Aktuelno iz N/FSBiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
stulic

#26 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by stulic »

DaysleepeR wrote:mene uovo uopšte ne čudi

nemože sad ni FIFA ni UEFA protiv statuta koji su sami verifikovali kakav god da je
Daj molim te kako ne moze, FIFA i UEFA mogu sve ako hoce. Mogu ciste duse da izbace, diskvalifikuju, zabrane, ukinu, ili uniste tzv NFSBiH. Samo kad bi htjeli, imaju vise nego dovoljno argumenata.

A jest imamo i asove u fudbalu koji bi te argumente trebali prezentirati UEFA-i, Elvira Bolica, nezna sastaviti dvije recenice jednu iza druge, kad prica nize recenice ko na parove razbroj se, kako ce neko takav ikad izboriti neki lobi u UEFI ili Europi uopste? NIkako.

Meho Kodro? Sljedeci put kad ga se bude intevjuisalo nebi bilo lose kad bi se to radilo na spanskom, posto sam siguran da mu je to jaca strana, ili jezik ;)
muskox

#27 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by muskox »

stulic wrote:
DaysleepeR wrote:mene uovo uopšte ne čudi

nemože sad ni FIFA ni UEFA protiv statuta koji su sami verifikovali kakav god da je
Daj molim te kako ne moze, FIFA i UEFA mogu sve ako hoce. Mogu ciste duse da izbace, diskvalifikuju, zabrane, ukinu, ili uniste tzv NFSBiH. Samo kad bi htjeli, imaju vise nego dovoljno argumenata.

A jest imamo i asove u fudbalu koji bi te argumente trebali prezentirati UEFA-i, Elvira Bolica, nezna sastaviti dvije recenice jednu iza druge, kad prica nize recenice ko na parove razbroj se, kako ce neko takav ikad izboriti neki lobi u UEFI ili Europi uopste? NIkako.

Meho Kodro? Sljedeci put kad ga se bude intevjuisalo nebi bilo lose kad bi se to radilo na spanskom, posto sam siguran da mu je to jaca strana, ili jezik ;)
Meho Kodro moze svojim govornim sposobnostima nadjacati vecinu nasih politicara, tako da se nebi bas slozio oko ovog tvog zakljucka. A na spanskom bi sigurno lakse mogao lobirati nego na nasem...

Sto se tice Bolica, njemu samo zamjeram sto nije malo vise direktan sa imenima onih koje proziva u savezu. Ali svakako treba skinuti kapu i njemu i Kodri, jer cemo sa njima uskoro doci do tesko ocekivanog kraha takozvanog NSBiH i ozdravljenja bh. fudbala.
Abacija

#28 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Abacija »

sencho wrote:Ma kakve ostavke, evo podrške FIFE!
Pasquier: FIFA će stati iza svih odluka NSBiH koje su statutarne

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine - predsjednik lljo Dominković i drugi potredsjednik Bogdan Čeko, koji su u Sydneyu prisustvovali Kongresu Međunarodne nogometne federacije, razgovarali su s Evom Pasquier, zaduženom da uime FIFA-e prati rad nacionalnih asocijacija, saopćeno je iz NSBiH.

"S obzirom na to da je prije nekoliko dana NSBiH uputio kompletnu informaciju FIFA-i i UEFA-i u vezi s aktuelnom situacijom u bh. nogometu, Eva Pasquier je izjavila da će FIFA apsolutno stati iza svih odluka organa saveza koje su statutarne i da neće dozvoliti miješanje političkih i ostalih nestaturanih organa i grupa", navodi se u saopćenju NSBiH.

Pasqueir je posebno istakla obavezu nacionalne asoscijacije NSBiH da se u ovom slučaju moraju uključiti svi statutom predviđeni organi (Predsjedništvo, Izvršni odbor, Disciplinska komisija, tužioci Saveza itd.) i poduzeti adekvatne mjere protiv svih nogometnih radnika koji pokušavaju okrenuti navijače, medije, igrače i ostale nogometne radnike koji su u sistemu nacionalne asocijacije protiv legalnih organa u NSBiH.

Objavljeno 31.05.2008. u 17:09
Koliko ja znam Kodro i Bolic visu nisu nogometni radnici pri savezu i time njima Savez ne moze nista. Tuzioci Saveza isto tako ne mogu nista ni FTV-u jer ovdje oni nastupaju kao "civili"...

A sto se tice legitimiteta organa u NSBiH, FIFA se ovdje malo presla... FIFA kaze kako "neće dozvoliti miješanje političkih i ostalih nestaturanih organa i grupa". E, pa ja imam par pitanja za FIFU; kako to da se clanovi Saveza biraju po nacionalnoj osnovi (znaci direktna primjena Dejtonskog ugovora koji je politicki ugovor) a ne po strucnosti? Zar primjena principa Dejtonskog ugovora nije ocigledno politicko mijesanje u rad Saveza?! Kako to da FIFA do sada vec nije izbacila BiH iz medjunarodnih takmicenja kada je ocigledno da je u BiH dozvoljeno "mijesanje politickih grupa" u rad Saveza?
Pretpostavljam da se u savezima Belgije i Svicarske clanovi biraju po sposobnosti a ne po nacionalnosti. Ukoliko se clanovi i tamo biraju po nacionalnoj osnovi onda bi po gornje navedenom argumentu FIFA trebala izbaciti i Belgiju i Svicarsku.

P.S. NSBiH kaze da je "uputio kompletnu informaciju FIFA-i i UEFA-i u vezi s aktuelnom situacijom u bh. nogometu". Da li FIFA i UEFA izvrsavaju provjeru tih istih informacija? Kako se FIFA i UEFA postavljaju prema savezima koji ustupaju nedovoljne i/ili netacne informacije?
stulic

#29 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by stulic »

Jednostavan odgovor, FIFA i UEFA su iste mafijaske organizacije koje fuinkcionisu na istim principima kao nasi korumpirani savezi, samo je lova drugacija.
jasco74

#30 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by jasco74 »

Pasquier: FIFA će stati iza svih odluka NSBiH koje su statutarne

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine - predsjednik lljo Dominković i drugi potredsjednik Bogdan Čeko, koji su u Sydneyu prisustvovali Kongresu Međunarodne nogometne federacije, razgovarali su s Evom Pasquier, zaduženom da uime FIFA-e prati rad nacionalnih asocijacija, saopćeno je iz NSBiH.

"S obzirom na to da je prije nekoliko dana NSBiH uputio kompletnu informaciju FIFA-i i UEFA-i u vezi s aktuelnom situacijom u bh. nogometu, Eva Pasquier je izjavila da će FIFA apsolutno stati iza svih odluka organa saveza koje su statutarne i da neće dozvoliti miješanje političkih i ostalih nestaturanih organa i grupa", navodi se u saopćenju NSBiH.

Pasqueir je posebno istakla obavezu nacionalne asoscijacije NSBiH da se u ovom slučaju moraju uključiti svi statutom predviđeni organi (Predsjedništvo, Izvršni odbor, Disciplinska komisija, tužioci Saveza itd.) i poduzeti adekvatne mjere protiv svih nogometnih radnika koji pokušavaju okrenuti navijače, medije, igrače i ostale nogometne radnike koji su u sistemu nacionalne asocijacije protiv legalnih organa u NSBiH.
Kada u google ukucate ime ove cjenjene dame, prvi link ce vas odvesti na FIFA-inu stranicu na kojoj pise da je Eva Pasquier Oficir za razvoj pri projektu „Goal“. Projekat „Goal“ je projekat kojim FIFA pomaze zemljama u razvoju na izgradnji fudbalske infrastrukture. Stadion „Goal“ (kako inovativno ime) u Orasju je i sagradjen u okviru ovog projekta. Mozda je cjenjena dama i dala podrsku nasim dicnim celnicima i mozda to znaci da ce u Istocnom Sarajevu nici jos jedan stadion, koji ce se vjerovatno zvati „Goal 2“, ali cisto sumnjam da se nesto vise od toga i dogodilo.
Ovo samo pokazuje koliko nisko su spremni ici Iljo, Suljo i Bogdan.
zambaklija

#31 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by zambaklija »

Sport i sportski Savezi su izgleda postali Bastije kriminalaca,pregledajući ko u našem BiH Savezu sve ima pravo odluke zaprepastio sam se kada sam vidjeo lika koji je sa svojim bratom radio u Njemačkoj u jednom kafiću kao "izbacivač" uz to su rasturali ukradenu robu i drogu,nije ba šuplja ja sam mahsuz u taj kafić dolazio da bi kupio leviske za 40 Dm koje su tada koštale 120DM,kupio sam više..bilo jeftino,heheh,ali nudili su i ekstazij i kokain itd...naravno upropastili kafić koji je bio na nivou ali izgleda da gazda nije,ah da iz goražda su,znači jedan u F/N Savezu drugi granična služba,baš pravo... :sax:
seher1984

#32 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by seher1984 »

Ova treba, doticna Eva ima verziju samo jedne strane, tj. one tamo i o ovome zna samo sto joj oni kazu iz tzv. ns bih. Poznajuci ove nase iz tzv. ns bih i nisu joj puno rekli, jer ne znaju engleski ( a ne vjerujem da ona zna bosanski :). Te ovo sto su rekli (citaj: slagali) neko im je na papir preveo, a oni na pamet naucili!
Mislim da bi neko od nas 'ko je od pera' i zna dobro engleski ili frencuski trebao napisati toj zeni emajl i objasniti joj situaciju. Te ako nama ne vjeruje, treba je uputiti na nase ugledne bivse i sadasnje fudbalere, trenere, novinare, a moze i sama poslati komisiju koja bi provjerila sta se to ovde desava... Koliko god ona bila na njihovoj strani, ako bi saznala istinu, tj. da sa ovim ljudima na celu, niko od nasih najboljih fudbalera igrati za reprezentaciju, niti ce navijaci ici na utakmice , kao ni prenositi na tv ili izvjestavati u novinama... ne vjerujem da bi joj to bas bilo drago... Ja sam malo rovio i naletio na njen mail: [email protected],
a preko goglea moze se doci i do adrese i broja telefona, pa bujrum!

Kaze ona nece dozvoliti da se politicke organizacije petljaju u rad n/f saveza, pa od ovih ljudi ni jedan nema fudbalsku karijeru ni u pofalickum, niti veze sa fudbalom, a ni regularne diplome pa ni zidara ili tesara. a sto htjedoh reci je da su njih politicke organizacije i postavile
laku noć

#33 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by laku noć »

stulic wrote:Jednostavan odgovor, FIFA i UEFA su iste mafijaske organizacije koje fuinkcionisu na istim principima kao nasi korumpirani savezi, samo je lova drugacija.
Pa da se organizuje koji meč "Kodro i prijatelji protiv Uefe" :lol: :lol: :lol:
zoka213

#34 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by zoka213 »

laku noć wrote:
stulic wrote:Jednostavan odgovor, FIFA i UEFA su iste mafijaske organizacije koje fuinkcionisu na istim principima kao nasi korumpirani savezi, samo je lova drugacija.
Pa da se organizuje koji meč "Kodro i prijatelji protiv Uefe" :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup:
campa_xxx

#35 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

Ma neka nas izbace iz svih takmicenja u narednih 5 godina ALI SAVEZ MORA PASTI :x :x :x :x :x :x Sada se i oni hvataju za slamku, pokusavaju da zastrase javnost...e nece moci ...i cuj ti oni ce poduzeti adekvatne mjere protiv svih nogometnih radnika koji pokušavaju okrenuti navijače, medije, igrače i ostale nogometne radnike koji su u sistemu nacionalne asocijacije protiv legalnih organa u NSBiH...Pa ovdje se javnost digla da otjera OLOS iz saveza, ne mafiju nego OLOS,KLOSARE I GRANAPDZIJE :x :x :x MI IDEMO DO KRAJA PO CIJENU DISKVALIFIKACIJE IZ SVIH TAKMICENJA ... :x :x :x :x :x :x
NFSBiH = OLOS,KLOSARI,LOPOVI
cunga lunga

#36 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cunga lunga »

pa ako sad ostanu na vlasti poslije ovih protesta i sutrasnje utakmice onda im zaista treba cestitati jer su ili prejaki ili bas bez obraza, casti, morala i savjesti!
campa_xxx

#37 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

ILJO DABOGDA TI ZABRANILI I U GRANAP DA IDES KLOSARU JEDAN....
laku noć

#38 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by laku noć »

campa_xxx wrote:ILJO DABOGDA TI ZABRANILI I U GRANAP DA IDES KLOSARU JEDAN....
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
laku noć

#39 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by laku noć »

campa_xxx wrote:Ma neka nas izbace iz svih takmicenja u narednih 5 godina ALI SAVEZ MORA PASTI :x :x :x :x :x :x Sada se i oni hvataju za slamku, pokusavaju da zastrase javnost...e nece moci ...i cuj ti oni ce poduzeti adekvatne mjere protiv svih nogometnih radnika koji pokušavaju okrenuti navijače, medije, igrače i ostale nogometne radnike koji su u sistemu nacionalne asocijacije protiv legalnih organa u NSBiH...Pa ovdje se javnost digla da otjera OLOS iz saveza, ne mafiju nego OLOS,KLOSARE I GRANAPDZIJE :x :x :x MI IDEMO DO KRAJA PO CIJENU DISKVALIFIKACIJE IZ SVIH TAKMICENJA ... :x :x :x :x :x :x
NFSBiH = OLOS,KLOSARI,LOPOVI
"idemo do kraja",pojasni :razz:
campa_xxx

#40 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

laku noć wrote:idemo do kraja",pojasni :razz:
Znaci ne odustajemo od bojkota i protesta sve dok se nesto ne promijeni u NFSBiH po cijenu diskvalifikacija, a kad kazem "ne odustajemo" mislim i na igrace i navijace...
cunga lunga

#41 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cunga lunga »

campa_xxx wrote:
Znaci ne odustajemo od bojkota i protesta sve dok se nesto ne promijeni u NFSBiH po cijenu diskvalifikacija, a kad kazem "ne odustajemo" mislim i na igrace i navijace...
100%, nema vise nazad!
moraju pasti!
campa_xxx

#42 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

cunga lunga wrote:
campa_xxx wrote:
100%, nema vise nazad!
moraju pasti!
Pa nema kralju nazad, ako sad popustimo i ako nas budu prepadali sa diskvalifikacijama, oni ce iz ovoga izaci sve jaci i teeeesko da ce ih iko vise skinuti ...
cunga lunga

#43 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cunga lunga »

bolje i diskvalifikacija nego ovaj kriminal, ionako se igra fudbal za njih tako da i ako nas izbace ne gubimo nista..
laku noć

#44 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by laku noć »

campa_xxx wrote:
A je li ti moja momčino misliš da će se neko obazirati na bojkote i proteste?Iljo najvjerovatnije ide na Euro,onaj drugi i on takođe kao i onaj treći .Možda "popuste "čistačice i ostalo "osoblje" zgrade saveza :D
Topla voda

#45 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Topla voda »

nema nade,dok se ne otjeraju mesetari u klubovima.tj dok interes za repku ,u ovako nacionalno slozenom drustvu ne bude prevagnuo nad pustanjem licne koristi mesetara,zarad navijacke radosti u jadu zvanom premijer liga
campa_xxx

#46 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

laku noć wrote:
campa_xxx wrote:
A je li ti moja momčino misliš da će se neko obazirati na bojkote i proteste?Iljo najvjerovatnije ide na Euro,onaj drugi i on takođe kao i onaj treći .Možda "popuste "čistačice i ostalo "osoblje" zgrade saveza :D
Ciji si ti mali? Iljin,Bogdanov ili Munibov???
cunga lunga

#47 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cunga lunga »

laku noć wrote:
campa_xxx wrote:
sve je bolje od sjedenja kuci i gledanja kako nas ponizavaju...
laku noć

#48 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by laku noć »

Ciji si ti mali? Iljin,Bogdanov ili Munibov???[/quote]Ničiji,samo sa malo manje entuzijazma od tebe na to gledam.Mislim da nije dovoljno samo utipkati" :x :x :x :x " i sve će se samo riješiti.Bez ljutnje,pozdrav
cunga lunga

#49 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cunga lunga »

samo vi svi sutra na kosevo i bice sve OK...
laku noć

#50 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by laku noć »

sutra na Koševo i posle Koševa svi ponovo kući ,a u ponedeljak je novi radni dan :roll: Laku noć
Post Reply