Nemoj da demistifikujes. Ljudi vole politiku uz znacajnu primjesu naucne fantastike. Nekako je interesantnije...simi5 wrote:SANU je institucija u kojoj većinu članstva čine naučnici medicinskih,lingvističkih, prirodnih i tehničkih nauka i umetnici. Oni se ni na koji način ne bave politikom ili političkim konsaltingom. Bez obzira na to što se neki od akademika bave i politikom celoj instituciji nije moguće pripisati bilo kakve političke odluke, uključujući i predlog memoranduma od pre 20 godina koji kroz glasanje nikad nije prošao. Da demistifikujem svako može da pogleda na sajtu te institucije ko su njeni članovi i čime se bave.
http://www.sanu.ac.yu/
Kosta Čavoški
-
gulas
#26 Re: Kosta Čavoški
- winabike
#27 Re: Kosta Čavoški
Komeba, ba, podsjecas me ponekad na jednog amerikanca koji se zatekao u BiH, a koji je, nakon prvog granatiranja 1992 pitao zasto policija ne pohapsi te protuhe sto granatiraju gradkomeba wrote:Ja se najvise cudim tome da ovaj pacijent moze biti predsjednik neke organizacije koja pruza podrsku Radovanu Karadzicu sasvim javno,a da mu je SIPA tek sada zakucala na vrata kancelarije.Meni je bilo dovoljno da procitam par njegovih recenica na jednom forumu da shvatim da se radi o fasisti,ali mi ni na kraj pameti nije bilo da se radi o profesoru na Palama i u Beogradu.Tek sada kada sam cuo njegovo ime na dnevniku i kada sam progooglao,saznao sam da je jedan od vodecih fasista u BiH,jedan od glavnih organizatora fasistickih demonstracija u BL,jedan od glavnih organizatora skupljanja potpisa za referendum,jedan od glavnih ratnih huskaca.kijameta wrote:@komeba ti se cudis sto je profesor ovakav i onakav a ja se tebi cudim,zbog tvog cudzenja.Pa u vrhu SDS-a je bila skoro kompletna katedra filozofskoga fakulteta u Sarajevu.Sve profesor do profesora,intelektualac do intelektualca. Nije zlo u Bosni doslo od srpskih seljaka,kako se misljenje stvara nego od srpskih profesora.Oni su bili glavna poluga agresije i genocida.
Nije mi jasno sta je SIPA-i trebalo ovako dugo da ga pretrese,iako mislim da ce i nakon ovoga nastaviti nesmetano djelovati.
Kosta Cavoski je jedan od ideologa ludila. Ne znam da li je na tom forumu bio bas on, ali znajuci mentalni sklop tih protuha, cisto sumnjam - ove forumske "diskusije" su za njih "isprazne i nedlocine". Prije ce biti da je to zaista bio neki klinjo, odusevljen nelikom i nedjelom doticnog K.Č.
- winabike
#28 Re: Kosta Čavoški
Jel' ti ovo majke ti ozbiljno?simi5 wrote:
SANU je institucija u kojoj većinu članstva čine naučnici medicinskih,lingvističkih, prirodnih i tehničkih nauka i umetnici. Oni se ni na koji način ne bave politikom ili političkim konsaltingom. Bez obzira na to što se neki od akademika bave i politikom celoj instituciji nije moguće pripisati bilo kakve političke odluke, uključujući i predlog memoranduma od pre 20 godina koji kroz glasanje nikad nije prošao. Da demistifikujem svako može da pogleda na sajtu te institucije ko su njeni članovi i čime se bave.
-
klixober
#29 Re: Kosta Čavoški
Siguran sam da je bio on bas zato sto je konstantno postavljao svoje tekstove na forum.Tada mi njegovo ime nije znacilo nista jer nisam znao ko je.winabike wrote:Komeba, ba, podsjecas me ponekad na jednog amerikanca koji se zatekao u BiH, a koji je, nakon prvog granatiranja 1992 pitao zasto policija ne pohapsi te protuhe sto granatiraju gradkomeba wrote:Ja se najvise cudim tome da ovaj pacijent moze biti predsjednik neke organizacije koja pruza podrsku Radovanu Karadzicu sasvim javno,a da mu je SIPA tek sada zakucala na vrata kancelarije.Meni je bilo dovoljno da procitam par njegovih recenica na jednom forumu da shvatim da se radi o fasisti,ali mi ni na kraj pameti nije bilo da se radi o profesoru na Palama i u Beogradu.Tek sada kada sam cuo njegovo ime na dnevniku i kada sam progooglao,saznao sam da je jedan od vodecih fasista u BiH,jedan od glavnih organizatora fasistickih demonstracija u BL,jedan od glavnih organizatora skupljanja potpisa za referendum,jedan od glavnih ratnih huskaca.kijameta wrote:@komeba ti se cudis sto je profesor ovakav i onakav a ja se tebi cudim,zbog tvog cudzenja.Pa u vrhu SDS-a je bila skoro kompletna katedra filozofskoga fakulteta u Sarajevu.Sve profesor do profesora,intelektualac do intelektualca. Nije zlo u Bosni doslo od srpskih seljaka,kako se misljenje stvara nego od srpskih profesora.Oni su bili glavna poluga agresije i genocida.
Nije mi jasno sta je SIPA-i trebalo ovako dugo da ga pretrese,iako mislim da ce i nakon ovoga nastaviti nesmetano djelovati.![]()
![]()
Kosta Cavoski je jedan od ideologa ludila. Ne znam da li je na tom forumu bio bas on, ali znajuci mentalni sklop tih protuha, cisto sumnjam - ove forumske "diskusije" su za njih "isprazne i nedlocine". Prije ce biti da je to zaista bio neki klinjo, odusevljen nelikom i nedjelom doticnog K.Č.
Mozda nam je situacija upravo ovakva kakva jeste sto je vecini,kao tebi npr.,sasvim normalno da ovaj lik nesmetano vec godinama vodi organizaciju "istina o Radovanu Karadzicu" i da organizuje fasisticke proteste sirom BiH.Meni to nije normalno i moram se cuditi kako je SIPA-i trebalo toliko dugo da pretrese osobu koja javno pruza podrsku Karadzicu.
-
kijameta
#30 Re: Kosta Čavoški
Da je samo Kosta,bilo bi odlicno.Ne znam imena danasnjih srpskih profesora po fakultetima u Lukavici i Banja Luki ali sam siguran da ih ima bar nekoliko od kalibra u svojim strukama. Ali kakvo god da im je strucno znanje,nacionalizam im je ogroman.Najextremniji dio BiH populacije su srpski studenti. Po cetnickim okupljanjima i proslavama oni predstavljaju vecinu prisutnih.Sa njima je nemoguc bilo kakav dijalog,kipte od bijesa,mrznje,extremizma. A pazite pricam vam o srpskim studentima,djeci 18-23 godine. To je sve djelo njihovih profesora.Svaki srpski profesor u Bosni je Kosta i Radovan.
- sojka
#31 Re: Kosta Čavoški
Gdje je Kosta sto kaze dosta?!kijameta wrote:Da je samo Kosta,bilo bi odlicno.Ne znam imena danasnjih srpskih profesora po fakultetima u Lukavici i Banja Luki ali sam siguran da ih ima bar nekoliko od kalibra u svojim strukama. Ali kakvo god da im je strucno znanje,nacionalizam im je ogroman.Najextremniji dio BiH populacije su srpski studenti. Po cetnickim okupljanjima i proslavama oni predstavljaju vecinu prisutnih.Sa njima je nemoguc bilo kakav dijalog,kipte od bijesa,mrznje,extremizma. A pazite pricam vam o srpskim studentima,djeci 18-23 godine. To je sve djelo njihovih profesora.Svaki srpski profesor u Bosni je Kosta i Radovan.
Pretjerujes kada kazes svi i sve studente trpas i u isti kos.
Nije u redu.
- sojka
#32 Re: Kosta Čavoški
" Miloševićev nekadašnji fakultetski drug, profesor Kosta Čavoški, obraćajući se novosadskim studentima, pozvao je na fizičku likvidaciju predsednika države: “Ksenofan je rekao da tiranin ne može da ode sa vlasti, a da ostane živ. Narod kaže da se zmija ne ubija hvatanjem za rep, nego udarcem u glavu. Da bismo ovo rešili, potreban je samo jedan čovek, oštro oko i mirna ruka...” Ništa se posle toga nije dogodilo, i Čanak i Čavoški su živi dočekali kraj režima. "
http://www.nspm.org.yu/koment2006/2006_djukic_sloba.htm
http://www.nspm.org.yu/koment2006/2006_djukic_sloba.htm
-
simi5
#33 Re: Kosta Čavoški
Šta ovo?winabike wrote:Jel' ti ovo majke ti ozbiljno?simi5 wrote:
SANU je institucija u kojoj većinu članstva čine naučnici medicinskih,lingvističkih, prirodnih i tehničkih nauka i umetnici. Oni se ni na koji način ne bave politikom ili političkim konsaltingom. Bez obzira na to što se neki od akademika bave i politikom celoj instituciji nije moguće pripisati bilo kakve političke odluke, uključujući i predlog memoranduma od pre 20 godina koji kroz glasanje nikad nije prošao. Da demistifikujem svako može da pogleda na sajtu te institucije ko su njeni članovi i čime se bave.
http://www.sanu.ac.yu/![]()
![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
#34 Re: Kosta Čavoški
mozda jesi upravu, al nesto se ne sjecam da su ikad demantovali to sto se prica u vezi SANU ili da su pisali neke peticije protiv tih lazi...simi5 wrote:Šta ovo?winabike wrote:Jel' ti ovo majke ti ozbiljno?simi5 wrote:
![]()
![]()
-
redondo72
#35 Re: Kosta Čavoški
ha-ha-ha-ha-ha! jbt, pa ovo je da ne poveruješ. Ne, ne bave se. Bave se genetskim inženjeringom, higijenom zemljišta i čišćenjem, čak su patentirali naziv - " humano preseljenje ".simi5 wrote: SANU je institucija u kojoj većinu članstva čine naučnici medicinskih,lingvističkih, prirodnih i tehničkih nauka i umetnici. Oni se ni na koji način ne bave politikom ili političkim konsaltingom.
E ovo je dobro.
- turban
#36 Re: Kosta Čavoški
Kosta je li dosta???
Evo zadnje informacije o Kosti.
Prije nego sto procitate ovaj post jedna mala sala.
Jedem meso xxxx kosti(misli se na kost)a moze i -sti...
EUFOR U STANU ČAVOŠKOG
BEOGRAD/PALE - Pripadnici Eufora juče su na Palama pretresli apartman u kojem privremeno boravi akademik iz Beograda Kosta Čavoški, koji je i profesor na Pravnom fakultetu na Palama, zbog sumnje da pripada mreži podrške haškim optuženicima.
Čavoški je agencijama izjavio da su mu vojnici multinacionalnih snaga oduzeli i odneli neke lične stvari, kao što su kalendar s rasporedom njegovih ličnih obaveza, telefonski imenik, kao i “određene papire za koje oni misle da im mogu koristiti”.
- Po mom sudu, ovaj, očigledno brutalan i nezakonit čin smišljen je i izveden ni zbog čega drugog nego zbog mog vlastitog usmeravanja i osujećivanja da i ubuduće posećujem porodicu Radovana Karadžića, njegovu suprugu Ljiljanu, kćerku Sonju i sina Aleksandra. Cilj je dovesti porodicu Karadžić do toga da kleknu pred kamere američkih ili evropskih TV stanica i zamole Radovana da se preda jer nemaju od čega da žive - ocenio je beogradski akademik, koji je i predsednik Međunarodnog odbora za odbranu Radovana Karadžića.
On je potvrdio da je juče oko četiri časa oko stotinu pripadnika Eufora opkolilo zgradu Pravnog fakulteta na Palama, da bi njih više od 30 izvršilo pretres njegovog apartmana.
Potražili smo Čavoškog, ali se on nije javljao na mobilni telefon. Kasnije u toku dana isti taj broj bio je isključen uz obaveštenje da “mobilnom pretplatniku nije dozvoljeno da prima pozive”. Kod kuće u Beogradu pronašli smo njegovu suprugu.
- Pretresli su i njega i oduzeli mu mobilni telefon, zato se ne javlja. Nije se još vratio u Beograd. Ni ja ne mogu da ga dobijem - rekla je ona za Kurir.
Upad Eufora izvršen je na zahtev Haškog suda s ciljem da se pronađe materijal ili informacija koji mogu pomoći u potrazi za haškim optuženicima i radi pritiska na mrežu njihovih pomagača, saopšteno je iz Eufora.
Kurir
Evo zadnje informacije o Kosti.
Prije nego sto procitate ovaj post jedna mala sala.
Jedem meso xxxx kosti(misli se na kost)a moze i -sti...
EUFOR U STANU ČAVOŠKOG
BEOGRAD/PALE - Pripadnici Eufora juče su na Palama pretresli apartman u kojem privremeno boravi akademik iz Beograda Kosta Čavoški, koji je i profesor na Pravnom fakultetu na Palama, zbog sumnje da pripada mreži podrške haškim optuženicima.
Čavoški je agencijama izjavio da su mu vojnici multinacionalnih snaga oduzeli i odneli neke lične stvari, kao što su kalendar s rasporedom njegovih ličnih obaveza, telefonski imenik, kao i “određene papire za koje oni misle da im mogu koristiti”.
- Po mom sudu, ovaj, očigledno brutalan i nezakonit čin smišljen je i izveden ni zbog čega drugog nego zbog mog vlastitog usmeravanja i osujećivanja da i ubuduće posećujem porodicu Radovana Karadžića, njegovu suprugu Ljiljanu, kćerku Sonju i sina Aleksandra. Cilj je dovesti porodicu Karadžić do toga da kleknu pred kamere američkih ili evropskih TV stanica i zamole Radovana da se preda jer nemaju od čega da žive - ocenio je beogradski akademik, koji je i predsednik Međunarodnog odbora za odbranu Radovana Karadžića.
On je potvrdio da je juče oko četiri časa oko stotinu pripadnika Eufora opkolilo zgradu Pravnog fakulteta na Palama, da bi njih više od 30 izvršilo pretres njegovog apartmana.
Potražili smo Čavoškog, ali se on nije javljao na mobilni telefon. Kasnije u toku dana isti taj broj bio je isključen uz obaveštenje da “mobilnom pretplatniku nije dozvoljeno da prima pozive”. Kod kuće u Beogradu pronašli smo njegovu suprugu.
- Pretresli su i njega i oduzeli mu mobilni telefon, zato se ne javlja. Nije se još vratio u Beograd. Ni ja ne mogu da ga dobijem - rekla je ona za Kurir.
Upad Eufora izvršen je na zahtev Haškog suda s ciljem da se pronađe materijal ili informacija koji mogu pomoći u potrazi za haškim optuženicima i radi pritiska na mrežu njihovih pomagača, saopšteno je iz Eufora.
Kurir
- savrseni krug
#37 Re: Kosta Čavoški
ee pa ne znas ti nasu simiwinabike wrote:Jel' ti ovo majke ti ozbiljno?simi5 wrote:
![]()
![]()
ona ti je jedno cisto lijepo olicenje licemjerja s one strane drine
ono znas lijepo upakovano,sto ne pije sljivu i ne nosi sajkacu bar javno,znas oni sto im je srebrenica eto samo brljotina,i greska u koracima i uglavnom nista strasno
hej moja simi daBogda ti cedo jovanovic premijer vlade bio,a kandicka predsednik drzave
da crknes od muke
- savrseni krug
#38 Re: Kosta Čavoški
evo je opet nasa simi i opet perfidno,jadno i lijepo upakovano licejmerno prodaje muda pod bubregesimi5 wrote:A znaš šta je najsmešnije? Taj Kosta Čavoški je jedan od onih koji su protestvovali protiv osude Alije Izetrbegovića za Islamsku deklaraciju.
Inače slažem se tip je lud ko struja.
a jel molim te gdje je to kosta podrzavao aliju
kad citam tvoje postove imam osjecaj da ti ih diktira neko upravo iz sanu-a i da si tu upravo po zadatku
-
redondo72
#39 Re: Kosta Čavoški
Nije simi perfidna. Samo mlada i glupa.
Ali ume da nasmeje... šteta što ne čitam šta piše. Dobro joj svaka. Ovo za Kostu, hoće da kaže da su Kosta i Alija bili ortaci, kako se tamo kaže, na prst u dupe.
Ali ume da nasmeje... šteta što ne čitam šta piše. Dobro joj svaka. Ovo za Kostu, hoće da kaže da su Kosta i Alija bili ortaci, kako se tamo kaže, na prst u dupe.
-
Orbini
#40 Re: Kosta Čavoški
Upravo tako,.... nazalost. U njihovom drustvu je ekstremizam postao standard zahvaljujuci "eliti" poput Cavoskog, Kapora, Crncevica,.....kijameta wrote:Da je samo Kosta,bilo bi odlicno.Ne znam imena danasnjih srpskih profesora po fakultetima u Lukavici i Banja Luki ali sam siguran da ih ima bar nekoliko od kalibra u svojim strukama. Ali kakvo god da im je strucno znanje,nacionalizam im je ogroman.Najextremniji dio BiH populacije su srpski studenti. Po cetnickim okupljanjima i proslavama oni predstavljaju vecinu prisutnih.Sa njima je nemoguc bilo kakav dijalog,kipte od bijesa,mrznje,extremizma. A pazite pricam vam o srpskim studentima,djeci 18-23 godine. To je sve djelo njihovih profesora.Svaki srpski profesor u Bosni je Kosta i Radovan.
I Nimbergu se sudilo i ideolozima zla, u nasem slucaju su oni zaobidjeni. Lako je suditi ratne zlocince ali ko ihe je regrutovao, motivisao i ubjedio da rade svetu stvar? Danasnja mlada generacija u RS odrasta sa ubjedjenjima o kulturnoj, rasnoj, vjerskoj, civilizacijskoj,.. superiornosti i mi u toj prici dodjemo kao genetski otpad, uljezi, strano tjelo,.. kojeg valja odstraniti. I takva generacija koliko god da je opasna i ekstremna - toliko je i ranjiva jer su operisani od realnosti i podcjenjuju protivnika. Takvi se lako zalete u pogubnu avanturu.
Zato je kasno i nereano da se face poput Cavoskog zabrane, sude,.... Treba ih pustiti da kulminiraju i da sami osjete rezultate svoje ideologije.
- savrseni krug
#41 Re: Kosta Čavoški
oo vjeruj da simi nije mlada a pogotovo gluparedondo72 wrote:Nije simi perfidna. Samo mlada i glupa.
vjeruj da nije
ja citam njene komentare i jako lijepo prodaje muda pod bubrege tj promovira istu onu retoriku s one strane drine onih istih koji su projektovali genocid pa nas sad sve stavljaju u isti kosh
nebi se cudio da je najbolji student i licno piskaralo nekoga od onih metuzalema s sanu-a registrovana na sax po zadatku
kakvom zadatku?e to je vec jasno
-
redondo72
#42 Re: Kosta Čavoški
Onda mora da se pod tim nickom krije Neda Ukraden. Završila fakultet ( je l´samo jedan? ) a parla ekavicu, doduše sa bosanskim naglaskom, al´da se to ispraviti... kad bude imala 70. 
- sojka
#43 Re: Kosta Čavoški
Wooooow,
a sta je sa Bojanom?
Zaobilazi se i ta tema, ne sjetimo se toga. Sve je crno, crno...
Ovakvi stavovi, uvrede, lazi i demotivisu, koce cijelu BiH.
a sta je sa Bojanom?
- savrseni krug
#44 Re: Kosta Čavoški
kakvi stavovisojka wrote:Wooooow,
a sta je sa Bojanom?![]()
-
redondo72
#45 Re: Kosta Čavoški
Ma da, kako da ne, ustvari Čavoški je jedan simpatičan dekica, malo senilan, ali dobro, univerziteski je profesor, voli da se druži sa Rašom, bori se protiv svetske zavere.
Ima tu još x na n-ti drugara. I onaj muž Isidore Bjelice ( beše Nebojša Pajkić ) je isto univerzitetski profesor.
Kojim Bojanom?
Šteta što svojevremeno nisam upisao Pravni fakultet. Imao bih super profesore... Šešelja, Čavoškog... sigurno bih brzo završio.
Ima tu još x na n-ti drugara. I onaj muž Isidore Bjelice ( beše Nebojša Pajkić ) je isto univerzitetski profesor.
Kojim Bojanom?
Šteta što svojevremeno nisam upisao Pravni fakultet. Imao bih super profesore... Šešelja, Čavoškog... sigurno bih brzo završio.
- turban
#46 Re: Kosta Čavoški
Kosta profesor,kosta fasista.Kakvi li ce biti buduci tzv akademski gradjani sa diplomom Koste Cavoskog????Sigurno ce isti raditi na ideji Bosne... 
-
simi5
#47 Re: Kosta Čavoški
Prvo ja tebe nisam lično napadala niti vređala, a umem i te kako da vređam i napadam.savrseni krug wrote:ee pa ne znas ti nasu simiwinabike wrote:Jel' ti ovo majke ti ozbiljno?simi5 wrote:
![]()
![]()
ona ti je jedno cisto lijepo olicenje licemjerja s one strane drine
ono znas lijepo upakovano,sto ne pije sljivu i ne nosi sajkacu bar javno,znas oni sto im je srebrenica eto samo brljotina,i greska u koracima i uglavnom nista strasno
hej moja simi daBogda ti cedo jovanovic premijer vlade bio,a kandicka predsednik drzave
da crknes od muke
Drugo lakše bih podnela Čedu koga inače lično poznajem nego smorenog Koštunicu ili Tomu grobara. Nisi me baš provalio.
Treće streljanje zarobljenika u Srebrenici je zločin i nikad, niko, ni pod kakvim okolnostima od mene nije čuo drugačije mišljenje. To sam i ovde više puta rekla.
- winabike
#48 Re: Kosta Čavoški
Normalno je meni, moj Komeba, mnogo stosta postalo. Na zalost.komeba wrote: Siguran sam da je bio on bas zato sto je konstantno postavljao svoje tekstove na forum.Tada mi njegovo ime nije znacilo nista jer nisam znao ko je.
Mozda nam je situacija upravo ovakva kakva jeste sto je vecini,kao tebi npr.,sasvim normalno da ovaj lik nesmetano vec godinama vodi organizaciju "istina o Radovanu Karadzicu" i da organizuje fasisticke proteste sirom BiH.Meni to nije normalno i moram se cuditi kako je SIPA-i trebalo toliko dugo da pretrese osobu koja javno pruza podrsku Karadzicu.
Istina, Cavoski zivi u Beogradu, drzavljanin je Srbije, a ne BiH. Da, predaje na "univerzitetu Pale" (gospodebozemoj!), ali taj "univerzitet" je svakako u entitetu koji je stvoren upravo zahvaljujuci ideologiji Cavoskog. Pa, on je tamo "heroj, a ne zlocinac" (da posudim "poslovicu" sa plakata podrske Anti Gotovini, poljepljenih po Hrvatskoj).
A ko je vidio hapsit svoje heroje? SIPA? Sipa je politicka organizacija, koja, da bi opstala, mora imati podrsku i tog i takvog cavoski-entiteta. Ako budemo imali srece, SIPA ce u buducnosti uhapsiti pokojeg dilera, u "politicke zlocine" - npr. hapsenje ideologa zla, nece se mijesati. I za te dilere je upitno, jer postoji osnovana sumnja da i oni imaju odredjene sprege u vlasti. Tada nece hapsiti ni njih.
A sta inace reci o Cavoskom? Samo to, da su nakon WWII u Nuernbergu, pored naredbodavaca (stranke va vlasti) i izvrsilaca (generala i oficira), osudjeni i ideolozi. Poput Koste Cavoskog.
Mi, haman, Nuernberga dozivjeti necemo.
- sojka
#49 Re: Kosta Čavoški
savrseni krug wrote:kakvi stavovisojka wrote:Wooooow,
a sta je sa Bojanom?![]()
kakvi stavovi, to vidim iz tog prilozenog. Stalno nam se prilazu.
- savrseni krug
#50 Re: Kosta Čavoški
[/quote][
Prvo ja tebe nisam lično napadala niti vređala, a umem i te kako da vređam i napadam.
Drugo lakše bih podnela Čedu koga inače lično poznajem nego smorenog Koštunicu ili Tomu grobara. Nisi me baš provalio.![]()
Treće streljanje zarobljenika u Srebrenici je zločin i nikad, niko, ni pod kakvim okolnostima od mene nije čuo drugačije mišljenje. To sam i ovde više puta rekla.
hej moja simi
da sam od juce ovde mozda bi ti ovo i proslo
ovako bas i nece
nego tu retoriku i dobro uhodan sistem sanu-a ostavi sebi ako vec nemas dovoljno morala i skrupula da uopste prihvatis ono sto cjeli svjet zna
a napadi me slobodno,napadali su "tvoji"od 92-95 i tezom artiljerijom pa se nisam slomio