generalno, jos je rano za toArslan wrote:bojim se da cu ovakve teme morati generalno zatvarati...
generalizacija
- lolita_xx
#26 Re: generalizacija
-
walkabout
#27 Re: generalizacija
generalitelji svih zemalja, ujedinite se... 
-
Leonid Breznjev
#28 Re: generalizacija
pa generalno si u pravu, ali...lolita_xx wrote:generalno, jos je rano za toArslan wrote:bojim se da cu ovakve teme morati generalno zatvarati...
- lolita_xx
#29 Re: generalizacija
generalno sam uvijek u pravuArslan wrote:pa generalno si u pravu, ali...lolita_xx wrote:generalno, jos je rano za toArslan wrote:bojim se da cu ovakve teme morati generalno zatvarati...![]()
- Ahmmed
#30 Re: generalizacija
generalno govorećipustopoljina wrote:nisam dugo na ovoj stranici, ali ipak dovoljno dugo da primijetim jednu imenicu koja se pojavi barem jednom na svakom topicu. generalizacija.
potavila bih pitanje- je li to u bosni neki novi trend u nastajanju...ili ga ja do sada ne primijetih?
-ne bih da generalisem,ali...
-nemoj generalisati
-to je generalizacija
-sad generalises
je li to postao nacin borbe na forumu-pa je "generalizacija" zapravo jedan JOKER publika? otkuda tolika potreba za ogradjivanjem,otkada je generalizacija postala generalno losa![]()
je li to vuce korijen od onog-nisu svi srbi cetnici? ne postoji kolektivna krivica? mene ta rijec podsjeca jedino na BH-medije i njihove kvazi-pokusaje upravljanja mojom glavom? (ne-ne mislim da su svi srbi cetnici)
je li ovo nase drustvo toliko bolesno, sjebano i prestraseno-da se vise ni o loncima i kutljacama ne smije pricati,a da se prije toga ne ogradis-da pricas iskljucivo o pretis-loncu iz tvoje kuhinje, od sudopera lijevo,pa skroz dolje) , mislim- generalno govoreci?![]()
Dobro primijećeno, ovdje postaje stvar političke korektnosti koristiti termine,koje je @pustopoljina navela.....
Jer, percepcija generalizacije danas je takva da se ovaj pojam uveliko prožima sa stereotipima i predrasudama. Što i ne mora biti daleko od istine.No, generalizacija, apriori , ne mora biti loša, iako nije istinita....
Pogotovo ako se, generalizirajući
Nažalost, nemali je broj i sasvim drugačijih primjera. Ne manjka ih nikome. Samo, barem u nedavnoj prošlosti,ekspresija im je bila u različitim omjerima. I ova zadnja rečenica, nije generalizacija. To je činjenica.
- Topla voda
#31 Re: generalizacija
ah, kad bi ahmed skontao da generalizacija koju mala pametna pominje,nema veze sa defaultima da su crnogorci lijeni,bosanci glupi,a slovenci skrti...nego sa time da se u nasoj unutarnjoj konverzaciji masovno ogradjujemo od generaliziranja,jer je to neki novi europski brand...a u dubini sebe gajimo neke nove"generalisticke"stavove i ne mozemo da nadjemo slogu izmedju ta dva stava.
jer, zaboga ..generaliziranje ,zadire u individualizam,a individualizam je jedna od osnovih vrijednosti europe kojoj stremimo
jer, zaboga ..generaliziranje ,zadire u individualizam,a individualizam je jedna od osnovih vrijednosti europe kojoj stremimo
-
Leonid Breznjev
#32 Re: generalizacija
pa de mu pojasni, pa da skonta.. 
- rajvosa^
#33 Re: generalizacija
Mislim generalno govoreci - svi su srbi cetnici, hrvati ustase, muslimani balije...jesam sta pogrijesio ili generalisem? O ja, dijaspora se uvijek kurci sa dobrim autima i najveci su papci - generalno govoreci.
-
Leonid Breznjev
#34 Re: generalizacija
ja samo mogu ovo za dijesporu potvrditi, ovako generalno..
za ove druge elemente ne znam.. 
- rajvosa^
#35 Re: generalizacija
Daj ba sta se foliras ja letim, ja ne vozim - odmah generalisesArslan wrote:ja samo mogu ovo za dijesporu potvrditi, ovako generalno..za ove druge elemente ne znam..
- pustopoljina
#36 Re: generalizacija
topla voda mi govori iz duse.generalno-to je to. 
- pitt
#37 Re: generalizacija
al se vozis u taxiju i svadjas sa vozacem da upali klimurajvosa^ wrote:Daj ba sta se foliras ja letim, ja ne vozim - odmah generalisesArslan wrote:ja samo mogu ovo za dijesporu potvrditi, ovako generalno..za ove druge elemente ne znam..
![]()
-
Leonid Breznjev
#38 Re: generalizacija
koju oni, generalno, nemajupitt wrote:al se vozis u taxiju i svadjas sa vozacem da upali klimurajvosa^ wrote:Daj ba sta se foliras ja letim, ja ne vozim - odmah generalisesArslan wrote:ja samo mogu ovo za dijesporu potvrditi, ovako generalno..za ove druge elemente ne znam..
![]()
![]()
![]()
- pitt
#39 Re: generalizacija
ili imaju al nece da upale jer
A) trosi gorivo
B) prehladit ce se
A) trosi gorivo
B) prehladit ce se
- rajvosa^
#40 Re: generalizacija
Istina iako mu na zadnjem staklu pise "uz uslugu i klima uredjaj". Nije mi dao ni prozor da otvorim - kaze boli ga glava. Generalno sve prolupalo.pitt wrote:al se vozis u taxiju i svadjas sa vozacem da upali klimurajvosa^ wrote:Daj ba sta se foliras ja letim, ja ne vozim - odmah generalisesArslan wrote:ja samo mogu ovo za dijesporu potvrditi, ovako generalno..za ove druge elemente ne znam..
![]()
![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
#41 Re: generalizacija
pa generalno nigdje nije napisao da ce je upalit.. 
- pitt
#42 Re: generalizacija
generalno jedu vanago......sta koji klinac kupuju auta sa klimom onda (sem da se kurche jedni drugima) Customer service na balkanski nacin

-
Leonid Breznjev
#43 Re: generalizacija
pitt wrote:generalno jedu vanago......sta koji klinac kupuju auta sa klimom onda (sem da se kurche jedni drugima) Customer service na balkanski nacin![]()
eh jebi ga, ti sad poce generalizirati..
- pitt
#44 Re: generalizacija
Arslan wrote:pitt wrote:generalno jedu vanago......sta koji klinac kupuju auta sa klimom onda (sem da se kurche jedni drugima) Customer service na balkanski nacin![]()
eh jebi ga, ti sad poce generalizirati..
vazda ja tako....kad mi je dosadno
- lolita_xx
#45 Re: generalizacija
previse generalisete 
-
omar little
#46 Re: generalizacija
sudeci po postovima na ovoj temi dalo bi se zakljuciti da smo mi jedan generalno zajebantski narod

- pitt
#47 Re: generalizacija
zato nam je generalno dobro 
- Saian
#48 Re: generalizacija
da li je generaliziranje dobro ili ne o tom se da raspravljati, ali da je masu zabavno to stoji
i ne treba ustruchavati upotrijebiti je onako kao "hepo-kockicu" u diskusiji
no niko normalan ne moze u ovako kompliciranom svijetu imati crno bijele stavove, tj. hodati i trazhiti jest/nije omnivazhece odgovore u ovakvom svijetu "finih" nijansi i "blagih" prijelaza je mutavo, sto bi Shannon rek'o entropija je prevelika (informacija neznatna) da bi mogao donijeti relevantno misljenje, a o politichkoj korektnosti ne bih da pochinjem na toj temi brzo zabrazdim u politichki nekorektne vode
P.S. zato mi se svidja svijet egzaktnih nauka posebno matematike gdje je generalizacija kroz uopcavanje uslova ono chemu se tezhi

P.S. zato mi se svidja svijet egzaktnih nauka posebno matematike gdje je generalizacija kroz uopcavanje uslova ono chemu se tezhi
- pitt
#49 Re: generalizacija
ma bebano ti si meni general

- Saian
#50 Re: generalizacija
u teoriji jel, da ne kazhem generalno