Britanija Preuzima USA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Epitop

#26 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Epitop »

Samo je upravu za onaj Američki fudbal, to jest da se ukine i da se takmiče u pravoj muškoj igri ragbiju. :lol:
Atrus

#27 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Atrus »

irfan2 wrote: Amerika i Engleska su vrlo slicne. Evo nekih primjera kako ja o tome rezonujem primjera radi iz muzicke sfere.

Rolling Stones vs. Beatles.

HIppies (Jimmy Hendrix, Doors, Janis Japlin, Greatful Dead) vs. rockers (Led Zep, Deep Purple, Pink Floyd, Black Sabath).

Metallica (trash metal) vs. Iron Maiden (heavy metal).

NY Hard Core - British Punk

Surferi i Skejtborderi vs. Mods & Skinheadsi.
Rolling Stones i The Beatles su engleske grupe. Ne razumijem poredjenje Hendrixa sa Led Zepp, npr. ili The Doors sa Pink Floyd. Meni nije Hendrix hippie, koliko je muzicar/rocker/bluesman, a Pink Floyd mi nisu nesto rockers u klasicnom smislu rijeci. Metallica trash metal? :? Ne bih komentirao Surfere vs. Mods, jer je to jednostavno jedna papazjanija od razmisljanja...I na kraju tekst nije napisao John Cleese. To je hoax, ali nema veze.
Saian

#28 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Saian »

aahahahahahah Irfo eto si sad i ti u guzhvi dobio Altrusovom muzichkom pismenosti po glavi :D :D :D
ahuseino

#29 Re: Britanija Preuzima USA

Post by ahuseino »

Ja ga copy and paste, i 'razaslao' na poslu.

Ljudi se pishali od smjeha.

Kakao ovo nisam 'cuo' prije? :?

PS Americki fudbal je pravo dobar, kad se zainteresujes :thumbup: , bjzbol - not so much :cry: ...
Atrus

#30 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Atrus »

"Declaration of Revocation"-Writer Unknown!

Summary of the eRumor
A humorous writing titled the Declaration of Revocation.
It's directed to Americans from the British and is said to have been written by comedian John Cleese of Monty Python fame.
The Truth
We've not found the origin if this piece and have not seen any evidence that it was written by John Cleese.

Anyway, text je star k'o Grcka.
omar little

#31 Re: Britanija Preuzima USA

Post by omar little »

ahuseino wrote:
PS Americki fudbal je pravo dobar, kad se zainteresujes :thumbup: , bjzbol - not so much :cry: ...
nemoj mi bejzbol dirat' ja ga bas volim...odlican je sport, kad se naviknes :D
Saian

#32 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Saian »

omar little wrote:
ahuseino wrote:
nemoj mi bejzbol dirat' ja ga bas volim...odlican je sport, kad se naviknes :D

ma ja treba samo malo duzhe vremena :D onoliko, otprilike, koliko traje jedna prosjechna tekma :D :D :D

vjerujem ja da su to tutaforca zanimljivi sportovi, al ovaj argument o World Series stoji ko kuca, cuj World Series u bejzbolu :D
pitt

#33 Re: Britanija Preuzima USA

Post by pitt »

kaskav ba baseball........ni pravila ne znam :D Am. Fudbal i Hokej zakon.
Epitop

#34 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Epitop »

Sve što se igra u oklopu od kojeg se prave šljemovi ne može valjati. Zamisli samo kako je kada te slomi neki čovjek od 120 kg u trku bez ikakve zaštite. Ionako će samo hrabri igrati ragbija, a ostali penzija. :lol:
pitt

#35 Re: Britanija Preuzima USA

Post by pitt »

Epitop wrote:Sve što se igra u oklopu od kojeg se prave šljemovi ne može valjati. Zamisli samo kako je kada te slomi neki čovjek od 120 kg u trku bez ikakve zaštite. Ionako će samo hrabri igrati ragbija, a ostali penzija. :lol:
hebo i sport u kojem je sila samo vazna. U americkom fudbalu strategija i trener su presudni. A vidio bih te da probas hokej bez zastite igrat. Ko je gledao tekmu sinoc vidio je kako se momak vrati na led da nastavi nakon sto ga je pak spuco posred nosa.....bog zna koliko na sat :D :D
Epitop

#36 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Epitop »

pitt wrote:
Epitop wrote:Sve što se igra u oklopu od kojeg se prave šljemovi ne može valjati. Zamisli samo kako je kada te slomi neki čovjek od 120 kg u trku bez ikakve zaštite. Ionako će samo hrabri igrati ragbija, a ostali penzija. :lol:
hebo i sport u kojem je sila samo vazna. U americkom fudbalu strategija i trener su presudni. A vidio bih te da probas hokej bez zastite igrat. Ko je gledao tekmu sinoc vidio je kako se momak vrati na led da nastavi nakon sto ga je pak spuco posred nosa.....bog zna koliko na sat :D :D
Hokej je Kanadski. :lol: Blame Canada. :lol:
Hokej je super, ali dani vam se broje za Američki fudbal.
pitt

#37 Re: Britanija Preuzima USA

Post by pitt »

jasta ce...... :D :D
ahuseino

#38 Re: Britanija Preuzima USA

Post by ahuseino »

pitt wrote:
Am. Football, jest sport inspirisan vonom strategijom, al' je pravo dobar, i uzbudljiv. Rezultat od 17-0 se moze na glavu okrenut' u roku od 2 minute.

Hokej mi je dobro bilo igrati k'o mali na ulici na rolama, ali gledati, - pa bolje je gledati AFC ili Pride; samo se mlave :P ...
Svi krezavi :-)

Bejzbol, ne znam pravila, al' mi se chini da je to ovdje aktiviti k'o ono - rostiljada, ili izlet. Nikako ne mogu da se 'uzivim'.
Saian

#39 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Saian »

ahuseino wrote:
Bejzbol, ne znam pravila, al' mi se chini da je to ovdje aktiviti k'o ono - rostiljada, ili izlet. Nikako ne mogu da se 'uzivim'.

bejzbol je najbolji nachin za pokvarit hot dog obrok :D
stickitout

#40 Re: Britanija Preuzima USA

Post by stickitout »

Britanska kuhinja je stvarno "zestoka" (blago receno) ali rugby je ipak velicanstven u poredjenju sa Americkim fudbalom. :D .
Americka kuhinja nije nesto puno bolja. Sve je to kolesterol zacinjen galofagom :D Uistinu nije ni nasoj kuhinji nije mane. Dosla majka mom drugu u Holandiju na dva mjeseca, covjek 7kg nabacio. :shock: Elem, od onog kriketa nista na svijetu dosadnije nema a Indija i Pakistan ih redovno deru. :lol: :lol: :lol:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#41 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Nosferatu »

Isjecak iz filma SLC Punks:

Sure, there was a lot more punks
than there was four years earlier...
but there was also as many posers.
Posers were people that looked like
punks, but they did it for fashion.
And they were fools.
They'd say, "Anarchy in the U.K."
You see? Posers.
"Anarchy in the U.K."
What the fuck's that
What good is that to those of us
in Utah, America?
It was a Sex Pistols thing, right? They
were from England. They were British.
That's what they did. They were allowed
to go on about anarchy in the U.K.
You don't live your life by lyrics.
I mean, that's all you ever heard
from these trendy fucks.
Like, "Did you hear the new
Smiths album? It's fuckin' terrif."
Kids walking around Utah saying "terrif"
with a stupid old English twang.
See what I mean? What the fuck's up
with the England bullshit?
You know Jag? He's a fag.
I knew a girl who'd only have sex
with a guy if he had a fucking accent.
Can you think of anything
more ludicrous?
So every asshole
in Salt Lake City...
and let me tell you, plenty of assholes
in this general region...
that wanted to do some of this,
would get her drunk...
and put on some kind
of stupid accent...
like, "Hey, mistress,
do you fancy a shag?"
And there she would...
fucking knees in the sky.
It was sad. It made me really sad.
Poor girl had no self-respect.
To me, England was nothing more
than a big American state...
like North Dakota or Canada.

You gotta look at me and say, "Hey,
why are you so mad?" And I'll tell you.
'Cause for all the fawning that
went over the English bands in S.L. C...
those fuckin' English chaps
could only say shit about us Americans.
All we were to them
was a bunch of hicks.
Well, you know what?
I'm not a fuckin' hick
I don't wear cowboy boots.
I hate the fuckin' rodeo.
Horses smell like shit to me...
and I don't fuck anyone
in my own bloodline.
By definition, I'm not a redneck,
and I ain't a fuckin' hick.
Oh, the sun never sets
on the British empire.
Well, the sun never sets
on my asshole!
Another thing that pissed me off,
talking about who started punk rock.
Was it Sex Pistols in England?
Was it the Ramones
and the Velvet Underground in New York?
Is it the Ramones?
Is it the Sex Pistols?
Who cares who started it?
It's music.
I don't know who started it,
and I don't give a fuck.
The one thing I do know
is that we did it harder...
goddamn it, we did it faster, and we
definitely did it with more love, baby!
You can't take that away from us.
slavkoimamodilera

#42 Re: Britanija Preuzima USA

Post by slavkoimamodilera »

Ma meni su englezi jaki pravo... :D ove sve "lijeve" zemlje nazivaju i dalje "the colonies" umjesto po pravom imenu... :lol:
Ima nesto u onom odvratnom kisnom i vlaznom vremenu sto ljude tjera na to da po cijeli dan smisljaju gluposti i crnjake... i onda se svi kidaju od smijeha na to... k'o kad zivis na alipasinom recimo... :lol:
irfan2

#43 Re: Britanija Preuzima USA

Post by irfan2 »

Atrus wrote:
irfan2 wrote: Amerika i Engleska su vrlo slicne. Evo nekih primjera kako ja o tome rezonujem primjera radi iz muzicke sfere.

HIppies (Jimmy Hendrix, Doors, Janis Japlin, Greatful Dead) vs. rockers (Led Zep, Deep Purple, Pink Floyd, Black Sabath).

Rolling Stones i The Beatles su engleske grupe. Ne razumijem poredjenje Hendrixa sa Led Zepp, npr. ili The Doors sa Pink Floyd. Meni nije Hendrix hippie, koliko je muzicar/rocker/bluesman, a Pink Floyd mi nisu nesto rockers u klasicnom smislu rijeci. Metallica trash metal? :? Ne bih komentirao Surfere vs. Mods, jer je to jednostavno jedna papazjanija od razmisljanja...I na kraju tekst nije napisao John Cleese. To je hoax, ali nema veze.
hvala na ispravkama :) ..covjek uci dok je ziv :D
testament

#44 Re: Britanija Preuzima USA

Post by testament »

pitt wrote:
Prosto je nevjerovatno da svaki,ama baš svaki amerikanac(i onaj koji je azilant,izbjeglica ili sa bilo kojim satusom u americi)
kojem spomeneš pedersku(ne vrijeđam gay osobe)igru zvanu američki "fudbal"(zamisli samo igru koja se zove nogo-met,a igra se RUKOM u 99% slučajeva :lol: )ODMAH počne sa ŠUPLJOM pričom:bitni su trener i strategija,eto niti u jednom sportu na planeti nema strategije,niti su treneri bitni,SAMO to ima u sportu koji se POGREŠNO zove.
I da se razumijemo volim KANADSKI hokej(ionako je 90% NHL titula u vitrinama kanadskih klubova prvenstveno montreala),volim NBA,ali baseball i tzv "football" su kopije engleskog ragbija i kriketa,i smiješni su pravo pogotovo kad vidiš oklopljne stokilaše UTEGNUTE ko`na gay paradi UŽAS!!
Better Man

#45 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Better Man »

Atrus wrote:

Metallica jeste u ranoj fazi, odnosno na prva 3 - 4 albuma svirala klasični trash/speed metal.
pitt

#46 Re: Britanija Preuzima USA

Post by pitt »

testament wrote:
pitt wrote:
Prosto je nevjerovatno da svaki,ama baš svaki amerikanac(i onaj koji je azilant,izbjeglica ili sa bilo kojim satusom u americi)
kojem spomeneš pedersku(ne vrijeđam gay osobe)igru zvanu američki "fudbal"(zamisli samo igru koja se zove nogo-met,a igra se RUKOM u 99% slučajeva :lol: )ODMAH počne sa ŠUPLJOM pričom:bitni su trener i strategija,eto niti u jednom sportu na planeti nema strategije,niti su treneri bitni,SAMO to ima u sportu koji se POGREŠNO zove.
I da se razumijemo volim KANADSKI hokej(ionako je 90% NHL titula u vitrinama kanadskih klubova prvenstveno montreala),volim NBA,ali baseball i tzv "football" su kopije engleskog ragbija i kriketa,i smiješni su pravo pogotovo kad vidiš oklopljne stokilaše UTEGNUTE ko`na gay paradi UŽAS!!
niko ovdje ne raspravlja o imenu sporta kao ni o porjeklu. Za neke je glup sport, za nas koji ga pratimo nije.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#47 Re: Britanija Preuzima USA

Post by Nosferatu »

irfan2 wrote:
Atrus wrote:

hvala na ispravkama :) ..covjek uci dok je ziv :D
Sta ces nauciti od filozofa koji bi da on definira sta je cim kao eto, on autoritet koj onda promasi cijelokupnu poentu i sve moj ruko-rad na par detalja, koje ce analizirati do besvjesti.

Sta je to Metallica ako nije trash? De mi to reci, npr. zivjeo sam metallicu jedno 15 godina svog zivota, bio na 4 koncerta iste, voljeo bih bas da me prosvjetils po pitanju toga - sta je to Metallica, ako nije trash metal? Sta je to Amerika ako nije koljevka trash metala?

Drugo, Jimme Hendrix je glavni akt bio Woodstock-a. Jesi cuo mozda negdje nekad za Woodstock? Woodstock je centralni i kuliminativni dogadaj hippie kulture. Kultura sama po sebi ne iskljucuje - rock. Samo kod Jimmy-ja je taj bio - psychodelic. I pink floyd ima psychodelik komponentu ali je pink floyd - progresivni rock vise nego bilo sta drugo. Prog rock, preteca post-rock-a, dok su ostala tri kandidata - pioniri metala (Lez Zep, Deep Purple, Black S).

Na kraju ako se ne mogu Surferi i Modsi porediti - sto ne napisa sto se to ne mogu uporediti? Jesu obadvije grupe - sub-kulture pop-a? Jedni surfaju, drugi vozaju vespice sa kravatama. Jesu li se javile otprilike u isto vrijeme? Kakva je razlika. Surferi su danas vise main-stream komercijalizirani, a mods-a vise nema, bili su pioniri kazual huliganizma i Clock-work orange-a fantazije. Obadvije kulture su evoluirale ali i dan danas ima ljudi koji zive da surfaju, jednako kao sto zive da bi bili na svom motoricu i jednako kao sto ima onih koji zive da budu kazualci.

I jos jednu stvar da ti kazem. Ne mogucnost abstrakcije i totalni konkretizam - su oznake psihickog oboljenja. Ja nisam reako da je Surfer indentican sa Mods-om, ko sto nije navijac Zelje = navijacu Sarajeva, jer "jedni su plavi, a drugi crveni, kako mogu oni biti isti". Postoje paramteri po kojima se gledaju gdje su nastale te kulture, kako su se probile, i sta im je zaostavstina. Kao i to - da nijedna druga zemlja nije kreirala - pop kulture koje su populrazirane, sta je recimo - doslo iz Njemacke, sta je doslo iz Rusije, sta je doslo iz Indije i Kine - koja to pop-kultura? Ja tesko da mogu da nadjem jednu. To i jest kljuc - zbog kojeg i po kojem su slicni Engleska i Amerika - po svom uticaju na svijet oko sebe.
pitt

#48 Re: Britanija Preuzima USA

Post by pitt »

al smo zato mi (balkan) koljevka kulture i civilizacije :D :D :D :D
omar little

#49 Re: Britanija Preuzima USA

Post by omar little »

pitt wrote:
testament wrote:
pitt wrote: hebo i sport u kojem je sila samo vazna. U americkom fudbalu strategija i trener su presudni. A vidio bih te da probas hokej bez zastite igrat. Ko je gledao tekmu sinoc vidio je kako se momak vrati na led da nastavi nakon sto ga je pak spuco posred nosa.....bog zna koliko na sat :D :D
niko ovdje ne raspravlja o imenu sporta kao ni o porjeklu. Za neke je glup sport, za nas koji ga pratimo nije.
Ja cu isto reci za bejzbol. Za neke je glup sport, za neke nije...
ahuseino

#50 Re: Britanija Preuzima USA

Post by ahuseino »

testament wrote:
pitt wrote:
Nedo mi bog da igrachima 'pederskog' sporta, koji nose helanke stanem na put :cry: (pa cak i da nose tangare).
Ja nisam laHk, ali 100 kila za njih je podcjenjivanje (jedno 50-ak) :-) .

... toliko glede 'pederluka' Americkog ;-) i malo porvrsnih izjava za moj ukus.

Football, handball - VEOMA stari vic :lol: :lol: Grohotom se smijem, i osjecham se prosvijetljen, produhovljen cak.

Ako eto pratis NBA (totalna komercijalizacija) trebao bi znati koliko cesto 'strategija' ode u vjetar u jednom napadu, da ne govorimo o cetvrtini i slicno.

U AM fudbalu strategija je bar par puta vaznija nego i u jednom drugom sportu.

:wink: Ignorance is a bliss :P :razz: .

... pa kakav god da mi je status u chemerici :D :D ...
Post Reply