Vrane u gradu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

karanana wrote: sve je istina, i grakchu u 4 ujutro i seru na auta i ubijaju golubove, i napali bi i cuku i macu mozda, ali mislim da mozemo zivjeti s njima i pored njih.
ja ne mislim, ja znam...
ukratko, dosao nam je jedan tigrasti Alfa muzjak, ljuti se na ostale mace i sve ih ganja...neko jutro on zaganjao mladog Tomicu, tomica pobjeze na lipu, krenuo Tigar za njim, 2 vrane krenuse na Tigra, on pobjeze pod parkirano auto, one skakutale oko auta dok mladi Tomica nije sisao sa lipe...
Da, Grbavica je takodjer puna leseva golubova, jutros sam tri izbrojala... bez glave sva tri...pa se pitam, jel to vrana jede samo mozak ili Djeca Kukuruza opet divljaju...
A ja ocigledno nisam normalna...
kod mene iste krekere jedu i macke, i psi, i jezevi i vrane... macke i jezevi istovremeno...vrane kad dodju jest mace stoje sa strane...a cuke nekad navece ulete pa potamane hrane sto je ostalo....

PS Slazem se sa suncicom.
mIRCerka

#27 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

Image

svi mogu sa svima, samo ljudi medjusobno ne mogu....
Jara

#28 Re: Vrane u gradu

Post by Jara »

saga wrote:i setamo mi, i vidim neka me vrana cudno gleda...
:lol:
Ma ja ih ne smijem ni pogledat' kad šetaju u mojoj blizini... :run:
A kako samo hodaju...k'o da su Saraj'vo oslobodile! :D
memlija

#29 Re: Vrane u gradu

Post by memlija »

jes, jes čuo sam i ja da je u Hrasnom napala dijete, pričao mi jeran koji dole stanuje preko puta škole.....
mi na Memli strani smo odavno primijetili da fali golubova i to pravo, jedino ima onih pismonoša što ih raja drže...ali onih divljih gugana koje smo kao djeca hvatali na kanafu i kartonsku kutiju fakat je malo :( ....vrabaca i ovih sitnih ptičica ima mali milion......
a sada jedna interesantna zgoda vezana za vrane....sjedimo stari i ja neki dan u bašći kad vrana u komšijinoj bašći nosi nešto u kljunu i sleti na bure (200 l.) koje komšija koristi da zaljeva luk i salatu i šta ti ja znam već...e fino ti ona to iz kljuna pusti u ono bure, a stari i ja se lagano prišunjasmo kad imaš šta vidjeti... kada je to ponovo uzela u kljun mi vidimo da je miš...uhvatila ga i lagano ga stipu da se udavi ili se već zajebava sa njim, ponovo u kljun i ode na bagrem i poče ga lagano meziti :D ....oca mi mog OPSTANAK u živo :D :D
luciferino

#30 Re: Vrane u gradu

Post by luciferino »

Kofrčile su se one naročito u ratu i napadale ljude. Zadnjih godina se samo trebalo čuvati zračnih oraha jer vrane imaju običaj da ih bacaju na asfalt i razbijaju. Pametnice su to velike. Jadni su oni na koje se navade.

Kao da je ovaj životinjski svijet inače malo skrenuo. Danas sam vidjela ježa kako se šetka ulicom odmah iznad Alipašine. Zove muž da mi pokaže čudnovatu životinjicu...pacov nije, nije ni mače...sporo i bockavo i ima špicastu njuškicu. :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#31 Re: Vrane u gradu

Post by karabaja-x »

te vrane su fakat interesantna bica, da li bi se mogle drzat kao kucni ljubimci....jednom sam posmatro jednu iz bliza, jebote da vidis kako gleda okolo, ono sve ko snima i planira neku akciju, te odleti na krov pa gleda, te opet sleti na zemlju pa malo zavrce glavu, a ja je gledam li gledam, tako ona par puta gore dole, ja kontam sta joj je, nesto se unervozila, ja poceh da se okrecem oko sebe reko da se nesto ne desava, ne vidjah nista, sve normalno, samo vjetar malo poce da puse, poce me naka nervoza fatat, kontam sta zna ova vrana sto ja ne znam, joj kud ne zna pricat pa da je pitam, vrano sta ti je vise jebote te ja, kad jebote, ko iz vedra neba, izadje sunce iza oblaka, meni poce bit vruce ono poceh malo da se i znojim, a vrana gleda li gleda okolo sebe, ja se onda sakrijem iza coska reko mozda joj smeta moje prisustvo, kad poceh vrana opet na krov pa na zemlju i tako sam je gledo gledo gledo kad dodje sef i rece sta to radis picka ti materina prihvati se posla i tako ja reknem sefu da nije slusaj vamo supak jedan da nije ove vrane ovdje sad bih ti slomio kicmu a on meni odgovori a jel tako sinko eh hajd onda kuci i ne vracaj se vise, nu cuda, kad rece to vrana se sa osmjehom na licu okrenu i odleti
memlija

#32 Re: Vrane u gradu

Post by memlija »

karabaja-x wrote:te vrane su fakat interesantna bica, da li bi se mogle drzat kao kucni ljubimci....jednom sam posmatro jednu iz bliza, jebote da vidis kako gleda okolo, ono sve ko snima i planira neku akciju, te odleti na krov pa gleda, te opet sleti na zemlju pa malo zavrce glavu, a ja je gledam li gledam, tako ona par puta gore dole, ja kontam sta joj je, nesto se unervozila, ja poceh da se okrecem oko sebe reko da se nesto ne desava, ne vidjah nista, sve normalno, samo vjetar malo poce da puse, poce me naka nervoza fatat, kontam sta zna ova vrana sto ja ne znam, joj kud ne zna pricat pa da je pitam, vrano sta ti je vise jebote te ja, kad jebote, ko iz vedra neba, izadje sunce iza oblaka, meni poce bit vruce ono poceh malo da se i znojim, a vrana gleda li gleda okolo sebe, ja se onda sakrijem iza coska reko mozda joj smeta moje prisustvo, kad poceh vrana opet na krov pa na zemlju i tako sam je gledo gledo gledo kad dodje sef i rece sta to radis picka ti materina prihvati se posla i tako ja reknem sefu da nije slusaj vamo supak jedan da nije ove vrane ovdje sad bih ti slomio kicmu a on meni odgovori a jel tako sinko eh hajd onda kuci i ne vracaj se vise, nu cuda, kad rece to vrana se sa osmjehom na licu okrenu i odleti

djesi MAJKOOOOO.....čitam ovo i kao da slušam PRIKAZE :D :D :D
buba

#33 Re: Vrane u gradu

Post by buba »

Naka poshast, ne mre se zivjeti od njih vise. Psa mi izludise totalno. Skupe se i onda grakcu na njega, nalijetaju ko kamikaze, dvije se zalete na njega, a druge grakcu ko prave diverziju, pa sve tako, nikad prestati..prate ga dje god krene po avliji.
Uzass jedan..pas izludjen totalno vise, ne moze ih se rijesiti.
Ne kontam sta im je..pravo su napadne postale :? Straha sekunde nemaju i bas su zaharale svuda.. :-x
Dendrlix

#34 Re: Vrane u gradu

Post by Dendrlix »

karabaja-x wrote:te vrane su fakat interesantna bica, da li bi se mogle drzat kao kucni ljubimci....jednom sam posmatro jednu iz bliza, jebote da vidis kako gleda okolo, ono sve ko snima i planira neku akciju, te odleti na krov pa gleda, te opet sleti na zemlju pa malo zavrce glavu, a ja je gledam li gledam, tako ona par puta gore dole, ja kontam sta joj je, nesto se unervozila, ja poceh da se okrecem oko sebe reko da se nesto ne desava, ne vidjah nista, sve normalno, samo vjetar malo poce da puse, poce me naka nervoza fatat, kontam sta zna ova vrana sto ja ne znam, joj kud ne zna pricat pa da je pitam, vrano sta ti je vise jebote te ja, kad jebote, ko iz vedra neba, izadje sunce iza oblaka, meni poce bit vruce ono poceh malo da se i znojim, a vrana gleda li gleda okolo sebe, ja se onda sakrijem iza coska reko mozda joj smeta moje prisustvo, kad poceh vrana opet na krov pa na zemlju i tako sam je gledo gledo gledo kad dodje sef i rece sta to radis picka ti materina prihvati se posla i tako ja reknem sefu da nije slusaj vamo supak jedan da nije ove vrane ovdje sad bih ti slomio kicmu a on meni odgovori a jel tako sinko eh hajd onda kuci i ne vracaj se vise, nu cuda, kad rece to vrana se sa osmjehom na licu okrenu i odleti
Udari beže koju tačku, nije 92.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#35 Re: Vrane u gradu

Post by Romeo 80 »

Hehe, ma vrane su fakat jako inteligentna bića. Nekad mi se čini da imaju smisao za humor! :-D
Prošle godine krenuo ja biciklom prema Vilsonovom i kod tramvajske okretaljke dvojke na Čevili vidim da obližnji taksisti iz nekog razloga "umiru" od smijeha?!
Pogledam malo bolje kad imam šta vidjet! Ide ulicom jedan stariji čovjek od nekih 70 god. i psuje li psuje, maše šeširom po zraku, ne kontam ja u prvi mah zašto.
Sekund nakon toga vidim jednu vranu kako na visini od 10-ak metara pravi luping direkt iznad čovjekove glave i poče da se obrušava na njega u punoj brzini! Hoće njegov šešir!!! :lol: :D Jadan čovjek ne zna šta da radi, mlatara rukama, govori "bjež, bjež, iššš" a vrana ne posustaje.
U jednom trenutku uhvati šešir ali joj odmah ispade. Starac šta će trči za šeširom, a ona ga prati u stopu.
U tom ja krenem dalje i nakon 50-ak metara se okrenem da vidim šta je s čovjekom, a on sad trči da joj pobjegne valjda, ona i dalje atakuje a tad su već bili kod Vile Parka! :lol:

Takođe prošle godine, ljetni period i prozori od sobe su mi širom otvoreni. Za trenutak sam izašao i kad sam se ponovo vratio u sobu imam šta vidjeti! Vrana ima po metra mi stoji na radnom stolu i drži daljinski od televizije u kljunu. Odleti napolje ali joj je daljinski na sreću ispao u posljednji trenutak prije nego što je izletila napolje! :-)

Gledao sam na televiziji da stručnjaci smatraju da su vrane jedne od najinteligentnijih životinja i da se mogu naučiti govoriti poput papagaja...
memlija

#36 Re: Vrane u gradu

Post by memlija »

ovih dana moram skontati gdje se gnijezde :D , i kad provalim maznuću im jednog ptića, pa da ga probam TRENIRATI :D :D :D ....
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#37 Re: Vrane u gradu

Post by Romeo 80 »

memlija wrote:ovih dana moram skontati gdje se gnijezde :D , i kad provalim maznuću im jednog ptića, pa da ga probam TRENIRATI :D :D :D ....
Samo nemoj da te brižni roditelji skuže, najebo si onda! :D Sretno sa treniranjem. :lol:
Dendrlix

#38 Re: Vrane u gradu

Post by Dendrlix »

memlija wrote: i kad provalim maznuću im jednog ptića
I ostati bez ociju!
memlija

#39 Re: Vrane u gradu

Post by memlija »

Dendrlix wrote:
memlija wrote: i kad provalim maznuću im jednog ptića
I ostati bez ociju!
ko ne riskira... :D , al' zato kad joj trening zadam
:D :D
melb26sa

#40 Re: Vrane u gradu

Post by melb26sa »

luciferino wrote:Kofrčile su se one naročito u ratu i napadale ljude. Zadnjih godina se samo trebalo čuvati zračnih oraha jer vrane imaju običaj da ih bacaju na asfalt i razbijaju. Pametnice su to velike. Jadni su oni na koje se navade.

Kao da je ovaj životinjski svijet inače malo skrenuo. Danas sam vidjela ježa kako se šetka ulicom odmah iznad Alipašine. Zove muž da mi pokaže čudnovatu životinjicu...pacov nije, nije ni mače...sporo i bockavo i ima špicastu njuškicu. :D
Luciferino,

reci muzu "hedge hog" :D :run:
dariomiamigo

#41 Re: Vrane u gradu

Post by dariomiamigo »

Prije par dana bukvalno dvije vrane uhvatile mačku i digli je jedno 5-6 :shock: metara ispred autopraone dok gazda ne uze onu vodenu pušku i poprska ih.Mačak je od tad nedostupan organima ispitivanja.Sakrio se cijeli dan i i virio preplašen. :-D
d2

#42 Re: Vrane u gradu

Post by d2 »

mIRCerka wrote:
karanana wrote: sve je istina, i grakchu u 4 ujutro i seru na auta i ubijaju golubove, i napali bi i cuku i macu mozda, ali mislim da mozemo zivjeti s njima i pored njih.
ja ne mislim, ja znam...
ukratko, dosao nam je jedan tigrasti Alfa muzjak, ljuti se na ostale mace i sve ih ganja...neko jutro on zaganjao mladog Tomicu, tomica pobjeze na lipu, krenuo Tigar za njim, 2 vrane krenuse na Tigra, on pobjeze pod parkirano auto, one skakutale oko auta dok mladi Tomica nije sisao sa lipe...
Da, Grbavica je takodjer puna leseva golubova, jutros sam tri izbrojala... bez glave sva tri...pa se pitam, jel to vrana jede samo mozak ili Djeca Kukuruza opet divljaju...
A ja ocigledno nisam normalna...
kod mene iste krekere jedu i macke, i psi, i jezevi i vrane... macke i jezevi istovremeno...vrane kad dodju jest mace stoje sa strane...a cuke nekad navece ulete pa potamane hrane sto je ostalo....

PS Slazem se sa suncicom.
da, grbavica ih je puna a i ja sam vidjao masakrirane golubove :(
zgembo_sa

#43 Re: Vrane u gradu

Post by zgembo_sa »

Garant Semiha ima nesto sa ovim. Semiha daj ostavku! :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#44 Re: Vrane u gradu

Post by pici »

Image prije bacas mrve hljeba guganima,a sta sad da kupujemo fasirano meso pa ostatak bacamo vranamaImage
zena21

#45 Re: Vrane u gradu

Post by zena21 »

pici wrote:Image prije bacas mrve hljeba guganima,a sta sad da kupujemo fasirano meso pa ostatak bacamo vranamaImage

ma jok.. nego te golubove koji su pojeli mrvice.. bacas vranama :D
DaysleepeR

#46 Re: Vrane u gradu

Post by DaysleepeR »

nemogu da vjerujem da ima ljudi ovdje koji su zabrinuti zato što vrane jedu golubove

pa ako ih jedu to je onda prirodno i normalno, nemaju vrane svijest ko ljudi pa da ubijaju i jedu golubove zato što ima je to merak

a vrana jeste jako agresivna ako joj je gnijezdo u blizini i hoće napasti ali je to sve opet prirodno
chuchumbamayumbe

#47 Re: Vrane u gradu

Post by chuchumbamayumbe »

Samo mrtva vrana je dobra vrana! :D
Salim se, nego, ko je pametniji, vrana ili gavran?
Zar nisu gavrani pametnice, a vrane ono, shupci?
Ili je to jedna te ista ptica???
mIRCerka

#48 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote:nemogu da vjerujem da ima ljudi ovdje koji su zabrinuti zato što vrane jedu golubove

pa ako ih jedu to je onda prirodno i normalno, nemaju vrane svijest ko ljudi pa da ubijaju i jedu golubove zato što ima je to merak

a vrana jeste jako agresivna ako joj je gnijezdo u blizini i hoće napasti ali je to sve opet prirodno
Vise ne prave sranja oko moje zgrade, a ima ih milion. Jesenas ispalo ptiche iz gnijezda....malo osamuceno bilo...tek naucilo skakutat...sad jebeno, vrane oko njega kruze ko leshinari u krug, da mu ko ne pridje, a same ga podic ne mogu...
tu ti mi shush mush, namamih ih tamo hljebom, znas sanersku taktitku, zamahnes rukom a spucas ga nogom, maznemo bebu i vratimo u gnijezdo koje je bilo dosta nisko u kroshnji...
od tad, nema zajebancije u mircilandu...
jedino se jos gusterovi nisu pomirili sa svima, jednostavno svi jedu sve, i ne smetaju jedni drugima...al najgori su jezevi, ko na megafon da jedu, grickaju krekere macije, a sve grmi ko jelovicu da cijepas...
DaysleepeR

#49 Re: Vrane u gradu

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:
DaysleepeR wrote:nemogu da vjerujem da ima ljudi ovdje koji su zabrinuti zato što vrane jedu golubove

Vise ne prave sranja oko moje zgrade, a ima ih milion. Jesenas ispalo ptiche iz gnijezda....malo osamuceno bilo...tek naucilo skakutat...sad jebeno, vrane oko njega kruze ko leshinari u krug, da mu ko ne pridje, a same ga podic ne mogu...
tu ti mi shush mush, namamih ih tamo hljebom, znas sanersku taktitku, zamahnes rukom a spucas ga nogom, maznemo bebu i vratimo u gnijezdo koje je bilo dosta nisko u kroshnji...
od tad, nema zajebancije u mircilandu...
jedino se jos gusterovi nisu pomirili sa svima, jednostavno svi jedu sve, i ne smetaju jedni drugima...al najgori su jezevi, ko na megafon da jedu, grickaju krekere macije, a sve grmi ko jelovicu da cijepas...
samo se čuvaj pobune životinja kao u Životinjskoj Farmi

da ne bude "čet'ri noge dobre, dvije noge loše" :D
mIRCerka

#50 Re: Vrane u gradu

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote: samo se čuvaj pobune životinja kao u Životinjskoj Farmi

da ne bude "čet'ri noge dobre, dvije noge loše" :D
bice TWO BAD MILOSH DEAD :D
Post Reply