to je nesto malo, nekolicina.... al su cijene na netu sad.....
gurabija78 wrote:Istra TITO, nema Bosanaca ali ni Hrvata!!! mjestani govore "tamo u Hrvatskoj", "ma oni Hrvati"ljudi operisani od politike ili bilo cega slicnog, blagi dojam da si u Italiji
-
Dwndler
#42 Re: ljetovanje hrvatska
U Istri su sve zvanicni nazivi ulica i javnih ustanova napisani na dva jezika, barem u Porecu, Puli i Rovinju, da Bosanaca nema, nema, a i Hrvata nije tako puno,mada sam u Porecu prije dvije godine naletio na Yugu sa NDH ikonografijom,ali je vrlo rijetka. Ako ti smetaju zenicani i sarajlije, na njih neces naletit,ali zato ima dosta banjalucana, sto onih koji zive, sto onih koji ljetuju tamo
Ove godine kontam u Porec iz cisto prakticnih razloga, starci mi imaju stan tamo,ali kontaj da grad drze Siptari ili Albanci kako hoces
Prosle godine sam bio u Dubrovniku i tamo moras paziti na kavu i kruh i fazone,jer te stoka ispravlja,a u krugu zidina se navece cuje ganga sa hercegovackom tematikom
vee-jay: koliko je dvokrevetna kod staraca u sezoni?

Ove godine kontam u Porec iz cisto prakticnih razloga, starci mi imaju stan tamo,ali kontaj da grad drze Siptari ili Albanci kako hoces
Prosle godine sam bio u Dubrovniku i tamo moras paziti na kavu i kruh i fazone,jer te stoka ispravlja,a u krugu zidina se navece cuje ganga sa hercegovackom tematikom
vee-jay: koliko je dvokrevetna kod staraca u sezoni?
-
husejnagic
#43 Re: ljetovanje hrvatska
ma nije to bukvalno izbjegavanje nasih sugradjana, samo meni nije uredu kada sam prije 2,3 godine bio u makarskoj da sam svakih pet metara sretao lice poznato i to mi nije to, isto sam kao i kod kuce samo sto imam more... prosle sam bio u primostenu pa u vodicama, jako lijepo, ima nasih ali mnogo manje nego dole juzno od splita... i koji dodju, vecina ih je kulturna raja a ne kvazi gradjani... ali nije to tema nego smjestaj je upitam, imali vama smisla dati 35eura za sobu obicnu? da li je to skupo ili treba uzeti... iskreno prosle godine sam platio nekako po 35 ali kada sam pricao medju rajom svi su mi rekli da se moze naci bez frke za 20tak e ja to nikako da pronadjem... a prosle nisam preko neta trazio nego smo djevojka i ja otisli i trazili i to je bilo najpovoljnije isto 35 ponavljam... imali jeftinije gdje? 
-
Dwndler
#44 Re: ljetovanje hrvatska
Hajd sad fino ruku na srce pa reci, zar te je toliki broj tebi poznatih faca u Makarskoj iznenadio?samo meni nije uredu kada sam prije 2,3 godine bio u makarskoj da sam svakih pet metara sretao lice poznato i to mi nije to, isto sam kao i kod kuce samo sto imam more...
Ja kad razgovaram sa rajom ovdje u Danskoj ili Svedskoj, svi idu u Makarsku,a uz to jos i pola Sarajeva,a sad cujem i Zenice,pa onda nije ni cudo sto je to Bosanski Novi
Za jeftin smjestaj ti i nemogu nesto puno pomoci,tajpi vee-jay-a
-
husejnagic
#45 Re: ljetovanje hrvatska
mah nije to slucaj samo s makarskom takva je cijela juzna obala, a meni to ne godi... a da prije 3 godine me je to iznenadilo da svakih pet metara govorim vozdra nekom...
Dwndler wrote:Hajd sad fino ruku na srce pa reci, zar te je toliki broj tebi poznatih faca u Makarskoj iznenadio?samo meni nije uredu kada sam prije 2,3 godine bio u makarskoj da sam svakih pet metara sretao lice poznato i to mi nije to, isto sam kao i kod kuce samo sto imam more...
Ja kad razgovaram sa rajom ovdje u Danskoj ili Svedskoj, svi idu u Makarsku,a uz to jos i pola Sarajeva,a sad cujem i Zenice,pa onda nije ni cudo sto je to Bosanski Novi
Za jeftin smjestaj ti i nemogu nesto puno pomoci,tajpi vee-jay-a
-
Timotije
#46 Re: ljetovanje hrvatska
Odlucili smo, isto tako povedeni finim rijecima od drugih, uplatiti 10 dana krajem jula u hotelu Neptun. Malo smo se "popazili" ove godine, "All inclusive", jest poskupo, ali kad je senluk = nek i hala u avliji izgori!chuchumbamayumbe wrote:Sa porodicom ljetujem vec nekoliko godina u Tucepima, privatni smjestaj, i nemam zelju i namjeru da se bilo kuda micem odatle.
Ionako, ono sto "ko fol" ustedimo na cijeni apartmana,hrane isl., platim ja ledjima, tegleci kese, uvijek gladnim ustima...
Imam i ja dusu, majka mu stara!
- dalmatinka
#47 Re: ljetovanje hrvatska
husejnagic wrote:A ETO KAZI MI AKO IMA JEFTINIJIE... MORAM SE DERATI![]()
http://www.adriatica.net/private/main_hr.htm
Pogledaj na desnoj strani kad otvoriš pod "Hot Offer"
- Daphna
#48 Re: ljetovanje hrvatska
Bože, ja u svom vokabularu nemam te riječi! Apartman? Šta to bješe apartman?husejnagic wrote:eh ovako svi smo u potrazi za povoljnim apartmanina u hr, pa ako ko ima sta predloziti bio bi od velike pomoci... hvala, srdacan pozdrav
Vi kako hoćete ali ja već godinama ljetujem u kampu, Uvala borova, Zaostrog! Nekada je to bio šator, sada su to bungalovi, kamp kućice a Boga mi ima i kontejnera sa klimom, kupatilom... Bukvalno možeš pripišat do mora i plaže... Hoćeš odspavat za minut si u krevetu, hoćeš jesti skokneš do kampa po grickalice... Hoćeš u ćenifu vala blizu ti nema trke, frke, panike... Rahatluk!
Nema mi većeg ćejfa nego ustati rano, ptičice, miris borova, mora... I piješ kaficu... Mir, tišina... Nije vala ni Makarska daleko ako je nekome do provoda...
Ako Bog da ove godine opet 10 dana...
-
saniisani
#49 Re: ljetovanje hrvatska
EVO RENTAM JA STAN...
KLEK...
35M do mora... satelitska, klima, balkon, blindirana vrata, parking mjesto, blizina Dubrovnika... DO NEUMA moze se pjesice...
Za super odmor KLEK...!!!!!!!!!!!!
posjetite web.... www.klek.9k.com
Hvala....
KLEK...
35M do mora... satelitska, klima, balkon, blindirana vrata, parking mjesto, blizina Dubrovnika... DO NEUMA moze se pjesice...
Za super odmor KLEK...!!!!!!!!!!!!
posjetite web.... www.klek.9k.com
Hvala....
- Mahalac
#50 Re: ljetovanje hrvatska
Istina je ali stvarno jeste da je ljetovanje u Hrvatskoj sve skuplje, rekao bih bezobrazno skupo a da su ljudi, servis i usluga sve gori i neprijatniji. Prosle godine je bio vrhunac i kad se samo sjetim svega jednostavno mi se gadi i nije me ni nakon evo godinu dana prosao taj osjecaj prevare i bezobrazluka kojem sam bio izlozen a evo vidim i mnogu ostali.
Mislim da ce se hrvati za par godona ako ovako nastave naci u veoma teskom polozaju sto se tice turizma. Jednostavno se uzelo fursata i to ce ih kostati, siguran sam.
Ja kad sada evo pomislim gdje cu na ljetovanje (a necu avionom) zgadi mi se i sama pomisao da bih trebao ici opet u Hrvatsku. Dosao sam u situaciju da eto i ne gledam toliko cijene nego mjesta koja nisu toliko naseljena kako bih se nekako "provukao" i izbjegao sve te silne neugodnosti.
Mislim da ce se hrvati za par godona ako ovako nastave naci u veoma teskom polozaju sto se tice turizma. Jednostavno se uzelo fursata i to ce ih kostati, siguran sam.
Ja kad sada evo pomislim gdje cu na ljetovanje (a necu avionom) zgadi mi se i sama pomisao da bih trebao ici opet u Hrvatsku. Dosao sam u situaciju da eto i ne gledam toliko cijene nego mjesta koja nisu toliko naseljena kako bih se nekako "provukao" i izbjegao sve te silne neugodnosti.