SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

klixober

#26 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by klixober »

Saraybosna wrote:
gulas wrote:
Saraybosna wrote: Vele da smo i dalje najjači, ne sekiraj se 8-)
A jel vam kazu - u cemu? ;-)
Najjača bošnjačka partija uvijek bila i bit će narednih 150 godina :wink:
Za 150 godina slogan "150 najtezih godina zajedno" :lol:
laku noć

#27 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by laku noć »

Saraybosna wrote:@laku noc

Nema ni najružnija navala u historiji fudbala ništa s ovim :wink:
:lol: :lol: :lol:
Saraybosna

#28 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by Saraybosna »

laku noć wrote:

I ja umirem od smijeha kad se sjetim Bahtića, Nikića, Paprice, Baždarevića.....proglašeni najružnijom navalom u historiji fudbala kažem ti :wink:
laku noć

#29 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by laku noć »

Saraybosna wrote:
laku noć wrote:

I ja umirem od smijeha kad se sjetim Bahtića, Nikića, Paprice, Baždarevića.....proglašeni najružnijom navalom u historiji fudbala kažem ti :wink:
:lol: :lol: :lol: ,lik do lika :lol: :lol: :lol: ,ali igrali su dobro mora se priznati samo da su se mogli nositi paketi na glavama :lol: :lol: :lol:
fantom slobode

#30 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by fantom slobode »

UNDP, jao strava firme, ti se trebaju istjerati iz BiH, sami sebi prave plate i otimaju novac, a ocigledno se procenti ne slazu, fali dosta meni se cini.SNSD jak kao svi ostali, ma hajde...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#31 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by mIRCerka »

Saraybosna wrote:
Na kraju krajeva boli tebe kurac gdje moje srce kuca :wink:
Malo previse pominjes svoje i tudje genitalije, pride ignorises upozorenja data od vise moderatora.
7 dana.
Drvosjeca iz Dejcica

#32 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Saraybosna wrote:
komeba wrote: Kakve veze ima Saraybosna sa Istanbulom?

Usput, kad će Zlaja vratit imovinu SK?

Znas kada? Kada ucmali i lojavi kadrovi S.BiH i SDA zajedno vrate sve ono sto su pokrali od naroda u privatizaciji i tokom rata, tada ce SDP imati moralnu i pravnu obavezu da vrati imovinu SK. Kada je SPD 1992. godine imao muda preuzeti prava i obaveze od SK tada se niste bunili? :|
Je li kod svih simpatizera i clanova SDA i S.BiH pamcenje k'o u riba - minuta i zdravo. :D
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 28/05/2008 13:48, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#33 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

--
vee-jay

#34 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by vee-jay »

UNDP - istraživanje: SDP pobjeđuje na izborima

Prema posljednjem istraživanju UNDP-a, SDP je preuzeo poziciju najjače stranke u Federaciji BiH, dok čelnu poziciju u RS-u i dalje suvereno drži Dodikov SNSD.Prema ovim podacima na području cijele BiH SDP ima 8.2

Posto biračke potpore, dok SDA s 5.1 posto i S BiH sa 4.2 posto drastično zaostaju. I dalje je najjači SNSD sa čak 17.3 posto. No, s obzirom da se iz Federacije BiH bira dva puta više zastupnika nego iz RS-a ove dvije stranke da se danas održavaju izbori imale bi podjednak broj mandata u Parlamentu BiH, po osam.
zlatan01

#35 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by zlatan01 »

cogni wrote:Prema ovome SNSD ima ko SDP, SDA i SBiH zajedno.

Ono sto je interesantno je da SNSD i SDP svoj porast duguju nacionalisticoj retorici prekopiranoj od SDS-a, odnosno SBiH/SDA. Izgleda da je za uspjeh na izborima nuzno institirati na odcepljenju RS-a, odnosno ukidanju RS-a, u zavisnosti od toga u kom ste entitetu.
Jesi li siguran da je ovo sto pise ono sto si mislio?
Nihad_27

#36 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by Nihad_27 »

zanzibar wrote:Eh, ovako piše u Startu: Istraživanje je vršio UNDP i odnosi se na prva četiri mjeseca ove godine. Prema tom istraživanju kaže se na prostoru cijele BiH SNSD ima 17, 3 posto, SDP 8,5 posto, SDA 5,1 posto, SDS 4,4% , Stranka za BiH 4,2 %, HDZ 3,6 posto....

Kaže se i da je najveća zasluga za porast podrške SDP-u pripala Željku Komšiću!

Eto, to je to ukratko :D :D

17,3 +8,5 + 5,1+4,4+ 4,2+3,6 ========> 43,1%

gluposti
vee-jay

#37 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by vee-jay »

Uh a ja mislio da na ovom forumu vecini srce kuca na lijevoj strani.
:D :D :D
Ajajajajaj sto se nacionalisti boje....
:D :D :D :bih: :bih: :bih:
jasco74

#38 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by jasco74 »

gluposti
Nisu jos prebrojali sve glasove :D :D :D :D
zanzibar

#39 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by zanzibar »

Nihad_27 wrote:
zanzibar wrote:Eh, ovako piše u Startu: Istraživanje je vršio UNDP i odnosi se na prva četiri mjeseca ove godine. Prema tom istraživanju kaže se na prostoru cijele BiH SNSD ima 17, 3 posto, SDP 8,5 posto, SDA 5,1 posto, SDS 4,4% , Stranka za BiH 4,2 %, HDZ 3,6 posto....

gluposti
Nešto ti ne idu računske operacije od ruke. Čini mi se da si zaboravio najmanje 25 drugih stranaka i ljude koji neće glasati ubaciti u ovu računicu jer su ovo izdvojeni procenti iz ukupne statistike. Pročitaj prvo...
nikad_izvini

#40 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by nikad_izvini »

jasco74 wrote:

gluposti
Bravo Nihade :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: Ima još stranaka :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: osim ovih 6(ŠEST) pobrojanih :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: 84 je prijavljeno :skoljka: za izbore.
Eto,nadam se da si nešto naučio :skoljka:
Nihad_27

#41 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by Nihad_27 »

zanzibar wrote:
Nihad_27 wrote:

gluposti
Nešto ti ne idu računske operacije od ruke.
Pa, dovoljno da zavrsim ekonomski fakultet na HEC.
Čini mi se da si zaboravio najmanje 25 drugih stranaka i ljude koji neće glasati ubaciti u ovu računicu jer su ovo izdvojeni procenti iz ukupne statistike. Pročitaj prvo...
Tih 25+ ostalih stranaka ne dobije ni 10% glasova na izborima. Za preciznije podatke pogledaj na http://www.izbori.ba.
Oni koji ne glasaju su jednaki onima koji ne postoje.

Sve u svemu jos jedna u nizu besmislenih "analiza" i "istrazivanja". Uz to magazin Start je lijeve orijentacije pa s time i ovakvi bombasticni naslovi o popularnosti SDP-a. Medutim svi mi znamo da od toga nema nista i da ce stanje ostati manjevise isto i nakon iducih izbora. S tim sto mislim da ce SNSD imati prilicno visok pad.
Nihad_27

#42 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by Nihad_27 »

nikad_izvini wrote:
jasco74 wrote:

gluposti
Bravo Nihade :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: Ima još stranaka :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: osim ovih 6(ŠEST) pobrojanih :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: 84 je prijavljeno :skoljka: za izbore.
Eto,nadam se da si nešto naučio :skoljka:
2006
ZASTUPNIČKI/PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BOSNE I HERCEGOVINE
http://www.izbori.ba/rezultati/konacni/ ... /index.htm#

SDA 9 poslanika
SZBIH 8
SNSD 7
SDP 5
HDZ 3
SDS 3
HDZ1990 2
BPS 1
DNZ 1
PDP 1
DNS 1
JERKO IVANOVIC 1

toliko od mene na ovoj temi
frakson

#43 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by frakson »

:run:
vee-jay

#44 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by vee-jay »

Nihad_27 wrote: Tih 25+ ostalih stranaka ne dobije ni 10% glasova na izborima. Za preciznije podatke pogledaj na http://www.izbori.ba.
Oni koji ne glasaju su jednaki onima koji ne postoje.

Sve u svemu jos jedna u nizu besmislenih "analiza" i "istrazivanja". Uz to magazin Start je lijeve orijentacije pa s time i ovakvi bombasticni naslovi o popularnosti SDP-a. Medutim svi mi znamo da od toga nema nista i da ce stanje ostati manjevise isto i nakon iducih izbora. S tim sto mislim da ce SNSD imati prilicno visok pad.
Hmmm... a ja napisa gore, da sam istu informaciju nasao na drugom mjestu:
*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194

UNDP - istraživanje: SDP pobjeđuje na izborima

Prema posljednjem istraživanju UNDP-a, SDP je preuzeo poziciju najjače stranke u Federaciji BiH, dok čelnu poziciju u RS-u i dalje suvereno drži Dodikov SNSD.Prema ovim podacima na području cijele BiH SDP ima 8.2

Posto biračke potpore, dok SDA s 5.1 posto i S BiH sa 4.2 posto drastično zaostaju. I dalje je najjači SNSD sa čak 17.3 posto. No, s obzirom da se iz Federacije BiH bira dva puta više zastupnika nego iz RS-a ove dvije stranke da se danas održavaju izbori imale bi podjednak broj mandata u Parlamentu BiH, po osam.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
fantom slobode

#45 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by fantom slobode »

Nihad_27 wrote:
2006
ZASTUPNIČKI/PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BOSNE I HERCEGOVINE
http://www.izbori.ba/rezultati/konacni/ ... /index.htm#

SDA 9 poslanika
SZBIH 8
SNSD 7
SDP 5
HDZ 3
SDS 3
HDZ1990 2
BPS 1
DNZ 1
PDP 1
DNS 1
JERKO IVANOVIC 1

toliko od mene na ovoj temi
E bas tako, sabrali su ga odlicno, a ima jos 80-tak stranaka za jedno 5-6 mjesta :) UNDP je cudo, kriminalci u rukavicama.Ljudi sami sebi prave posao i misle da su iznad drzave.u zadnje vrijeme ih i ne ide kako su zamislili.
piskerernest

#46 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by piskerernest »

Saraybosna wrote:
laku noć wrote:

nemaš pojma,baždarević je bio zadnji vezni,nikada on nije bio napadač.
zahamaxx

#47 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by zahamaxx »

zanzibar wrote:ČItam u posljednjem broju Starta,temu o tome ko bi pobijedio ako bi se sada održali izbori? I fino tamo stoji da je prema istraživanjima SDP najjača stranka u Federaciji( Stranka za BiH pravo potonula), a SNSD s laganim malim padom ipak je daleko najača stranka u RS?

Šta mislite ima li u tome istini? Za koga bi ste vi sada glasali?
hehe

naravno da će SDP da pobijedi na sljedećim izborima ali znaš li ko še da pobijedi na onim izborima koji dođu poslije sljedećih?

e na njima će da pobijedi SDA i stranka za BiH jer će SDP nakon što pobijedi na narednim izborima učiniti isto što su dosad učinili SDA i SZBiH nakon posljednjih izbora

P.S. nemoj zaboravit da su sadašnje stranke SDA i SZBIH upravo izabrane nakon neuspješne sezone SDP-a

znači sve se vrti u krug ;-)
b@tto

#48 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by b@tto »

sama pobjeda sdp na općinskim izborima ne znači ništa,a i na općim takođe ne donosi ništa sddp jer će stranke koje su sada u vlasti i tada imati dovoljno glasova da zajedno formiraju vlast ,a sdp to sam ne može,niti u koaliciji sa strankama koje imaju 1-2 % glasova,na žalost
jai

#49 Re: SDP najjaci u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by jai »

Pa sad mi je jasno zasto SDP (indirektno,preko interesnih grupa) trazi prijevremene (opste) izbore :D

Neg neki dan pricam sa jaranom,pa reko volio bih da i ovo komunjare jednom pobijede.Kad on:Sto,jesil normalan?
Pa da vidim koga ce Bakir(i cijela FTV) onda napadat?,odgovorih :-)

ps:Dzaba i vecina kad nema koalicionih partnera za stvaranje pozicije...
cogni

#50 Re: SDP najjači u Federaciji, a SNSD u RS!

Post by cogni »

zlatan01 wrote:
cogni wrote:Prema ovome SNSD ima ko SDP, SDA i SBiH zajedno.

Ono sto je interesantno je da SNSD i SDP svoj porast duguju nacionalisticoj retorici prekopiranoj od SDS-a, odnosno SBiH/SDA. Izgleda da je za uspjeh na izborima nuzno institirati na odcepljenju RS-a, odnosno ukidanju RS-a, u zavisnosti od toga u kom ste entitetu.
Jesi li siguran da je ovo sto pise ono sto si mislio?

Naravno, mada ovdje govorim samo o svom osobnom utisku bez pretenzija da bilo sto dokazujem. Sve mi je teze da SDP percipiram kao bosansku, a ne samo kao bosnjacku stranku. Ne zelim sada da analiziram njihova saopstenja i brojim termine poput 'legalizacija postojeceg stanja' ili karakterisanja bilo kakvih dogovora sa predstavnicima RS-a 'izdajnickim' i sl. SDP bi morao da pokaze vise postovanja prema BiH Srbima ako zeli da se prikazuje kao bosanska, a ne iskljucivo bosnjacka stranka. Ne moze se pretendovati na bosanstvo samo preko bosnjastva.
Najbolji primjer koji mi pada na pamet su izjave Komsica upucene Srbiji (premijeru i predsjedniku) u stilu ratobornog petlica a ne predsjednika drzave. Takve stvari su nesumnjivo imale pozitivan uticaj na broj SDP-ovih glasaca, ali su po mom skromnom misljenju na dugi rok jako stetne za BiH.

Ono sto sam upravo vidio,

SNSD:
Siguran sam da će u budućnosti postojati Republika Srpska, a nisam siguran da će postojati BiH, jer ne možete očekivati zajedničku zemlju sa ljudima koji svako jutro kad ustanu kažu "E, vi ste ti koji treba da nestanete." -

SDP odgovara:
SDPBiH ističe da je krajnje vrijeme da Dodik shvati da će država Bosna i Hercegovina sigurno postojati i za 10 godina dok za RS nismo sigurni.

Mene ovo podsjeca na nivo dijaloga SDS-a i SDA/SBiH.
Post Reply